Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dominika1984.

Zapraszam mamy siedzące w domu :)

Polecane posty

Gość akrylik
dziewczyny dlaczego tak trudno znalezc opiekunke do dziecka 6-mcy, nawet nie na caly etat, bo pracuję w domu tylko na parę godzin dziennie, gdzie szukać takiej, która naprawdę zajmie się dzieckiem i potrafi? czy młoda czy może starsza? kilka sprawdziłam i serce mi się kraje jak słyszę z innego pokoju, jka mały płacze... a opiekunka sąsiadki 22 lata ma i jak przyjdzie to mały tylko do niej chce, no ale zajęta. co robić, gdzie szukać?

ja do Zuzi miałam opiekunke.babka 50l rewelacyjna,z ogłoszenia w gazecie.Tak sie dzieckiem zajmowała ze mała nie hciała od niej isc do domu.Mowiła do niej nianiu a do jej meza wujek.Brali ją na działke,na wies itp normalnie rewelka.Gdybym miała jeszcze raz szukac to tylko ta nie inna.Swoje dzieci miała juz odchowane wiec całe serce dawała mojemu

Kingull-- spróbuj bepantenu. Ja też go stosowałam i daje rade. Jak mały zaczął jeść pierwsze owoce, to trochę miał po kupkach pupcie obszczypaną i po bepantenie zeszło :) A siusiaka po tych tanich "pampersach" troche wietrzyłam i częsciej zmieniałam pieluszki. Ale przy wietrzeniu ciężko upilnować. Ja kładłam na panelach kocyk i podkład. Kocyk można wyprać a panele wystarczyło umyć. Zawsze to lepsze niż zasiusiane łózko czy dywan ;)

Hej dziewczyny, jakoś nie miałam czasu do was ostatnio się odezwać. U mnie szaro buro i ponuro było do tej pory, że nic sie nie chcialo, na sile na spacer z mała chodziłam, bo az sie z domu nie chcialo wychodzic. A dzisiaj wstaje, a tu pięknie, biało, śnieg pada, więc zima wróciła. Moglaby juz być wiosna, ale wole już chyba snieg niż tą szarzyzne okropna i zwały brudnego sniegu jakie zostały po odwilży. U nas jak się uspokoiło pare dni po pierwszym zębie, to wczoraj nawrót, bo drugi zaczyna rosnąć. Wczoraj mała taka marudna była, juz momentami miałam ochote wyjść z domu i uciec jak najdalej. Mam nadzieję, że dzisiaj juz będzie lepiej. Ja kupuje pampersy, bo nic innego też nie służy, rosmanowskie zaraz dupke jej zaczerwieniały, więc bałam się jakieś inne testować zeby odparzenia się nie porobiły i zostałyśmy przy pampersach. Często są promocję, więc wychodzą w takiej samej cenie jak te tańsze. A na odparzenia tez polecam bepanthen. Mi pomógł na poranione sutki a potem małej smarowałam dupke. Co prawda nigdy odparzeń nie miała, ale jak tylko cos się zaczerwieni to odrazu smaruje i pomaga. No i wietrzenie, ja kupuje w aptece takie podkłady na łóżko i na tym kładę mała, są miękkie, więc dupki nie podrażniają, a od spodu mają folie, więc wszędzie mozna położyć i jak nasika czy zrobi kupke to nie przemięknie. U nas to mała najszczęśliwsza właśnie wtedy jak się dupkę wietrzy :) Wiki 11.07.2010

Hej Dziewczyny. Trochę mnie nie było bo przechodzilismy grypę żoładkową i ogólnie byłam nie do życia... na szczęście mały się nie zaraził więc chorowaliśmy tylko ja i mąż, na zmienę siedzieliśmy w wc :/ już jest ok na szczęście. Filipek zrobił się ostatnio bardzo marudny, szczególnie przed południem zanosi się płaczem a ja nie wiem dlaczego... może swędzą go dziąsła, wszystko teraz pcha do buzi i się ślini... kiedy Wasze maluchy zaczęły ząbkować? Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

