Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oczekująca21.01

kto z was ma termin na styczeń 2011?

Polecane posty

Gość kamila_0_
Chyba bym zwariowala ..Tym bardziej , ze ciagle jem slodkie .. A bedziesz miec chlopaka czy dziewczynke ?

ja wiem, że po porodzie ustępuje ale jest odsetek kobiet u których zostaje. Jednak gdy minie to i tak musze się pilnować ograniczać słodycze i inne takie. Nie przekraczać danej wagi i co roku robić krzywą cukrową. To wszystko do przezycia ale teraz to już się naprawdę męcze :p No cóż coś za coś, ważne że maluch dobrze się rozwija :)

Gość kamila_0_
Najwazniejsze , ze z dzidzia dobrze ... A Ty coz .. Musisz wytrzymac :) Potem juz bedzie lepiej .. Dziewczyny gdzies pouciekaly ...

Witam moja corcia bedzie miala 29 stycznia roczek..:) w zeszlym roku bylam juz oczekujaca bardzo :) hehe ale zlecialo !

Po mi wyszły nieprawidłowe cukry po próbie z obciążeniem. w zasadzie jednak cukier mi sie chyba wyregulował bo mierze cukier codziennie. Przyznam ze cały czas gustuje w słodyczach, ale cukier o dziwo ok.

Gość kamila_0_
I ja z cukrem tez mam wszystko wporzadku ..

Gość kikidee
ponad miesiąc temu na ostatnim usg mała ważyła 3500 a teraz pewnie jeszcze przypakowała cały czas tańczy i uprawia jogging brzuch jest trójkątny i kwadratowy strasznie sie wierci i wygina lekarz powiedział żebyśmy próbowali sexu i żebym jadła pikantne potrawy i nic wolałabym aby urodziła sie naturalnie a nie żeby mi poród wywoływali bo bede rodzić w szpitalu o najgorszej reputacji z możliwych.chciałabym mieć to już za sobą

Pikantne potrawy?? a to moze przyspieszyc poród? słyszałam ze dobrze jest pic napar z liści malin i masować sutki. Mój brzuszek tez przybiera wszelkie figury geometryczne :)

Gość kikidee
masuje sutki i nic herbatke też piłam może czosnku sie najem mała nie lubi zawsze sie kotłowała jak jadłam i może do nas wyjdzie w końcu a też macie takie straszne rozstępy?ja mam cały brzuch w fioletowe prążki przytyłam tylko 7 kg tyle co mała ze swoim dobytkiem gin powiedział że to dlatego że mała jest bardzo ruchliwa jeszcze zgaga teraz doszła całą ciąże nie miałam a teraz mnie pali jak smoka wymiotuje kwasem żolądkowym też mam cukrzyce ciążowa śnią mi sie torty i rolady...

Witam:)Ja miałam termin na 7.01 i nic,mojemu synkowi jest bardzo dobrze w brzuszku i wcale mu sie nie spieszy...a co doi mnie to pobilewa mnie brzuch,i okropnie bolą plecy,lekarz dae do 15 czas a jak nie będzie adnych objawów to niestety czeka mnie lezenie na patologi i wywoływanieporodu,ale wierze ze wszystko bedzie dobrze i w tym tygodniu zobacze mojego maluszka:)

Mi sie przytyło 10,5 kg, ale mój synek nie jest zbyt duży. Rozstepy mam narazie niewielkie. a jakie imiona wybrałyście dla swoich pociech?

Gość kamila_0_
Ja nie mam zadnych rozstepow ... Imie niewybrane .... A Ty jakie wybralas ?

Gość kamila_0_
mnie sie podoba Dawid ...

karolina a może nie trzeba bedzie wywoływac i maleństwo samo sie wkrótce wykluje, tego ci życzę.

Gość mala_jka
Ja też jestem styczniówką. Termin mam na 24.01. Ale ja będę miała cc. Tak naprawdę, to jutro się dowiem, kiedy rodzę

Gość mala_jka
Mam dyskopatię, jestem po 2x wypadnięciu dysku. Podobno bezpieczniej jest nie ryzykować zporodem naturalnym, bo w trakcie może wypaśc dysk i wtedy już jest to nie do odwrócenia

Gość mala_jka
Dziewczyny-macie już wszystko przygotowane dla malucha, bo ja jeszcze jestem przed gigantycznym prasowaniem

Gość kamila_0_
U mnie juz wszystko gotowe , czeka na dzidzie ...

Hej ja też mam termin na 15 stycznia. Na razie synuś uparty i wychodzić nie chce:) Jeżeli chodzi o objawy to co raz mam delikatne skurcze i na KTG mi wykazało że skurcze mam na 60 a ja nic nie czułam. Ja również mam cukrzyce ciążową ale jestem na samej diecie bez insuliny. Jutro mam wizytę i KTG zobaczymy co dalej

Gość kamila_0_
No to juz nie caly tydzien ... Ale Ci zazdroszcze ... :)

Gość mala_jka
To moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia, czego się spodziewać. Do tej pory maluch dokazywał. Dziś jest trochę spokojniejszy. Mam oczywiście skurcze-choć nie wiem czy to na pewno one. Twardnieje i drętwieje mi cały brzuch. Boli mnie podbrzusze jak przed okresem. Mały na pewno jest już niżej, bo od kilku dni mam wrażenie, że zaraz mi rozerwie wiadomą część ciała :)

Gość -=Muka=-
ja mam termin na 17, ale gdyby nie to ze mam brzuch (taki całkiem mały jak na ten tc) nie czułabym nawet ze jestem w ciąży, wcześniej jakoś gorzej sie czułam, kłucie w kroczu skurcze i te sprawy, a od 2 dni nawet kręgosłup mnie nie boli, mały trochę harcuje, ale tylko w okolicach 20 takie ma jakieś dziwne przyzwyczajenie:)

ja już sie doczekać nie mogę. Juz bym mogła iść rodzić mimo że to moja pierwsza ciąża to w ogóle nie boje się porodu chcę już swoje maleństwo mieć przy sobie.

Gość mala_jka
Mój mały też najbardziej dokazuje późnym wieczorem. Może dlatego, że przez cały dzień jestem w pracy i jestem naturalnym bujakiem dla malucha

Gość mala_jka
No właśnie-boicie się porodu? Ja tylko denerwuję się, żeby z dzieckiem było wszystko w porządku

Gość kamila_0_
Moj sie odzywa okolo 22 - 23 .... Mala_jka niedlugo chyba juz odwiedzisz porodowke ...

Gość kamila_0_
Ja sie okropnie boje ale chce miec juz to za soba ..