Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja/

Jakim trzeba być nieukiem żeby stwierdzić że za komuny było lepiej

Polecane posty

Gość o Polsce Ludowej
­

Gość niedziel = shatyn
ten sam styl pisania :D Tak samo zaślepiony i widzący tylko te złe strony w poprzednim systemie :O

Gość
a może to ja jestem niedziel? mam PRL w d...użym poważaniu :D

no nie było komunizmu w sensie ścisłym, dosłownym. tzn do śmierci stalina był. ale tak to raczej socjalizm i zalezność od zssr. w kazdym razie mowi się komuna i tyle. kazdy wie o co chodzi. tzn chyba jednak nie wszyscy z tego topiku wynika

Gość hmmmmmmm mmm mm m
zauważyliście, że fanatycy prl to wiecznie niezadowoleni nieudacznicy?

Gość listek4444
w PRLU nie było przerywania filmów reklamami I nie było ciągłego zmieniania przepisów i wprowadzania nowych zakazów - np. palenia. Towaru w sklepach było mało, ale był dobrej jakości, a teraz unia wciska nam buble i zabrania sprzedawania żarówek 100W, w zamian ludzie muszą kupować chińskie buble"energooszczędne" za 30 zł

A co to za lewice mamy teraz?? To nie jest żadna lewica tylko partia innych orientacji seksualnych, rożnych nowobogackich którzy dorobili się w podejrzany sposób. To zwykli liberałowie tylko o innym rodowodzie niż tacy z PO

Gość
homo sovieticus żyje w wielu ludziach ;)

Gość i co by nie mowic
o przywodcach politycznych to przynajmniej sie prezentowali. General Jaruzelski np wciaz ma klase. Jezdza po nim jak po lysej kobyle, a on zawsze kulturalny. A te nasze glowy narodu to co kolejna to gorsza lajza ;)

Nie można powiedzieć że było "tylko źle", tak samo teraz też nie jest "tylko źle". Są dobre strony i złe strony jednego i drugiego ustroju. Najgorzej że mało mamy wolności własnej wcześniej decyzje zapadały w moskwie dziś zapadają w brukseli.

Gość hmmmmmmm mmm mm m
biorąc wszystkie plusy i minusy to od "cudownego prlu" wolę jednak obecny ustrój :) i żaden fan prl mi tego nie zabroni ani nie naśle ZOMO bo myślę "niepolitycznie" :)

Gość z tym Jaruzelskim to fakt
a teraz to mamy co rusz nowe indywidua, najpierw Wałęsa "otake Polske walczyłem", potem Lepper ze swoim chamstwem, Beger co miała kurwiki w oczach, czy wreszcie "dwóch takich co ukradli księżyc", każących dziadowi spieprzać i machających szabelką Rosji - nie ma się co dziwić, że świat się z Polski śmieje

Chciałbym zauważyć że referendum nie było w sprawie traktatu bo byśmy sobie jednak nie wybrali aż takiej "przyjaźni" :classic_cool:

Gość Czerwony front
braki w sklepach zaczęły się dopiero po fali strajków i wystąpień przeciwko władzy, która to chciała w ten sposób je zakończyć. Nie były to rządy dialogów i kompromisów, generalnie 'ręka podniesiona na władze była ucinana' ale w sklepach wszystko było, dzieciaki jezdziły na kolonie, było dokarmianie w szkołach (państwo o to dbało, a nie pajacyki itp) o kolejkach do lekarzy specjalistów nikt nie słyszał.... aha no i armie mieliśmy silną, drugą po Rassiji;), No ale jak to Polacy, zachciało im się "wolnej Polski" , boga, zachodu

Gość hmmmmmmm mmm mm m
kiedy w prl wszystko było w sklepach? Chyba Ci się coś pomyliło.

Szwecja jest krajem w którym nie ma totalitaryzmu a jest coś na kształt komunizmu, ja nie byłem ale wiele osób przebywających mówiło że tam nie można mieć za dużo ...

Gość
@Czerwony front - podobno NRD to był komunistyczny raj, więc po co wybudowano mur berliński?

Gość a mi sie podobało w poprzednim
ustroju :classic_cool: Wszędzie mogłem dojechać pkp i pksem. Komunikacja miejska jeździła wszędzie. A teraz nie masz samochodu- jesteś nikim. Każdy kiedyś z normalnej pracy dorobił sie mieszkania po tych 10-15 latach.

Gość a mi sie podobało w poprzednim
jedynie co wkurzało to brak papieru toaletowego, i pracujące soboty :classic_cool: Ale z drugiej strony teraz jeżeli nie ma dobrej pracy tez zasuwa i w soboty czy niedziele :P

Gość
Nie słyszałem, żeby skasowano MPK. W Lublinie jeździ.

Gość hmmmmmmm mmm mm m
nie dorobił, tylko państwo dało i przez to ludzie mają dziś przewrócone wyobrażenie o wartości pieniądza, czasu pracy i wydajności. Kiedyś mieszkanie się dostawało a teraz trzeba samemu na nie zarobić.

Gość kiedyś tez za mieszkanie
tez musiał zapłacić , na takie lokatorskie to było chyba ze 30% wartości mieszkania. Tez ludzie kredyty brali ale je dało sie spłacić.

Gość hmmmmmmm mmm mm m
u mnie mpk też funkcjonuje, na autostradzie mijam autobusy PKS... :P

Gość zawsze mozna bylo skorzystac z
Rzeczpospolitej zamiast papieru ;)

Gość hmmmmmmm mmm mm m
"ze 30% wartości mieszkania" -> i gdzie tu ekonomia?

Gość miało ciebie nie byc na kafe
Tym razem to znowu ja/ zegnałaś sie

Gość Czerwony front
dostać to mogłeś w gębe , jak nie pracowałeś (no swoją droga musiałeś..) to nic nie dostałeś.. wyszedł bym sobie z woja i kariera w zomo stała by otworem spoko było