Czesc dziewczyny, dawno mnie nie było bo troche się u nas dzieje ;) ale czasami czytam co u was słychać. U nas przeprowadzka na całego :) Udało nam sie kupić tamto mieszkanie i teraz mąż siedzi tam i kładzie podłogę, montuje kuchnię itp. a ja tu nas pomału juz pakuję bo wypowiedzieliśmy już umowę najmu i do konca stycznia ma nas nie być :) trochę tego nie widzę bo z małą pomału mi to pakowanie idzie. Boi się kartonów i taśmy klejącej :D mam nadzieję że to tylko tymczasowa fobia :P No i tez pochwale się że wróciłam na studia. Kończę pomału pisać pracę i mam zamiar się bronić w tym semestrze. Jest plan żeby do pracy jako pani mgr wrócić ;) Także każda chwila u mnie cenna. Ale czasami przy kawie dla relaksu zaglądam i będę czasami coś pisać :) Pozdrawiam Was :)

agnies-- u nas mały zaczął się ślinić i wszystko pchać chwilę przed tym jak skończył 3 mies. a pierwszy ząbek przebił się dopiero jak miał równe 6. W dzień czasami był bardzo marudny, a czasami aniołek. Gorzej było w nocy, bo budził się z płaczem, ale smarowałam mu wtedy dziąsełka żelem i zasypiał.

witam serdecznie:) U nas jakimś cudem dzisiaj mała tylko raz się obudziła w nocy, aż w szoku byłam. CO prawda poszła spać o 23 ale obudziłą się dopiero przed 4 i o 7, zjadła i poszła spać i dopiero po 8 wstała. MOgłaby tak już na stałe, ale to pewnie jednorazowy wyskok:P agnies WIki tez zaczęła się ślinić tak gdzieś od 3 miesiąca, jak zaczęła łapac w rączki zabawki i pchać wszytsko do bużki, a pierwszy ząbek wyszedł dokładnie dzień przed tym jak skończyła pół roku. My zaraz uciekamy na spacer, śnieg troche pada, ale w miare ciepło. Trzeba jakieś kwiatki dla Babci kupić:)

Cześć dziewczyny :) dwa dni nie miałam internetu bo zmienilismy oferte i musielismy czekac na aktywacje ;/ U nas po staremu zima przyszla na nowo ;/ juz by mogła sie skonczyć! Na odpażenia to u nas tylko fiolet nic więcej nie pomagało!My moglismy używac kazdych pampersów ale jednak oryginalne byly najlepsze jeszcze z lidla są dośc dobre! Malemu zakładam w sumie tylko na noc więc paczka pampersów starcza mi na bardzo długo! Lece sie ogarnąc bo jeszcze w piżamie siedze :P potem jedziemy do dziadka :) Milego weekendu

Gość cartusia
Cześć dziewczyny moge dołączyć:)?? Jestem mama 12 tygodniowego Patryczka mam 24 lata i siedze w domu. Powiem wam, że czasami wariuje w czterech ścianach tym bardziej, że już w ciąży siedziałąm w domu. Internet jest dla mnie odskocznią i możliwością pogadania z innymi ludźmi żeby całkowicie nie ześwirować.

Witam cartusia Witamy :) Nie miałam jakoś weny ostatnio i mnie nie było Dziś byłam w pracy wypisac urlop i wracam do pracy 1 marca czyli zleci jak nic:p Dalej walcze z odparzeniami pupkę wietrze kupiłam Tormentiotiol czy jakos tak, wyczytałam że dobry, a potem że jest toksyczny i nie smaruje nim. No dziś zakupiłam ostatnia chyba z mozliwych maści bepanten zobaczymy he jak sie spisze. AA dziewczyny za tydzien w poniedziałek w lidlu beda pampersy za 39,99 to tak dla zainteresowanych :)

Hej dziewczyny :) Cartusia witaj :) Ja tez nie mam weny na pisanie;/ mąż w pracy wróci w nocy mały juz spi a ja siedze weszłam chwile na internet ale zaraz ide się kąpać i kłade sie do łóżka :P Poogladam seriale i ide spac hehe... Pozdrawiam A jeżeli chodzi o pampersy to walsnie będę musiała kupic bo sie kończą i skorzystam z ofert lidla :)

aaa zapomnialam napisac jaki dzis odwaliłam numer hehe... Otóz kupilam dzis ulubioną szynke i moj ulubiony pasztet wędzony i robiłam z tym kanapki mężowi do pracy i chyba przez pomyłkę musiałam tą szynkę i pasztet spakowac mu z kanapkami bo chciałam teraz sobie zrobic bułkę i nigdzie tego nie ma hehe to sie mężus zdziwi jak zasiądzie do kanapek hehe...

