Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meg1978

owsiki w ciąży pomocy!!!

Polecane posty

Błagam pomóżcie chociaż dobrym słowem lub sprawdzonym sposobem. Jestem w 32 tc i nabawiłam się owsików. U lekarza bylam w czwartek przypisał mi vertex na to paskudztwo i powiedzialże pojednej tabletce wszystko będzie ok a tu nic. Wzięłam na własną odpowiedzialność wczoraj na wieczór jeszcze jedną bo zauważylam że nadal są w kale. Dzisiaj jeszcze gorzej bo nie dość że śą nadal w k... to wyłażą na zewnątrz - można się załamać i oszaleć . Idę dzisiaj do mojej ginekolog - niewiem co mi poradzi czy coś przypisze. Boję się że taka ilość tabl na odrobaczanie aszkodzi mojej dzidzi. Chce mi się płakać i własnie ryczę jak dzieckobo już niewiem co robić:(

nic się nie martw zakup sobie ogórki kiszone koniecznie kiszone i kapustę kiszoną wtryniaj jak najwięcej pij do tego wodę z ogórków i kapusty

tak jak ktoś wyżej napisał potraktuj je kiszoną kapustą, ogórkami... zrezygnuj całkowicie ze słodkiego... słyszałam jeszcze o wkładaniu sobie do odbytu ząbka czosnku na noc, ale nie wiem jak to w praktyce czy da się to wytrzymać... albo o smarowaniu okolic odbytu wazeliną i czosnkiem...

Gość bukaa
Hmmm, dziwi mnie, ze kazał ci wziąć tylko jedna tabletkę. Normalnie każą brać 3 razy co 2 tygodnie. Do tego wszystkie rzeczy trzeba wygotować lub przynajmniej wyprasować - pościel, ręczniki, bielizna, piżamy. Kilka razy dziennie dezynfekować toaletę itd. Oprócz tego twój mąz również powinien poddać się "kuracji".

Wszyscy wzieliśmy tabletki ale nawet w ulotce jest pone że bierze sie jednorazowo a dla przypomnienia za dwa tygodnie

nie jest szkodliwy niektóre kobiety w ciąży mają własnie taki smaki na wodę z kap kiszonej spokojnie możesz pić

Gość zeschły liść jesienny
Po kapuście możesz mieć biegunkę a to w ciąży raczej nie jest wskazane ( Na owsiki dobrze jest jeść pestki z dyni , trzeba wyeliminować zupełnie z jadłospisu słodycze , biała mąkę i wszystko co jest z niej zrobione czyli pieczywo kluski itd... Owsicę koniecznie trzeba leczyć u WSZYSTKICH domowników !!!!!! Jeśłi profilaktycznie nie przeleczy się wszyskich bedziesz mieć wiecznie nawroty a co gorsze złapie je także Twoje nowo narodzone dziecię :(

Mam bigos w domu to zaraz się najem a po ogórki wyślę męża i po kapustę bo narazie tomi się nie chce z domu wychodzić

Gość effy.
ja bym zrobiła ze 2 lewatywy i spokoj, ale nie wiem czy mozna w ciazy :P

Gość losik
Zastanawiam sie skąd u ciebie te robale , musisz odnaleść żródło zakażenia inaczej ciężko bedzie sie pozbyt tych pasożytów. Czy masz juz jakieś małe dziecko w domu? albo ktos u kogo jesteś częstym gosciem? Owsice bardzo ciężko jest wyleczyć jeśli nie pozbedzie sie żródła zakażenia ,my mieliśmy wszyscy w domu co jakis czas cały okres gdy dziecko chodziło do przedszkola . dopiero jak nauczyło się myś rączki przed każdym posiłkiem kłopoty sie skończyły. Jak już tu ktoś wcześniej napisał higiena wręcz maniakalne częste mycie rąk kapiel i zmiana bielizny i poscieli .

Mam syna w wieku zkoły podstawowej ale on nie mazakażenia i mąż równiez niema. Czesto bywam u siostry 3 dieci w wieku przedszkolnym alenie spytam czy one maja

Gość losik
Owsiki nie zawsze wychodzą w badaniu zalezy na jaki cykl l rozwojowy sie trafi oddając kał do badania. Siostra może nawet nie wiedzieć że jej dzieci mają owsiki a Ty chodząc tam bedziesz za każdym razem na nowo łapać zakażenie. Musisz bardzo uważać , nic nie jedz u siostry a po wyjściu dokładnie myj ręce. Zle zrobiłaś że tak szybko wziełaś druga tabletkę leku ,jeśli je nadal masz to w tej chwili to nic nie da bo ten lek działa na dorosłą postać pasożyta czyli kolejna tabletkę powinnaś wziąć w trzecim tygodniu.

Gość losik
A co do syna czy jesteś pewna że na 100 procent nie ma zakażenia? Jeśłi drapie sie w nocy , zgrzyta zębami , czasami ma nie wiadomo skad dziwne jednorazowe biegunki albo ból brzucha ... jeśłi zdarza sie synowi to i on moze mieć robale.Badania wychodzą często fałszywie.

Gość spróbój zjeść dużą
dawę czosnku, zró sobie sok marchwiowy z imbirem i chili, to je wykurzy a dziecku nie zaszkodzi, cała rodzine tak potraktuj

Gość Mamusia2010
Słyszałam jeszcze że chrzan jest dobry na odrobaczenie.

Ja tez miałam:( niestety trafiłam na lekarza który mi wmawiał, że od tego jeszcze nikt nie umarł i polecił jesc dużo kwasnego i nie daj Boże żadnych leków;/ Efekt- teraz moje dziecko ma 3 miesiące, ponieważ karmie leków dalej mi brać nie wolno a raz na jakiś czas te cholery dają popalić- z rana biegunka i bol brzucha i okrutne swędzenie.... ehhh jak skoncze karmic do dam i popalic.

Gość ememememem
powiem tak na owsiki najlepszy jest czosnek ,zrob sobie kilka kanapek i jedz po jakis 4 dniach nie bedzie po nich sladu wiem z wlasnego doswiatczenia a bedac w ciazy wcinalam caly czas czosnek