Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-Kasia-

CIĄŻA długo.......wyczekiwana :-)

Polecane posty

petitki9 u mni 7t2d mial 11,7 mm, tydzien temu:) ciekawe ile ma dzisiaj moj Skarb:)

Witam Was Kobietki w ten ponury wieczór. Ja mam dzisiaj dołek, boli mnie glowa i nie tryskam energią. Jestem zła na M bo miał przyjechac w sobotę ale musię przedłuży i nie wiem kiedy wróci.... I jeszcze do tego mam taką ochotę na truskawki z bitą śmietaną, że aż mnie skręca!!! Witam wszystkie nowe Dziewczyny! Malinka bierzesz już coś na tą anemię? Kasiu słyszałam, że tantum rosa można używać w ciązy ale najlepiej zapytać lekarza- wiesz każdy ma jakąś tam swoją opinię. Superburek jak tam Twoje plecy. Mnie boli też kręgosłup ale na poziomie macicy i lekarz mi powiedział, że ten ból jest normalny, wkońcu się tam wszystko poszerza. Ale uwierzcie mi czasami nie mogę się ponieść,(mam skrzywienie), a gdzie tam koniec.... Nadzieja bardzo się cieszę, że Mała jest zdrowa- obeszło się strachem. Ząbkami się nie przejmuj napewno sie pojawią! Emka super, że słyszałaś Serduszko- uczucie nie do opisania! Akif nie stresuj się pierwszym usg, będzie super i będziesz z niecierpliwością czekać na następne! KateKiss ja nie mam problemu w okolicy są tylko dwa szpitale i nie ma wyboru. Gdzie kolwiek pójdziemy i tak urodzic musimy. Bez bólu sie nie obejdzie! Maja ponoć sok z buraków ma pozytywne właściwości i podnosi hemoglobinę. Ale_ola super, że masz takiego Szefa. Moja Szefowa wie od samego początku o wszystkim o staraniach, in vitro i o naszym szczęściu- zadzwoniłam zaraz po zrobieniu testu. Jeszcze są życzliwi ludzie! Petitki u mnie w 7tc1d bylo 1,10cm Pomocy: Dziewczyny co mam robic bo czuję, że łapie mnie jakieś swędzenie tam na dole, na razie nie jest duże ale czuję, że coś się zaczyna dziać?! Dobranoc Słodkich Snów Życzę!!!

hej laseczki:) IWI- ja też złapałam infekcję dostałam na nią taki krem- pimaflucort chyba, nie mam przy sobie ale jakoś tak i antybiotyk. Fakt trochę zwlekałam wizytą i pan doktor powiedział- ze nie ma co taki już urok ciąży, że ciągle coś babeczki łapią. W każdym razie mi pomogło;) Z racji godziny i tego, że dziś jestem strasznie zmęczona tak krótko napisze tylko o mnie. Dziś byliśmy u lekarza na usg, pierwszy raz nasze maleństwo widział mój mąż- podekscytowany strasznie:) Pan doktor obstawia dziewczynkę, co mnie cieszy- bo m. jakoś wolałby synka... hehe no to może za drugim razem będzie syn:) A żeby nas ucieszyć bardziej doktor pokazał małą na usg 4d- ślicznotka, heh. Ma już 10 cm i jak na razie wszystko na swoim miejscu:) Pan doktor powiedział mi, że mam łożysko na ścianie przedniej dochodzące do ujścia wewnetrznego- to podobno niedobrze i będzie trzeba uważać, ale jest szansa że się przesunie... oby. Kasiu to tak jak ty miałaś? Bo coś pisałaś o łożysku zdaje się. Pozdrawiam wszystkie koleżanki:)

Akif ja do Bielanskiego mam 5min samochodem. Ostatnio zaliczylam tam wizyte na ostrym dyzurze i musze powiedziec ze nie bylo tak zle, a ginekologiczny odnowiony i calkiem ladny. Zastanawialam sie nad inflancka ale ostatnio tam bylam ze spojeniem to mnie splawili a na izbie przyjec tyle ludzi ze szok, czekala bym pewnie min ze 4h na to aby mnie lekarz przyjal. Niby nikomu nie odmawiaja i ladnie sie odnowili ale... juz sama nie wiem. Karola250712 dziekuje i ja gratuluje dwoch serduszek. Petitki9 u mnie bylo 11,8. A czemu pytasz?

