Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawulec79

dieta mż - przykadowy jadłospis - do zgubienia 10 kg

Polecane posty

Gość kawulec79

czesc, mam do zgubienia 10 kg (taki pierwszy cel) - nie mam czasu na wymyslne diety, planowanie posiłkow itp (małe dziecko ktore sama wychowuje, praca , brak zamilowania do kuchni ;)) ponizej moj przykladowy jadlospis - czy przy takim jedzeniu uda mi sie powoli zejsc te 10 kg w dół waszym zdaniem? sniadanie w pracy - chleb fitness ze sliwka (2 albo 3 te małe kromki "połowki" + troche masła + wędlina + na to jakieś warzywo (pomidor, papryka, rzodkiewka) 12 - serek wiejski + pomidor lub papryka lub serek wiejski + pare oliwek i 4 suszone pomidory obiad w domu - to co akurat mam, dostane od rodziów:))) czyli np. talerz żurku wczoraj z jedną wkorojoną parówką albo kawałek miesa z surowką itp co myślicie? dodatkowo staram sie duzo wody pic, herbaty zielonej i niestety w pracy 3 kawy na cwiczenia z czasem bardzo słabo , ale moze uda mi sie aqua aerobic 2 razy w tygodniu

Gość kawulec79
up

Gość musisz ćwiczyc
inaczej to zupelnie nie ma sensu i nie schudniesz

Gość hermiona 35
no bez przesady że nic nie schudnie - przecież jadłospis nie ma dużo kalorii to coś na pewno spadnie ćwiczenia by pomogły ale nie są nieodzowne. BEZ PRZESADY

Gość osdusodvhsv
zrezygnuj z ziemniaków i białego pieczywa, nie obiadaj się na wieczór i powinnaś dać rade. i postaraj się ćwiczyć, a jak docierasz do pracy? daleko masz? znajomy w ramach ćwiczeń zaczoł chodzić do pracy na piechotę ale to byłao tylko 2,5 km, połązył to z dietą i sporo schudł.

Gość kawulec79
z białego pieczywa zrezygnowałam, ziemniaki też raczej do pracy mam blisko dość i jak nie jest tak zimno to chodziłam - teraz nie mam na tyle silnej woli:)

Gość KAROLInagg
mam podobny plan, zupelnie bez cwiczen powinno sie udac powodzenia

Gość tez odchudzajaca sie
ja ci powiem na moim przykladzie mam w miare dobre nawyki jedz -tzn nie slodze, nie pije gazowanyc nap, zero fast foodow, duzo owocow i zieleniny do tego cwicz 3-4 xtyg po 1,5 h i schudlam jedynie 2 kg na m-c poszlam do dietetyka i okazalo sie ze wszystko ok tylko za malo jem musisz jesc 4-5xdziennie , min 1,5 l wody 2x tg rybka do tego jakies cwiczonka, ost posilek na 3 godz przed snem i bedzie ok, najwazniejsze to reg jedzenie u mnie ruszylo teraz trace ok 1 kg tyg:)a nie gloduje sie i nie mysle atale co moge a co nie moge zjesc, powodzenia

Gość KAROLInagg
hej, wiem ze to było do autorki ale mnie też zainteresowało co piszesz:) ja jem podobnie jak autorka - 3 razy dziennie - co bys dodała do takiego jedzenia? tzn te 2 "brakujace" posiłki? boje sie ze bede jesc za duzo

Gość tez odchudzajaca sie
mamay 3 posilki sniad-obiad-kolacje do tego 2 przegryzki i masz 5 posilkow np 1(sniad-podstawa dnia)-platki z jog/owsianka/kr razowca z dod 2-owoce(np 2 jablka. banan, 2 mand, pom-do eyboru)/jogurt/jakis serek/zupa 3-(obiad)miesko z warz/mak z warz/salatka jakas/zupa/ryba 4-znow jakis owoc/ warzywko/ szkl soku 5(kolacja)-satatka/miesko/ryba oczywiscie do wyboru nie wszystko na raz:) ogolnie po prostu do 3 podst posilkow dodajesz dodatki takie jak owoc/sok/salatka/jogurt normalnie jemy nie liczac tego jako posilku (oczywiscie osoby nie na diecie)

Gość kawulec79
Witam, zalozylam temat i potem nie moglam go znalezc:) no ja się jakos trzymam - nie cwicze bo nie mam takiej opcji zeby gdzies chodzić póki co, a w domu nigdy sie nie zmobilizuje moj jadlospis np dzis: sniadanie -2 kromki chleba fitness + poledwica sopocka+ troche masła 2 sniadanie - jogurt activia naturalny obiad - zupa pomidorowa kolacja - 2 plasterki szynki + papryka niestety dzis zdarzylo mi sie odstepstwo - zjadlam bardzo maly kawalek tarty serowej (imieniny kolezanki w pracy..)

