Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko dla ciebie....

osoby które usuneły ciążę prosze o kontakt!!!

Polecane posty

Gość Inga87
Możesz też wyjechać do Anglii, tam aborcja jest legalna bodajże do 24 tygodnia. Czytałam o dziewczynie która żeby mieć darmową aborcje w Anglii, przyjechała do koleżanki i zatrudniła się jako pomoc kuchenna, po tygodniu miała już świstek uprawniający do darmowego leczenia i mogła poddać się aborcji.

Gość blankaaaaaaaaaaaa
Dlaczego nie urodzisz i nie oddasz??? do niczego Cie to nie zobowiązuje, a byc może zmienisz zdanie.

Gość paulinuchaaaaa
MONICA Czemu nie w Niemczech,a w Holandii??przecież Dr.Rudziński to dobry lekarz,jest blisko bo ok 50km od Szczecina i w ogóle miły opdowie na kazde pytania...ale Autorko dzwoń do niego.Wiem,że musiałabys jechać tam raz przed zabiegiem na konsultację psychologiczną(koszt 30eu)i wtedy po 2 dniach masz zabieg...taki wymóg prawa niemieckiego. Chyba,ze w tych gazetach poszukasz...ja bym zadz.do kiniki i omówila sytuację...

Gość paulinuchaaaaa
INGA Ty masz pod kopułą nie równo,jak w 19tyg farmakologicznie????nawet gin Ci powie,że to spowoduje co najwyżej wady płodu...masakra.!wiem,że dziewczyny próbują farmakol.10-12 tydz,ale 19?????nie....to jest niebezpieczeństwo na maxa.!

Gość ydfy
paulinucha - aborcja w niemczech jest legalna tylko do 11 tyug a autorka jest gdzieś w okolicach 13-14 tyg. tak ewięc jeżdzęnie tam to po prostu strata czasu. niech szuka angielskich klinik ale licząc bilety i zabieg to teżpewnie z 5 tyś zł.

Gość paulinuchaaaaa
Tak,ale zadzwonić jej nie szkodzi...bo ten lekarz to też niezły asik-jak kumpela z nim gadała to wyraźnie mówił do 12 tyg.!dlatego może akurat to zależy...hmmm Anglia wiesz tam usuwają do 22tyg ale nie jest to tez takie proste mi sie wydaje,czas który jej przeminie na zatrudnianiu się itp a potem trauma ze dziecko w 20 tyg usunęła,rozumiesz...dlatego liczyłabym na Prenzlau lub ewentualnie poprzez gazety teraz juz..

Gość Inga87
paulinuchaaaaa - też byłam zdziwiona kiedy się dowiedziałam, ale taka jest prawda. Opowiadała o tym dziewczyna we wczorajszych "Rozmowach w toku ;] Program jak program, na ogół bardzo głupi ale ona nie miała powodu kłamać, zwłaszcza że była anonimowa. Poroniła w 19 tygodniu. Natomiast w gazecie czytałam o kobiecie która wzięła te tabletki w 8 miesiącu - urodziła martwe dziecko.

Gość ydfy
podejrzewam że to i tak nic z tego nie wyjdzie bo obojętnie gdzie by się jej udało dostać to potrzeba kilku tys zł na ten cel a jestem pewna że ona taką sumą nie dysponuję. a w takim wypadku to tylko przecierpiec ciążę i zrzec się całkowicie praw w szpitalu.

nie wierze ze w polsce nie ma takich zabiegów toz to 13 badz 14 tydzien , toz aborcje lekarze w tym czasie wykonuja jestem pewna ;(

Gość ydfy
no pewnie wykonują ale skoro ty nie chcesz się wysilić i poszukać takich lekarzy to co? a sądzisz że w polsce to za piękne oczy ci zrobią aborcję? też musiszmieś kilka tys. za 100 zł niktci aborcji nie zrobi

Gość Inga87
Na pewno wykonują tylko taki zabieg będzie Cię kosztował o wiele drożej niż ten do 12 tygodnia. Podejrzewam że tak ze 4 tysiące, ale nie orientuje się tak bardzo w podziemiu aborcyjnym. Najtańszego lekarza też nie warto brać bo ryzykujesz zdrowiem......

Gość paulinuchaaaaa
Tak wykonują napewno w tzw podziemiu,ale musisz dzwonic po ogłoszeniach.!a do kliniki dzwoniłas.?co powiedział.?

o rany, to sobie poszukaj! Na co liczysz, że ktoś ci poda imię i nazwisko wraz z adresem?

