Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cornelllija

Czy to obciach zostać na Sylwka w domu?

Polecane posty

Gość cornelllija

Dodam, że nie wyprawiam żadnej imprezy? Już na innym wątku przed chwilą napisałam że zostaję w domu, ale przyszło mi na myśl założyć temat i zapytać- czy to obciach? Mam 20 lat. I od 20 lat (czyt. nigdy) nie byłam na żadnym Sylwku. Zawsze niby żałowałam, że inni się bawią, ale tak sobie pomyślałam...Przecież ja nie znam innej formy spędzania Sylwka jak tylko w domu, z rodziną. Zawsze wtedy urządzamy uroczystą kolację, mamy szampana i inne alkohole i razem oglądamy tv (zazwyczaj jakieś koncerty, relacje z Sylwka) i czekamy do północy, potem oglądamy sztuczne ognie i idziemy spać. Teraz nawet nie wyobrażam sobie zostawić rodziny w taki wieczór. Przecież to właśnie z rodziną powinno się stuknąć kieliszkiem i złożyć życzenia noworoczne. W tym roku dostałam aż dwa zaproszenia na Sylwka, miałam iść. Ale już nie chcę. Po co mam świętować z kimś, kogo mało znam? Znajomi, czy też przyjaciele to trochę inna beczka niż rodzina. Moim zdaniem to nie grzech nie bawić się hucznie :O Inni przesadzają z tymi balami, tracą kasę na kreacje, fryzjera, makijaż i przede wszystkim za miejsce na sali balowej ;/ Czy Bóg kazał nam gloryfikować ten dzień i czcić zakończenie starego a rozpoczęcie nowego roku? Nie. Nie zaprzeczam, może kiedyś się wybiorę na zabawę sylwestrową. Może kiedyś z chłopakiem, mężem. Ale w tym roku ZOSTAJĘ W DOMU! :D

Gość boska_nastolatka_
żaden obciach... po prostu brak okazji, brak znajomych, brak chęci i jeszcze milion takich "braków" każdy chodzi z wyboru, masz gdzie i do kogo-idziesz nie masz gdzie i do kogo-nie idziesz prose i logiczne pozdro.

jak uwazasz ja w twoim wieku chodziłam i sie dobrze bawiłam ze znajomymi , pozniej jak juz bedziesz mamą to sobie z rodzicami posiedzisz.

w wielu kościołach organizowane są nocne modlitwy może tam się wybierzesz sylwester nie jest imprezą rodzinną baw się tak jak lubisz

Gość zaden obciach , obciachem jest
raczej przejmowanie sie opinia innych w tym temacie.

cornelllija - Przeciez to nie jest zaden przymus aby isc gdzies na sylwka...kazdy spedza go jak chce. Ja jestem w podobym wieku jak Ty i co rok zostawalem w domu na sylwka ale w tym roku ide na domowke do kumpla by nie myslec o glupotach :)

Gość dla mnie to niestety jest
obciach,bo to raczej oczywiste,ze skoro siedzę w domu to nie mam znajomych,jak miałam to nie siedziałam.Teraz będę siedzieć i raczej nie będę się tym chwalić wśród znajomych,będę raczej unikać tematu jak spędziłam sylwestra

Gość cornelllija
mam okazję iść teraz, ale żal mi będzie rodziców, brat pracuje w sylwka i też nigdzie pewnie nie pójdzie. a tak to będę musiała jechać pociągiem do innego miasta, potem wrócić... może i bym poszła, ale...boję się że nie będę umiała się bawić. jasne, że chodziłam na inne imprezy, domówki, do klubów itp. ale sylwek zawsze w domu. jak powiedziałam kiedyś znajomym że nigdy nie byłam na sylwku to mnie prawie zlinczowali, oczy wielkie, że przecież to jakaś kpina, albo że mam strasznie kiepskie życie towarzyskie :O a to nieprawda. fakt, że mieszkam w małej miejscowości i mam mało znajomych, ale często jakaś propozycja padała. a i tak nie chodziłam zmienić to w tym roku?

Żaden obciach. Naprawdę. Jeśli Ci sie nie chce i nie idziesz "pod publikę"= zgodnie z modą, to żaden obciach. Tylko małolaty do 21-22 lat napiszą tu Ci, ze to obciach.;)

cornelllija - Jesli chcesz to idź jesli nie to zostan w domu. Decyzja nalezy do Ciebie...po co sie zmuszac i sie meczyc

Gość cornelllija
no właśnie dlatego się zmuszać, żeby nikt się nie śmiał że siedziałam w domu ;/ teraz poszłam na studia więc mam więcej znajomych, wcześniej tylko to co na wiosce i w pobliskim mieście, a teraz mam ich sporo i często się mnie pytają, gdzie idę, czy mam plany a ja im piszę że mam (czyli że w domu). jedna znajoma powiedziała, że jak zostanie w domu to jej znajomi ją wyśmieją, że dla niej to mega obciach siedzieć w domu przed tv w sylwka :O

Gość cornelllija
i dodała, że nie zamierza w ogóle w ten dzień wychodzić na dwór, tak jakby jej nie było w domu- pełna konspiracja

Gość kasiaa94
Ja mam 16 lat i jak na razie Sylwester nie różni się od innych dni. Nikt nic nie pije, każdy idzie spać i rano wstajemy już w Nowym Roku :D

Kazdy ma inny poglad na ten temat jak ze wszystkim...no coz najwazniejsze jest aby byc soba a nie robic czegos na pokaz i postepowac tak jak sie czuje bo wtedy czlowiek wie kim jest