Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always000

od kiedy dla dziecka krowie mleko?

Polecane posty

Gość a ja daje mleko
krowie od 14 mc zycia, jak narazie rano daje m.krowie, a wieczorem jeszcze mm, bo mialam w zapasie. Do picia soczek raz dziennie, zwykla cherbate- kolor slomkowy i wode z cukrem, mojemu malemu nic nie jest. Nasi rodzice nas przewaznie wychowali na mleku krowim i zyjemy, to czemu moje dziecko nie ma zyc, tak samo zwykla cherbatka, moj pierwszy syn byl "uzalezniony" od tych cherbatek dla dziecki- ciagle chcialo mu sie pic i nic innego nie ruszyl jak tylko te cherbatki, nawet soczkiem slodkim nie dal sie przekupic, dlugo sie nameczylam zanim sie przestawil.......

Gość a ja daje mleko
a co do kaszy manny to slyszalam, ze jest najgorszym syfem jaki mozna dac dziecku,dokladne porownanie bylo takie jak by nie wiadomo jakie gowniane paliwo wlac do baku samochodu, a potem oczekiwac zeby cudownie i idealnie jezdzilo...

tylko ze ja mam czesto tak ze jak mala jest glodna i chce jej dac jakis obiad to sie wkurza i nie chce go esc bo za wolno to jest a mleko szybko wleci do zoladka.

a ja zapomniałam podać wiek mojego-14 miesięcy skończy 7 stycznia ja jak syn miał 8 miesięcy już tak bardzo nie uważałam na to by oddzielnie gotować,no chyba że jedliśmy coś czego nie chciałam mu jeszcze dawać. Jak jedliśmy rybę to jadł to co my,tylko że mu to widelcem drobiłam i meiszałam zawsze. teneryffaa noworodkowi zazwyczaj co 3 godziny,mój jadł co 1,5-2 godziny nawet w pierwszym miesiącu :P ja mojemu jak miał 8 miesięcy dawałam 3 razy,rano,wieczorem i po spaniu w południe,bo po obiedzie szedł spać a po przebudzeniu zawsze domagał się mlek jeszcze :) Niedawno zaczęłam go oszukiwać,by w nocy nie jadł i stopniowo schodziłam z np.8miarek na 7,6,5...aż zaczął dostawać samą wodę,bo przeraża mnie nocne jedzenie kontra zęby :) no i się oduczył :D a mleko krowie lubi jak ja pije,bo tak to nie chce :D

always000 dobrze robisz,karmisz jak mała cchce i ile chce tak jak się powinno,ja wiem że dziecko najedzone to radosne :D hehe moj jak sie naje to odrazu ma dobry chumorek :D tak jak pisałam wcześniej,ty dajesz jeszcze bebiko 2 wiec nie wiem jak tam bylo dawkowanie,zastosuj je i tak karm ;) a reszta to coś innego dla mnie nie istnieją konkretne miesiące zakazu nakazu podawania nowych produktów,bo u nas cytrusy chyba po 9 miesiącu-tak widze po sokach i herbatach a w holandii jest znacznie wcześniej...ja kieruje się instynktem,wiem że w mleku modyfikowanym jest tyle witamin itp.ile dziecko powinno otrzymywać i wiem czy moje dziecko otrzymuje to wszystko w innych posiłkach,a jeśli nie otrzymuje-bo wszystkiego jeszcze nie je to nawet nie mam zamiaru odstawiać modyfikowanego.Koleżanka wycofała mleko w 15 miesiąccu i rozumiem,bo jej syn już wszystko jadł.Mój jakoś nie przepada za nabiałem,zje jogurt ale to za mało jak na potrzebną dawkę wapnia itp...

Gość nie chce mi sie logowac123
dziewczyny dajcie spokoj, nasze matki dawaly krowie od niemalze urodzenia i jakos wszyscy zyjemy(przynajmniej ja znam takie matki) nie rzumiecie ze mleko modyfikowane to wielki wymysl naszych czasiow zeby zbic kase?????????????!!!!!!!!!! wybaczcie bledy ale klawiatura mi powaznie nawalila

no tak,to mleko ktore my dostawalismy bedac dziecmi bylo troszke inne od tego,ktore teraz sprzedaja w marketach. ale tez jestem zdania-nie przesadzac,ani w w jedna ani w druga strone.

