Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ęfa78

Podjelam decyzje-to koniec.Pomozcie mi przetrwac te dni

Polecane posty

Gość efa78
drach to ja X powinnam pozegnac juz na samym poczatku:(on nie ma uczuc:( przeciez jak sie zaczelismy spotykac to mlody mial 3 latka zawsze czulam ze moj syn to niechciany dodatek do mnie nie wiem,naprawde nie wiem juz nic

Gość efa78
a tak z ciekawosci napiszcie czy potrafilybyscie przebaczyc gdy facet Was uderzy? Czy uwazacie ze jest taka sytuacja,ze moglby to zrobic?

Gość efa78
malinka dziekuje za odpowiedz:)

efa :* przytulam jest usprawiedliwienie silne bardzo silne emocje i bolesny, dotkliwy docinek ze strony drugiej osoby... a z drugiej strony niedopuszczalne...lekcewazace i ponizajace nie mozna i na pewno zadna kobieta o tym nie zapomni i nie wybaczy do konca.

efa co to za pytanie? jak moj ex maz po pijanemu mnie nie uderzyl bo nie chcialam z nim spac,to na drugi dzien rano wzielam mojego mlodego,wtedy mial 5 lat,za reke i wyszlismy z domu i juz nigdy nie wrocilismy.Zostawilam mu mieszkanie super urzadzone, samochod,moje ubrania,wszystko.Nie wzielam nic. Juz nigdy pozniej nikt na mnie nie podniosl reki...dla mnie nie ma wytlumaczenia,emocje czy jakies tam bajki NIKT NIE MA PRAWA UZYWAC PRZEMOCY W STOSUNKU DO NAS !!!!!!a jezeli sie zdenerwuje,to niech sie idzie leczyc do psychiatry i uczyc panowac nad emocjami.

Gość efa78
chodzilo mi o to czy kobieta moze tak sprowokowac faceta,ze podniesie na nia reke i bedzie to usprawiedliwione na przykladzie-ida razem na impreze a ona bawi sie z innym

nie, nie mozna kogos uderzyc tylko dlatego ze bawi sie na imprezie z kims innym,ale w takiej sytuacji mozna oddac :P

nie znmay dokladnie sytuacji dlaczego bawi sie z innym na przekor specjalnie czy po prostu partner zmeczony albo nie moze i tanczy z innym to chyba nie az taki powod by dostac w twarz....

Gość Anja1976
Witajcie :D Jestem dzis juz w pracy wrocilismy w nocy do domku ;) było super ... dla mnie to najlepszy urlop... ciuchy ,3 pary butów :D potem długo długo nic i wreszcie moj R :D zartuje on jest na jednym z pierwszych miejsc :D Efa ... OCZYWIŚCIE ZE NIE MA PRAWA FACET PODNIESC REKI NA KOBIETĘ W ZADNYM WYPADKU !!!!!!!!!! dzwoniłam właśnie do mojej kuzynki ktora srednio zyje z mezem tz beznadzieja jak dla mnie! opowiadala jak to mąż się zdenerwuje i pierd***e swieczką w lustro ..stłucze , kubkiem walnie w ziemię.. panele wgniecione, zrobiła ostatnio jajka sadzone ziemnieki i coś tam jeszcze pokłucili się a on talerz i jajka rozp****lił o ziemie ... no masakra przeciez ten człowiek jest dla mnie psychicznie chory a jezeli dopuszcza się takich czynow to z pewnoscią nie raz od niego dostała ...i wiecie co jest najlepsze za mają wspaniałego syna (13 lat ) i on na to wszystko patrzy....:O ona wykonczona ,zaniedbana , pieniadze jej odlicza i mowie jej wez sie kobieto w garsc kopnij go w D***E idz do pracy poradzisz sobie w niemczech kobiecie z dzieckiem nie pozwolą zginąć ... a ona mowi ze jeszcze trochę bedzie czekać moze on się zmieni ...:O :(zal mi jej strasznie ... rece opadają jak słysze nadzieję w jej głosie ze się zmieni.... :O buziaki kochani ja dziś uciekam z R na spacerek i bedziemy się włóczyć caly dzien ... piekna pogoda ! miłego weekendu!!!!

