Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Traja82

WRZESIEŃ 2011

Polecane posty

Heheh, nie. ale jestem angilstką, więc całkiem pokrewne ;-) Kurcze, kupiłam ten test ciążowy, i normalnie już nie mogę doczekać się aż go zrobię... Niem czy zrobić od razu prywatnie morfologię sobie jakieś tam podstawowe badania czy iść do lekarza pierwszego kontaktu czy od razu do gina jakiegoś, który się bedzie mną zajmował przez całą ciążę?? Najpierw to musze zrobić test... Trzymajcie się przyszłe mamusie :) I nie przemęczajcie się. Apropos diety, ja myślę że dieta powinna być racjonalna - jeść śniadanko, obiad i kolację, nie pić alkoholu, nie palić, ale niestety pewnych rzeczy zmienić się nie da.

witam wszystkie nowe wrześniówki:) cholernie się czuję, od kilku dni wieją u nas koszmarne wiatry, to chyba halniak, jestem połamana, mdłości się nasiliły, jest mi niedobrze jak coś gotuję, jak czuję gotowane potrawy to błeee.... a gotować muszę dla synka i męża..no cóż, pocieszam się, że już niedługo mi to przejdzie Dzisiaj bolą mnie wszystkie kości i mięśnie, mam nadzieję, że żadna grypa mnie nie prześladuje....na szczęście jest mój mężulek, który dzisiaj bardzo mi pomaga, więc pół dnia leżę na łóżku i odpoczywam Fabiankowa-ja też przy pierwszej ciąży też wiedziałąm ,że będzie chłopczyk-nawet mi się przyśnił mały blondasek w dniu kiedy miałam dostać @ i już wiedziałąm, ze noszę pod serduchem synka heh ehh te baby..A teraz nic nie czuję, jak dla mnie moze to być chłopczyk, ważne żeby synek miał z czasem się z kim bawić Ja śniadania i kolacje jem jako takie, czyli owsianke, ale co ro reszty to nie ma się czym chwalić, mam dużą ochotę na słodkie, a jak coś zjem, to potem mi niedobrze, wahania nastrojów powodują, że często wieczorkiem zamawiamy sobie z mężulkiem pizze...ojjjj grubas ze mnie będzie....muszę wziąść się za siebie!

Gość nutella1509
witam, czy mogę sie przyłączyć?7.01 zrobiłam test i wyszły mi 2 kreseczki:)OM była 9.12.do lekarza wybieram sie po 20.01 bo teraz to chyba za wcześnie.a Wy dziewczynki byłyście juz u lekarza?

Witam ;D Śmiało dołacz do nas ;) Dziś umowiłam się na wizytę ... i mam 21 stycznia o 18;30 ;)

witam, to moje pierwsze dziecko,tak wiec jestem zupełnie zielona:) kurcze zaczerniłam nick a jak cche zalogować sie to wyskakuje mi jakiś błąd...

hello, brzuszki gdzie jesteście?jak u Was z objawami ciązy-wymiotujecie?mnie na nazie tylko mdli(i oby tak zostało),ale zaczełam cierpieć na bezsenność...budzę sie ok 4 rano i tak leze do rana.czasami jeszcze przysne,ale to nie zawsze.dzisiaj mam do pracy na 12-buuuu.jak ja do 20 wysiedzę przy biurku.padne na pyszczek. a Wy wrzesniówki-uczycie sie,pracujecie czy może jedno i drugie?

hello, brzuszki gdzie jesteście?jak u Was z objawami ciązy-wymiotujecie?mnie na nazie tylko mdli(i oby tak zostało),ale zaczełam cierpieć na bezsenność...budzę sie ok 4 rano i tak leze do rana.czasami jeszcze przysne,ale to nie zawsze.dzisiaj mam do pracy na 12-buuuu.jak ja do 20 wysiedzę przy biurku.padne na pyszczek. a Wy wrzesniówki-uczycie sie,pracujecie czy może jedno i drugie?

