Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

Zatrzymanie wody w organizmie przed porodem

Polecane posty

Gość tak się zastanawiam

Do terminu z miesiączki zostało mi parę dni, dzisiaj rano zauważyłam, że wczorajsza opuchlizna nie zeszła do konca i mam trochę opuchnięte nogi, stopy i delikatnie palce u rąk, czy przed porodem to jest normalne?

tak, ale możesz zmierzyć ciśnienie na wszelki wypadek, żeby nic nie przegapić

Gość tak się zastanawiam
ciśnienie mierzę codziennie, zawsze w normnie, w większości na dodatek przy dolnej granicy. Tak się zastanawiam czy to może zwiastować, że poród już niedługo, bo wcześniej nie puchłam, a tu ostatnie dwa dni to masakra.

nie mam pojęcia :) ja puchnę od 32tc, a jestem w 38 i nic nie rusza, więc nie pomogę

ja jestem w 41;) i tez ostatnio puchna mi nogi, ale to chyba tylko dlatego ze teraz zamiast pozycji pol-lezacej , musze non stop siedziec, nogi sa spuszczone w dol, i to chyba wszystko wyjasnia a tak generalnie to nogi rece i twarz puchly mi od jakiegos 22, 23 tyg. od tamtej pory o skorzanych kozakach czy rekawiczkach moge zapomniec,,

Gość tak się zastanawiam
laporushi27 - współczuję, ja robię co mogę żeby pozbyć się już tego mojego kochanego "dodatkowego balastu" ;) sądziłam, że może to jakiś znak ale wychodzi, że chyba nie :o Dziwi mnie tylko, że opuchlizna została po nocy, bo tak objawia się m.in zatrucie ciążowe, hmm ale zatrucie w 39 tygodniu?!

u mnie opuchlizna jest non stop, dzien i noc, to znaczy ta dodatkowa opuchlzna na stopach, ktora utrzymuje sie od kilki dni tylko po siedzeniu, schodzi po nocy, cisnienie w normie ,