Witajcie dziewczynki :) Anja witam :* A ja tez mialam super dzionek najpierw umowilam sie z dziewczynami ze studiow fajnie ze do tej pory zgrana paczka z nas :)po piwkowalysmy po wspominałyśmy u kazdej zmiany ;) tego mi bylo trzeba :) a potem wpadlam na pomysl ze zrobie M niespodzianke bo bylam niedaleko jego pracy i podjechalam po niego ale mial mine hahah :) niespodzianka sie udala, potem spacerek wspolny ale cieplutko i tyle ludzi o tej porze:) naprawde udany dzien i wieczorek :) a jutro do pracy na rano wiec mykam spac buziaki :) Jutro z M wieczorkiem sie widze, mamy seans filmowy bedziemy ogladac "i ze Cie nie opuszcze" nie dawno w kinie leciał ;) Dobranoc

Gość efa78
hej,hej dziewczyny zrobilam dzisiaj wagary i nie poszlam do pracy:Pjestem zmeczona,musialam odpoczac jutro do odrobienia wiec pewwnie bede z 14godzin no nic pracowac trzeba dzisiaj sie ochlodzilo,a wczoraj taki gorac byl Dzieki za odpowiedzi.Widzr,ze zdania sa podzielone Ja osobiscie uwazam,ze nie ma na to wytlumaczenia.Facet,ktory uderzy kobiete jest slaby psychicznie i tym chce pokazac swoja sile nie ma na to zadnego usprawiedliwienia Jak tam weekend u Was?

Efa U nas dzis jeszcze wiekszy upal niz wczoraj tylko wieje wiaterek i jakos da sie wytrzymac ;) Czekam na M lada chwila ma byc i zmykamy na spacerek, a kolacyjka juz czeka :) potem seansik filmowy :) A ja dzis bylam w pracy odbebnic swoje trzeba. A troche sie zalamalam i zniechecilam bo nie lubie zmian a szef znowu zmienia mi gabinetu teraz bede pracowac z chirurgami i z corka szefa ogolnie z lekarzami z ktorymi kiepsko sie dogaduje ale nic na to nie poradze bo odeszla jedna higienistka i teraz ja musze ja zastapic bo tez jestem higienistka stom po szkole bo wszystkie pozostale dziewczyny sa tylko przyuczone i szef stwierdzil ze ja najlepiej sie nadaje:/ ja jakos zadowolona nie jestem z tego wyroznienia;) ze inne sie nie nadaja na asyste przy zabiegach chirurgicznych, narkozach implantach itd ale tez nie po to tyle sie uczylam i szkolilam zeby teraz chowac glowe w piasek;) pracy sie nie boje chodzi oto ze zła atmosfera ale kwestia przyzwyczajenia ponoc ;) buziaki:)

Gość anja1976
Hay :-D U mnie weekend był super :-D wczoraj praktycznie cały dzień odpoczynek i spacery na świeżym powietrzu a dziś było słonecznie ale bardzo wiało :-( Była u nas dziś przyjaciółka z zaproszeniem na ślub 26,06 ja mam być świadkowa a moj R kierowca :-D zero picia :-P:-D;-) Właśnie pojechał i zostałam sama :O ciężko się przestawić po tak długim przebywaniu razem , ale jutro do pracy więc szybko zleci. Życzę Wam miłych snów !!! Dobranoc :-*

hej ! u mnie weekend minal fajnie, w piatek bylam na imprezie domowej, wczoraj z mama na dancingu w polskiej knajpie wlasciwie polsko ukrainskiej hehe. Bylo bardzo biesiadnie czulam sie jak na weselu ;-)) tylko pary mlodej nie bylo hehe wytanczylam sie pospiewalam, jutro wstaje o 5 rano zaczelam ranne treningi ;-) dzis trener nas mierzyl, zawartosc tluszczu i wody w organizmie, nie jest zle w sumie :D aole bedzie lepiej ;-)) buziaki acha, dla mnie nie ma zadnego wytlumaczenia dlaczego facet bije kobiete , dla mnie to brak szacunku a bez tego nie ma zwiazku

Gość dammar 14
Czesc dziewczynki, a ja dzis zaliczylam ostatni egzamin.

