Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

MUM TO CAME-mamy pierwszą córcie na forum GRATULUJĘ!!!!!!Maleńka niech się zdrowo chowa.Jak ja Ci zazdroszczę. No dziewczynki to teraz i my zaczynajmy się po mału rozpakowywać:P

mum to come co to już?????????????????????????????nie wierzę:-))))niech mała szybko przybiera na wadze i wraca zdrowiuteńka do domu. a ty napisz cos więcej jak juz złapiesz oddech:-)))) kurczę no nie wierzę dalej:-)))) łazanka po to jest to forum żeby sie wygadac nawet jak któras ma doła. ja się cieszyłam że taka "łagodna jestem" a teraz hormony oszalały non stop płaczę i co gorsza nie potrafie przestać jak juz zacznę ( na razie tylko wieczorami ale to głupie strasznie jest potem mi oczu nie widac tak zapuchniete) Mot idx na wizytę gdziekolwiek 5 tygodni to długo mi w ciagu 3 poleciała szyjka mimo ze było ok wczesniej mama trzymaj się bedzie dobrze. w ilu stopniach pierzecie ubranka? a pościel? ja swoją kupiłam od producenta i jest zero metki z symbolami i nie wiem.

nelka ja nie wiem o co chodzi ale te stare kobity są najgorsze, a najbardziej wkurzające jest to że latają 5 razy dziennie do kościoła wielkie katoliczki a miłość do bliźniego mają głęboko w nosie.

ciotka julia -ja właśnie wyprałam pierwszą partię. Piorę w 60C. Wydaje mi się ze to wystarczy jak na nowe ciuszki. Potem może pościel jak będzie zasiusiana czy coś to moze w 90C trzeba prac.. Dodatkowo i tak będę prasować więc wszystkie bakterie i tak się unicestwią:) Piorę w proszku Lovela. Bez płynu do płukania. Po pierwszych miesiącach można się przestawić na Vizir Sensitive.

lady Ania - ogórki w zaprawie musztardowej. Mam już ogórasy plus przyprawy gotowe w słoikach a teraz czekam aż mi zalewa przestygnie i do pasteryzowania. A jutro robię chłodnik :) zapraszam :) nelka - te linki co przysłałaś to dokładnie takie mamy z tym, że te majtki kupiłam takie, że w jednej paczce są takie na brzuch (wyższe) i pod brzuch więc zobaczę "w praniu" co będzie lepsze ciotka julia - na mojej pościeli pisze, że 40 stopni

łazanka -ja też miałam kiepski nastrój ostatnie dni.. Myślałam, że to pogoda, ale chyba i przemęczenie mi się wdało w kość.. Ogólnie złe samopoczucie i lekki dołek:( Ale dziś już lepiej. Tak że pocieszam -nie jest to stan permanentny:) koteczkowa -ja też tych malutkich ubranek nie mam dużo. A prać będzie trzeba i tak dość często, bo przecież zasiusiane rzeczy będą w ciepłym cuchnąć po paru dniach i dodatkowo to będzie siedlisko bakterii i roztoczy, więc niezbyt wskazane zeby "takie coś" trzymać w domu z maluszkiem. Tak, ze teraz mając pralkę wrzucisz rano i na wieczór będzie suche:)

sierpniowa mama - z facetami to własnie dokładnie tak to wygląda, dlatego jak ten młody mnie przepuscił to myslalam, ze mi kopara opadnie :D Ale ja nawet jak w Ikei w kasie pierwszeństwa stalam to sie tyle nasłuchałam, że uszy wiedna... na szczescie nie zostało nam juz duzo :D Tym bardziej, że jedno dzieciątko juz na swiecie, to teraz pójdzie nam wszystkim z poslizgiem :D ciotka julia - najgorsze jest to, jak słysze, że mloda jestem to jeszcze powinnam ustapic starszemu... rece opadaja :( A ubranka prałam w 60C, na pościeli tez pisze, że w 60, ale tak jak pisze sierpniowa mama, potem jak bedzie zasiusiana to chyba puszcze na 90, bo jednak nie warto ryzykowac przy takim maleństwie :) To ja wybieram sie po zakup majtasków i podkładów, teraz przynajmniej wiem, jak to ma wyglądac :)

mum to come.....nigdy bym się nie spodziewałą takich wieści ! Gratulacje Kochana, dobrze, że już najgorsze za tobą! Ucałuj od nas córeczkę...z wagą zaraz podgoni jak tylko zacznie jeść :) Sierpniowa mama- przy pierwszej ciąży Kuba było odwrócony główką do góry do 36 tygodnie do tego był bardzo duży bo urodził się z 4 kilogramami, a przewrócił się tak jak trzeba w następnym tygodniu, a ja w zasadzie tego bardzo nie odczułam, pewnie w nocy co do metod na przewracanie dziedziusia to owszem są i ja stosowałam,, usiądź sobie na kolanach, rączki połóż na podłodze a potem pupa w górę- i tak kilka minut dziennnie, zaraz zobaczę czy cos w necie nie znajdę http://dziecko.onet.pl/5978,0,33,zmiana_ulozenia_dziecka,artykul.html o proszę masz tu stronke...będzie dobrze

