Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dominika1984.

Zapraszam mamy siedzące w domu :)

Polecane posty

Witam z rana i przy kawce. Ja mam dzis pobudke juz o 4 hihi Pozniej jeszcze była godzinna drzemka wiec i my drzemalismy no a od 6 Filipcio juz rozrabiał na całego. Za to teraz smacznie spi. U mnie dzis zawierucha.Strasznie sypie i wieje.Wczoraj udało nam sie na jakies 45min wyjsc na spacerek ale dzis na bank siedzimy w domu. Maz pojechał dalej domek robic.Byc moze zaraz wroci bo jak zawiało droge to nie dojadą.Ja mam domek tak prawie w lesie.Troche sie wczoraj posprzeczalismy bo mi zle lodówke ustawił w domku.Chciłam zeby dał w inne miejsce ale oczywiscie znajac wrodzone lenistwo mego meza to znalazł milion powodów zeby stała tam gdzie stoi. Jak przyjdzie sezon letni to sam zrozumie ze nieporecznie ją ustawił. Wczoraj moj Filipcio pierwszy raz zjadł smazonego kotlecika drobiowego.Bardzo mu smakowało.Do tego ziemniaczki i ćwikla.Mlaskał ze hoho.I przespał caluską noc bez mleka.Az do 4 rano. Co macie dzis na drugie danie ? Nie mam pomysłu co by dzis zrobic

Gość pracująca mama36
no nie jak mnie wnerwiaja takie topiki siedzące mamy??? siedzące kwoki kurcze siedzą, żrą, nie pracują dupy rosną zero ambicji do roboty nie pójda bo przecież dzieci porodziły matki polki kur.....

Nie każdą matke stac na to żeby siedziec w domu i wychowywać swoje dziecko! A nie jest sztuka urodzic dziecko i oddać je pod opieke obych ludzi to moje zdanie odnośnie wpisu powyżej ;/ Ja dzis na obiadek robię bitki w sosie do tego ryż :) U mnie mroźno i pada śnieg;/ Ja też na jutro zrobie cos dobrego do jedzenie i spędzimy wieczór przed tv :):) Muszę dzis pojechać na małe zakupy nie chce mi sie ale co zrobic jak mus to mus :) Życzę Miłego Dnia...

do "pracującej...." - jasne bo najlepiej od razu po porodzie oddać dziecko do żłobka albo opiekunce i niech sobie radzi bo ja muszę robić karierę... żenada! Dzień Dobry Mamy :) Mój maluch od kilku dni jest bardzo płaczliwy, ma problemy z brzuszkiem, ale nie wiem czy to po moim mleku, bo jem to co zwykle i zawsze bylo ok... Martwie się bo nie moge patrzeć jak moje dziecko tak cierpi przez kilka godzin zanosząc sie płaczem :( noszę na rękach i robię wszystko żeby mu ulżyć, ale to i tak nie pomaga, wczoraj dopiero ciepła kąpiel pomogla... Zobaczymy może dziś będzie ok... Chcę trochę ogarnąć mieszkanie i przygotować coś na wieczór, w planie mam łososia zapiekanego w piekarniku z ziołami do tego zapiekane ziemniaczki, sałatka z selera... Pozdrawiam, i przy okazji życzę Wam i Waszym rodzinom powodzenia i zdrówka w Nowym Roku :)

siema. My siedzimy w domu oczywiscie.Maz pojechał zdobyc jedzenie i tak oto bedziemy spedzac sylwka. A jeszcze wam napisze ze moja kol z innego forum wczoraj straciła dziecko 8tyg w ciazy. Rano byla na pierwszym usg i bardzo sie cieszyła a po poludniu wjechał w nią jakis gosc i niestety poroniła. Strasznie to przykre.Humor mam skrzaniony bo okropnie jej kibicowalam w tej ciazy. Takie to zycie kruche :( Cieszmy sie ze mamy te swoje urwisy całe i zdrowe. Szczesliwego Nowego Roku !!!!!!

Łapa niestety takie to życie bywa czasem okrutne właśnie... Moją przyjaciólkę też spotkało poronienie jakiś czas temu, a już cieszyłyśmy się że razem będziemy chodzić na spacery z wózeczkami... :/ Mam nadzieję że wkrótce jej się uda znowu i tym razem wszystko będzie już dobrze.

