Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnbvcxzasdfghrtyro

Dlaczego bedac w zwiazku, czlowiek moze zauroczyc sie...?

Polecane posty

Gość mnbvcxzasdfghrtyro

pytanie jw. dlaczego tak jest,ze czlowiek kobieta/mezczyzna moze zauroczyc sie w kims innym, majac juz partnera/partnerke. Wiadomo, ze nie zawsze jest kolorowo, ze kazdy czlowiek ma wady. jest sie z kims- czasem szczesliwym, czasem wzajemnie sie ranimy, ale kochamy. Nagle pojawia sie ktos i bach. Pojawia sie myslenie o nim, tesknota, chec chociazby zobaczenia. Dlaczego tak sie dzieje? Nie mowcie mi , ze ludzie nie sa stworzeni do monogamii, bo to jest totalna bzdura.

Gość Chyba chcesz uciec przed
prawdą... A prawda jest taka, że owszem człowiek jest monogamistą... ale...seryjnym :-P Gdy fascynacja się skończy, mogą pozostać ciepłe uczucia wobec tej osoby, ale jest się już otwartym na kolejną fascynację. tak działa biologia i trudno z tym walczyć, można jedynie mieć pobożne życzenia i udawać, że jest inaczej...

Gość mnbvcxzasdfghrtyro
tzn. odpowiedzia na moje pytanie jest: biologia?

Gość aaaaAaNIA
mnie nauczono, że i w najlepszym małżeństwie przychodzą chwilowe fascynacje inną osobą, to najnormalniejsze w świecie. Nic dziwnego, że fascynuje nowe, ta która codziennie nie zrzędzi, która 2 godziny przed spotkaniem spędzi przed lustrem by być dla niego piękna, ta, która ma inne niż żona/partnerka zainteresowania. Jeśli wiemy, że chcemy spędzić z obecną partnerką resztę życia to pofacynujemy się trochę i przejdzie. Albo wybieramy nowość, świezość która za dwa lata będzie tak samo zrzędzić, wymagać, zainteresowania się znudzą a na dbanie o siebie nie będzie już tyle czasu. Twój wybór. Chcesz się pakować w nowe? bawić się w te wszystkie podchody? uczyć się nowej osoby, jej zachcianek, fochów, szaleństw, radości i cierpień czy zostać z tą którą znasz, z którą ciągle jest ci dobrze i którą kochasz.

Gość prawiczy prawiczek 28
Dlatego, że widać jest się w związku z kimś kto na nich nie działa. Jak są zauroczeni w jednym to w drugim się nie zauroczą.

Gość aaaaAaNIA
i myślisz prawiczku że człowiek może być te 50 lat nonstop zauroczony jednym człowiekiem? co wąchasz?

Gość aasdmasofmsdigfsfvjsvg
up, ktoś coś jeszcze chciałby dodać?

Gość upupuspdsuasdpu
PODNOSZĘ

Gość takaajednnaaa
ja tak nie miałam abym myślała i rozpaczała i tęskniła ale mimo, że mam męża którego kocha, czasem spodoba mi się jakiś facet, nawet sobie pofantazjuje na jego temat ale jestem tego zdania, że trzeba brać to za normalne- że inni nam się mogą podobać sęk w tym aby nie dążyć do żadnych bliższych relacji z tą osobą wtedy to minie samo naturalnie

Gość fgfhgf
jakby człowiek miał blokadę monogamiczną nie potrzebne byłyby przykazania, tak samo człowiek musi mieć w naturze okrucieństwo, kłamstwo i przebiegłość itp, to jest teścik na człowieczeństwo Żeby mieć wyższe wykształcenie zdajesz egzaminy, człowieczeństwa nie ma się z automatu, próba ogniowa albo przejdziesz test albo nie

Gość dewqeqwewqeq
up

Gość coraz bardziej wierze
w brak zaufania. Mam zajomego kt ory ma zone dzieci a wyznaje mi milosc choc nnie zamierza się rozwodzić bo mowi ze on mi sie znudzi i kopne go w dupe. Takie myslenie teraz mają mężowie....... nie wyobrazam sobie ani zwiazku z zonatym ani takiego męża.