Gość magdaaa111
Witajcie! Ja też myślę, że będzie wrzesień. My jesteśmy w o tyle gorszej sytuacji, że musimy w związku z tym przyspieszyć ślub trochę :) no i teraz chcemy zabrać się za to jak najszybciej, i dzisiaj pojechać zapytać się, czy są jakieś wolne terminy na maj/czerwiec, no ale ja też muszę wiedzieć na czym stoję, tzn jak daleko jestem z tą ciążą no i w ogóle ją potwierdzić. (choć ogólnie jestem pewna już, bo dwa testy pozytywne, miesiączka mi się już dosyć długo spóźnia, i kilka innych objawów). Ale ogólnie związku z tym mam do Was 2 pytania: 1) Czy nie będzie to za szybko (ta wizyta u ginekologa?) test robiłam zaledwie niecały tydzień temu. Ale tak dziwnie czuję się już jakiś czas... 2) Na jakiej podstawie ginekolog określa, który to tydzień? Bo ja jak na złość w tym miesiącu poknociłam coś z miesiączką i albo ostatnią miesiączkę miałam 4.12 albo 11.12. Proszę o szyyyybką odpowiedź. Nutella - ja się uczę, ale zaocznie, a pracuje do końca lutego, potem mi się kończy umowa, choć ta praca to i tak taka dorywcza jest i kokosów z tego nie ma, więc nie będę tego ani przedłużała.

Gość magdaaa111
PS do tego ginekologa chcę iść dzisiaj już. I jak w ogóle wygląda pierwsza ciążowa, że tak powiem wizyta u ginekologa? :)

hej, Magda gin termin porodu liczy od ostatniej miesiaczki,wiem od kolezanek ze później po usg moze podac inny termin porodu(nie zawsze zapłodnienie miało miejsce wtedy kiedy myslimy). wydaje mi sie ze musisz wybrac gina który ma w gabinecie USG,bo chyba tylko w ten sposoób moze stwierdzic ciąze.pewnie da Ci skierowanie na badanie,mozliwe ze zleci zrobienie bety.tyle mogę Ci pomóc bo to moja pierwsza ciąza.a mam tylko ze 3 kolezanki które sa mamuskami,i 2 które obecnie sa w ciąży(to tez ich pierwsza ciąza)tak wiec nie mam za bardzo skąd czerpac info. ja do gina pójde po 20.01 bo słyszałam ze czasami gin widzi pecherzyk a zarodka nie widzi,albo za mały itp a ja nie chce życ w stresie i niepewości,dlatego w 6-7 tyg chce isc do lekarza.

hej, Magda gin termin porodu liczy od ostatniej miesiaczki,wiem od kolezanek ze później po usg moze podac inny termin porodu(nie zawsze zapłodnienie miało miejsce wtedy kiedy myslimy). wydaje mi sie ze musisz wybrac gina który ma w gabinecie USG,bo chyba tylko w ten sposoób moze stwierdzic ciąze.pewnie da Ci skierowanie na badanie,mozliwe ze zleci zrobienie bety.tyle mogę Ci pomóc bo to moja pierwsza ciąza.a mam tylko ze 3 kolezanki które sa mamuskami,i 2 które obecnie sa w ciąży(to tez ich pierwsza ciąza)tak wiec nie mam za bardzo skąd czerpac info. ja do gina pójde po 20.01 bo słyszałam ze czasami gin widzi pecherzyk a zarodka nie widzi,albo za mały itp a ja nie chce życ w stresie i niepewości,dlatego w 6-7 tyg chce isc do lekarza.

Gość magdaaa111
Nutella dzięki wielkie, no ja wybieram sie własnie do ginekologa dzisiaj, który ma w gabinecie sprzęt do USG, zobaczymy co mi powie :) Dzięki za odzew ogólnie :) a jak Ty się czujesz?

generalnie mdli mnie,dzisiaj starszliwie podbija mnie na wymioty.cierpie na bezsenność a pomimo tego- energia mnie rozpiera.jak jestem w pracy,siedze 8h pzy biurko to starsznie mnie muli i wczoraj mało co nie usnęłam przy kompie:).kolezanka mówi do mnie-kurcze starsznie cisnienie leci w dół,mi tez chce sie spać:)a ja mam niskie cisnienie,kazdy to wie wiec mam usprawiedliwienie:)jeszcze nikomu w pracy,ogólnie nikomu o ciązy nie powiedziałam.po lekarzu wszyscy sie dowiedza.na razie wie mój mąż i siostra,która bedzie chrzestną maleństwa.a tak poza tym,czuje sie dobrze,na razie nie moge narzekać na samopoczucie. Magda,lekarz bedzie pytał o termin ostatniej miesiaczki,tak wiec przypomnij sobie kiedy ja miałaś:)