Witam am--ale wieści ehh :( przykro mi My dziemy z małym do brata i tam zostajemy na noc..wiec będzie bez szaleństw. To dziewczęta Wszystkiego dobrego na Nowy Rok, zdrowia dla maluchów i pociechy, z chłopów też :D i spełnienia marzeń Do Siego Roku !!! buziaki :)

Hej dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, spełnienia najskrytszych marzeń:) U nas troche ciezko było przez pare ostatnich dni, bo mała straszny katar zlapała i marudna była, bo ciężko jej było oddychać i jeść, ale już troche lepiej i mam nadzieję że na dniach jej przejdzie

Monika---zdrówka dla małej :) My jednak pojechalismy na sylwestra do rodziców mama była zła jak powiedziałam,ze nie przyjedziemy więc nie bylo wyjścia :)Ale nie zaluje bylo bardzo fajnie siedzielismy do 5 rano :P Filipek był mega grzeczny po 21 poszedl spac i nie obudził sie jak strzelali :) Ok uciekam do męża bo coś tam buczy na mnie :):)

Witam. Ja również jestem mamą która siedzi z dziećmi w domu. mam trójke dzieci. Najstarsza ma ponad 5 lat a najmłodsza ma prawie 4 miesięcy. Mam jeszcze synka który ma prawie 3 latka. Jestem z Malborka.

Gość magdak54
Witajcie, też jestem w domu z synkiem(2,5roku) na url.wychowawczym a na przełom lipca i sierpnia mam termin na drugie dzieciątko.Troszkę pracowałąm na zlecenie ale jak sie pojawiły komplikacje w cąży to zrezygnowałam i od stycznia nie wracam.Niestety to siedzenie w domu jest czasem dobjające, bo nawet nie ma z kim pogadać(przeprowadziłam sie do innego miasta po i oprócz ludzi których mijam na ulicy nie znam tu nikogo :( Generalnie staram sie nie narzekać ale czasem dostaję fioła z tej monotonii...

Witajcie w Nowym mam nadzieje lepszym Roku :) Monika -- to zdrówka dla małej :) Witajcie nowe dziewczyny :) My dziś byliśmy na pobraniu krwi i mały nawet nie pisnął, panie były w szoku że taki grzeczny :) i powiedziały że wygląda na dziewczynke hihi

Witam w Nowym Roku! U nas dziś od rana pada śnieg i za oknem jest bajecznie :) Moje noworoczne postanowienie: więcej optymizmu i wytrwałości ehh:) Na środę zapowiedzieli się znajomi, więc myślę o jakiejś kolacji.. chyba zrobię pastę włoską, zastanawiam się nad jakimiś przystawkami, w ogóle nie mam pomysłu, może Wy macie jakieś ciekawe sprawdzone pomysły? Miłego dnia :)

Witam nowe dziewczyny i zapraszamy do plotkowania ;) U mnie pogoda taka sobie moj A.poszedł z małym na spacer a ja sprzątam i wkoczyłam na chwilke na forum :P agnies--->>Ja na każda imprezę robie jajka z czosnkiem są pyszne tylko te jajka to taka nardziej przystawka albo zagryzka :D ale daje słowo,że robią furorę na każdej imprezie :) Mam z malym problem otóż musimu wybrac sie do dentysty ponieważ zauważyłam u niego dwie plamki na zębach :( i to na 1i2 gornej szukam jakiegos dobrego ale ciężko w tym tygodniu musimy sie dostać do stomatologa nie wiem jak przezyję tę wizytę ale nie mam wyjścia ;/ Nie wiem czy mały wysiedzi mi na foteu boi sie lekarzy ah mam stracha... Życze Miłego Dnia wpade do Was poźniej :)

Am*** będę wdzięczna za ten przepis na jajka z czosnkiem bo takiego przepisu nie znam, mam nadzieję że nie jest zbyt skomplikowany, a mam akurat dużo świeżych jajeczek ze wsi od teściów :) powodzenia u dentysty, mam nadzieję że Filipek będzie dzielny!

agnies---przepis jest prosty: Gotujesz jajka na twardo przekrajasz je na pół i wyjmujesz łyżeczką żółtka do miseczki do tych zółtek dodajesz czosnek najlepiej wycisnięty,majonez i zielona pietruszkę odrobinke soli i pieprzu mieszasz to wszystko i ten "farsz" wkladasz te polowki jajek i to wszystko na dorę możesz posypac papryką słodką mieloną lub czym wolisz :) proste,szybkie i naprawde bardzo smaczne! Polecam jeszcze szyneczkę konserwowa ta w duzych plastrach zawijaną w środku z chrzanem(łagodnym) chyba,ze lubicie na ostro :) ;)

