Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajaniedamanigrosz

Nie dam nic na WOŚP i tego złodzieja !!

Polecane posty

Gość najlepszy interes taka
nie chodzi o to ...wystarczyłby np. przeznaczyć pieniądze z podobnego czasu reklamowego , który poświęcono WOSP na zakup sprzętu i byłaby to dużo większa suma niż ta rzeczywista , trafiająca na zakup

Gość taki typowy chwyt
skoro na sprzęt idzie około 20 -25 mln , a na Woodstok 2. 5 mln, czyli co dziesiąta zł idzie na Woodstok :D

Gość ofaaaakkkk
bo owsiak to złodziej !!! ja nie dalam nic i nie dam !!!

Gość a jak wiadomooto kazdy
złodziej to pijak

Gość Makarenaaaa
Tylu mądralińskich - zazdrościcie trzeba było samemu dupę ruszyć i 19 lat temu zmobilizować Polaków!! ale sam nic nie zrobię..ale nie daj Boże jak ktoś ma inicjatywę..jak się komuś coś udaje!!! Tym powinno się zajmowac państwo..ale skoro od 20 lat jest chore i nie potrafi sobie z niczym poradzić..dzięki Bogu, że są tacy ludzie którzy potrafią sie zorganizować...i wyręczyć państwo z ich obowiązków!!

Gość taki typowy chwyt
nie można tak mówić , że Owsiak to złodziej , bo tak nie jest :), najwyżej bardzo dobrze z tego żyje ale cały system , tej całej imprezy ...to po prosu IMPRREZA , której koszty są dużo większe od efektów , wielu z tego żyje , jest dużo szumu, a tak właściwie to wystarczyły by jakieś dużo prostsze działania , aby te pieniądze trafiły do tych dzieci , choćby z innego sposobu przeprowadzenia tej akcji

Gość wdzieczna matka
Moje dziecko również dzieki aparaturze z okierstry żyje !!! Zachorował na b.agresywną odmianę chłoniaka i tylko pilna diagnostyka (tomokomputer, super apart usg) pozwoliły lekarzom na szybką diagnoze i dobranie właswej terapii. Pani dr prowadząca sama przyznała, że jeszcze 4 lata wcześniej na takie badanie dziecko musiałoby czekać kilka czy nawet kilkanaście dni ... a dla mojego dziecka to byłby wyrok. Do tego pompy zakupione przez orkiestrę i mnóstwo innego sprzętu ratujacego życie.

To jest proste polaczki byli są i będą zawistni i zazdrosni że ktoś gdzies ma lepiej od nich ;)

nawet w moim małym miasteczku w szpitalu jest duuuzo sprzętu ufundowanego przez WOSP. Moja 10 letnia kuzynka żyje dzięki Owsiakowi.

Gość ktośniechce
Ktoś nie chce, niech nie daje ( ja też nie daję). Ale ten ktoś niech dupy nie truje innym.... Nie daje, jego sprawa,... Ktos daje tez jego sprawa. A jeżeli Owsiak oszukuje to sam będzie za to odpowiadał tam, gdzie wszyscy są równi, i to tez jest jego sprawa. I na razie nikt Owsiakowi oszustwa nie udowodnił. Jak mu ktoś udowodni, to Owsiak będzie odpowiadał tutaj, na ziemi. Że też kuźwa najwięcej mordę drze ten co nie daje!!!!!???

Gość taki typowy chwyt
co to znaczy polaczki ??? jeżeli koszty czegoś są większe od przychodów , ileś osób z tego dobrze żyje , małą część rzeczywistych kosztów przeznacza się na sprzęt , a jeszcze 10 % na finansowanie festiwalu , i czegoś takiego dużo mądrzejsze państwa nie organizują , to znaczy ...że coś jest nie tak i można to zrobić zupełnie inaczej , aby ta suma przeznaczona dla tych dzieci była dużo wyższa

Gość Makarenaaaa
TAKI TYPOWY CHWYT ale coś dają!!!!podczas gdy polskie państwo smieje się nam w twarz i gówno robi!!!

Gość ktośniechce
taki typowy chwyt ----- a Ty co, obesrańcu?? Dlaczego uwłaczasz nam, Polakom?? Urągając nam, urągasz swoim rodakom, którzy byc może z naszej ręki polegli!!!

to znaczy ...że coś jest nie tak i można to zrobić zupełnie inaczej , aby ta suma przeznaczona dla tych dzieci była dużo wyższa " tak masz rację Wiec wsiądź w auto jedź do Warszawy i poproś o spotkanie z Owsiakiem w głownym sztabie Orkiestry ... i podsuń mu właściwe pomysły Myslę że cie wysłucha polaczki nie dośc ze zawistni to jeszcze mądrzy ale tylko w gadce