Gość uwazam ze nie
ma opcji zebys zgubila wiecej jak 1,5-2 kg na miesiac tak jedzac ale nie cwiczac. bez cwiczen idzie to bardzo powoili

Gość ja miałam tak
jadłam same serki naturalny lub 7zbóz nawet nie wiem keidy schudłam, kazdy sie dziwił, ale co z tego jak zaczełam jeśc wszystko i wrocilo mniej, ale wróciło zaczynam od nowa dzisiaj zjadłam sniadanie 2 kromki chleba razowe, 3 łyzeczki serka wiejskiego light, dwie łyzeczki dzemu do tego herbata zielona bez cukru II sniadanie kawa z mlekiem i pól łyzeczki cukru plus małe jabłko i herbatnik teraz piję wodę z cytryną i jestem głodna ;| mam chęc na krokieta z kapusta, ale nie !! zjem talerzyk zupki podwieczorek jabłko kolacja planuje serek naturalny lub wiejski jeszcze nie wiem ;) nowy nawyk przed śniadaniem szklanka wody z cytryną !

Gość kawulec79
a cwiczysz? bo mi tu wszyscy wróżą że bez ćwiczeń nic nie spadnie

Polecam, jak chleb to pelnoziarnisty, bez zadnyhc udziwnien, bez masla. Wedlina tylko drobiowa. Zupe z kielbasa odradzam :-)

Gość ja miałam tak
moje ćwieczenia są minimalne.. wieczorem tak z 80 brzuszków.. raz na tydzien jakies rozciągnięcia.. nie mam mobilizacji.. zupka byla szczawiona ;) ale jednak zjadłam małego placka i mandarynkę właśnie, więc na kolację coś naprawdę ubogiego .. samo białko :) moja największa zmora to nogi !! ;| mam 170 waże 60 kg. ale nogi są okropne

Gość kawulec 79
no to przy mnie jestes szczuplutka :) ja waze 80 kg przy 170 cm wiec do zgubienia przede mna duzo - pierwszy cel to 70 kg - przy tej wadze czuje sie juz w miare ok, potem chcialabym dobic do 65 i to mi starczy:) Liis wiem ze zupa z parowka to niekoniecznie dobry pomysl, ale po prostu jak wracam z pracy to czasem szybko wpadam do rodzicow i zjadam obiad - inaczej w wielkim glodzie wpadlabym do domu i zjadla pewnie pol lodowy:) a masla smaruje tylko rano i minimalnie-no cos z zycia trzeba miec ;))

Dołącze się, nie mogę przejśc na dietę bo karmię a że karmię tylko 2x na dobę to już waga stoi w miejscu. Przytyłam 5 kg i mam zamiar je zrzucić! :)

Gość ja miałam tak
ja słyszałam, że jak się karmi piersią to waga szybo spada później... i duzo kobiet jak straci po ciązy wage, to cięzko potem przytyć.. ale może to tylko rzadko spotykane przypadki.. ja właśnie zjadłam sniadanie, sobie dzisiaj trochę pospałam.. jajecznica z serem zołtym i dwie kromki chleba razowego.. piję kawę, no i oczywiście przed śniadaniem dwie szklanki wody. wczoraj zjadłam na kolację serek wiejski nie cały, ale póxniej tak ok 22 czułam głod zjadłam jabłko.. a potem kromke chleba ;| porobiłam brzuszki i spac.. nie dobrze.. !! dzisiaj się nie dam.. ja bym chciała wazyc tak z 57 ;) wtedy czuje się dobrze :D

To prawda ze przy karmieniu sie chudnie ale jak sie karmi cały czas:) schudłam sporo ale teraz córka duża, ma 16 mc karmie 2 x na dobę wiec niestety przytyłam :)

Gość gość
"mam do zgubienia 10 kg (taki pierwszy cel) - nie mam czasu na wymyslne diety, planowanie posiłkow itp (małe dziecko ktore sama wychowuje, praca , brak zamilowania do kuchni" Nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka. Przytyłaś bo masz złe nawyki żywieniowe. Jeśli nie masz czasu tego zmienić to bądź gruba dalej. We wszystko trzeba włożyć pracę by mieć efekty! Mi się udało. 13 kilo w 4 miesiące 3x w tyg godzina ćwiczeń i regularne jedzzenie dobrych rzeczy. Masa jest przepisów w internecie. Sprawdź na Brand Sabbath tam sporo dziewczyn podaje fajne przepisy. Mi posmakowały klopsy z soczewicy. brandsabbath.com

kawulec oblicz sobie mniej wiecej kalorie na moje oko jesz za malo. moga byc 3posilki ale zrownowazone. ja sama dieta schudlam 11kg. pozniej waga stanela i poslzo w gore 7 w 1.5roku. teraz znow zaczelam sie odchudzac ale pontakiej rozpuscie ciezko porzadnie wrocic na dobre tory.