am--no to bedzie miec mężulek ubaw :) ja siedze sama tzn mój robi na 14-22 także nudze sie, chociaż dzis mi nawet zleciało bo siedziałam głownie w garach żeby jutro na szybko nie gotować :p jutro ide w końcu do gina na przegląd to już ostatni dzwonek bo nie mam tabsów hehe boże alez ja sie rozleniwiłam, dzis jak poszłam do pracy i troche połaziłam po sklepach to mnie teraz nogi bolą, normalnie strauszka :D miłej nocki

Filip ma katari sie meczymy.On bo oddychac ie moze i spac a ja bo on nie spi.

Cześć dziewczyny :) Kingull-- dzięki za informację o pampersach, będę się musiała wybrać na zakupy i zrobić większy zapas. Łapa-- współczuję, nie wiem co stosujesz, ale napewno trochę pomaga nawilżacz(albo garnek z gorącą wodą z solą morską) obok łóżeczka i maść majerankowa pod nosek :) U nas nadal trwają ciężkie nocki :( Mały zrywa się z płaczem, czasami pomaga żel na ząbkowanie, czasami cycuś, a nie raz trzeba go bujać na rękach. Generalnie nie wesoło. Dzisiaj w nocy tatuś zabrał go do naszego łóżka, ale to też nie wiele dało :( Coś ostatnio czytałam o jakichś skokach rozwojowych, ale tak piąte przez dziesiąte, więc nie bardzo wiem o co z tym chodzi. Aaa, w ciągu ostatniego tygodnia 3 razy byliśmy u teściowej i mały trochę zaczął się oswajać z babcią, ale po powrocie do domu za każdym razem był strasznie marudny. Może to nadmiar emocji??? No, ale po basenie czy zakupach tak nie ma. Już sama nie wiem o co w tym chodzi :( Mały akurat się zdrzemnął, więc lecę dołączyć do niego. Może chociaż trochę odbiję sobie nockę ;)

Witam Byłam dziś u tego gina i mam torbiel :( ehhh już dośc sporą, narazie antybiotyki, jeśli nie bedzie sie zmniejszac to operacyjnie boże mam nadzieje że do tego nie dojdzie, znów mam przechodzic to samo, nie dam rady normalnie :o ehhh nie mam nastroju, humoru, do dupy ... łapa--Ty coś pisałaś ze miałas coik tylko nie pamietam czy tobriel czy cyste ? i zdrówka dla Filipka :)

cyste miałam.Ja biore stale yasmin i mi ta cysta sie po tym wchloneła Ale torbiel to przeciez to samo co cysta.Mnie antybiotykow nie dawali. Poczytaj w necie co to takiego i moze popros jak chcesz o hormony.Yasmin jest drogi ok50zl ale dobry.Ma malą dawke hormonu i nowoczesnego hormonu,rzadko daje skutki uboczne.Ja jestem zadowolona.Moja cysta miała wym 4/6cm wiec tez była duza.I to juz moja druga cysta na tym samym jajniku i zawsze po hormonach znika.Lekarz powiedział ze widocznie moj organizm tych hormonów potrzebuje.Oczywiscie ideałem byloby zbadac hormony ale to jest koszt wiec sie pytał lekarz czy chce.No ale skoro ja dobrze reaguje na ten Yasmin to wydaje mi sie ze nie musze.Sam lekarz mowił ze moze nie raz nie warto od razu ciąć a własnie poleczyc hormonami. Filip marudzi.katar ma juz i zuzia i ja.A ja na dodatek kaszle i mialam wczoraj temp.Mialam w domu jakis duomox w tabl to sobie wziełam bo jeszcze do niedzieli musze byc przeciez na chodzie. A filip przez ten katar zle spi w nocy a w dzien musze mu co chwila odciagac i sie oczywiscie drze.