Gość taki typowy chwyt
to niech to państwo nałoży powiedzmy podatek na ten cel od tych godzin czasu poświęconych reklamie WOSP przez te media , i będziesz miała większą kasę bez zbieraniny np. jest wiele sposobów \....ale jeżeli z tej całej zabawy do dzieci trafia 50% zebranej kasy , samorządy opłacają imprezę poprzez wydatki , które mogłyby pójść , choćby na to samo , bez kosztów .... i te sumy są naprawdę wielkie , a sumy na sprzęt śmiesznie małe ...to jest to typowa polniche wirtchszaft ;)

Gość Mamtowdupie
Orkiestra Świątecznej Pomocy nie pomaga wcale dzieciom. Istnieje cały szereg osób i instytucji pomagających ludziom w różnej sytuacji i wieku. Wygląda to tak, że osoba, która kwalifikuje się do pomocy świadczonej przez taką instytucję, pomoc tę uzyskuje. Może to być forma stypendium, forma pomocy finansowej, forma pokrycia kosztów leczenia itp. Wydaje mi się, że żadne polskie dziecko pomocy od WOŚP nie otrzymało. Gdyby tak miało być, to po prostu WOŚP zwracałby np. rodzicom dziecka koszty niezbędnych płatnych zabiegów lekarskich. W ten sposób finansowałby czas lekarzy, sprzęt i wszystkie środki składające się realnie na pomoc dla dziecka, której nie jest ono w stanie uzyskać w ramach publicznej służby zdrowia. Takie działanie jednak, wymagałoby działania! Wymagałoby pewnego wysiłku celem pomagania dzieciom. Ciągłej działalności. Tymczasem chodzi o jednodniowe show szybki zakup i przekazanie sprzętu i już! Można się zająć realizacją przystanku piwo w błocie. Ponieważ WOŚP nie pomaga dzieciom, to komu pomaga. Otóż pomaga ona publicznym szpitalom zwiększając ich majątek o nowoczesny nie zawsze najpotrzebniejszy sprzęt. Publiczne szpitale otrzymawszy nowy sprzęt za część pieniędzy wyłudzonych od obywateli przez WOŚP, mogą następnie się sprywatyzować i świadczyć za następne pieniądze usługi na tym sprzęcie. Mówiąc krótko poprzez WOŚP donatorzy inwestują w dobre i wygodne życie organizatora akcji, pomagają mu w budowaniu roli showmana i organizowaniu przystanków muzycznych, oraz inwestują w państwową służbę zdrowia, która lada chwila może się przekształcić wraz ze sprzętem zakupionym za ich pieniądze w służbę prywatną.

Gość taki typowy chwyt
po co mam jechać do Owsiaka , on o tym dobrze wie , co ile kosztuje ale zaproponować mogę coś dużo efektywniejszego : -przenieść się w tym dniu na programy lokalne , jednocześnie zobowiązując media , aby wpływy z reklamy tego dnia poszły na WOSP -nieco mniejszy skład osobowy fundacji i mniejsze pensję , które przy moich wyliczeniach wynoszą 5 tys brutto - likwidację przeznaczania 10 % kasy na Woodstok - mniejszą pompę , fajerwerki , kasę dla wspomagających artystów kasy zebranej może będzie tyle samo , ale kasy trafiającej bezpośrednio w e właściwe ręce będzie dużo więcej , samorządy też nic nie dopłacą do tej IMPREZY , można też te samorządy zachęcić do wpłacenia oszczędzonych kwot na fundację