Gość magdaaa111
nutella, ja kombinuje i kombinuje nad tym terminem ostatniej miesiączki i skłaniam sie do tego, że rozpoczęła się 4.12, a nie 11.12, więc też tak powiem, ale zaznaczę, że możliwy, choć mniej, jest ten drugi termin... No to Ty ogólnie masz ciężko, ja też bym za biurkiem tyle nie wysiedziała :) i podziwiam Cie, że tylko dwie osoby poinformowalaś jak na razie o tym, my już nie wytrzymalismy i powiedzielismy o tym przyszłym babciom, no a ja powiedziałam takim najbliższym koleżankom, jednej, która też już ma bobasa, a innej, bo też prawdopodobnie zostanie matką chrzestną :) Pozdrawiam! Teraz uciekam, o 11 mam wizyte u gina, więc zobacze, jak będzie :)

Przepraszam że sie wtrącam, ale może zróbcie sobie jakąś tabelke w której bedziecie wpisywały swoje dane np. wiek, czy tam ile kg wam już przybyło. Np mogłaby wyglądać tak- POR.____NICK_________WIEK___TC___KG___PLEC/IMIĘ___MIASTO

Kamilka dobra sprawa z tą tabelką.ja jestem jak najbardziej za,ale dobrze by było,zeby inne dziewczyny z tematu tez wypowiedziały sie:) Madziu,napisz po wizycie co gin powiedizał.jak wróce z pracy(bedę ok.20:30) to sobie poczytam co mnie czeka:). reszta wrzesniówek-gdzie jesteście???

Gość Traja82
Witajcie, ja czuję się o dziwo bardzo dobrze, nawet mam wrażenie, że energii mam więcej niż normalnie. Ciekawet tylko, czy tak już zostanie (oby!!). Do lekarza wybieram się końcem miesiąca. Najpierw prywatnie, żeby się porządnie przebadać, później już pewnie na NFZ. Jeśli chodzi o tabelkę, ja osobiście podziękuję. Bardzo chętnie będę się z Wami wymieniać informacjami, nawet, jeśli się lepiej poznamy, również tymi bardziej prywatnymi, ale w temacie tabelki jestem na nie. Otóż słyszałm od koleżanki, że na podstawie tak zebranych danych, które są później przecież wielokrotnie przeklejane i powielane, ktoś ją zidentyfikował i dzięki takiemu tematowi dowiedział się wielu ( bardzo przecież) intymnych szczegółów z jej życia. Niestety w neciu trzeba pilnować swojej prywatności.

Gość lejdi_k
u mnie mdłości zamieniły się w wymioty, koszmar

ja zrobilam test w niedzielę (9.01.2011) wyszły dwie kreski ! :-))) właśnie liczyłam na kiedy mam termin-ok.14 września :-DD mam nadzieję, że tym razem się uda-poprzednią ciążę (to było moje pierwsze dziecko)straciłam w 5-6 tygodniu :-( ale jestem dobrej myśli

Witam, Magda melduj jak po wizycie. viola-tym razem bedzie dobrze-los nie może byc tak przewrotny. Traja-nie sądziłam ze po nicku,ewentualnie po miejscowości(ewentualnie województwo mozna wpisać)w której sie mieszka mozna namierzyć kogokolwiek.rozumiem,jak ktoś poda swoje pełne dane,albo link do nk lub na fb.ale tak?zaintrygowałas mnie tym bardzo.z drugiej strony na necie różni ludzie pisza(i czytają)wiec ktoś moze z nudów połączyć jakieś fakty.