always000 nie gniewaj się ale też uważam, że chyba troszkę jesteś leniuchem skoro nie potrafisz nic przyrządzić swojemu dziecku tylko jedziesz cały dzień na mleku modyfikowanym. I uwierz mi, że karmienie dziecka co 2 godziny taką ilością mleka nie wróży dobrze na jego późniejszy wygląd bo po prostu go roztyjesz. Takiemu 8 miesięcznemu dzieciaczkowi możesz gotować jak dla siebie tylko przed doprawianiem np: zupy odlej dla dziecka do innego garnka i nie dawaj np śmietany ani ciężkich zasmażek tylko zrób taką lekka zupkę delikatnie doprawioną albo jak robisz dla siebie II danie to ugotuj jeden ziemniaczek więcej zetrzyj marchewkę z jabłkiem i ugotuj dziecku np kawałek piersi z kurczaka. Szybkie, łatwe i robisz to przy okazji przyrządzania obiadu dla siebie. A i jeszcze co do herbatek dla dzieci to powinnaś też wiedzieć, że dziecku nie wolno podawać jej tyle ile się żywnie podoba bo wywoła u dziecka rozwolnienie. Ja mam 18 miesięcznego synka i w tej chwili je już wszystko. Pije nawet mleko krowie od jakiś 4 miesięcy (kupuje mu takie z disneja bo jest dla dzieci wzbogacone w dodatkowe witaminy) ale tylko wieczorem i zagęszczam mu to kaszką.

A i co do mleka krowiego to też uważam że lekarze przesadzają. Moja to nawet nie wie, że mały pije mleko krowie bo by chyba na zawał zeszła jakby się dowiedziała bo ona uważa, że mleko krowie powinno się dopiero podawać po 3 roku życia. Szkoda tylko, że żaden lekarz nic nie wspomina, że na mleko krowie z wiekiem dziecko się uczula bo jak się nie pije mleka krowiego to zanikają enzymy trawiące niektóre substancje zawarte w mleku i jak się poda dziecku po raz pierwszy mleko krowie w wieku 3 lat to dopiero można sobie narobić problemów.

nie jestem leniuchem tylko nie mam pomyslow na robienie obiadow.bo ile ona moze jesc ziemniaki z ryba albo z miesem...

A ile może pić mleko modyfikowane ?! Już ci pisałam żebyś gotowała jej to samo co dla siebie tylko z głową tzn że jak ty będziesz miała surówkę z kapusty to jej ugotuj np kalafior. A jak potrzebujesz konkretnego menu to wpisz w wyszukiwarkę jadłospis dla malucha i wyskoczą ci strony z przykładowymi jadłospisami dla dziecka.

Gość do saleminki
7 miesieczniak pije 2-3 bobofruty dziennie?? hja pierdole, ty chyba nienormalna jestes:O:O:O to ilosc dla konia a nie dla niemowlaka:O no nie:O słyszałas o wodzie??? głupia babo:O

dla mnie 8 miesiecy to zdecdyowanie za szybko ja corce zaczalam podawac jak skonczyla 2 latka, ale nigdy tak zeby zastapic jej bebiko ktore pije do dzis a ma 2 latka i prawie 5 miesiecy

kup mrozonki.Wrzucisz do garnka,zagotujesz i masz-czy to z maslem podasz czy z miesem czy z zoltkiem.

Gość marynazwawki
autorko to może jeszcze za ciebie do sklepu mamy iść i zrobić ci zakupy? ja nie jestem matką albo gotowałam podopiecznej i nigdy nie miałam takiego zastoju jak ty milion rzeczy możesz dać takiemu dziecku, a ty tylko ziemniaki i mięcho? a te bobofruty rzeczywiście mocne!:D i do tego co pare godzin mleko ciekawe jak to twoje dziecko wygląda

