Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lulu miranda

Nie chcę mieć dzieci-jestem nienormalna?

Polecane posty

nudne czy nie nudne, to nie tobie oceniać, dyrektore rozumiem, że z bachorami życie jest jednym pasmem nienudnych rozrywek...

Gość jestem w Twoim wieku i tez nie
czy ja krzycze? Z punktu biologicznego widzenia gatunku owszem, ale ja jestem jednostka i to czy za 500 lat moj gatunek bedzie istnial mam w glebokim powazaniu. Jezeli Ty chcesz miec dzieci tylko dla dobra gatunku (a przynajmniej jako glowny powod jak to tu pokazujesz) to im wspolczuje. Jezeli tak czytasz owa fachowa literature i chcesz ja stosowac powinas/powinienes rowniez zdradzac na prawo i lewo, Twoj altruizm powinien byc w wiekszosci nakierowany na osoby z Toba spokrewnione, po co dawac np 500zl na bezdomne dzieci skoro inwestujac np w siebie zdobedziesz lepszego partnera seksualnego ;)

Gość dlaczego nie noramlna
dyrektore> oj nie wiem czy bym ci się spodobała, bo ja jak najbardziej mam wyzsze cele i lubię zaszaleć w weekend i nie tylko ;) .... obecnie realizuję duzy unijny projekt w firmie, nie dawno skończyłam kampanię samorządową w której pomagałam znajomemu, więc moje dzieci nie są specjalnie rozpieszczane z punktu widzenia tych, co uważają ze życie ma być dzieciom podporządkowane :D

bserwoac rozwijaznie i dorastanie to mozna sobie rowniez psa. sto razy lepsze od dziecka. mile to w dotyku, kochane, rozbrykane, cieszy sie jak sie wroci do domu, mozna przytulic poglaskac... ahh :D

pewnie, ze nikt nie daje dyrektore buziaczkow. dlatego sie tak czepia kobiet szczesliwych w zwiazkach zawisc i zazdrosc zwyczajna :D

CO do czasu z dziecmi vs czasu doroslych - to nie chodzi tylko o pampersy itp. Ja np nie chce by polowa moich wakacji wypadala na placu zabaw, na basenie wsrod wrzeszczacych dzieciakow, bo prosze pokaz mi kilkulatka ktory przesiedzi kilka godzin w muzeum, przespaceruje caly dzien po miescie, bedzie chetnie wspinal sie po gorach. Sa takie ale nieliczne. To samo dotyczy sie "zwyklych" weekendow, zwyklych wieczorow. Ja nie mowie o organizacji czasu tylko o jego jakosci. Ja nie potrafie sie rozczulic nad tym jak dziecko lepi babke z piachu i nie mam z tego przyjemnosci. Tym samym nikogo nie krytykuje czy nie namawiam na nieposiadanie dzieci, wiec czemu jest odwrotnie ;)

Gość dyrektore (co za beznadziejny
nick), musisz mieć strasznie dużo wolnego czasu, skoro całe dnie i wieczory spędzasz na kafeterii a posty dodajesz z prędkością światła. Dlaczego własnie nie kopulujesz tworząc nowe życie?

jestem w Twoim wieku i tez nie czy ja krzycze? Z punktu biologicznego widzenia gatunku owszem, ale ja jestem jednostka i to czy za 500 lat moj gatunek bedzie istnial mam w glebokim powazaniu. Jezeli Ty chcesz miec dzieci tylko dla dobra gatunku (a przynajmniej jako glowny powod jak to tu pokazujesz) to im wspolczuje. Jezeli tak czytasz owa fachowa literature i chcesz ja stosowac powinas/powinienes rowniez zdradzac na prawo i lewo, Twoj altruizm powinien byc w wiekszosci nakierowany na osoby z Toba spokrewnione, po co dawac np 500zl na bezdomne dzieci skoro inwestujac np w siebie zdobedziesz lepszego partnera seksualnego co za złosc ... ale naprawde nie musisz mnie do niczego przekonywac, a co do znajomosci ewolucyjnych zagadnien - naprawde chcesz ze mną polemizowac? poruszasz kwestie zdrady i strzelasz sobie w kolano , bo zdrada wlasnie temu słuzy czego TY SWIATŁA JEDNOSTKA nie chcesz przyjac do wiadomosci - przekazaniu genów ego przedłuzeniu gatunku... poza tym, jeszcze raz wspołczuje wtórnego analfabetyzmu ... nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz , że chce miec dzieci :O?

o przedluzaniu gatunku zaczela osoba pro-dzietna :P ja tylko odpowiadam wlasnie po prostu roznimy sie - nareszcie to zauwazyles, teraz pytanie czy wszystkich rozniacych napietnujesz, wyzywasz, wykazujesz brak kultry? Czy poprawnosc polityczna wedlug dyrektore to bycie wielodzietnym aryjskim blondynem/ka ;)

Gość a teraz czepnął się dumy
A jeśli powiem w wieku 40 lat, że przegralam życie i nic nie osiągnęłam, to jakikolwiek dowód, że byłoby inaczej gdybym miała dzieci? Z czego miałabym być wtedy dumna? Że chowam w domu następne pokolenie, które w wieku lat 40 nie powie nic innego niż ja: że przegrało życie (co najwyżej, że ich jedyną dumą są dzieci, które w wieku lat 40 powiedzą to samo itd.). To naprawdę taka duma?