A u nas jest tylko jeden szpital i nie mam problemu z tym który wybrać:) Ale leżałam tam już dwa razy i opieka bardzo dobra, tam też pracuje mój lekarz, tak więc będę spokojna. I oddział też bardzo ładny, niedawno wyremontowany, więc same plusy:) Karola a czy podczas badań prenatalnych było już widać płeć dzidziolków? Czy to jeszcze za wcześnie? Ty to masz super, usłyszeć na raz dwa serduszka:) Ale_ola no to fajnego masz szefa, taka reakcja cieszy! Petitki u mnie w 8t2d zarodek miał 18mm:) Iwi ja zawsze używałam clotrimazolum na takie dolegliwości, ale nie wiem czy można to używać w ciąży.

Witam Dziewczyny,dzis rano dostalam plamienia brunatnego,jest to w sumie dzien w ktorym powinien byc okres,miala tak ktoras z Was?odkad biore duphaston to te plamienia ustaly a dzis rano znowu.Martwie sie.Caly czas trzymam sie tego, ze lekarz powiedzial, ze dopoki to nie jest zywa krew to nie ma powodow do obaw.Brzuch mnie tez boli jak na @.

witajcie olafasola ja niestety nie pomoge bo tak nie mialam,al moze warto udac sie od lekarza z tym,lepiej dmuchac na zimne. malinka spokojnie hemoglobina w ciazy czesto leci w dol, ja od 4 m-ca bralam zelazo 2x dziennie sorbifer durules i bylo ok. magia gratuluje coreczki super nast kolezanka forumowa dla Tomaszka:) nadzieja ,gosia jak tam wasze skarby rosna:) kasiu skarbie a cco bys chciala chlopca czy dziewczynke?:P a u mnie lepiej lekarz przepisala mi masci i leki na moje piersi i jest o niebo lepiej,karmie juz bez lez moich.jeszcze troche boli ale znosnie:D ale powiem wam jakie jaja,polozna zostawila mi recepte w rejestracji w przychodni bo wie ze ja z maluchem sama w domu i napisala kartke jak co przyjmowac no i tesc odbieral ja i wykupywal mi leki i ja patrze miala byc kartka s nie ma,mysle pewnie zapomniala,wiec czytam ulotke co jak stosowac i byla taka zawiesina wyczytalam pic co 8 godzin i zadowolona a potem dzwoni tesc ze nie oddal kartki bo w kieszeni znalazl i czyta co jak brac i mowi a ta zawiesina smarowac piers haha to sie usmialam ja pilam :D pozdrawiam

Emka niestety nie widziałam jeszcze płci pani dr powiedziała że dopiero w 16tc u mnie maluszki są mniejsze niż w ciąży pojedyńczej,z resztą odwracały się i plecki pokazywały:)hehe a usłyszeć 1 raz serduszka to...trudno opisać...świeczki w oczach...chciałabym już je przytulić:) Ola fasola ja miałam takie upławy nie obfite pomarańczowe spanikowałam oczywiście i tego samego dnia byłam u mojej dr i okazało się że to infekcja ale ja to bym dmuchała na zimne...

iwi ja tydzien temu miałam stan zapalny i swedziało jak diabli, najgorzej w nocy wiec nie czekaj bo szkoda sie meczyc, ja dostałam globulki clotrimazolum olafasola jak mozesz to lepiej zadzwon i zapytaj lekarza ja sie zamartwiam bo wyszły mi bardzo wysokie leukocyty z krwi i przeczytałam ze to moze byc infekcja wewnątrzmaciczna, kurde ze człowiek nie moze miec chwili spokoju:(

mi też wyszły większe leukocyty norma jest do 30 a ja mam 51 ale podobno to normalne u kobiet w ciąży

