Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani frałł

odpowiedzcie mi matki

Polecane posty

Gość pani frałł

- czy będąc w ciązy lekarz ginekolog bada "od dołu" czy tylko maca brzuch? - czy w 8 i 9 miesiącu boicie sie porodu czy czekacie z niecierpliwością czy macie już dość ciężkiego brzucha i myslicie kiedy to się skończy -czy poród jest naprawde taki straszny -czy trudno opiekować się noworodkiem przepraszam jesli pytania są głupie, ale wolę wiedzieć niż snuć domysły. Pozdrawiam

Tak, w ciąży lekarz bada "od dołu". Jestem w 8 miesiącu, ostatnio zaczęłam się troszkę obawiać. Nie tyle samego bólu, co tej niewiadomej. Chciałabym już mieć moją małą na świecie. O porodzie i opiece nad noworodkiem Ci nie odpowiem, bo to jeszcze przede mną :) Pozdrawiam

Gość pani frałł
jak dla mnie ciąża trwa za długo :) Wydaje mi się że to 9 miesięcy stresu i strachu czy wszystko jest ok, a na koniec jeszcze ból przy porodzie.

Gość to trzeba było nie zachodzić
PROSTE!

Gość pani frałł
ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam, by owego stolca oddać. chwilę później wspomniana sikorka zwróciła się ku mnie z lubieżnym uśmiechem i filuternym błyskiem w oku zatykając nos głośno zakasłała achu-kachu, kha-kha..!!

Gość smerfetkaaaaaaaaa
- bada na krześle i USG - powoli wkraczam w 9 msc i jestem już wykończona , trochę się nazbierało problemów i moja psychika nie wyrabia co do porodu i opieki nie odpowiem może za miesiąc ;)

1. czy będąc w ciązy lekarz ginekolog bada "od dołu" czy tylko maca brzuch? Bada i od dołu i 'maca' brzuch. Badanie od dołu moim zdaniem jest konieczne- wtedy jest w stanie np. wykryć ew. rozwarcie 2. czy w 8 i 9 miesiącu boicie sie porodu czy czekacie z niecierpliwością czy macie już dość ciężkiego brzucha i myslicie kiedy to się skończy Ja miałam dość. Ogromny brzuch, bardzo bardzo ruchliwe dziecko i wieczne pytania 'a ty jeszcze nie urodziłaś?'... Do tego wszystko mnie bolało i czułam się jak wieloryb. Jakoś nie bałam się panicznie porodu- wiedziałam, że to musi się tak skończyć i świata nie zmienię ;) byłam nastawiona na sn, ale niestety zakończyło się to wszystko cc. 3. czy poród jest naprawde taki straszny Nie potrafię odpowiedzieć jak jest z naturalnym, ale cesarka była lajtowa, że tak to określę :) Wiadomo- brzuch bolał, ale z każdym dniem coraz mniej. 4. czy trudno opiekować się noworodkiem" Zależy jakim :) Napewno na nic się nie nastawiaj. Ja oczekiwałam 'normalnego' noworodka który będzie spał po 18-20h jak to noworodek, a mój mały diabełek nie śpi prawie wcale, uśpienie go jest nielada wyczynem bo nawet jak zaśnie na rękach to po odłożeniu do łóżeczka momentalnie się budzi (śpi maks. 2 razy w dniu po 2-3h i to nie codziennie, w nocy śpi ale tylko dlatego, że leży przy mnie). Dodatkowo mały wymaga wiecznej uwagi- wciąż trzeba do niego mówić bo inaczej chwilę poleży i zaraz jest krzyk. Mieliśmy też problem paskudnych kolek, ale Sab Simplex je skutecznie zwalczył :) Dzięki niemu, w ciągu niecałych 10dni pozbyłam się wszystkich kg ciążowych :D (przytyłam 16kg).