Gość dyrektore musisz znowu
spuscic z kija to napiecie i stres znikna :D Za duzo teorii o kobietach a za malo praktyki.

Kilka słów prawdy i dyrektore zamilknęła/zamilknął. :)

ja nie strzelam sobie w kolano, widzisz teraz Ty nie czytasz dokladnie - mnie chodzi o to ze postepujac dokladnie wedlug tych cudownych zasad socjobiologii, powinno sie postepowac wbrew ogolnieprzyjetym zasadom moralnosci, humanitaryzmu itp. I dla mnie taka osoba jest nienormalna a nie taka co dzieci nie posiada W moich wypowiedziach zlosci nie ma, jezeli ktos jest tu sfrustrowany to raczej Ty skoro nie szczedzisz mi epitetow

jestem w Twoim wieku i tez nie> to jest kwestia tego ja sobie wszystko zorganizujesz i jak dzieci wychowasz... ja moje ucze żeby się same bawiły... starszy jest całkiem samodzielny- sam chodzi do szkoły- sam odrabia lekcje :P mam duzy, w dobrej lokalizacji - więc nie musze starszego wozic nigdzie i ogród więc nie musze wysiadywać w parku z młodszym....powiem szczerze, że tez mnie irytuja takie mamuśki okupujące ławki godzinami - ja bym tak nie mogła marnowac czasu (sorry jesli kogoś uraziłam)... zazwyczaj w lecie siedze z laptopem na ogrodzie i zerkam na dziecko, które ma tu swoją piaskownice, basenik, huśtawkę.... ..to samo wakacje w tym roku zwiedziliśmy cała Dalmację w sumie ponad 3000 km - mały miał rok... o dziwo wytrzymał cały dzień w Dubrowiku bez problemu :P kwestia podejścia, hotele wybralsmiy z basemami -bo poblicznych spędów nie lubię, na laże chodziliśmy najcześciej dzikie - więc nie było nadmiernego hałasu - bo byla tylko nasza ekipa i nasze dzieci :P tak jak pisałam kwestia CHĘCI I ORGANIZACJI :P

do dlaczego nie noramlna Po pierwsze, nienormalny pisze się razem 🖐️ Po drugie, rzeczywiście zazdroszczę Ci dzieci, które nie srają, nie płaczą, nie hałasują, nie psują, nie bałaganią, z którymi możesz chodzić do drogich restauracji, ekskluzywnych klubów, jeździć ze znajomymi na różne wypady, wychodzić wieczorem na miasto. Dzieci ideały :D

dyrektore> no to mi walnąłeś komplement :D mój mąż nie cierpi kwiatów ciętych - bo jego dziadkowie mieli kiedyś szklarnie z kwiatami, a ja nad tym trochę ubolewam :D każde przyjmę chetnie

jestem w Twoim wieku i tez nie ja nie strzelam sobie w kolano, widzisz teraz Ty nie czytasz dokladnie - mnie chodzi o to ze postepujac dokladnie wedlug tych cudownych zasad socjobiologii, powinno sie postepowac wbrew ogolnieprzyjetym zasadom moralnosci, humanitaryzmu itp. I dla mnie taka osoba jest nienormalna a nie taka co dzieci nie posiada W moich wypowiedziach zlosci nie ma, jezeli ktos jest tu sfrustrowany to raczej Ty skoro nie szczedzisz mi epitetow zarzucam Ci tylko funkcjonalny analfabetyzm, bo przypisujesz mi kwestie których nie wypowiadam... nie stosuje argumentów ad personam .. po drugie , nie mowie o zasadach socjobiologii tych o ewolucyjnych determinantach zachowan człowieka :O a własnie chcec przedłuzania gatunku, przekazywania genów jest GŁOWNYM powodem tego czy mamy dzieci czy nie....a ta prawidłowosc rzadzi całym swiatem zwierzat

Enfant terrible: dobrze, w takim razie zle zinterpretowalam Twoje pierwsze zdanie: - dyrektore ma racje czy cos w tym stylu, jako pochwale dzietnosci i poglad ze ludzie ktorzy miec ich nie chca sa: tu dodac wszystkie epitety dyrektore ;) Dyrektore - powyzsze nie bylo do Ciebie tylko do Enfant Terrible, mozesz spokojnie pominac milczeniem ;)

Nie mnie nie :) Ale dzieci nie lubiace i nie majace potrzeby ich posiadania - a ja do nich maleze ;)

Dyrektore, mi już nie odpowiesz? :classic_cool: Prawda boli czy argumentów brak? 🖐️

Co wejdę na jakiś topic to widzę twój post 🖐️ Tutaj piszesz jak pojebana (post co minutę :P) Jak się ustosunkujesz do reszty mojej wypowiedzi? :classic_cool:

ja tez nie chcę dzieci mimo ze jestem mężatką...dziecko to według mnie kula u nogi..

Ja spadam 🖐️ Jutro sobie przeczytam, co wypociłaś :classic_cool:

ja rowniez ide, szczesliwego Nowego Roku wszystkim