Gość dammar 14
Nie moge uwierzyc ze udalo mi sie skonczyc college, terza czekam tylko na wyniki, ale jestem szczesliwa.Nie wiem tylko co ja bede teraz robic z wolnym czasem? W nastepnym collegu juz dostalam oferte z miejscem.Wolalabym w Instytucie ale tam wyniki kto sie dostal dopiero beda w sierpniu. Wiec czekam. Efa strasznie mi przykro ze tak u ciebie jest. Widze ze obojetniejesz, ze bardzo boli. Jestem z toba, jeszcze wszystko moze sie zmienic. Co do bicia, bija ci ktorzy czuja sie bezsilni, kiedy wiedza ze juz nie maja wladzy nad inna osoba, zostaje wtedy przemoc. Nikt nie ma prawa bic, ani mezczyzni, ani kobiety (tez sa takie). Pozdrawiam dzziewczynki, do zobaczenia pozniej.

Gość efa78
hej,hej blueoczka dobrze,ze umiesz sobie to pozytywnie wytlumaczyc:)widze,ze ostatnio czesto przerzucaja Cie na inne stanowisko Jak weekend majowy? a ona ona-zazdroszcze samozaparcia do porannych treningow.Rano efekt lepszy ale cwiczy sie ciezej-przynajmnie mi bo organizm taki zaspany jeszcze:D anja widze,ze wszystko dobrze sie uklada.Warto bylo czekac:) dammar gratuluje:)dalas rade.Jestes wielka a tak sie balas:)

Gość efa78
wiem,ze wszystko moze sie zmienic a raczej musi bo gasne kazdego dnia Juz sama nie wiem co mam zrobic zeby inaczej wygladalo moje zycie Jedyny plus,ze z matka spokoj.Nawet nie wiecie jak odpoczywam W domu calkiem przyjemnie.Dzis znowu zrobilam wagary bo chyba za duzo pracuje i stad tez moj nastroj po poludniu robimy grilla Mlody na basenie-spolecznie musi wyrobic godziny biedactwo od 7 mej rano do 15tej X od kilku dni nie poznaje.jest mily ,cieply,dba o mnie,zauwazyl mlodego Ale czy to wystarczy? pozdrawiam Was serdecznie i przesylam gorace buziaki:)

hej zza miedzy :D ja przez ostatni tydzien pomagam po pracy anji remontowac mieszkanie,bo tez sie przeprowadza na 4 pokoje.Sama z 8 letnim synem,nie dala by rady.Caly wolny czas przeznaczam teraz na to.Umeczony czlowiek ale co zrobic. Dzisiaj od rana z chlopakami komandosem i mlodego dziewczyna mielismy rowerowa wycieczke,tak 25 km, zjedlismy po drodze obiad i lody.Bylo bardzo wesolo,okolice mamy piekna, wszedzie sciezki rowerowe. jutro juz do pracy :( dammar pieknie !!!!!!!!powinnas byc z siebie baaaardzoooo dumna.Super wiadomosc :) efa tak jest zawsze, jak czlowiek zaczyna odpuszczac to ta inna strona to zauwaza i zaczyna sie starac,ale jezeli przez jakis czas nie zauwazy odzewu to tez odpusci...i wtedy sie ludzie rozchodza :( pozdrawiam wszystkich serdecznie :*

Gość efa78
drach kochana🖐️ ale zwiazek nie polega na tym,zeby raz jedna strona ciagnela,raz druga :( mi sil juz zabraklo,zeby ciagnac to za nas oboje potrzebuje czuc sie kobieta a nie takim robotem praca,dom,praca,dom i chce miec mezczyzne glowe rodziny,ktory bedzie o ta rodzine dbal to chyba za duze wymagania rower?a u nas tak zimno 10C zazdroszcze Wam:)

efa ty wiesz ze to sa bardzo trudne sprawy i bardzo trudne decyzje.Zycie samo pisze scenariusz,co ma byc to bedzie....ja trzymam kciuki zebys byla szczesliwa, czy z X czy z kims innym to juz nie oto chodzi.