8 m-cy dziecko i TYLKO na modyfikowanym? ;/ mam nadzieję, że t5o prowo ^^ Ja pierwszą zupkę dziecku dałam jak 3 m-ce miało ^^ a jak miała 8 to śledzie na wigilii wpierniczała aż jej się uszy trzęsły

co do krowiego... są dzieci, które dostają uczulenia ( skazy białkowej). Na początku się podaje mleko rozcieńczone z wodą i się obserwuje. Moja siostra znała kiedyś dziewczynę, która sama wychowywała dziecko, była kompletnie bez kasy, wynajmowała maleńką kawalerkę i jak dziecko miało 4 m-ce to zaczęła podawać krowie bo nie stać jej było na modyfikowane :/ Dziecku co prawda nic się nie stało- po prostu nie miało uczulenia ^^

moje dziecko nie ejst tylko na modyfikowanym!ludzie umiecie czytac? ostatnimi czasy je samo mleko i wlasnie nie ejst grube!!jest normalne.w sam raz.no ja na sledzie jeszcze sie nie odwazylam.skoro jest milion potrraw dla dzieci to mi je podajcie jak tacy madrzy jestescie.i nikt wam nie karze chpdzic za mnie na zakupy ale jesli nie mam produktow w domu to nie ugotuje akurat tego.

a czy moglabym dac swojemu dziecku jajecznice?nie z samym zoltkiem ale i z bialkiem smazona na maselku?

Możesz zrobić kotleciki, pulpeciki, mięsko z sosem... naprawde Twoje dziecko niepotrzebuje tyle mleka, za to potrzebuje wartośći odżywczych z innych produktów. Buraczki, marchewka, kalafior, brokuł, seler z jabłkiem, marchew z jabłkiem, ziemniaki, ryż, kluseczki, kaszka jaglana... jest tyle różnych możliwośći. A co do krowiego mleka - moja uwielbia, codziennie pije, czasem nawet wyjmie z lodówki i surowego się napije, i nic jej nie jest. Modyfikowane przestała pić jakoś zaraz po roku (sama zrezygnowała).

A czy Ty dla siebie i męża obiadów nie gotujesz? o.O Dziecko nie powinno jeść samego mleka ;/ Jest masa zup, masa drugich dań, masa innych rzeczy, które ludzie jedzą na obiad... no nie mów, że pomidorowej nie możesz ugotować, czy choćby kartoflanki :/

Gość always....rece opadaja
jaka smazona jajecznica?? o takiej na parze nie słyszałas??? kurcze,szkodami twojego dziecka:O leniwa, tępa krowo.....przygotowanie wigilijnej kolacji jest wymowka zeby dziecku nie zrobic obiadu:O patologia:O

Gość always....rece opadaja
co za filozofia wrzucic troche warzyw,dodac masło, zmiksowac??

Gość a ja daje mleko
ja od samego poczatku daje takie jedzenie jak my jemy, tyle, ze z poczatku wybieralam marchewke, ziemiaczka... wszystko po trochu... dzis maly ma 15 mc i je praktycznie co my, no wiadomo, ze grochowej czy fasolowej czy bigosu nie podawalam w 4,5 mc, kiedy nie pasowal obiadek dla malego mialam w zapasie kupny sloiczek i wszyscy zadowoleni... Ogolnie polecam moze nie codziennie, ale co jakis czas podac jakis owoc dziecku ze sloiczka, bo dzieci musza nauczyc sie jesc owoce, w kolo mnie tyle nie jadkow, ale zaden rodzic nie probowal od malego podawac i probowac owocow, to jest blad tabele zywienia odpekac, sniadanie, obiad kolacja i zegnam.... Znam tez mame, ktora podaje mleko krowie od gospodarza 4 letniej corce, teraz na zime pol mleka- pol smietany w butli, a mala sie jej budzi w nocy na flache, a matka przezywa, ze nic w dzien nie je, to tez raczej nie rozsadne...

Gość do always0000
a na słoiczki cie biedaku nie stac?jak mozna dziecku nie dawac przez kilka dni obiadu i innych dan?? no jak? kup słoiki durna cipo i dawaj jak jestes leniem i nie chce ci sie gotowac:O

to niech ci nie bedzie zal mojego dziecka bo ma sie swietnie.jest zdrowa i dobrze sie rozwija.nie wiedzialam ze mozna was tak szybko wyprowadzic z rownowagi.i nie musicie mnie obrazac bo to nie jest na miejscu.pytam to odpowiadajcie a nie mnie obwiniacie.tak to jest jak ktos nie czyta calych postow.moje dziecko nie ejst na samym mleku.je juz prawie wszystko.takze dajcie sobie spokoj.robilam juz jajecznice na parze ale pytam czy mozna dac smazona taka jaka ja jem.

i gotuje swojemu dziecku sama a nie ide na latwizne i kupuje sloiczki.ostatnio tylko zaniedbalam dawanie samego melka.jakos nic jej nie ejst zyje i ma sie dobrze.