przeczytałam, że rozmawiałyście o basenie i strojach. Ja kupiłam jednoczęściowy na allegro: http://allegro.pl/biord-ciazowy-stroj-kapielowy-kostium-atest-42-xl-i1641224334.html Bo nie chciałam wystawiać mojego nagiego brzusia pod ostrzał ciekawskich spojrzeń.. Jakoś nie mogłam się przemóc do 2-częściowego. A ten co zakupiłam -kolor turkusowy - jest prześliczny!!! Jestem z niego bardzo bardzo zadowolona. Co do pościeli to też z allegro kupiłam. Naprawdę fajne i niedrogie. http://allegro.pl/5el-posciel-dla-dzieci-120x90-balbina-i1661915909.html i prześcieradła: http://allegro.pl/przescieradlo-bawelniane-z-gumka-120x60-i1661915957.html

ach..i byłąm dzisiaj u lekarza, Julek waży 1800 gram także waga książkowa :) bo jestem w 33 tygodniu ciąży :)a tak poza tym to wszystko ok

badeve - DZIĘKI!!!! będę próbować tych pozycji:) No i dobrze wiedzieć, że jeszcze maluch ma szanse na "przewrotkę" bo ze mną odwrotnie jak z większością -ja się panicznie boję cc, i bardzo zależy mi na sn..

widzę ,że tylko moja taka duża -3350 kg kurdee zaczynam się coraz bardziej bać wizyty za tydzien bo wtedy okaże się ile jej przybyło :)

mum to come gratuluję!!! ściskam!!! niech mala szybko znajdzie sie w domku z Tobą!:) pierwsza mamusia rozpakowana:)

Buuu... musze sie wyżalić ;(... Mam taka nawet w porządku sąsiadke. Tzn, była w porzadku do pewnego czasu... Od około miesiąca powtarza mi, jak tylko mnie zobaczy, że gruba juz jestem tak, że: 1. nie zmieszcze sie niedługo w drzwiach, a ona nie bedzie specjalnie ich dla mnie wymieniac 2. kiedys miałam mała dupke, teraz to mam taki jeb*** gliniok, że ledwo sie w ciuchy mieszcze 3. że mnie wysadziło i mam do konca juz nic nie jesc, bo mam grube nogi i potem nie wróce juz do stanu sprzed ciązy... I inne takie rózne podobne... tak mi sie przykro robi jak ona mi tak gada :( W sumie nigdy do specjalnie szczupłych nie nalezałam (przy wzroście 166 waze 62kg), ale jakos gruba tez nie byłam. Ale w ciązy nie przytyłam jakos bardzo duzo (8kg na plusie w 31tc - teraz nie wiem ile, bo mi sie waga spindoliła), brzusiol tez nie jest jakis mega wielki jak na 33tc... z reszta do 26tc miesciłam sie w swoje ubrania, potem mnie troche rozepchało w biodrach. I niby wszystko super, ale ta kobieta tak dobitnie to wszystko mi mówi, że za kazdym razem łapie doła i chce mi sie płakac.... ;( Mój M pojechał do pracy, nie ma mnie kto przytulic... pocieszcie, przytulcie zdołowana Nelke ;(

🌻Mum❤️ G❤️R❤️A❤️T❤️U❤️L❤️A❤️C❤️J❤️E❤️!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No toś kobieto wystrzeliła:D:D:D:D:D Podium już masz w kieszeni:P Jak czas Ci pozwoli to pisz, pisz:D:D:D

Neluś🌻 a weź Ty się babą kretynką nie przejmuj Skoro głupie to takie, że nie widzi, że sprawia komuś przykrość debilnymi uwagami to niech się wali na ryj! nie gadaj z nią i tyle, a jak się będzie pytać dlaczego to powiedz, że miałaś ją za w miarę bystrą osobę, ale jak widać ciąża zaburzyła Ci zdolność postrzegania:D:D:D:D

Przepraszam, że ciszej u mnie ostatnio, ale nie wyrabiam:D:D:D:D Obiecuję poprawę:P moje Wy stęsknione robaczki❤️ A ja nadal w malinach z praniem, prasowaniem, przygotowaniami i całą resztą:O Chyba pójdę jak stoję na ten poród:P A kopie mnie bestia jak diabli❤️

nelka - to nie sąsiadka tylko bezczelna s... Jak tak można w ogóle komuś powiedzieć??!! Nawet jakbyś wyglądała jak wieloryb, to nic jej do tego. Moim zdaniem powinnaś jej odpalić coś, ale tak, żeby jej w pięty poszło. Założę się, ze ona sama do pięknych i o nienagannej figurze nie należy. Ja bym takiej powiedziała, że jak nie ma nic bardziej zgryźliwego i chamskiego do powiedzenia to niech lepiej się nie odzywa wcale. I ze nie życze sobie takich uwag. Albo, że za takie gadanie to powinien język jej wypryszczyć. Nie daj się!!! A tak na marginesie to ja mam 16 kg na plusie przy wzroście 164.. i się nie przejmuję. Zrzucę jak będę karmic