Gość Mamtowdupie
"Ilekroć mowa o efektach WOŚP podawana jest jakaś suma w złotych polskich, zebrana od ludzi oraz wyliczenie sprzętu zań zakupionego. Wielkość sumy w zestawieniu z dochodami przeciętnej osoby wrzucającej do puszki ma za zadanie rzucić ją na kolana w uwielbieniu dla Jurka, który tego dokonał. Czy zatem suma zebrana przez WOŚP jest duża czy mała. Relacjonujące imprezę media na progu orgazmu i szaleństwa ekscytują się tą sumą jako galaktycznym dokonaniem ludzi ciepłych serc, przed światłym apostolskim przewodnictwem wielkiego miłośnika dzieci. Tymczasem jest to po prostu jeszcze jedna inwestycja w środki trwałe publicznej służby zdrowia, która z kolei jest finansowana także z pieniędzy obywateli, tyle że pobieranych przez aparat skarbowy. Proporcja kwoty zebranej przez WOŚP do kwot wydawanych przez obywateli drogą budżetową jest po prostu śmieszna. Atrakcyjność sumy zebranej przez WOŚP nie wytrzymuje także próby porównania z sumami zbieranymi przez np. Caritas. WOŚP zbiera o rząd wielkości mniejsze kwoty, a na ich widok nocnikarze i nocnikarki w telewizji doznają stanów euforii, która ma się także udzielić oglądającym te relacje odbiorcom. Oceniając efekt finansowy WOŚP zawsze trzeba brać pod uwagę dodatkowe koszty, czyli środki jakie muszą być wydane z publicznego zasobu aby WOŚP przeprowadzić. Nikt wiarygodnych i dokładnych szacunków nie przeprowadził. Tymczasem trzeba wziąć pod uwagę wydatkowanie pieniędzy przez publiczną telewizję. Od dwóch do dziesięciu milionów złotych. Kwoty wydatkowane przez samorządy na realizację imprez w terenie. Na przykład sylwester w Łodzi, Warszawie, Krakowie kosztował od 3 do 4,5 mln złotych na miasto. Zakładając koszt 0,5 mln złotych na miasto wojewódzkie mamy już następne 8 milionów. Tymczasem impreza odbywa się w ogromnej ilości mniejszych miast. Dodatkowo do oszacowania należałoby wziąć pod uwagę koszty służb publicznych zaangażowanych w imprezę. Wydaje się prawdopodobnym, że wielkość środków publicznych wydatkowanych by impreza Jurka Owsiaka mogła dojść do skutku wynosi od połowy do nawet całości kwoty przychodów ze zbiórki. Oznacza to, że dla społeczeństwa, zakup urządzeń przez WOŚP jest nawet dwukrotnie droższy w stosunku do jego ceny. Droższy bo większy o nakłady publiczne na realizację WOŚP." źródło: http://marekkopper.bloog.pl/id,5346387,title,Nie-lubie-WOSP,index.html?ticaid=6b938 Podpisuje się pod tym rękami i nogami.

Gość Mamtowdupie
Regres: polaczki nie dośc ze zawistni to jeszcze mądrzy ale tylko w gadce Jesteś Polakiem czy polaczkiem ? To jest forum przypominam i każdy ma prawo się wypowiedzieć, nawet w taki sposób który Ci nie pasuje.:O

A ja dalam i bede dawac na WOSP:)dzieki temu,juz w szpitalu po urodzeniu moje dziecko mialo wykonane badanie sluchu(aparat sponsorowany przez orkiestre.)...nie jest dla mnie wazne ile kasy Owsiak bierze czy nie bierze z tego ...wazne jest dla mnie zycie -malych istot i wykrywanie chorob w jak najwczesniejszym ich stadium. Chcesz dajesz nie chcesz nie dajesz-:)

Gość najlepszy interes taka
ja dałem , i nawet SMS wysłałem ( zostało coś na koncie , tak , że nie ma czym się chwalić ) ale rzeczywiście można byłoby to nieco zmienić , wciągając naprawdę wszystkich , tnąc koszty i zwiększając wykorzystanie pozyskanej kasy ale rzeczywiście , finansowanie Woodstoku z 10 % kasy , to pewna przesada , a właściwie coś dziwnego

Gość zly wilk2i1/2
Wszyscy co wrzucacie jestescie jak stado baranow ktorzy biegna do puszki zeby sie rozgrzeszyc raz do roku. A wez powiedz takiemu ze nie dajesz to cie wyzwie od takich co serca nie maja...smiech na sali, Owsiak robi swietny interes ale przeciez nie mozna mu nic zarzucic bo pomaga dzieciom. Ofiarujcie mi milion ja za 50tys kupie sprzet dla dzieci a reszte wydam na wlasne cele i jak bede mial dobra propagande to zostane wielkim ofiarodawca.

Gość dejwidos
Załóżmy ze przez te 20 lat Owsiak żył z pieniędzy z fundacji. załóżmy że przez te 20 lat kupił tylko jedną maszynę i załóżmy że przez 20 lat uratował tylko jedno życie. Ludzie do cholery !!! żałujecie tych dwóch czy dziesięciu złotych bo na pewno przez ten czas nikt więcej nie dał. Czy nie warto było?? hmm skoro to nie był nikt z waszej rodziny to oczywiście nie, ale rodzice tego dziecka tak nie myślą. dziekuje

Gość mam was dość
Coroczne wyniki zbiórki publicznej oraz sprawozdanie składane do MSWiA, Bilans, a przede wszystkim pełną listę zakupionego sprzętu medycznego i szpitali gdzie sprzęt zostaje przekazany - publikujemy na naszych stronach internetowych! Fundacja WOŚP środki zebrane w corocznej zbiórce publicznej w całości przeznacza na zakup sprzętu medycznego i finansowanie programów medycznych. Koszty działalności administracyjnej pokrywamy z części odsetek bankowych oraz innych wpłat, które darczyńcy przekazują na nasze konto w ciągu roku. Koszty organizacji Przystanku Woodstock i Finału pokrywane są z wpłat sponsorów, o które Fundacja każdorazowo zabiega. żródło: http://wosp.org.pl/fundacja/rozliczeniafinansowe

Gość witaj gwiazdko
coo?1