Gość aga-ant
Witam, mam termin na 12 września, i jestem szcześliwa choć boję się okropnie. 2 lata temu urodziłam martwe dzieciątko. Teraz nie mogę się doczekać aż na świat przyjdzie maleństwo.Bardzo mocno tego pragnę. A co do ciąży to od samego początku już wiedzialam że się udało, bolące piersi, zmęczenie i sennośc to przede wszystkim co mi dolega.Pozdrawiam Wszystkie Mamusie

Witam, Magda melduj jak po wizycie. viola-tym razem bedzie dobrze-los nie może byc tak przewrotny. Traja-nie sądziłam ze po nicku,ewentualnie po miejscowości(ewentualnie województwo mozna wpisać)w której sie mieszka mozna namierzyć kogokolwiek.rozumiem,jak ktoś poda swoje pełne dane,albo link do nk lub na fb.ale tak?zaintrygowałas mnie tym bardzo.z drugiej strony na necie różni ludzie pisza(i czytają)wiec ktoś moze z nudów połączyć jakieś fakty.

Dobry wieczór... Nutella ostatnią OM miałam 3 grudnia. Od tamtego czas to 5 tyg z groszem. :) Osobiście też nie widzę problemu w zrobieniu tabelki. Nie sadze by własnie po nicku czy czymś innym można kogoś zidentyfikować... ;]

Gość Traja82
Do dziewczyn, które miały przykre przejścia - ogromnie Wam współczuję - tym razem na pewno się uda :) Jeśli chodzi o moją znajomą, zidentyfikowano ją na podstawie wieku, daty porodu i imienia dziecka. Po tej historii jestem uczulona na takie rzeczy.

Gość magdaaa111
Witam :) Nutella, przepraszam, ze tak Cie długo trzymałam w niepewności, ale wczoraj miałam zawrót głowy, pełno rzeczy do pozałatwiania związanych z przyspieszonym ślubem :) Ginekolog USG mi nie zrobił, stwierdził, że za szybko, pobadał mnie jedynie troche, stwierdził, że nie mam nadżerki :) no i że macica lekko powiększona jest. Powiedzial, że jeżeli: 1) będzie mnie bolało w krzyżu, 2) będzie mnie bolał brzuch, 3) będę często oddawała mocz lub 4) będą jakieś upławy, śluz itp to od razu przyjść do niego, bo to może grozić poronieniem. Aaaa i powiedział, że na USG przyjść tak za 2-3 tygodnie. No to na tyle chyba :) Co do tabelki, to jest mi to w sumie obojętne, choć ciężko może być z konsekwentnym i regularnym jej uzupełnianiem (przynajmniej przeze mnie;) ) Pozdrawiam Was!!

Gość magdaaa111
Ogólnie to jestem trochę zestresowana tym ślubem, no bo w czerwcu (wtedy będzie ślub) ja będę już gdzieś w 6 miesiącu ciąży.... boję się jak to wypadnie... ale co poradzić...

dzień dobry ;D No więc tak. tabelka. Chyba niezle komuś zależeć musiało, żeby poznać Ową rozpoznaną dziewczynę... :) No bo tak raczey ciężko.. moim zdaniem... codziennie masa dzieci się rodzi, mayą te same imiona i wiele innych... No ale yak powiedziałam wczesniey... Możemy zrobic tabelke z: NICK, WIEK, SKĄD ( ale nie dokładnie tylko np. Małopolska ), TERMIN, PŁEĆ. Kto będzie chciał to poda Imie kto nie to nie ;D Yak się uzbiera więcey nas... to będzie można stworzyć forum które będzie zamknięte dla obcych. I o ;)

MAGDA, o przypomniało mi się. Sama wychodziłam za mąż w ciąży. I to w 8 miesiącu ;D Termin był zaklepany yeszcze przed poczęciem ,no a że to walentynki były to nie chcieliśmy zmieniac tego terminu ;D Miałam suknie w kolorze ecrie... i brałam ślub kościelny. :) Nie uważam że to coś złego isć z brzuszkiem do ślubu ;D Suknia ładnie tuszowała brzuszek ;)

Gość Traja82
Magda, głowa do góry, teraz są naprawdę cudne sukienki, w których brzuszek wygląda wręcz uroczo. A poza tym, jeśli bedziesz mieć trochę szczęścia, w 6 miesiącu brzuszek może być jeszcze mało widoczny. Grunt, żebyś się dobrze czuła. A nas zupełny spkój, gdyby nie dwie kreski na teście, w ogóle bym nie czuła, że jestem w ciąży. Ale chyba nie powinnam się tym martwić...?