Hejka Magia-no u mnie to rzeczywiscie wyczyn bo my aktualnie mieszkamy w belgi wiec dlatego tyle km jest do przeprowacki.gratuluje corci nastepna kiezniczka nam sie szykuje na forom i teraz uwazaj na to lozysko napewno sie przesunie i bedzie ok. Idea-no to niezle sie spisalas hihi zakrecona z ciebie mamuska hihi.Sabinka rosnie lubi jesc zupki i zaczelam podawac juz pomalutku deserki tez jej smakuja wiec jest w pozadku a za tydzien mamy wizytke kontrolna wiec zobaczymy jak juz urosla.A jak Tomaszek Iwi-idz do lekarza pewaknie jakas infekcja ci sie wdala ja tez milam tak i dostalam globolki dopochwowo i gin mowila mi aby nosic tylko bielizne bawelniana i nieobcisla nieuzywac wkladek jak niema takiej potrzeby i uzywac do podmywania jedynie mydla glicerynowego bo jest neutrane bo plyny do higieny zakwaszaja srodowisko i sa takie infekcie ja stosowalam to wszysko i do konca mialam spokoj aha i spalam bez bielizny aby dostarczac jak najwiecej powietrza.wiec niezwlekaj i biegnij do lekarza Olafasola-a dzwonilas do swego lekarza. -Kasienko-co u ciebie Edysia-gdzie sie ukrywasz z Lenka

witam wszystkie koleżanki :) jeśli chodzi o infekcje to ja też dostałam clotrimzolin, w aptece bez recepty mozna dostac krem który ma mniejsza dawke, a skutecznie pomaga. ja jak na poczatku ciaży miałam infekcje to lekarz powiedzial ze globulki może właczyć dopiero po 11 tygodniu, ale jak jest to nie mam pojecia. ola fasola ja jak na popoczatku dostałam takich plamień to lekarz powiedział mi to samo co Tobie, oczywiście się martwiłam i biegałam co chwila do łazienki sprawdzać co się dzieje, na szczęście objawy szybko minęły :) mam nadzieję,że u Ciebie też tak będzie :) magia gratuluję córeczki :) My z Gabrysią leniuchujemy, tzn bardziej ja niż ona :)wiercioch jeden :)ostatnio miałam taką zabawna sytuację,że aż tak jakoś fajnie milo mi się zrobiło, mała tak sie wierciła i kopała,że w pewnym momencie tak mi dała kopa ze spadł mi pilot od telewizora który miałam na brzuchu :) już coraz mniej zakupów do zrobienia na szczeście :)bo juz coraz ciężej :) pozdrawiam wszystkie i tzrymam kciuki :)

karola ja nie wiem dokładnie ale podobno w ciazy górna norma leukocytów to 15?

Sabiba-to rzeczywiscie malutka to niezly rozrabiaka oj juz niewiele ci zostalo i bedziesz tulic Gabrysie Maja-a ty juz spakowana masz torbe bo to jeszcze tylko pare tygodni i tez bedziesz miec swoje malenstwo

IVI-jeszcze nic nie brałam,bo sama nie chce decydowac,ale wizyte mam w poniedziałek to cos pewnie przepisza🌼chciałam sobie dzis kupic zelazo musujace, ale nie wiedziałam czy wolno i zrezygnowałam. Dzis znowu wymeczyła mnie moja pani stomatolog, na pocieszenie powiedziała ze jeszcze tak kilka razy trzeba bedzie przyjsc(8)-bo to leczenie kanałowe zeby dobrze zrobic, załamka.Na pocieszenie wdepnełam do ciucholandu i nakupiłam małemu kilka szt.ubranek,szalona jestem miałam nic nie kupowac,ale mimo moich bolacych zebow miałam taka radosc z kupowania ze o nich zapomniałam.

A tak z ciekawosci pytam o rozmiary zarodkow:)Moj w 7tc mial 10mm a w 9tc 23.3mm.Dzieki za odp:D

Kasiu-dokumentów ciężkich już nie noszę, ale nadal chodzę między budynkami. olafasola- kurcze to masz strach z tymi upławami, może zadzwoń do swojego gin. ja tylko na krótko, bo niestety się rozchorowałam i nie mam siły siedzieć przy kompie. Mam gorączkę, katar i straszny ból gardła, chyba mąż mnie zaraził:( Czy oprócz rutinoskorbinu możemy jeść jakieś lekarstwa na chorobę?? uważajcie na siebie, bo zarazki są w powietrzu, u mnie w pracy wszyscy chorzy i w rodzinie też. masakra. Oby ta zima już sobie poszła!

