Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Taka jedna kobitka

Cukrzyca ciążowa. Jakie dania ???????

Polecane posty

Przyszłe mamy "cukrzycowe" co jadacie w swojej diecie ? Ja jestem na diecie od tygodnia, badam cukier 5 razy dziennie. Boje się zjeść cokolwiek żeby nie przekroczyć 120 , mój repertuar dań jest bardzo skromny. Jeszcze trochę i oszaleję, szczególnie teraz w okresie świąt...

jesli bedziesz musiala brac insuline to naprawde sie nie martw.insulina w zaden sposob nie zaszkodzi dzidziusiowi i nie bedziesz juz miala takich ograniczonych mozliwosci jesli chodzi o jedzenie.napewno musisz zrezygnowac z cukru i wszystkiego co go zawiera.nie wiem jak u ciebie ale mi nawet slodkie owoce czy naturalne soki podnosza cukier,bo jest w nich fruktoza.najgorszy jest winigron.unikaj smazonego ,tlustego .proponuje ci leczo z kabaczka.jest smaczne i ma malo wymiennikow a duzo w nim warzyw

jak jesz ziemniaki to nie jedz sosu.miesa tez staraj sie nie smazyc.lepiej upiec w piekarniku lub poddusic. jedz warzywa .

z insulina jest ten komfort ze jesli podniesie ci sie cukier to mozesz go zbic za jej pomoca.nie martw sie .bedzie dobrze.pilnuj cukrow tylko:)

magduha799 dziękuję , mniej więcej wiem co mogę a czego nie ale ostatnio nawet po dwóch małych kromkach grahama z twarożkiem miałam 117 ... cięzko mi wyczuć tak na chybił trafił co mogę a czego nie no ale będę próbować.

nie wiem co ci poradzic ja zawsze mialam insuline.weglowodany maja to do siebie ze powoduja ze cukier szybko sie podnosi i szybko insulina go zbija.a po bialkach i tluszczach cukier podnosi sie dopiero za jakis czas.godzine po posilku nie powinien byc wyzszy niz 120 a 2 godz po nie wyzszy niz 140.w ktorym miesiacu jestes jesli mozna wiedziec???

szczerze ? to jakichś konkretnych rad nie dała, sama doszukuję się wskazówek w necie. Powiedziała tylko , że 6 posiłków , jeden ma mieć średnio 300kc , dwa warzywa dziennie, dwa produkty mleczne, dwa owoce dziennie (ale do cholery jak tego dokonać ? :/) Jestem w 34tc praktycznie końcówka... No i jeszcze mam "normy" 1 godzina po posiłku 120 i dwie też 120 .ale mierzyć mam tylko po godzinie.

Hej Cukrzyca ciążowa nie jest taka straszna, mnie również dopadła najgorsze są pierwsze dni. Nie podam Ci konkretnie przepisów na dania musisz próbować po czym Ci cukier skacze a po czym nie. Mnie np. zabija nabiał i tłustsze potrawy. Ale za to mogę słodycze itp. Najważniejsze nie mieszać potraw. i jeść mniej a częściej. Życze wytrwałosci