Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Mum... - jakie ty keksy kupilas malej, bo ja dzisiaj szukalam z hippa sa ale od 8 miesiaca i kupilam tylko sucharki z hippa od 6 miesiaca. Znalazlas gdzies moze te chrupki kukurydziane co dziewczyny pisza? Bo u mnie nigdzie nie ma.

Gość TNKS-terminn
Oj dziewczyny nie macie pojęcia jak się cieszę, że te nerki są ok... Nawet ten refluks nie jest w stanie mnie zmartwić :p dr mówił że te wyniki nadal nie są jednoznaczne - każdy wynik pokazał co innego, ale każdy że coś się dzieje... I widziałam że i dr dziś ciśnienie zeszło po tym usg! Dzuewczyny ja daje najzwyklejsze chrupki kukurydziane- dodaje je też do deserku - skruszyłam 8 chrupków, dodałam słoiczek, wymieszałam i tym sposobem deserek jest treściwszy a mała wccina aż miło! Właśnie tata kupił Kalince długieeeee chrupki :D i wcina sama :D

Ja właśnie też kupiłam takie długie chrupki aby Martynka mogła sama w rączce trzymać. Muszę też dodać takie pokruszzone do deserku bo narazie to tylko dałam małej mieszane z biszkopcikiem.

qrde...zeżarło posta... No wiec. TNKS - ciesze sie ze malutkiej nic nie jest, trzymalam kciuki bo za malutka zeby sie tak nacierpiec . A refluks minie za pare miesiecy jak zacznie stawac na nozki ;) a to juz pewnie niedlugo,bo nam te 6 miechow zlecialo widzicie jak szybko. a bylismy dzis z synkiem na BASENIE!! Super było. Bylo pare bob mniejszych od niego, dwoch w jego wieku i jeden chodzący. i jako jedyny nie płakał. Ah cieszymy sie ze tak lubi wode, kupilismy caly karnet na semestr;) teraz pije kawuche popoludniowa bo mnie zdjelo z nog dzis popo i spalam z mlodym z 1,5h. Moj tez ulewa jak wypije mleczko, ale tak troszke ze zdarze zlapac sliniakiem, a gdy pojdzie na ciuchy to wycieram, nie jest tego duzo zebym musiala przebierac. Ale zageszczam mu teraz kleikiem kukurydzianym i po nim w ogole nie ulewa, zamiast nutritonu dobry jest. przeczekac. Wikula - moj tez mial okropna sapke odkad opuscilismy szpital...mijaly miesiace a on dalej charczal, nawilzalam pokoj, wietrzylam, psikalam sola. ale to zmiana srodowiska ktora on ciezej przechodzi, i teraz zostalo charczenie tylko nad ranem ok 6. a potem nic. takze musimy

... musimy przeczekac. przesunelo mi slowo do wersu poprzedniego;P

Gość lusia-misia
Hej Dziewczyny mam córeczkę w podobnym wieku jak Wasze szkraby. Chciałam Was zapytać czy Wasze dzieciaczki placzą przy zasypianiu i jak sobie z tym radzicie bo ja już nie mam pomysłów a serce mi sie kraje.

Nie mizna Was ani na chwile zostawic bo pozniej tyle do nadrabiania :D. Tnks ciesze sie, ze wszystko OK. :) Dziewczyny ja juz jestem tydzien na urlopie i nie wyslali mnie na zadne badania. Ja znowu slyszalam, ze macierzynski nie liczy sie do emerytury, do stazu tak, ale nie do emerytury. Nie mam jednak 100 % pewnosci. Kurcze ja tez sie dzis zwazylam z malym i wyszlo mi, ze przybral tylko 100 g przez trzy tygodnie, to nie za malo? Co do okresu to ja karmie caly czas piersia a okres juz drugi wlasnie mi sie konczy, wiec chya nie ma reguly. Co do jedzenia malego, to u nas to wyglada tak: ok 8 piers ok 10 herbatka, po niej ok 11 urzadza sobie drzemke Pozniej zalezy ile spal, mniej wiecej tak 12-13 piers czasami po piersi pol sloiczka owocow w przedziale miedzy 15 a 16.30 zupka, jak je o 15 obiad to daje jeszcze kolo 18 piers, pozniej kapiel i ok 20 piers na noc, a jak zje pozno obia to juz daje tylko ta piers po kapieli. Jak czytalam te wymienione tu jadlospisy to zastanawiam sie czy nie daje mu za malo....