Emmi kurde to leć do lekarza najlepiej. Pewnie nie będziesz mogła za dużo leków brać, ale może coś Ci przepisze albo poradzi. Jak mój mąż był chory i byłam w 10tc to lekarka kazała się izolować bo to taki czas, że właśnie mało co można... Dziewczyny mi radziły ciepłą wodę z cytryną i miodem (pycha!) i syrop Prenalen (chyba tak to szło). Uważaj na siebie i kuruj się!!! Olafasola jak się czujesz??? Dziewczyny czy badanie przezierności jest dopochwowe czy przez brzuch już? Czy to różnie? Powinnam zadzwonić do lekarza zapytać, ale siedzę w pracy i zawsze ktoś się kręci... A głupio przy kolegach o usg dopochwowe się dopytywać... Pozdrawiam :)

Ale_ola-ja mialam usg dopochwowe bo tak lepiej jest widac maluszka tak mi gin mowila i dluzej trwa od zwyklego bo mosza wszystko sprawdzic ale i ty wtedy dluzej widzisz kruszynke. Emmi-ale_ola ma racje lec do lekarza wiem ze kobiety w ciazy moga brac paracetamol ale nielecz sie sama zycze zdrowka/

Hej ,dzis juz nie plamie,wczoraj tylko rano,boli mnie za to brzuch tak jak przy @.Juz nie wiem sama co mam robic,na poczatku tez tak bylo,ale dostalam duphaston i przeszlo.Czy to moze taka reakcja organizmu ze mialby byc okres??Do lekarza mam dopiero na 16 lutego,a nie wiem czy dzwonic bo w sumie to on mnie jescze nie widzial,to bedzie pierwsza wizyta.

Gość Farrta
Cześć, Zapraszam was do skorzystania ze strony www.abcurodze.pl Znajdziecie tam wiele informacji na temat ciąży, porodu ... Zapraszam także do zadawania pytań poprzez formularz ZAPYTAJ POŁOŻNĄ Pozdrawiam i życzę jak najwięcej satysfakcji ze swojego stanu

cześć dziewczyny, za Waszą radą poszłam do lekarza rodzinnego i oto co po konsultacjach z ginekologiem mi zalecili (oby żadnej z was nie było to potrzebne): Paracetamol- na gorączkę powyżej 38C Euphorbium - krople homeopatyczne w sprayu do nosa /lub sól morska w sprayu Bioparox- antybiotyk w sprayu na gardło (na receptę) Rutinoscorbin dużo pić wody/herbaty z miodem, sokiem malinowym i cytryną zapomniałam zapytać o czosnek i cebulę Wracam do łóżka, bo dziś czuję się dużo gorzej, praktycznie nie mogę przełykać. buziaki

olafasola- ja też miałam na początku dość często takie bóle brzucha, bo podobno macica się powiększa. Mi nawet ginekolog powiedziała, że w razie silniejszego bólu mogę wziąść nospę. Jednak jak bardzo Cię to niepokoji, to nie krępuj się i zadzwoń do lekarza, masz prawo się denerwować w pierwszej ciąży. Teraz to raz na kilka dni może przez 2 min poczuję taki ból jak na @ i tyle.

Emmi-z tym sokiem malinowym to uwazaj bo on nie jest swkazany dla kobiet w ciazy bo moze wywolac przedwczesne skorcze no i zdrowiej i odpoczywaj

Olafasola ja tez mialam takie bole jak na @.Teraz juz coraz mniej,moze raz w tyg na 2 minutki i koniec.Ostatnio pytalam lekarza o te bole.Macica sie rozciaga i dlatego tak sie dzieje.

Co do leukocytow to ja tez mam bardzo duzo i niestety u mnie to potwierdza zapalenie pecherza.

Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi.Dzis juz nie plamie,zobaczymy co bedzie przez niedziele.Mam nadzieje ze juz spokoj:)pozdrawiam:)

hej,powiedzcie mi prosze jak rdzicie sobie z problemem w toalecie,jesli ktoras ma takowe.Bo ja mam juz dosc.od kilku dni nie moge sie :/ czy mozecie mi cos doradzic?Jogurty na trawienie,kefir,maslanka nic nie pomaga;/ moze jakies herbatki dozwolone w ciazy?? pomocy:(!

Ja tez mam ten problem:(i tez nic nie pomaga.Mojej kumpeli pomoglo kiwi,ale na mnie nie dziala.