Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupota jakich mało

Każdy lekarz wrzuca wszystkie dzieci do jednego wora!!

Polecane posty

Gość głupota jakich mało
Tylko, że jakoś dawniej nie było aż takiego problemu i dzieci nie wysyłało się gromadami na rehabilitację. Jak miało zacząć chodzić to zaczęło, ale w różnym wieku. To napięcie mięśniowe zdziwiło mnie dzisiaj, bo przez tyle czasu nie było z nim problemu i moje dziecko pokolei wszystko zaczęło robić. Jednak z tym chodzeniem w wieku 9 miesięcy lekarka mnie zagięła, bo stwierdziła, że większość dzieci w tym wieku to robi więc i moje musi :o

Asia- to nie było do Ciebie, tylko jklkl pisała, że jest raczej bezbolesna. A jeśli chodzi o rehabilitację, to niestety wiem sporo w tym temacie.

Gość głupota jakich mało
Mała_oo a co dolegało twojemu dziecku?

jkljlk - jako lekarz pozwalam sobie popsioczyc na kolegow po fachu, ale nie na wszystkich oczywiscie:) a co do opieki zdrowotnej - wiem ze w UK jest fatalna, ale ja nie mieszkam w UK tylko we francji; musze przyznac ze tutaj opieka jest bardzo dobra, zarowno nad ciezarna jak i dzieckiem, nie spotkalam sie z olewaniem raczej ze zdroworozsadkowym podejsciem

Nie chcę opisywać problemów moich dzieci na forum. Ale nie zawsze niestety jest tak, że można poczekać na to, że dziecko samo do czegoś dorośnie. Z synem miałam pecha i uwierzyłam lekarzom, że jest ok. Pięknie się rozwijał do czasu. Po latach okazało się, że nie było ok i można było zareagować wcześniej. Trzy lata rehabilitacji dopiero zaczęły przynosić efekty, a można było stymulować dziecko dużo wcześniej.

mała oo, moja odpowiedź też nie była do Ciebie sorki jeśli tak ją sformułowałam

mała oo a co było z Twoim maluszkiem? przepraszam, że pytam, ale moze u naszych dzieci czegoś można by uniknąć

Autorko, kiedyś takie problemy również były, tylko że dzieci nie wysyłało się na rehabilitację. Rehabilitantka mojej córy powiedziała mi, że widzi po dorosłych ludziach, kto miał obniżone lub wzmożone napięcie mięśniowe - charakterystyczny chód i postawa, u mnie rzut oka wystarczył, by dostrzegła skoliozę - skrzywienie mam małe, normalnie nikt tego nie widzi. Nie leczone napięcie skutkuje problemami z postawą w przyszłości - wg niej.

Gość głupota jakich mało
Mała_oo Nikt nie wymaga, abyś opisywała problemy życiowe swoich dzieci. Tak trudno napisać ci co dolegało dzieciom? :o Jesteś anonimową osobą przecież.

Gość ponsvjd
matko .. :O A co Ci się stanie jak pójdziesz do neurologa i skontrolujesz to napięcie ?? Nie bądź ignorantką. Wiadomo, kazde dziecko ma swój rytm ale chyba jest coś nie tak skoro pediatra mająca tyle dzieci pod opieką zauważyła słabe napięcie.. Na zimne lepiej dmuchać. Pójdziesz i się przekonasz czy faktycznie jest powód do niepokoju. No ale Ty wolisz ten czas poświęcić na kafe ... :O

Gość głupota jakich mało
Vice versa ;) Takie komentarze nie robią na mnie żadnego wrażenia ;)

Gość gasderna
Dziecko ma 9 miesiecy, piszesz, ze na kazdej wizycie kierowala cie na rehabilitacje a ty to olalas?????? Wierzyc mi sie nie chce, ze sa takie matki :O

Nikt nie jest anonimowy, nawet w necie. A wyobraź sobie, że o pewnych sprawach nie mam ochoty opowiadać na publicznym forum. Poradziłam Ci co powinnaś moim zdaniem zrobić. Jak sama słusznie zauważyłaś każde dziecko jest inne, ale neurolog jest specjalistą i indywidualnie oceni Twoje dziecko. Dobry neurolog, bo z tym też różnie bywa niestety.

Gość co za baba durna z ciebie!!!!!
po co wy sobie strzepicie jezyk jak ta głupia krowa i tak nie pojdzie do lekarza z dzieciakiem bo wie lepiej mam nadzieje głupia krowo ze twoje dziecko nie dorobi sie wad kregosłupa, miesni szkieletowych itd w wyniku zaniedbania leczenia obnizonego napiecia miesniowego szmato moze juz zrobilas z dziecka kaleke:O

Gość jkljlk
Super, ze znalazlo sie kilka glosow rozsadku. Kiedys nie bylo pelno rzeczy a teraz sa i ulatwiaja nam zycie. i napewno w wielu sprawach nikt nie chcialby wrocic do przeszlosci. Wiec dlaczego z nich nie korzystac.... Asiamt, akurat metoda Vojty jest nie bolesna. Wiesz mi uzywalam ja i uzywam i uwazam, ze jest super metoda, ktore przynosi niesamowite sukcesy! Polecam ja kazdemu! Nie wiem dlaczego tak wiele osob ma cos przeciwko niej,nie rozumiem, bo ja ta metode bardzo sobie chwale zarowno dla malenstwa jak i dla starszego dziecka. Tam naprawde nie ma nic bolesnego ani nie przyjemnego. Ale dla kazdego co innego jest dobrego. Lionne, super, ze we Francji jest dobra opieka!!!