Lusia-misia moj synek usypia poki co przy piersi,a w dzien ze smoczkiem w wozku wiec przykro mi, ale nie pomoge.l

Lusia-misia moj synek usypia poki co przy piersi,a w dzien ze smoczkiem w wozku wiec przykro mi, ale nie pomoge.l

tymkowa - no mam taką nadzieję że sapka wkońcu odejdzie.... aga_jabi -emerytura jest obliczana na podstawie stażu pracy więc jeżeli macierzyński jest okresem składkowym to liczy się do E. Tzn w tej chwili a co będzie w latach jak nam trzeba będzie naliczać emeryturę to niewiadomo. BYc może będa całekim inne zasady. Wiesz że ja dzis tez się zwarzyłam z małą i przybrała mi dokładnie przez m-c 500 g. A 100g przez 3 tyg to chyba za mało ... A u nas dzionek wygląda tak: ok 6 mleczko ok 9 kaszka między 10-11 owoce , chrupki, biszkopciki ( to zależy na co mała ma chęć) 13-14 obiadek około 17tej mleczko potem tez owoce, chrupki, biszkopciki około 20 tej kaszka Mala w miedzyczasie pije soczki przecierowe Bobovita marchew-banan-jabłko. Godziny posiłków czasem są inne ale tak w kolejności wygląda jadłospis małej.

lusia moj syn kiedys zasypial tylko przy karuzeli, wlaczalam do skutku az zasnal a teraz nie mam z tym problemu. Mała w lozeczku zasypia od razu sama

tnks- ufff kamień spadł z serca! Całe szczescie ze jest zdrowa a infekcja to prawie nic. Ja tez ostatnio mialam, po furaginie przeszlo w jednej chwili:) Diete zaczelam tak jak Ty, w poniedzialek. Nie wiem czy cos schudlam bo sie jeszcze nie zwazylam ale czuje sie jakos lżej;) Troche mi juz brakuje urozmaicenia, chlebek tudzież inne rzeczy kuszą ale na razie wytrzymuje. Zaraz będzie kolacja:D:D:D A jak tam u Ciebie? Dajesz rade? Ja chce tez wlaczyc te cwiczenia ale jakos nei moge sie zmobilizowac ale moze od jutra zaczne;):) Wikula- spacery na pewno pomogą , swieze powietrze codziennie. No i ten disnemar rzeczywiscie jest dobry, kupilam niedawno i sie sprawdza

Podziwiam Was za te diety :) Ja coś zapału nie mam... Chciałabym schudnąć, ale jakoś nie mogę się za dietę zabrać. Zresztą boję się, że zupełnie wtedy stracę pokarm.

Lady_Ania- napewno ta sapka sie kiedyś skończy. Jeżeli chodzi o dietę to jak narazie stosuje MŻ ( mniej żreć). Nigdy nie byłam szczupła ale w ciąży miałam zakaz tycia ze względu na podwyższony poziom cukru. Stosowałam diete cukrzycową. Schudłam 8 kg ani grama nie przytyłam :) a jak po porodzie stanęłam na wadze to miałam 23 kg mniej! tak tak kochane, niewiem jak to się stało :) a dziecie duże i zdrowe urodziłam :) ale fakt pilnowałam sie w ciąży. A teraz marzę żeby jeszcze 10 kg zgubić. Tylko zabardzo kuszą mnie słodycze . I teraz waga skacze 3 kg w przód i 3 kg w tył :) muszę koniecznie jakies ćwiczenia zastosować. Najbardziej to mnie wkurza OPONA na brzuchu :) Fajny film na TVN leci "Biała Masajka"

