Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

aga- moja ssie tego chrupka, on momentalnie mięknie w buzi także jeszcze nam się nie zdarzyło żeby mała sie nim zachłysnęła. Jas tez gotowałam zupkę szpinakową i bardzo małej smakowała :)

Też wczoraj oglądałam na allegro krzesełka do karmienia, narazie żeby sie zorientować jak to cenowo wyglada.

a co najwazniejsze w tym modelu tacka sie zdejmuje i ta nakladke do jedzenia mozna wcisnac do zmywarki a pokrycie dodatkowe co sie zaklada do jedzenia mozna prac w pralce. cenowo najlepszy model co mi pasowal.

a i co jeszcze krzeselko ma kółka i jezdzi - hamulce tez ma. ja mam ten pierwszy tanszy - chicco polly magic ten drozszy - nie ma kółek chyba i jest dostosowany od urodzenia.

Zoja mamy na FB swoją grupę, ale jest ona grupą zamkniętą. Trzeba z nami trochę popisać na Kafe aby zostać przyjętym do tej grupy bo podajemy tam swoje dane, zdjęcia maluszków a nie chcemy ich udostępniać publicznie. Jutro też muszę kupić chrupki. A banana dawałam całego, z tym że to ja go trzymałam a Antoś tymi swoimi dziąsełkami po nim tarł. Kiedyś dałam tez biszkopcika, ale też ja go trzymałam w ręku obawiając się zakrztuszenia. Misiaczkowa chodzi o to że po każdej chorobie trwającej dłużej niż 30 dni trzeba zrobić tzw. zdolność do pracy. Jeśli w ciąży byłaś za L4 dłużej niż 30 dni to również przed przystąpieniem do pracy powinnaś zrobić te badania. Są one niezależne od badań okresowych. Ja robiłam wczoraj tą zdolność, a moje normalne okresowe mam w maju. Ale lekarka przebadała mnie tak jak na okresowych i mówi że w maju mam przyjść do niej to już bez badania wypisze mi zaświadczenie i zaliczy mi okresowe. Dziewczyny pamiętajcie o Łazance. Właśnie rozliczam Pity i dziewczyna ma od Nas parę złotych. A propo ciekawe jak tam operacja Karolka?

pamietam o lazance i nakazalam swoim przekazac na nia 1 % i na fb wlasnie wkleilam jej apel wszystkie tak powinnysmy zrobic to wiecej ludzi zauwazy nasz apel. ja tez w najblizszym czasie kupie chupeczki.

tez pamiętam o Łazance, znajomi mają tez zapowiedziane na co 1% ale u mnie się sie jeszcze nie rozliczają koło marca pewnie. a tak w ogóle pojawia się na FB? co u niej? krzesełka tez jeszcze nie kupiłam, fajne to chicco ale dla mnie za drogie.ja planuję tak do 220. jest tu zresztą temat o jakichs sweet sobie poczytałam ale ktos napisał ze chinskie. to juz nie wiem. ale patrząc na cenę to rzeczywiscie tanie.

ciotka kupujac zwroc uwage czy tacka sie otwiera badz zdejmuje wiem jak moja szwagierka blucha na swoje bo nie moze malej wlozyc, uzywala go chyba z 4 miesiace tylko.

Gość TNKS-terminn
Aaaa takie to krzesełko! Ja myślałam że je się później rozkłada na krzesełko i stoliczek :p mam takie z firmy 4 baby ciotka za 270 kupilam jakby Cię interesowalo... Chciałam kupić drugie jakieś do firmy żeby mała miała swoje "biurko" :p Ja małej dałam chrupka do rączki i go sobie gryzła dziąsłami... Bałam się że się zadławi, ale nie - NASZCZĘŚCIE!! A potem jej troche chrupkow skruszylam do deserku owocowego i dalam na lyzeczce... Co do badan - my jestesmy 3 po macierzynskim i wszystkie 3 robilysmy badania

ja banana gniote widelcem i podaje łyźeczka a biszkopcika zalewam odrobina wody aby zmiękł i tez takiego pogniecionego daje lub mieszam z deserkiem. Fotelik fajowy ale dosc drogi. O łazance tez pamietam i juz rozliczylam pit przekazując % . jezeli chodzi o te badania to ja tylko wzielam zasw od ginki a lekarz medycyny pracy jedynie zmierzyl mi cisnienie i wystawil zasw. Skoro ginka nie miala p/wskazan to on tez :)

hjk - moja corka pije mleczko rano i wieczorem 230ml, co do herbaty czy soczkow to 120ml ma na 3 dni za nic nie chce pic. Ja tez juz jakis czas obiadek daje w krzeselku i nie powiem duzo wygodniej jak w lezaczku. U nas najbardziej chodliwe sa Peg Perego Prima Pappa Diner, Stokke albo Geuther. Ja mam takie krzeselko, tylko w DE tansze jest tak kolo 100 eur kosztuje http://allegro.pl/rosnace-krzeselko-do-karmienia-geuther-swing-na-i2103362101.html