Gość ydfy
no chyba właśnie na to liczy i chyba nie zalezy jej zbytnio na tym skoro czekała tak długo i teraz tez siedzi i nic nie robi

Gość monicaco usunela
ze wykonuja gdzies na boku , po cichu w konspiracji i z jaką fachowoscia ? chcesz byc tak wrznieta z płodu ? prosze bardzo w polsce aborcja jest zabroniona , a zatem wszystko jesli sie bedzie odbywac , bedzie sie odbywać nie tak ! NAJWAZNIEJSZE JEST TWOJE ZDROWIE i to bys dalej byla płodna ! i zdrowa .

Gość paulinuchaaaaa
INGA Szkoda,ze nie ogladałam...w 19tyg az wierzyc sie nie chce,ale masakra...co za dziewczyny co ona robiła do 19tyg.??szok.!

Gość teneryffaa
Nie zabijaj . Oddaj do adopcji , jest wiele par, które już od teraz łożyły by na badania, usg , opiekę nad tobą , a przede wszystkim nad dzieckiem . Moja koleżanka adoptowała dziecko , matka tego dziecka od 7 miesiaca ciąży podpisała już stosowne papiery zrzekając się praw do dziecka na korzyść tej mojej koleżanki . Papiery uprawomocniły sie 6 tygodni po porodzie i teraz dziewczynka ma szcześliwą rodzinę i dzieciństwo .

Gość paulinuchaaaaa
Dokładnie jak znajdziesz jakiegos lekarza poprzez ogłoszenie musisz liczyć się z faktem,że jest to w Pl zabronione i byc może nie bedzie to tak wykonane jak powinno...dźwoń do Prezlau nic Ci nie szkodzi..

dzwonilam do lekarza i mi odmowil i dlatego jestem taka zdesperowana i mam nadzieje ze w poufnosc ktos jednak zechce mi podac adres... dgyby ten lekarz nie odmowil byłabym juz byc moze po .....

Gość Inga87
paulinuchaaaaa - No ale to pokazuje że jednak takie rzeczy się dzieją i są możliwe...Ona zaszła w ciąże na krótko przed zaczęciem zażywania tabletek antykoncepcyjnych, miała normalne krwawienia z odstawienia i nie zorientowała się że jest w ciąży... Natomiast na forum Kobiet W Sieci wypowiadała się kobieta która bez żadnych komplikacji dokonała aborcji farmakologicznej w 16 tygodniu. Nie mówię czy to dobrze czy źle, mówię tylko że jakiejś części kobiet się to udaje.

Przy farmakologicznej aborcji w 14 tyg to musisz być w miarę blisko szpitala :] a z Ciebie będa wypadać raczki, nóżki, główka, bo płód się nie rozpuści po prostu umrze.... w ok 17 - 18 tyg matka czuje ruchy dziecka.... gratuluję bezduszności pani autorko :]

Autorko mam lepszą propozycję ^^ Uródź to dziecko a ja bardzo chętnie je zaadoptuje!Będzie mnie bardzo kochało za to, że wyratowałam je przez zabiciem przez biologiczną matkę, będzie moim słoneczkiem, zapewnie mu godne warunki, poślę do dobrej szkoły....

falea nie zrozumiałam aluzji ^^ widocznie coś Ci się chyba pomyliło :]

Gość dddcccccccccccccccccccccccc
ja ruchy czułam już w 15stym tygodniu

Gość Inga87
Jestem Happy:) - Bez przesady ;] Raczej wyleci cały martwy płód będzie tylko trochę bardziej rozwinięty.

A czy to nie Ty opisywałaś jak próbowałaś usunąć swoje dziecko, ale się nie udało? Jeśli nie Ty to cofam.

Gość DO AUTORKIIIII
TY GŁUPIA KUR*****O TRZEBA SIE BYŁO NIE RU***Ć NIE WIESZ SKĄD SIĘ DZIECI BIORĄ ŻYCZĘ CI WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO PO TYM JAK ZABIJESZ WŁASNE DZIECKO!!!!!I PAMIĘTAJ ŻE SPOTKA CIĘ KARA ZA TO CO ZROBISZ!!!!!!

Inga gówno prawda ^^ Farmakologiczne usówanie ciąży polega na bezdusznym rozpuszczaniu zarodka. W momencie kiedy jest to dziecko z kosteczkami i rączkami lek nie jest wstanie aż tak go uszkodzić tylko powoduje jego śmierc i cześciowe zniszczenie. Poza tym nie ma rozwarcia i dziecko się wtedy rozpada.... Dziecko jest wtedy na tyle duże, że widać wszystko dokładnie...