Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agusica_90

jak zrobić gulasz? POMOCY

Polecane posty

Błagam Was. Powiedzcie jak zrobic najprostszy gulasz...musze go dzisiaj zrobic a nigdy akurat nie miałam okazji gotowac gulaszu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość __*MinnieMouse*__
Mieso pokroic w kostke, doprawic sola, pieprzem, czerwona papryka. Mozna tez lekko oproszyc maka. Na patelni podsmazyc cebule pokrojona w kostke. Potem dodac mieso. Kiedy sie zezloci, dusic z lisciem laurowym i zielem angielskim.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podstawa to dobrze
zesmażyc mieso tak na brazowo mocno bo potem wyjdzie ci blady i nie smaczny jak ci sie nie uda to miesko podgotuj do miekości i dożuc sos pieczeniowy z torebki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podstawa to dobrze
ja jej tylko sos w torebce w ostateczności poradziłam ja jak swójn pierwszy sos robiłam 15 lat temu to mieso w kiblu wyladowało:D dzisiaj bym ja podgotowała i dodała sos z torebki i bym jakos go uratowała:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *****pietruszka****
mięso pokrój na kawałki, obsmaż (na ciemno). Przełóż do garnka, na tłuszczu z mięsa podsmaż cebulę. Cebulę przełóż do mięsa. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie. Zalej zimnąwodą, tak aby zakryć mięso. Możesz dodać do smaku przyprawę Do gulaszu, prawie każda firma teraz ją ma. Jak sos Ci się zredukuje do połowy, ok 1,5 godz. Teraz możesz sos odrobinę zagęścić mąką. Łyżkę mąki mieszasz z odrobiną wody, tak aby nie było grudek, najlepiej trzepaczką. I wlewasz pomału do gulaszu, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Niektórzy dodają jeszcze śmietanę na koniec, ja nie lubię Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość komfort
zapamiętaj ...mięso nigdy nie zezłoci się w cebuli....ZAWSZE najpierw podsmażasz mięso,kiełbasę.....na koniec wrzucasz cebulę....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×