TNKS - zwrocilam uwage na Twoje menu malutkiej. Zauwazylam roznice u mnie taką że ja drugi sloik, czyli owocki, daje pomiedzy glownymi posilkami, tak mi zalecila pediatra. A zazwyczaj daje pol sloiczka. Czyli 6.00 - mleko z kaszką. 10.00 - mleczko 13.00 - warzywko 16.00 - mleczko , czasami dwie lyzeczki kleiku 18.00 - pol sloiczka owocow jako deserek, bo to nie glowny posilek. 20.00 kolacja mleko z kaszka lub kleikiem Wiec zeby mala przybrala, wdroż ten owocek jako deserek miedzy glownymi posilkami, czyli po ok 2h np. Ah taka moja rada tylko :) Ja mam krzeselko uzywane, moja mama zalatwila od swojej kolezanki, nie zebysmy chcieli uzywane, czy nawet nowe, w ogole nie bylismy zdecydowani, ale skoro przyniosla, a jest nawet ładne. Tylko niestety nie ma metki zadnej jakiej firmy jest, jednak po ksztalcie podobne jest do tego chicco co _aga_ dawala linki

Hej ciotka Julka;) rozumiem że na zamknięte forum trzeba sobie zasłużyć;) może kiedyś się doczekam??? takich jak ja nowicjuszek pewnie jest tu na pęczki;) Dziewczyny mam pytanie co do glutenu??? Macie może jakieś medyczne informacje na temat wcześniejszej ekspozycji dziecka na gluten???, bo jestem pełna obaw co do wczesnego wprowadzania, ponieważ who zaleca chyba dopiero od 7 miesiąca, natomiast teraz jest moda na wprowadzanie między 4 a 5 miesiącem??? co Wy na to???

Witam , Aga15510 dzięki za odpowiedź bo po pierwszych wpisach czułam się jak duch, dziewczyny mam wrażenie zlały mój wpis a tylko Ty i ciotka Julia mnie zauważyłyście;))))) miło z Waszej strony;) Kurcze dziewczyny piszą że już ich maluchy wcinają chrupki, my dopiero zaczęłyśmy od marchewki i ziemniaka... chyba musimy nabrać tempa;))) bo coś waga słabo się rusza;) a po ile gram przybierają Wasze maluchy w ciągu miesiąca???? któraś z Was to kontroluje aż tak dokładnie??? my przez dwa tygodnie przybrałyśmy 120 gram i strasznie się martwię, zaczęłyśmy jeść modyfikowańca no i wprowadzamy marchew z ziemniakiem, jutro pewnie dynia pójdzie w obroty od którego miesiąca zaczęłyście wprowadzać pokarmy, szczególna prośba o odpowiedź do mam których maluchy były tylko na piersi?????

Tymkowa🌻jak tak czytam jadłospis Twojej pociechy to oczy mi na wierzch wychodzą:D:D:D to gdzieś jedna trzecia tego co je Franek:O Ryba została spałaszowana. Mały aż się trząsł... Nie mam na nic siły:O Czasem myślę, że mieszkam na biegunie:D:D:D Może te psy moje wyszkolę, sanie zakupię, jakiś pożytek z tych darmozjadów będzie:P

kurcze ja to sie boje jeszcze ze mała sie zadławi tymi chrupkami, poczekam jeszcze troche. Dziadek jacek - wspolczuje z tym odsniezaniem. U nas jakos tak strasznie nie zasypalo ale pamietam co sie dzialo w zeszlym roku. To sa uroki mieszkania poza miastem :O _aga_ super krzesełko. Juz mam na nie chrapke choć rzeczywiscie troszke drogie... tym bardziej ze juz mam jedno po starszym ale w ogole mi nie pasuje i nie korzystam z niego teraz. Takie rozkladane na krzeselko i stolik firmy arti. Dostalam kiedys w prezencie Dziadku jaka rybke dajesz? Bo ja na pierwszy ogien rzuce chyba dorsza

zoja🖐️ jak masz ochote z nami pogadac to przeciez mozesz tutaj a nie koniecznie dołączac na forum. To jest taki esktra bonus za staz na forum ;);)

ahhh co do krzesełek do karmienia polecam firmę kidsplay;) podobne do chicco, może trochę masywniejsze ale bardzo funkcjonalne..( posiada również funkcję rozłożenia i można dziecko położyć). My jeszcze nie posiadamy, ale będziemy kupować właśnie taki... Na razie leżaczek jest ok. Oprócz tego że dziś się moje dziewczę zakrztusiło dość poważnie mlekiem, poszło nosem;) o matko co ja przeżyłam... ale to nie kwestia leżaczka tylko za szybko chciała połknąć;((((

