Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minusowa kakaowa cukeirkowa

-20 isc z dzieckiem na spacer??

Polecane posty

Gość minusowa kakaowa cukeirkowa

Synek ma niespelna 12 miesiecy ... isc z nim na spacer ??

Gość fdgbfdagb
przy -20 to chyba troche chlodno.

Gość Zuluska złocista
oczywiście tak....ubierz je w kombinezon, opatul i na 0,5 godz śmiało, natomiast Ty załóż ciepłe majtki..........koniecznie..!!!!!!

Gość oczywiście że idz!
Ja jak byłam mała to mnie mama zawsze na dwór brała czy deszcz czy śnieg czy mróz codziennie musiałam być na dworze od urodzenia i co ? wgl jej nie chorowałam i teraz bardzo rzadko choruję. A ciotka która trzymała dzieci w domu non stop chorowały bo przebywało malo na dworze

Gość tttttttttttyyyyyyyyyyyyyy
ale sie uśmiałam załóż ciepłe majtki ha ha dobre

Gość jeśli dziecko już samo biega
to możesz, jeśli nie - odpuściłabym sobie spacerki w taki mróz

Gość idź na chwilę
każdemu dobrze zrobi i tobie i dziecku przecież na golasa nie wyjdziecie

Gość a co z 5 miesiecznym dzieckiem
Na jak dlugo wychodzic z takim maluchem jak jest mroz? U nas dzisiaj piekne slonce ale 17, wiec pewnie nie pojdziemy, a jesli juz to tylko na chwilke. Ale wczoraj bylo -7 i bylismy prawie 2 godziny, z czego w wiekszocie spala opatulona w wozku. Ale po powrocie caly wiecor policzki i nosek czerwony (mimo ze smaruje kremem ochronnym przed wysjciem. No i nie wiem czy nie za dlugo z nia bylismy. Ostatnio jak bylo -14 bylam na 20 min z nia przed nlokiem i kazdy sie dziwil ze wychodze wogole z tak malym dzieciem. No i teraz sama nie wiem, do jakiej temp wychodzic i na jak dlugo z takim dzieckiem. Dodam ze mala jest w wozku, przewaznie wychodze w porze spania wiec po paru minutach rozgladania sie zasypia, bo inaczej to sie denerwuje ze musi lezec i na dodatek naubierana i przykryta kocykiem. Ewentualnie jak straszne zaspy i snieg pada to w chuste ja biore i tak sobie chodzimy, ale tez nie wem na jak dlugo wtedy.

Gość a co z 5 miesiecznym dzieckiem
mialo byc -17

Gość nieco pewnie staroświecka
półroczne dzieci wspaniale znoszą oddychanie zimnym powietrzem - tylko dobrze i ciepło muszą być ubrane i najedzone - to wspaniale hartuje i uodparnia................................. do ttttttttttttyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.................dawniej w mrozy kobiety obowiązkowo wkładały ciepłe majtki.................kiedyś nie było rajstop, które teraz tylko niewiele chronią nasze przydatki......... zawsze w mrozy kiedy jestem na zewnątrz zakładam takie majtasy........ cienkie, bawełniane z nogaweczkami.......wypowiedzcie się proszę też na ten temat.....często czytam tu o zapaleniu pęcherza i miedniczek..... a takie gatki na zgrabnej pupci też mogą wyglądać seksownie......... a najważniejsze, że jest cieplutko................

Gość ja bym odpuscila spacery
w taka pogode zwlaszcza jesli wieje silny wiatr. sama nienawidze takich mrozow

Gość tttttttttttttttttttyyyyyyyyyyy
a ja myślałam że Ty żartujesz z tym majciochami :) ja tez lubie jak mi ciepło, nienawidzę zimy!! ale takich majciochów mimo wszystko bym nie założyła :) stringów oczywiście też nie :)

Gość xxxxxxyyy
U nas - 10 dzis , ja swoja 20 mies.corcie juz z mezem i bracmi na sanki wyslalam , zaraz do nich dolacze , tak jak tttttttyyyyyyyyyyy w cieplych majciochach - ja tam nigdy nie lubilam i nadal nie lubie jak mi jest zimno w pupe i jak zimno to nawet kalesony mojeg ojca (jako nastolatka) a teraz mojego meza zakladalam i zakladam - i tak nie widac co mam pod dzinsami i moge sie cieszyc zimowymi spacerami i nie miec problemow pechem:P.