TNKS 🌻 nie mam siły i nic mi się nie kce. ugotowałam dzis zapas zup na prawie 2 tygodnie. jak wchodzę do kuchni to mi słabo na jej widok. chyba będe udawać ze to nie moja kuchnia. ale żebym się za zbytnio nie nudziła przy gotowaniu to dziecko się darło. marudziło. zawodziło nieustannie. tak irytująco na maxa. trwało to 3/4 dnia i tylez trwało moje gotowanie., bo gówniarz jeden uspokajał się na rękach.

ciotko - moja kuchnia tez dzis wyglądała jak pobojowisko :) zupki nagotowałam na tydzień ale jeszcze obiad robiłam dla reszty rodzinki. Mala też marudziła i tak latałam między kuchnią a pokojem. A do tego strasza córka biegała do kibelka bo chyba jakąś jelitówkę załapała więc musiałam i ją dopilnować. Masakra jakaś. A teraz wszyscy już śpią , włącznie z moim M :)

A ja ogladam czarny łabędź. z natalie portman na Npremium2 leci. i gotuje malemu ziemniaczki wlasnie i marcheweczke.

Gość lusia-misia
Dzieki dziewczyny z odpowiedz. Lady Ania a kiedy twoj bobas zaczal sam zasypiac??? moja niestety nie che smoczka, najchetniej by przy piersi usypiala ale jak odloze to jest placz. Problemu nie ma za to na spacerze spi nawet 3h.

Gość lusia-misia
Wow zaczelam Wam nową strone:)Pozdrawiam.

Nick:.............wiek(tyg):.....waga:....długość:.. płeć:...waga urodz: miejsce zam. Zoja2011........25...............6370......63cm.....K.........3330: Warszawa

moje dziewczę przybrało w styczniu przez dwa tygodnie 100gram i wtedy się zmartwiłam ;( zaczeliśmy dokarmiać butlą i marchewą i zaczyna być dobrze... przez ostatnie dwa tygodnie 250g oby tak dalej... o infekcję nerek też były podejrzenia ponieważ w osadzie moczu wyszły leukocyty 25-30 przy normie 1-5, co my przeżyiśmy;( od razu pojechaliśmy na usg i na powtórne bad moczu... okazało się że wynik fałszywie dodatni dało pobieranie moczu w woreczek;))) Dziewczyny od kiedy zaczęłyście podawać i jakie produkty najpierw swoim maluchom... i co sądzicie o wczesnej ekspozycji na gluten bo z tego co wiem to who zaleca żeby podawać od 7 mca natomiast teraz pojawiła się moda na 5-6 miesiąc Co do składek podczas macierzyńskiego i wychowawczego podobno od zeszłego roku liczą się do emerytury

Ja karmię butlą wieczorem o 19, potem daję cycusia i jak widzę że zaczyna zasypiać przekładam ją do łóżeczka, oczywiście smoczek jest w ruchu cały czas i uruchamiamy magiczną karuzelę... Magiczna bo prawie zawsze przy niej zasypia jak jest chociaż trochę zmęczona, niestety około 24 budzi się i dalszą częsć nocy śpi z nami w łóżku

