Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katherines

Bezrobotne

Polecane posty

Gość wykopyrtka
Tak fajnie z ta kafejka ale czy to pieniadze przynosi? Bo mnie sie wydaje, ze nie bardzo... Przechowalnie sa przydatne ale trzeba tam bez przerwy siedziec. Ja na razie nie mysle o wlasnym biznesie, na poczatek poszukam pracy a potem sie zobaczy.

Gość shazz
i ja się dołączę do tego "klubu" choć pracę mam, ale chyba już niedługo, wczoraj się zwolniłam teoretycznie, bo w praktyce niestety nie potrafię pierdolnąć wszystkiego i po prostu wyjść, choć bardzo bym chciała :( pracuję jako sprzedawca, zarabiam grosze, połowa współpracowników to właśnie studenci, którzy absolutnie nic sobą nie reprezentują, ale myślą, że są Bóg wie kim, bo "studiują" :( ja już studia skończyłam, ale nie uważam się za lepszą, bo to tylko papier i tak szczerze to nic nie daje. języki obce znam dwa biegle, a trzeci całkiem przyzwoicie, doświadczenie mam, ale jedynie w handlu i wyobraźcie sobie, że też wcale nie jestem potrzebna na rynku pracy. po co zatrudnić mnie na umowę skoro można na moje miejsce wziąć kilku debilnych studencików na zlecenie, którzy będą się obijać (przecież to tylko praca dorywcza, po co się starać) i się cieszyć, że parę groszy na imprezki im wpadnie. pracodawcy wcale nie chcą dobrych pracowników, szukają taniej siły roboczej :( ja bym mogła w tej firmie zostać długo po tym, jak każdy student odejdzie, lubię swoją pracę i dobrze ją wykonuję, ale kogo to obchodzi?? grunt, że nie trzeba płacić co miesiąc zusu za tych obiboków. jak wczoraj powiedziałam, że odchodzę to kierownik na wszystkie sposoby próbował mnie przekonać, że mam po prostu gorszy dzień i żebym to przemyślała. taa, akurat go obchodzi moje samopoczucie. boi się, że nie będzie miał mułów do roboty, a idą wyprzedaże i już jedna osoba od nas odeszła, bardzo dobry pracownik, więc spora strata dla firmy. od stycznia też zaczynam szukać aktywnie, na staż już się nie załapię, zresztą z tego co wiem, to w 2011 urzędy nie dostaną ani grosza na pomoc bezrobotnym :( jakiś koszmar

też obserwuję to wokół siebie, że pracodawcy wola tanią siłę roboczą niż dobrych pracowników :(

Spróbujcie może to co ja zrobiłam przed chwilą, tak ze zwykłej ciekawości dałam ogłoszenie na portalu swojego miasta, że ulepie pierogi na wigilję ( lubie to robić) i po godzinie odebrałam ok. 20 telefonów z zamówieniami pewnie się za to wezmę wprawdzie pracuję trzy razy w tygodniu ale może dam rady zrealizować parę zamówień

No średnio lepię pierogi ;) prędzej kiszkę lub babkę zrobię, ale to jest super pomysł :)

Gość wykopyrtka
lenamag super, gratuluje pomyslu!!!!

Gość Czesc dziewczyny ja mam prace
ale nisko platna, wiec dorabiam. Jesli ktoras z Was ma jakies hobby moze probowac na nim zarobic, wlasnie teraz przed swietami. Ja rysuje, wykonuje bizuterie, decoupage. W tym miesiacu zarobilam ok. 650zl

witam wszystkie bezrobotne :) Jak przygotowania do swiat? U mnie znow nieciekawa pogoda, nasypalo sniegu i jest dosc mrozno (wiem ze w Pl jest znacznie gorzej, ale tu nikt nie jest przyzwyczajony do takich sniegow i doslownie jezdza jak pokreceni - niektorzy max 20km na godzine). Niby ladnie to wyglada, ale mnie to jeszcze bardziej przygnebia. Nawet lopaty do sniegu nie mozna nigdzie kupic. Stwierdzilam, ze juz teraz daruje sobie wysylanie CV. Robie sobie swiateczna przerwe. Od nowego roku zaczne intenstywne poszukiwania. Teraz troche dorobie opiekujac sie przez okres swiat psiakiem. Czasem wlasnie "bawie" sie w taki hotel dla zwierzat. No chyba ze odwolaja loty, to wlasciciele psa nigdzie nie wyleca. Bylabym rozczarowana, bo juz sie nie moge doczekac. Uwielbiam zwierzaki, ale niestety jestesmy w tak niepewnej sytuacji ze boje sie przygarnac jakiegos futrzaka na stale. Tak jak i niektore z Was zastanawialam sie juz nad otworzenie jakiejs wlasnej dzialalnosci, ale nie wiem co tu na obcej ziemi dalo by mi chociaz minimalny dochod. Szczerze to dzis zaluje, ze nie jestem fryzjerka - mialabym zawsze prace. A tak z ta moja ekonomia... Tragedia. Ucieklam z Pl, a tu wcale los mi nie sprzyja. Wracac tez nie mam do czego.

Ja dzis zabiegana:)Posprzątałam dwa pokoje na "błysk"Zrobiłam makaron z serem i teraz go wszamam :)

katherines - smacznego :) Ja dzis juz dawno po obiedzie, lasagne mialam. Sprzatanie jeszcze mnie czeka, ale to takie zwykle codzienne. Na swieta w sumie juz wczoraj pokonczylam generalne porzadki.

Gość wykopyrtka
Czesc Ja nie sparzatam na swieta specjalnie, bo w piatek wyjezdzam na tydzien. Czyli glownie obijam sie w ciagu dnia :) cos ugotuje na kolacje, zrobie zakupki... Ciesze sie z tego poki moge bo wiem ze jak znajde prace, to bede tesknic za nic nierobieniem:) Saline a w jakim panstwie mieszkasz?

wykopyrtka - mieszkam w Irlandii. Zasypalo nas sniegiem totalnie. Lotniska zamkniete, komunikacja miejska stanela, drogi tutaj nieodsniezane (w ogole nie maja takiego sprzetu). Maz w pracy do 2 w nocy (ma 40km do pokonania) i nie wiem jak wroci skoro caly czas sypie i drogi nieprzejezdne :(

Gość madzia:D
Czesc dziewczyny co tu taka cisza, topic nam upada, jak po swietach? jakie plany na Sylwestra, ogolnie co tam u Was? Jak zyjecie?

Gość madzia:D
no i upadl topic, a szkodaa

Gość Pewnie wszystkie pracę
dostały :D

Mialam takie wielkie plany na ten rok. Od samiutkiego poczatku stycznia intensywnie zabralam sie za szukanie pracy, szukalam tez jakichs kursow i co? I doslownie jedno wielkie g... Zlamalam sobie noge w 3 miejscach, jestem po operacji i nosze w sobie teraz kupe zlomu. I mam kilka miesiecy wyjetych z zycia :( Nie bedzie pracy, szkolen, tylko rehabilitacja i uczenie sie chodzenia od poczatku. No i czekanie zeby tylko noga sie prawidlowo zrastala. Nie mam prawa do zasilku, wiec z kasa bedzie coraz bardziej krucho :( A ten rok mial byc taki och i ach od samego poczatku. A jest tylko bol, strach i lzy :( Mam nadzieje, ze u was lepiej sie rok rozpoczal.

ale to ja nie rozumiem, nie mozecie znaleźć pracy?bezrobocie u mlodych osob to rzadka sprawa, czesciej wystepuje brak checi do podjecia pracy