Tylko własnie ja ta torbiel nie mam na jajniku tylko na ściance pochwy czy coś koło tego. Biore tabletki anty wcześniej brałam midiane ale juz jej nie robia to zamniennik tańszy yasmin, a teraz mi przepisał nowy zamiennik asubtella, no i antybiotyk na wchłoniecie sie torbiela i jakies dopochwowe bo mam ubytek w szyjce :o kurde mam nadzieje że u mnie tez sie wchłonie i nie bedzie problemu... To zdrówka Wam zycze ehh teraz taki okres chorowity.. my dziś tbedziemy pierwszy raz jeśc mięsko, ciekawe czy małemu posmakuje :) miłego dzionka :D

Gość cartusia
Tak was czytam i też sie podziele, otóż po porodzie mąż zaczął wyczuwać jakieś grudki w pochwie. W końcu zadzwoniłm do lekarza i prawdopodobnie to mogą być żylaki(nawet nie wiedziałam, że na pochwie mogą być żylaki) i trzeba je będzie usunąć ;/ ehh wcale mi sie to nie uśmiecha bo mi już oczywiście telefonicznie nie wyjaśnił w jaki sposób i zostawił w takiej niepewności. Jutro ide żeby mnie obejrzał i zobaczymy. Troche sie boje...

No własnie cartusia bo mnie podczas seksu coś tam w środku bolało, ale myslałam że to jeszcze jakies dolegliwości poporodowe :o a tu sie okazało co ehh kobity to mają jednak przegwizdane że tak delikatnie powiem :p

Gość cartusia
Ehh a dodatkowo jutro rano mam mieć jeszcze rektoskopie bo mi sie krew pojawiła i śluz(niewiadomo dlaczego być może z hemoroidów też tych poporodowych) fakt mamy przegwizdane. Więc najpierw bede miała przegląd z tyłu później z przodu normalnie full serwis :P a popołudniu z małym do neurologa zobaczyć czy nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego. Ehh jakiegoś doła podłapałam normalnie... i jeszcze ta pogoda... ale fajnie, że moge sie wam wygadać sorki za marudzenie... A i jeszcze cholernie głodna jestem bo od wczoraj na płynnej diecie jestem no, ale tu jest jakiś plusik może troche tłuszczyku poporodowego spadnie :)

kurcze cartusia to masz nie za wesoło, ale mam nadzieje że bedziesz wsio dobrze trzymam kciuki :) a co podejrzewasz u małego napięcie coś nie tak jest ?

Witam, Jestem mamą Filipa(7 lat) oraz Amelii (1rok) i siedzę w domku czy mogłabym jeszcze do Was dołączyć? Pozdrawiam

Gość cartusia
Kingull- zauważyłam u małego, że odchyla główke do tyłu jak leży na pleckach i do tego wyprostowuje rączki i zaciska piąstki i ma właśnie takie napięte, a poza ty zdarza mu się, że mu drży nóżka. Pediatra stwierdził, że nie widzi nic niepokojącego, ale dla pewności trzeba sprawdzić i ja też tak uważam:). Tez jestem tu nowa, ale przywitam nową koleżanke na forum:):)

Gość cartusia
Kingull- zauważyłam u małego, że odchyla główke do tyłu jak leży na pleckach i do tego wyprostowuje rączki i zaciska piąstki i ma właśnie takie napięte, a poza ty zdarza mu się, że mu drży nóżka. Pediatra stwierdził, że nie widzi nic niepokojącego, ale dla pewności trzeba sprawdzić i ja też tak uważam:). Tez jestem tu nowa, ale przywitam nową koleżanke na forum:):)

Gość cartusia
Kingull- zauważyłam, że jak mały leży na pleckach to wygina główke do tyłu a przy tym wyprostowuje rączki i zaciska piąstki i wtedy są właśnie takie napięte, a poza tym czasami zdarza się, że mu drży nóżka. Peditra powiedział, że nie widzi nic niepokojącego, ale dla pewności trzeba to sprawdzić i ja też tak myśle:) Też jestem tu nowa, ale co tam przywitam nową koleżankę :):)

Gość cartusia
Sorki coś sie zawiesiło i myślałam, że post sie skasował więc wyskrobałam drugi a teraz widze, że są dwa ehh..

hej karola zapraszamy :) widze że mamy duzo Filipków :) no własnie lepiej to sprawdzic dla świetego spokoju , ale dzieki ćwiczeniom łatwo to skorygować, a może okazać sie że wszystko jest oki :)

Postaram się zaglądać jak najczęściej lecz najpierw muszę nadrobić te pare stron ;)