Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapi 171717

29tc brzuch przestał rosnąć....przerażona:{{{

Polecane posty

Gość kapi 171717

dzisiaj miałam wizytę i podczas mierzenia obwodu brzucha lekarz stwierdził że nie zmienił się i jest taki sam jak podczas wizyty 3tyg.temu.Dopiero w styczniu ma mi zrobić USG żeby sprawdzić czy coś jest nie tak. z dzieckiem...Jestem przerażona czy któraś z forumowiczek spotkała się z czymś takim?????

Gość aniutek77
mi nikt nigdy nie miezył obwodu brzucha! to na usg sie patrzy czy dziecko rosnie a nie brzuch! co to sredniowiecze????????

czesc. moze warto zrobic jednak usg gdzie indziej zeby byc spokojna? moze np dzidzius przestal rosnac i to jest powod? Kiedy we wrzesniu lezalam przed porodem na patologii ciazy to wlasnie byla tam tez taka dziewczyna z takim problemem. ja bym chyba na swieta nie chciala zostac z taka niewiadoma i bym zrobila usg

Gość mogłaś się zapytać
dlaczego brzuch nie rośnie i czy z dzieckiem wszystko ok.

Gość kapi 171717
Lekarz stwierdził że narazie niema powodu do niepokoju bo np.dziecko mogło się inaczej ułożyć i dlatego://Dodam tylko że wyniki miałam teraz bardzo słabe ale ja przytyłam 1kg w ciągu tych 3tyg zwariuję chyba

Gość kapi 171717
obwód brzucha 3tyg temu 100 i dzisiaj tyle samo

a nie mozesz skonsultowac sie jeszcze z innym lekarzem? wiem ze ma sie swojego lekarza ima sie do niego zaufanie ale jesli masz jakies obawy i watpliwosci to moze warto

Gość kapi 171717
Poradzę się jutro znajomej położnej i zobaczę co ona mi powie

Gość kapi 171717
29tc no cóż nigdy do chudzinek nie należalam

wiecie co ja tez w sumie sie nie spotkalam z mierzeniem obwodu brzuch hmmmm nie sadzilam ze to jest jakis wyznacznik. chyba najbardziej wiarygodne jest jednak usg

Gość kapi 171717
Moja siostra też nie miała mierzonego brzucha......pozostaje mi wię czekać na usg

zalezy ile masz wzrostu 94 cm przy wzroscie ok 160 to taki normalny wg mnie brzuch ja mialam 103 cm tuz przed porodem a wzrostu mam 170 wazne zeby dziecko roslo, mi tez brzucha nikt nie mierzyl, w sumie pierwszy raz sie z tym spotykam hihi :-P usg wszystko wyjasni, badz dobrej mysli, napewno wszystko jest ok z dzidziusiem!

Gość kapi 171717
Mam nadzieję że dzidzia rośnie:{{{

napewno dzidzius sie przekrecil :) nie ma co martwic sie na zapas i stresowac dzidzie ;)

Gość kapi 171717
Tak mi też lekarz powiedział że poprostu mogł się inaczej ułożyć....

Gość :}}}}}}}}}}}}}
Nie martw sie na zapas

Gość podstawowym badaniem jakie
powinien zrobic lekarz to usg. Teraz, dzisiaj a nie w styczniu :-O byc moze zaczyna sie hipotrofia, warto zobaczyc, dlaczego.... byla tu dziewczyna, ktora miala maly brzuch i dziecko urodzilo sie malenkie... ale zdrowe i zyje :-)

Gość kapi 171717
Zwariuję zaraz bo to chyba lekarz powinien wiedzieć co kiedy trzeba zrobić!!!Do dzisiaj rozmiar brzucha rósl systematycznie o ok.3cm co 3 tyg....a dzisiaj pomiar niezmienił się!!!