Lusia misia no ładnie ;) pierwsze posty z nami i już masz swoją stronę ;) Zoja dopisz się do istniejącej tabelki - nie zakładaj nowej ;) musisz skopiować całą ;) Wikula mów mi szybko na czym dieta polegała? Villia ja też się boje że strace pokarm... Na razie kontroluje sytuacje, jak coś się zacznie dziać, to zrezygnuje jeszcze z diety.. Ciotko cóż to młodzież Ci się tak buntuje? Skok rozowjowy czy wrażliwy na warunki atmosferyczne? Ja to Was podziwiam z tym gotowaniem :p mi się nie chcę dla nas gotować, a co dopiiero jeszcze się "bawić" w zupki dla małej :P A propos małej dostała 210 ml mieszanki - 90ml owoce + zboża z hippa, 4 czubate łyżeczki sinlaca i moje mleczko - wydoiłaaaa jak mamusia jacka :D z wielką ochotą :P Dj roztopy :D hurrrrAaaaaa!!! Lady ja nie ćwicze i się nie zmobilizuje :P jak śnieg się do reszty roztopi to wróce do długiiiich spacerów i wystarczy :P po za tym atkins :D zakładałam 1kg tygodniowo żeby zrzucać i tego się na razie trzymam ;) dziś mam chęci na słodkie, ale na razie daje rade:p za to drina dzisiaj sobie nie odmówie na odstresowanie :D w końcu po 1 są ostatki a po 2 moja mała Kluseczka ma całe nerki!!! Całe i zdrowe!!! A i na wadze chyba coś rusza ;) mam nadzieje że jak ją w środe - czwartek zważe to będzie już ponad 7 kg :D Kurcze która to pisała że maluch przybraŁ 100gr w 3 tyg? Za mało! Bez 2 zdań za mało!!! Diagnozować ;) i obserwować!!! To chyba aga tak? Zmęczona jestem i nie przyswajam wszystkiego:p Lusia moja w dzien jak jest zmeczona a nie umie zasnac to czasem placze wtedy pomaga cycek :p tak na minutke ;) natomiast wieczorem zje, odbije jej się, dostaje buziaka idzie do wyrka albo czytam bajke albo zalaczam na cd i zasypia...

Zoja ja zaczęłam wg zaleceń lekarza po 5 msc od zupek jarzynowych a w zasadzie od marchewki, potem marchew z ziemniakami, dynia z ziemniakami itd. Równocześnie zaczęłam podawać owoce zaczynając od jabłka, teraz podaje jej chrupki kukurydziane, sinlac i deserki z ryżem z hippa - owoce i zboża są z ryżem i orkiszem... Po 6 msc czyli za tydzien wprowadzam mięsko i gluten od 2-3 gr dziennie przez miesiac zaczynam ;) tak DR zalecił

TNKS- oczywiście zero cukru :) W sumie ta dieta polegała na tym żeby nie jadac niczego co zawiera cukier. Piłam dużo wody, jadłam ciemne pieczywko, na obiad gotowane warzywa i mięso. Niemogłam jeśc potraw mącznych które zwiększają poziom cukru. Oczywiście czasem zgrzeszyłam bo jak tu się oprzeć np pieczonej na grillu karkóweczce...ale to w małych ilościach. No i podstawą były regularne posiłki. Moja ginka była zemnie dumna.

czytałam że dzieciaczki po 6 m-cu już mniej zaczynąja przybierać na wadze.. aga ale 100g to faktycznie mało. Moja 0,5 kg przez miesiąc i tez mi sie wydaje że mniej niż zwykle ale ona juz nie wcina mleka co 2 h :) i moze dlatego

Zoja - moja lekarka mówiła że gluten wprowadzać po ukończonym 6 m-cu.

TNKS🌻 powiem tak:D a nie mówiłam????🌻 Cieszę się przeogromnie:D:D:D Znowu tyle napisałyście, że nie ogarniam:P Witam nowe koleżanki🖐️ bardzo miło, że ktoś cały czas do nas dołącza! Bo to nasze forum jest co najmniej nietuzinkowe:P:P:P To co tam dzisiaj świętujemy??? Był rosół...niedosolony, PYSZNY, i gulasz z kopytkami....posolony z pięć razy:O:O:O Na mózg i pada i tyle:O Topi się to chłolerstwo:D:D:D A mojej kuzynce, która mieszka w wyższych partiach napadało i nawiało w ciągu nocy 180cm świeżego śniegu:O:O:O Jak się obudziła to okno tarasowe miała zasypane prawie po samą górę:D