Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czujna Ja

Najstraszniejsze słowo SAMOTNOŚĆ

Polecane posty

Tępy, a ja uważam ,że mam zadanie do wykonania.Dla kazdego człowieka może byc ono inne.Dla jednego zadaniem moze być właśnie czynienie dobra, dla kogoś innego pomaganie potrzebującym itp. .Uważam ,że każdy człowiek ma na ziemi coś do spełnienia i szczęsliwy ten ,kto znajdzie swoje powołanie.

Gość powraga
zosia... i chcesz mi powiedzieć że w duchu nnie liczysz na nagrodę? Bo jestem dobra bardziej niż inni, bo pomagam.....dalej czytaj... to może to przeznaczenie, ślepy los to doceni? nie jest tak? a co zrobimy jeśki nie? Ja mówie za siebię, szczerzę będę mocno nadwyręzona i wycofana. Czytaj - wegetacja. Inaczej pierdzielę.

Gość powraga
muszę dopisać mam swój kodeks który się sprawdza. I choćby nie wiem co ...i choćby nie wiem jak mnie los zwiódł...szukam sensu... tak to cecha samotnych co za dużo myślą.

Gość powraga
Witam w klubie Ale i tak nuważam że jeśli chodzi o dobre rzeczy to więcej masz przychylności do innych jak jesteż szcześliwa a nie jak... Oczywiścię wyłamyję się z tego i pomagam kazdemu ale czy ten każdy pomoże mi to się okaże

Gość powraga
przepraszam oczywiście ""jesteś" piszę jak potłuczona

Nie czekam na nagrodę, bo w czynieniu dobra nie o to chodzi.Poza tym dla mnie największa nagroda jest radość drugiego człowieka i to ,że mogę pomóc.

Gość ja a co
ja juz uciekam i postanowilam sie kulkturalnie pozegnac z rozmowcami, poniewaz zawsze to zaniedbuje :( przepraszam i zycze wszystkim milego wieczoru i spokojnej nocy

powraga ma duuuużo racji 'Samotność do pewnego stopnia nawet człowieka uszlachetnia, ale po pewnym czasie robi z niego frustrata.' moja np. szlachetność osiągnęła już takie pewne symptomy frustracji , że zaczynam coraz bardziej krwiożrczo spoglądać na jołopów-niefrustratów ...oczywiście , chcąc ich uświadomić , że są jołopami . miotam sie dodatkowo w argumentach różnych , których jołop nie zrozumie takich spraw ...do czasu ...a ja myślę znowu : czy zjołopieć , czy nie zjołopieć ? ...jako ten hamlet współczesny :(

Hej :) Co słychać? Już dzisiaj środa, ten czas nie płynie, ale pędzi z przeogromna prędkościa. Pogoda juz lepsza, bo nie pada i jest cieplej.:) !7latek byłeś dzisiaj w szkole? ;) Może i uszlachetnia samotność, ale na dłuższa metę jest uciążliwa.:(

Tak bylem :P Zosiu to, ze zrobilem sobie dzien wolnego to nie znaczy, ze opuszczam co drugi dzien :)

Nie musze:) Wystarczy, ze napisze jeden sprawdzian z chemii do konca roku szkolnego a tak to juz praktycznie do szkoly chodzic nie musze :P Co nie znaczy, ze chodzil nie bede :) Oj Zosiu, nie wiem skad ta troska o moje chodzenie do szkoly :)

Gość Poeta Rabarbar
Jołop W pustym pokoju uwiędłe kwiaty w fotelu siedzi jołop wąsaty! A zegar tyka i tyka i tyka z każdym browarem jołop zanika! I co tak siedzisz knurze opasły? Twej nadziei gwiazdy już zgasły, knurze opasły! A jołop stęka, jęczy i sarka! Nie wie, że grób mu kopie koparka! A na tym grobie kamień niech stanie! A na kamieniu poety wołanie: Tu leży jołop mój przyjacielu, który przepierdział życie w fotelu!!! Tak tak panie wyssany5 coś tam! Ludzie przez architektów nowego porządku świata stali się jołopami, którym do życia potrzebne jest to, co potrzebne jest zwierzętom! Nie liczą się dla nich żadne idee, honor uczucia wyższe itd. Dlatego normalnym ludziom trudno odaleźć drugich normalnych ludzi, a co dopiero drugą połówkę!

Chodzić do szkoły trzeba.A skąd moja troska? Nie wiem,ale zawsze wobec młodszych ode mnie osób miałam takie siostrzane uczucia.:) Mam młodszego brata. :)

Gość Poeta Rabarbar
Nie mój, jakiegoś satyryka! Kiedyś w ''Kiepskich'' Ferdek oglądał telewizję, a tam poeta przeczytał swój wiersz! Dziwnym trafem wszystko pasowało do Ferdka! Oczywiście był to odcinek ze starej serii z czasów reżysera Khamidowa! Obecnie ten serial stał się denny i prostacki!

częściowa racja , boląca głównie tych pragnących coś przekazać stanąć wbrew zegarmistrzom sprawdzić stan 'jołopowatości '

Gość Poeta Rabarbar
Człowiek normalny, czyli taki jakim być powinien - myślący samodzielnie, nie wierzący we wszystko co powie telewizja i ''autorytety'', zwłaszcza naukowe! Człowiek normalny nie podziela stadnego myślenia, nie biegnie tam gdzie wszyscy! Za priorytet nie uważa seksu, alkoholu, pogoni za pieniędzmi wiecznych rozrywek na niskim poziomie! Jest inteligentny i wie co to uczucia. Jest honorowy, ma swoją ideologie i poczucie godności! Powinien być odpowiedzialny i oddany dla swoich najbliższych i kochającej osoby! Kochać Boga (jeśli wierzący), Ojczyznę, rodzinę i swoją drugą połówkę! Wypisz, wymaluj człowiek starego porządku!