Lady Aniu... gdzieś padła informacja że dziewczyny są na facebooku, ponieważ najczęściej siedzę na fejsie pomyślałam sobie że wygodniej by mi było, aczkolwiek rozumiem Was że nowych od razu nie wpuszczacie w alkowy wiedzy;) i oczywiście sama też bym nie zaufała jakiejś nowej panience która chce się wepchnąć na czyjś prywatny profil... Mam nadzieję że będziemy mogly sobie za jakiś czas zaufać i kontynuować znajomość na fejsie a tymczasm zamierzam poudzielać się troszeczkę na kaffe;) bo mam masę pytań...????????????????? Pierwsze dziecko i fiksuję... Milion pomysłów na minutę i sama nie wiem który lepszy... dlatego potrzebne mi są doświadczone mamy które siedzą w tym samym co ja;)))

'witam koleżankę🖐️ ponadto nie wszystkie jesteśmy na FB;) Bo niektóre nie lubią u już:D LA🌻 dokładnie tak...coś za coś, ale jutro wraca Stary, ma takie przeogromniaste auto, takie co to w metrowych zaspach jeździ jak w lecie, więc będzie można przynajmniej gdzieś wyskoczyć do sklepu chociaż...jak człowiek:D

Dziewczyny krzesełko KIDSPLAY poszukajcie sobie naprawdę warte uwagi i połowę tańsze niż chicco;)

Tnks- dalej trzymam lciuki,trzeba bedzie mi palce.z braku krazenia odrabac. Dziadek jacek z tymi psami to dpbry pomysl. Wytresuj kroliczka zeby biegal a psy za nim i posesja odsniezona. Rybke juz dalas,lal. A ja dzis szpinak kupilam mrozony no i malutki garnuszek do gotowania. My krzeselko mamy po OLiwii ale takie juz zniszczone i tez.musze sie za jakims fajnym rozejrzec. Zola witaj i dolaczaj do nas, tylko uprzedzam zw tutaj.mozesz.sie duzo dowiedziec i to niekoniecznie na temat maluszkow. Uwaga-uzalezniamy pytanko: na jaka wysokosc w waszych nawilzaczach leci para wodna? U mnie tylko na jakies 40.cm. Kochane ostatki za pasem.

pocahontas🌻 tylko skąd ja do diaska wytrzasnę króliczka????:D:D:D chyba, że jakiś zając zagości na dłużej w moich ogrodach:P ale te psy to takie doopki, że choćby stado króliczków i innych zajęcy latało im przed nosami to żaden się nie ruszy:O Mój kot jest bardziej bojowy niż te łapserdaki:O

Ja już od kilku rzeczy jestem uzależniona wiec chyba mi nie grozi;) chyba że o dziecku zapomnę bo tak mnie wciągniecie;))) żartuję oczywiście aż tak źle ze mną nie jest;) a wogóle używacie nawilżaczy powietrza??? nie jest to podobnież najlepsze rozwiązanie;) głównie chodzi mi o grzyba;) chyba że czyścicie dość często???

Jestem :D Żyję jeszcze :) Mama dziś po 3 dniach odjechała w siną dal (do stęsknionego taty ;) ) i zostałąm sama z mężem :) Dobrze, ze jest weekend to M ma wolne. Noga przybrałą kolor bananowo-pistacjowo-śliwkowy ;) Czyli jest lepiej :D Może nie odpadnie (co ja bym zrobiła z tymi wszystkimi lewymi butami? ;) A z innej beczki...Dostałam dziś pierwszą miesiączkę. To chyba ona. Ale jakaś skąpa i niebolesna - żeby tak pozostało :D Dziadek, u nas też sypie - tylko ja mam lepszą sytuację, bo na czwartym piętrze mnie nie zasypie - raczej.. ;) Dziewczyny, czy okres zwolnienia ciążowego ljest składkowy (do emerytury)? Wiem, ze liczy się do stażu pracy, ale zastanawiam się czy jest skłądkowy :D Wiem, wiem..dziwne pytanie... Wikula, a to zaświadczenie o zdolności to jakiś przepis to reguluje czy wymysł pracodawcy, bo nie wiem na co się przygotować? Ja teraz jestem na L4 ze względu na tą moją nogę. No i w ten sposób wrócę do pracy 2 tyg. później, bo przesunie mi się urlop wypoczynkowy (od 1 lutego jestem już na wypoczynkowym). Co do mleczka - Bartek też zjada dziennie około 400 ml. Plus obiadek, owocki i raz kaszka.