Agnies ja czesto robie jajka ale do farszu zamiast czosnku daje pieczarki gotowane i zmielone albo drobno pokrojone. Tez bardzo dobre. A Do szynki zawijanej z chrzanem polecam do środka włożyć cienki słupek ogórka kiszonego. Pyszności DO tego możesz zrobić sałatke kebab, łatwa i szybka w zrbieniu, a dobra do kanapek i jako zagryzka, czy sama do chleba

Gość magdak54
Jeśli chodzi o jajka "na szybko" to ja często robię w półmisku połówki gotowanych jajek zalewam majonezem i posypuję świeżym szczypiorkiem drobno pokrojonym, albo druga wersja na połówki jajek wysypuję groszek z puszki i całość zalewam majonezem, dekoracyjnie można popruszyć czymś zielonym. Pychotka, zawsze u mnie cieszą się największym wzięciem i nie ma z tym dużo pracy. A jak masz świeże jajeczka to jeszcze polecam pyszne i proste Tiramisu na deser.

Jejuu dziewczyny jakie nudy, siedze sama mój ma popłudniówki i oczywiscie jutro i pojutrze szkołe, to zobacze go dopiero w środe po pracy.. jajo zniose zaraz mały strasznie marudny marudził po południu teraz odsypia, a ja troche ogarnełam chate i teraz się nudze popijam kawkę bo mnioe senność ogarnia:0

witaj w klubie Kingul, ja też przy kawie przysypiam a przede mną sterta ubrań do prasowania... Dziewczyny dzięki za przepisy!

Kule ja nie wiem czy to cos z pogodą czy co??Normalnie gdzie usiąde tam prawie zasypiam ;/ moj własnie poszedł do pracy ;/ Masakra... Jeżeli chodzi o o te jajka na które dałam przepis to musisz pamiętac,żeby pietruszkę drobno posiekać i dobrze to wymieszać żeby taka ciapa się z tego zrobiła najlepiej widelcem to rozgnieść :)

Dzien dobry U mnie ciąg dalszy siedzenia dziś sama, może pójde do mamy zawsze to jakaś zmiana :) miłego dnia :)

hej, U mnie normalny rytm zycia sie zaczał. Szkoła,nauka gotowanie itd. Mały zdrowy bryka az miło. dzis spał mi na polku az 2 godz.Ja juz tak zmarzłam ze musiałam go na spaiaco do domu zabrac. Ide teraz robic gulasz z indyka.

Hej dziewczyny :) co tu takie pustki??ja co prawda tez nie mam o czym pisać :P u nas po staremu wszyscy zdrowi :D:D

Hejka No pustki straszne, u mnie też oki, dziś byliśmy u lekarza. Mały zdrowy rozwój prawidłowy, morfologia oki, tylko niedowaga jak zwykle ehhh cóż począć taka jego uroda widać... mam spróbować zmienić mleko jeśli nic sie nie bedzie działo to dawać np bebilon ha spr ile kosztuje i jakaś masakra ponad 30zł :o przecież ja nie wyrobie na mleko hehe piszcie !! pozdrawiam

Dziewczyny co z Wami? Jak mija sobota?? ja własnie skonczyłam sprzatac zaraz biorę sie za obiadek a potem jedziemy w gości na kawkę :) Jutro idziemy do kina na film Pazury Weekned!Ciekawe czy taki dobry ten film jak piszą! Moj maly zdrowy,gada jak najęty czasem walnie takie hasełko,że włosy dęba staja haha...Wczoraj dostał Kubusia Puchatka i Prosiaczka oczywiście spał z nimi i mowi do nich tak zanim zasnoł-Miski koniec zaltów spac mi tu :D Ale ostatnio przeszedl samego siebie :) Leże z nim przed on pije mleko i zasypia juz prawie a ja miałam oczy zamkniete po chwili usiadł patrzy na mnie i mówi tak-mama spi dupa swędzi podrapie sie siam :D:D myslałm,że padne oczywiscie zaczęłam sie śmiac a on to wykorzystał hehe...Oki lece szykować obiadek i babeczki z pieca muszę wyjąc :) Miłej soboty Piszcie!!!!!

Gość dora85
Witam! Chciałabym do was dołączyć .Też jestem mamą siedzącą w domu i odkąd przeprowadziłam się z miasta na wieś nie mam z kim porozmawiać,Mąż dużo pracuje prawie go nie ma w domu.Mam dwuletnia córeczkę i jestem w 17 tygodniu ciąży, termin mam na czerwiec i po urodzeniu dziecka tez pewnie trochę posiedzę w domu z dzieciakami zanim pójdę do pracy.Pozdrawiam!.