Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skyline95

PRACA PO GIMNAZJUM

Polecane posty

Gość skyline95

witam. zostało jeszcze pół roku chodzenia do szkoły i kończe gimnazjum, ale już dalej gdy skończe gim. nie chce mi się chodzić do szkoły potem, więc myślę czy jest jakaś praca po gimnazjum, bo tej zasranej szkoły mam juz dosyc i tych pojebanych nauczycieli

Hahahaha, nie dostaniesz żadnej pracy, nawet sprzątaczka musi mieć średnią skończoną, a poza tym dla Twojej wiadomości do 18 roku masz OBOWIĄZEK EDUKACJI! Inaczej zostanie na Ciebie (raczej na Twoich rodziców) nałożona kara w wysokości kilku tysięcy złotych, tak parę razy, a potem trafiasz do specjalnej szkoły z poprawczakiem z której wychodzisz, kiedy masz 21 lat. :D Także życzę Ci powodzenia. 🖐️

Gość gefros
mycie kibli kopanie rowów śmieciarka mycie samochodów rozwożenie gazet

Gość a hooooj
roznoszenie ulotek Real i Tesco, do niczego innego sie nie nadajesz przehrańcu

Gość xenxen
Lookrecja- to tylko teoria, realia sa inne i chyba ich nie znasz

Gość skyline95
no to żeści kurwa bardzo pomogli...

Gość xenxen
napisali prawdę

Gość a hooooj
skyline, wiem, jest szansa, póki żondzi PO możesz kraść

Gość skyline95
ja słyszałem że tylko do podstaw. i gim. jest obowiązkowo a potem to już jak kto chce

Gość DXbv
tylko budowa i roznoszenie ulotek. podobno sprzataczka w mcdonald'zie musi miec mature.

Gość skyline95
no jedna mądra wypowiedź a hooooja

Gość xenxen
Lookrecja-- choddziło mi o te kary

Jest obowiązkowo do 18, tu nie ma znaczenia do jakiej szkoły uczęszczasz. Możesz chodzić do 18 roku życia do podstawówki, a potem odejść i odpuścić sobie szkołę i nikt Ci nic nie zrobi, albo możesz chodzić i zdawać wszystko normalnie, ale tak czy siak w wieku osiemnastu lat możesz to rzucić i iść gdzie Cię nogi poniosą. ;)

Gość skyline95
a skąd ty lokrecja takie info posiadasz?

Gość zsrel
widze kolega chce opóścić szkołe i chce coś zrobić tak żeby się nie narobić...

Gość ucieknij
najlepiej do afryki, tam cie nie znajdą, a prace łatwo znajdziesz plusy: -nie ma zimy -nie placisz podatków itp. minusy: -nie ma wody i prądu -brak srajtaśmy

Gość skyline95
z tą afryka to nawet dobry pomysł ale troche to za daleko

Gość ASDADASD
sluchaj glabie ejden, teraz masz glupka nauczyciela za jakis czas debila szefa, wybierac, co chcesz miec, ucz sie sam bedzeisz moze kiedys szefem, bez nauki beda ciebie gnebic szefowie, CYMBALE JEDEN; NIE BADZ TAKI JAK JA; UCZ SIE ;

Gość będzie będzie ?
lookrecja jak zwykle swoje teorie , może i tak w prawie jest ale dziecko realia są zupełnie inne . Tak samo z tą pracą Wam powiem , jest masa ludzi po gimnazjum i pdst i jakoś pracują , od tego są rózne zakłady . Wcale nie jest regułą mycie kibli , śmieciarka itd itp Jeśli ktoś ma trochę w głowie to poradzi sobie i bez szkoły tak naprawdę . Jednak polecałabym Ci chociaż zawodówkę jak nie chcesz sie uczyć , bo ludze potrafią zgnoić drugiego człowieka nieźle .

Gość jest jedno wyjście
szłyszałem o takim czyms że rodzice piszą ci takie zasrane gówno potem to oddajesz dyrektorowi i mozesz chodzic do pracy ale pod koniec roku szkolnego jakieś testy zdajesz najlepiej idź do technikum 4 lata ale bedziesz mial pożądny zawód znaleść czasami da sie po technikum zarabiac 4tys

Gość jest cos takiego
jak praktyczna nauka zawodu. Znajdujesz sobie pracodawcę, który przyjmuje uczniów na praktykę zawodu. To jest traktowane przez prawo tak samo, jak szkoła, możesz więc w ten sposób realizować obowiązek szkolny. Tyle że jako uczeń dostajesz niewielką zapłate - cos ok. 100 zł miesięcznie. Można tez iść do OHP - nauka zawodu + szkoła na najłatwiejszym z mozliwych poziomie.

Gość jest cos takiego
naukę zawodu - miało być w drugim zdaniu.

Gość lulaj ze jezuni moja perełko
chuj prawda zadnej kary nie ma . nie masz obowiazku isc dalej po gimnazjum. mozesz isc do fabryk , do wiekszych przeciebiorstw jako pomoc albo praca fizyczna .

Gość skyline95
to w końcu jak z tym jest?! jedni mówią że trzeba chodzić do szkoły, drudzy że nie trzeba...

Gość trzeba uczęszczać do 18
roku życia, ale nie wazne jaka to jest szkoła jesli się kiblowało;-P jak ktoś juz wyzej napisał, a z tą nauką zawodu to możliwe, ze dałoby się tak zrobić, ale chyba to nie jest tak, ze całkiem da się wymigac od lekcji, pewnie to się łączy z praktyczną nauką zawodu do jakiegoś najnizszego egzaminu...

Gość .../...
idź do zaocznej szkoły, można tak ukończyć liceum np prywatnie i jednocześnie pracować. Do 18-tki zmądrzejesz i jeszcze będziesz chciał/a iść na studia 🖐️

Gość znam trzech
gości co w wieku 17 lat juz nie chodzili do gimnazjum i ich rodzice kary nie płacili

Gość 3242342342
biedaczka, ma dosc nauczycieli, to jak by poszła do pracy dopiero zobaczyłaby co to znaczy mniec dosc