hej Zola, zauważyłam Cie ale ze względu na to ze zazwyczaj szybko pisze bo mała jest obok mnie a jestem zazwyczaj z nia sama to połowa przy pisaniu mi z głowy wylatuje. Oczywiscie mnozesz do nas dołączyc na kafe a do fb tez nie trudno dołączyc potrzeba tylko troszke czasu wcale nie tak duzo. jak masz ochote to mozesz dopisac sie do naszej sierpniowej tabelki wklejam Ci ja ponizej. Co do krzeselka jakie polecasz tez bym kupiła gdyby było podobne a tansze ale u mnie takowych niema niestety a Chcicco u mnie jest akurat w promocji za 400zl a po 2 dostałam kupon znizkowy na 20% wiec mi sie bardzo oplacało, nie zastanawiałam sie ani chwili. Dobrze sie złozyło bo kilka dni wczesniej M pojechal po to krzeselko do faceta ale akurat tego nie było wybyl na urlop mielismy jeszcze raz sie pojawic 1 marca a tu miedzy czasie taka promocja :)) chyba podziekuje facetowi ze na wakacje pojechal. Dziadek kup sobie płóg ;) Nick:.............wiek(tyg):.....waga:....długość:.. płeć:...waga urodz: miejsce zam. mum to come...........27.......6900........66cm.....Dz........2390< br /> Mania1982..............5 m.......8900........68cm......Dz. ... ....3670 Dolnośląskie Mama8327...............23......7200.......65cm.......Dz.. ... ...2200 Gdańsk mikusiaaa...............21.......6800.......71cm.......Dz ... .....3200 Malkatunka... ...5m/22 tyg...7500........68cm......Dz. ... ....3220 hjk33....................16.......6500........67cm......C h.. .......3450 lady_Ania109...........15........7000.......70cm......Dz. ... ....2450 Lublin Mot ......................15 ......5700........64cm .... Ch.........3200 Pocahontas1984.......19.......7600.......XXcm......Ch.... ...3700 Gorzów Wlk, lubuskie Dziadek Jacek.........25.......8300.........71cm......CH........3450 - woj..śląskie łazanka .................15.......7600.........74........Ch........4 7 90 Bożi......................24.......8800.......78cm...... .Ch ........3840 waneska ................19 ......7100 .......65cm......Dz.........3480 woj.mazowieckie Bombastyczna.........14.......6500........XXcm......Dz... ... ..3700 vilia......................21.......8500.........70cm.... ..C h.......3890 woj.łódzkie As-80....................22 ......6650.........65,5cm ......Dz........3180 woj. Łódzkie grays 77................14.......7300.........66cm......Ch........ .34 00 koteczkowa 1984.....21.......6800........68 cm......Dz.........3000 szymka..................22 ......8550........68cm......Ch.........4050 Monisiacz3k............21.......7430..........68cm......C h......3200 woj.podlaskie Misiaczkowa...........14.......6700..........66cm......Dz ........3580 wikula-33...............21......8700.........XXcm.......D z..........3900 Gdańsk ciotka julia.............13.......6000........64cm.......Ch........ 2700 smallgirl.................20.......8120.........67cm..... .Dz ... .....3890 woj.łódzkie MT-78...................21.......7200.........XXcm....... Dz. ......2860 Aga_Jabi................23 ......7860........66cm.......Ch.........3600 - woj. mazowieckie TNKS.....................24 ......6960.........70cm..... .Dz........3650 -woj śląskie __aga__................23.......8370.........71cm.......D z........3640 -woj. mazowieckie Aga15510..............19 ......7250..........64cm.......Ch........3780 - woj. pomorskie tymkowa...............20 ......8000.........XXcm.......Ch........4080 - woj.. Pomorskie sierpniowa mama 2011...19....6600........XXcm.......Ch.......3350 Lila1976................11.......5985.........62cm....... Ch. .......3200 Olinka...................XX.......6760..........XXcm..... .Ch ........4070 Erisss....................24........7200.........70cm.... ...Dz.........2535 mamuska88.............25........6390.........xxcm........ Dz.........2160 Rybka1705.............21.........7800.......XX.........CH .............3700-WLKP, Leszno