Ja z moim synem wychodzimy 2x dziennie po minimu 1h. Rano i po poludniu. Nawet dzis bylismy a u nas -17st.C. Bylo super. :)

Gość Takie temperatury to sa w nocy
a nie w dzien. Glupi przyklad dalas z tymi -20 stopniami. Kto w nocy wychodzi z dzieckiem na spacer? W dzien jest -5 lub -8 wiec to jest znosna temperatura. Szczegolnie w poludnie. Na przyklad teraz w Warszawie mimo sniegu i zimna na termometrze jest piekne slonce, ktore moze bardzo ladnie grzac, szczegiolnie jesli dziecko ma ciemny spiworek, ciemny kombinezon i ciemny wozek. Moje ma 80% rzeczy wierzchnich i sprzetu w czarnym kolorze, wiec jest mu cieplutenko zima w taka pogode jak dzis, bo czern wspaniale akumuluje promienie sloneczne (w przeciwienstwie do bieli i jasnych pastelowych kolorow, ktore je odbijaja).

Gość njbcythgftr
u nas - 14 i byliśmy 2 godziny - córa 2 lata, syn 4 lata :) Dzieciaki cieplutko opatulone szły na nóżkach więc nie zmarzły. Po przyjściu ciepła herbatka i dzieci zadowolone :P

-13 lub -17 to jest wczesnie rano i pod wieczor, no ale nikt wam nie karze wychodzic rano i wieczorem, tylko mozeczie planowac spacery kiedy jest najcieplej i slonce swieci. Rano i wieczorem to sie wychodzi w lato zeby uniknac upalu a nie zima.

kaze

Gość njbcythgftr
No my byliśmy o 8 rano więcdlatego -14. Teraz ok. -8

Pediatrzy zalecają wychodzić z niemowlakami do -10 gdy jest powyżej lepiej siedzieć w domu, bo można przedobrzyć....nie przesadzajmy tak z tym hartowaniem :O

Co do rajstop i dodatkowych specjalnych majtek, to nie widze sensu ich noszenia, bo przeciez dorosle kobiety nie nosza kurtek biodrowek tylko wiekszosc nosi raczej plaszcze zimowe do kolan, albo kurtki zimowe do kolan (bo wygladaja w nich bardziej elegancko niz w krotkich kurtkach) i dlugie botki do kolan lub pol lydki , wiec w zasadzie cale nogi i tylek sa dobrze osloniete. Nie widze potrzeby noszenia rajstop i jakis dziwnych wielkich majtek. Nie widuje matek ubranych w krotkie kurtki i plytkie buty, zeby musialy nosic rajty pod spodniami. Moze jakies pojedyncze nastolatki... Albo na nartach w gorach, ale to juz wtedy maja do nich specjalne spodnie narciarskie. :P

No wlasnie. Tak myslalam, ze wychodzicie rano lub pod koniec dnia, skoro macie takie niskie temperatury. No ale znowoz, kto wam kaze? :) Nie musicie wychodzic tak wczesnie. Lepiej sprobowac okolo 14.00. 🖐️

Takie temperatury to sa w nocy Jest 13:58. Na termometrze na dolnym śląsku - 13 stopni. Więc o czym Ty mówisz. Ostatnio u mnie w dzień było -21

Gość A kto to jest ten cały Bednare
-21 może być w dzień, ale chyba nie po południu 12.oo-15.oo.

Gość b1eata
u nas dzis bylo -11 bylismy na spacerku dopukisie nie znudzilo-troche lepiej niz godzina w poprzednie zimy kiedycorka miala rok czy dwa lata wychodzilismy nawet w tak duze mrozy w snieg cy deszcz. szlismy do znajomej ok 20min wypijalismy herbate izpowrotem do domu

Gość Doświadczyńska z dwójką dzieci
Hartujcie dzieci w mrozy do -10 st - max 45 min spaceru z wózkiem (od 0.5 roku)....można 2 razy dziennie - ale po posiłku..... popieram mamy noszące takie ciepłe majty w mrozy.....tam musi być absolutnie ciepło..!!!!! dbajcie o to...!!!!!

Gość Kasia z córeczką
Doświadczyńska - POPIERAM.........!!!!!!! Codziennie tak chodzimy na spacerki i nie chorujemy...!!!!!!

Gość Spacerówka 444
Wielkopolska, dziś idealna pogoda na dłuższy spacer...ale w termosie gorąca herbatka i ciepła bielizna pod spodem..