Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja/

Jakim trzeba być nieukiem żeby stwierdzić że za komuny było lepiej

Polecane posty

Gość w wielu mniejszych
miejscowosciach zlikwidowano mpk... No ale jak ktos jezdzi samochodem to takich utrudnien nie zauwazy... Do wielu miejscowosci juz pociagi nie dojezdzaja, jak kiedys :(

Wadą PRLu było centralne planowanie, dziś podobne rzeczy mamy z ramienia europarlamentu np kwoty mleczne, likwidacja cukrowni itp.

Gość hmmmmmmm mmm mm m
to wycierajcie sobie tyłki gazetą i nie krzyczcie :)

Gość tak, tylko wtedy było 5 razy
tyle autobusów pksu, kolej woziła 4 razy tyle pasażerów . Mozna było dojechać na każde zadupie. To inaczej wygląda z perspektywy dużego miasta. Teraz nie masz samochodu jesteś nikim, nawet nie masz jak do pracy często jak dotrzeć.

Gość hmmmmmmm mmm mm m
ale dlatego likwiduje się połączenia, bo ludzie przestali nimi jeździć, bo społeczeństwo zrobiło się bogatsze bo większość ma swoje auta... Więc narzekają Ci, którzy się nie dorobili.

Gość najpierw zaczeli utrudnienia
robic, kasowac polaczenia (ktore byly oblegane), a dopiero pozniej ludzie przestali jezdzic.

czerwony fron, państwo w którym obywatel nie ma głosu, w którym jego prawa nie istnieją lub sa iluzoryczne, jedynie na papierze, gdzie nie ma wolności wypowiedzi ani krytyki władzy to NIE PAŃSTWO tylko prywatny folwark rządzącej akurat "elity". w takim folwarku nie chciałbym mieszkać raczej. ps. polacy to własnie taki naród. z chęcią przyjeli komunizm bo w teorii latwy i przyjemny. ZSSR wiedziało że jak spróbują nad włączyć do zssr to wybuchnie powstanie. wiedzieli że to nie przejdzie ale narzucić nam komunizm o okradać przez 50 lat im się udało. bez problemu

Gość ja kupilam samochod
bo mi zlikwidowali dojazdy do miasta... Nie kupowalabym na pewno, bo mialam bardzo dogodny dojazd pkp i pks. teraz torowisko zarasta trawa, a budynek dworca pkp rozsypuje sie...

Gość tak, tylko wtedy było 5 razy
Ale te połączenia juz kasowano w obecnym ustroju a nie poprzednim :D bo u nas "nic sie nie opłaca" :classic_cool: :D

Gość
@Czerwony front - nie odpowiedziałeś na pytanie: kto i po co zbudował mur berliński?

Gość teraz to samo robi z nami UE
Wy euroentuzjasci! :D

Gość bur berlinski zbudowali
dla zajaczkow, nie wiedziales?

ciekawe czy ludzie na białorusi, łotwie, estonii, czechach, słowacji, węgrzech też z takim utęsknieniem wspominają lata 1956-1990 i krytykuja obecną sytuacje jak pto robią polacy. chyba nie ps. zadłużenie polski nie jest porównując do innych państw bardzo duże

Gość aghsjk
powinien istnieć centralny miernik wartości pracy, krwiopijce obecnego skurwiałego ustroju nie mogłyby ot tak robic sobie kominów płacowych kosztem tzw. proletariatu, a tam hmmmm to krezus tych czasów i patrzy na wszystko ze swojego miękkiego siedziska

Gość
Zając po berlińsku - świetny film.

Gość jak to nie jest duże
??? oficjalnie 55% PKP a nieoficjalnie 200% :D:D:D wliczając w to zadłużenie samorządów, Zusu , Krusu i tym podobnych

Gość w peerelu było jakoś
kiedyś piwo Żywiec to był dobry polski Żywiec, a teraz sprzedają nam często rozwodnione siki pod marką wielkiego zagranicznego koncernu. Tylko małe lokalne browary trzymają jakość Jak ktoś skończył studia to był panem doktorem, panem inzynierem czy panem mecenasem, a teraz nawet studia nie gwarantują dobrej pracy zgodnej z wykształceniem, a byle prosty robol podskakuje, sprzątaczka nie chce być sprzątaczką tylko jakims konserwatorem powierzchni płaskich itp. Jednym słowem teraz jest tradycyjny polski bałagan i nagromadzenie wad obu ustrojów

Gość
"a nieoficjalnie 200%" a "z kont" takie dane? :D

Gość Czerwony front
z chęcią przyjmowali komunizm w powstaniy warszawskim i wojnie polsko-bolszewickiej taaa? Teraz też rządzą elity, zwykły człowiek może jeszcze mniej, i to że sobie możesz zagłosować nie przekłada się za bardzo na dobro społeczeństwa jako ogółu. Gierek zaciągał długi ok. za te pieniądze powstały fabryki, szpitale, drogi, mieszkania. Wolna" polska ma teraz jeszcze większe długi i zero szans na spłate bo fabryk (komunistycznych) już nie ma. Sprzedajemy co można.

Gość w grecji jest zadłuzenie na
poziomie 112% PKP To juz ich przegoniliśmy :classic_cool:

Gość a jakaie sa plusy z tej UE
chyba tylko takie, ze paszportu nie musze wyrabiac... Innych nie widze :classic_cool:

Gość te dlugi kiedys
przelozyly sie na wazne inwestycje w Polsce. A te dlugi coi teraz sa zacigbniete to co? Wciaz tylko Polska sprzedaje i sprzedaje to co ma. I mamy wciaz coraz mniej...

Gość aghsjk
dziś też rządzi folwark tyle że inne zwierzęta przy korycie, bardziej sprytne niż brutalne, lisy a nie lwy A dojazd do danej miejscowości powinien być moim prawem obywatelskim, bo mam prawo się nie dorobić, mam prawo zapić bo byłem na imprezie, mam prawo dla swojej wygody nie jeździć samochodem bo zamiast patrzeć na drogę mogę czytać książki filozoficzne i z moich podatków państwo powinno mi zapewnić dojazd do każdego miejsca a nie wydawać pieniądze na cele reprezentacyjne, przerost kadry urzędniczej itp.

Według Instytutu Sobieskiego rzeczywista wartość zadłużenia Polski obliczana metodą memoriałową przekracza 200% PKB. Według Janusza Jabłonowskiego (NBP) realne zadłużenie obejmuje takie składniki jak zaległe płatności w systemie ochrony zdrowia czy ubezpieczeń społecznych i w 2010 roku wynosi 220% PKB czyli ok. 3 biliony zł. http://forsal.pl/artykuly/373871,dlug_publiczny_polski_moze_wynosic_nawet_300_proc_pkb.html Myślisz że ktoś to sobie wymyślił?? te 55% to kreatywna księgowość :D

jestem za glupi zeby wkleic link :o

Jak ktos nie potrafi usunać dwóch spacji to sie lepiej nie podszywa :P

o w morde misia :o nie slyszalem o skracaczach bo mam nizsze wykasztalcenie :o

moje IQ jest równe 50 i bardzo sie z tego ciesze :D