Dziadek Jacek, sierpniowa mama - kochane z Was mamusie :D Od razu mi sie geba cieszy :D A co do babki, to racja - pięknością nie grzeszy i do tego wielka jak szafa... juz mnie kiedys pokorciło, żeby jej powiedziec, że ma sie nie martwić, bo jej na pewno nie dogonie, ale ugryzłam sie w jezyk... teraz załuje, bo mogłam powiedziec :) Nastepnym razem powiem :) A tak na marginesie to mnie od 3 dni, nad ranem, (w ciągu dnia raczej nie czuje) boli dół brzucha, powiedziałabym, że ból jak przed @.... a poza tym to moja mała sie rozpycha jak mało kto :) Nawet mój M ciągle nie umie uwierzyc, że taka kruszynka, a ma tyle siły :D Co powiecie na domowe pierogi z jagodami? :D

Nelka nie przejmuj sie!! ja bym tej babie dogadała:) np ja schudne a Ty już młodsza nie będziesz:) bo rozumiem ze to jakaś wiekowa babka:) trzeba na takich ich bronia, głupie to jakies babsko i tyle:) ja teraz walcze by mi termin usg przestawili z 37 tyg na 35, to 15 lipca bym była na usg, bo teraz jak mam miec nastepne 29 lipca to juz chyba nie dotrwam, nie będziemy dzwonic do szpitala, mamy 30 km od domu, mąż bierze wolne 4 dni od piatku i pojedzie osobiscie zmienic termin i pomoze mi prasowac ciuszki, bo taka mam zadyszke że chyba 2 tyg bym je prasowała, rodzę w Basildonie zaczynam miec juz maleńskiego stracha, choć to 3 poród...

vaneska nie tylko twoja:) ja w 32 tyg miałam usg i mały ma 2430

Grays77 - dokładnie. Kobita ma coś koło 70... Kurcze, tak swoją drogą, to już nie zostało nam za duzo czasu - a tu tyle roboty jeszcze... Chyba zaczynam panikowac - hihi..

kobietki opanujcie się bo panika się udziela i im więcej czytam tym bardziej i ja jej ulegam. Posegregowałam kolorystycznie wszystkie rzeczy, które mam do wyprania łącznie z pościelą i jednak nie będzie tego 3 pralki jak pisałam wcześniej bo sama pościel z wkładami to 2 pralki zajmie a tej starej babie trzeba dosolić aby popamiętała...

Witam Mamuski mam nadzieje ze mnie pamietacie jeszcze tez musze sie pochwalic ze 29 czerwca o 17.58 zostalam mamusia Lenka przyszla na swiat w 34 tyg jest cudna wazy 2160 i dostala 9 punktow Apgar jak narazie wszystko jest dobrze jestesmy juz w domku od wczoraj pozdrawiam i trzymam kciuki za nastepne mamusie sciskamy mocno

jejku Kochane to zaczynamy sie rozpakowywac:) mamuska gratulacje!!

mamuska - no to jesteś druga - GRATULACJE ale się dzieje :) super :) napisz jak przebiegł poród, jak się czujesz, jak długo byłyście w szpitalu jestem rządna informacji :)

Boże już dwie dzidzie są:)) To napawa mnie strachem, że to już zaraz:) To jednak mamuśka była pierwszą z nas która ma już dzidzie obok siebie!:) Gratuluje Kochane i zazdroszczę, że możecie już swoje szkrabki trzymać w ramionach:):*

Witam Was Kochane Wy moje! Dziękuję Wam za słowa otuchy, trochę mi przeszło, trochę odespałąm i jest już w miarę. Najważniejsze, że ja tu wchodzę i czytam że już Maleństwa sierpniowe się wykluły!!! MUM TO COME i MAMUŚKA!!! GRATULACJE!!! CAŁUSY i UŚCISKI!!!! Trzymajcie się cieplutko i pocieszcie tym, że jak Wy będziecie śmigać z Maluszkami na spacerki to my będziemy jak te pingwiny z pieluchami między nogami:) Najważniejsze, żeby Wasze Kobietki szybko nadrabiały wagę i były tak szczęśliwe jak w brzuszkach!!! No to pewnie niedługo ruszy lawina... Dziewczyny przypominam, że jeszcze są jednorazowe pieluchy. Ja ich używałam i były zdecydowanie lepsze dla mnie niż podkłady. Możecie kupić na spróbowanie. Kochane Moje, nie możemy się dać wrednym babiszonom, czy to w kolejkach czy mieszkających za ścianą. Ja już przestałam być tą kulturalną i grzeczną, a co, czasem trzeba się zachować ja baba z targu, bo tego typu wredne babiszony inaczej nie zrozumieją. lady Ania- ANI SIĘ WAŻ DOŁĄCZYĆ DO MNIE W TEJ DEPRESJI!!! Ja już się prawie wygrzebałam bo przecież Robaczom też udziela się nasz nastrój!!! Najważniejsze, że słonko już świeci i wyklute sierpnióweczki są zdrowe!!! Jeszcze raz buziaki dla Lenki i Julci!!! No i dla Wszystkich Mamusiek!!!