Gość namaaa
rower?a u nas tak zimno 10C a u mnie 30'C

hej hej! j tak na szybkosci bo strasznie zabiegana jestem ostatnio ;-) jutro jade do Walii na 3 dni ;-)) Efa wiesz u Was to jest tak ze raz jedno sie stara a drugie zlewa a pozniej znow drugie sie stara i tak w kolko... anja ciesze sie ze u Ciebie wszytsko gra ;-) dammar gratuluje!! ;-)) Blueoczka, Drach, sciskam ;))

Gość efa78
a co tu taka cisza?Grillujecie? a ona ona nie nadazam za twoimi wyjazdami:)Zazdroszcze Koniecznie musisz nam zdac relacje z wycieczki:) mialam zapytac o Angola?;) Dziewczyny odezwijcie sie:) ja calymi dniami w pracy,wieczorami codziennie spacerek nad m.z X i koniecznie lody w ulubionej lodziarni Tak wlasnie u nas jest ze zawsze ciagnie do gory jedno.szkoda,ze razem nie mozemy isc do przodu:(

Gość Anja1976
HAY :D Grilowaliśmy, pracowalismy itd :D nie było czasu sie zameldować ;) dammar GRATULACJE!!! myslę że teraz bedziesz do nas czesciej zaglądać ... A_ona_ona zazdroszcze urlopu ... koniecznie musisz zdać nam relacje ;) my planujemy ale sami do konca nigdy nie wiemy gdzie jedziemy i kiedy... idziemy do biura jest dobra okazja to lecimy i myslę ze w tym roku bedzie tak samo;) Efa zazdroszczę Tobie codziennego spacerku ... jezeli lato bedzie fajnie to w tym roku wyskoczymy dodatkowo na kilka dni nad nasze ukochane morze :) trzymaj się kochana :* bedzie dobrze ! Ja jestem ostatni weekend sama (mam taką cichą nadzieję) ... mojego R szef wraca z urlopu w poniedziałek ,ile czasu bedzie potrzebowal na znalezienie nowej osoby na jego miejsce tyle bedzie jeszcze pracował mam nadzieje ze zmiesci sie w dwóch tyg ...:D mamy dziś piękną pogodę jestem do 14 stej w pracy :( mam dziś w planach opalanie ,oby słonko grzało do wieczora :D buziaki i meldujcie się !!! Blueoczka,Drach TLENEK....!!! miłego dnia wszystkim życzę ;)

Witajcie :) Zapracowane Kobietki:) Ja sobie odpoczywam w wielkopolsce i rodzinki juz po imprezie rodzinne roczek chrzesnicy :) Bylam z M i bylo super :) Wszyscy w komplecie :) Co do grilowania moze dzis akurat :) bo zapowiada sie ladna pogoda ale burze i desz ma byc brrr wiec nie wiem czy sie uda ;) A sdzis jak to sobota porzadki domowe i ogrodkowe musze pomoc rodzicom wazne ze moge troche spedzic z nimi czas i z moja mala rozrabiaka dostala tyle prezentow ze Olcia nie wiedziala co pierwsze chywcic szok la malej :D teraz wszystkim po troszku sie bawimy :)ciocia ostro tez :) wracam do wrocka w poniedzialek od wtorku do pracy na wysokich obrotach:) a ostatni dzien jak bylam w pracy przed wyjazem caly dzien asystowalam nowej chirurg pow. ze chcialaby ze mna pracowac bo widze ze sie nadaje itd mile takie docenienie umiejetnosci ;) i akurat szef mnie do niej "przydzielił", jak jej to pow. byla ucieszona :) Wiec tylko znoszenie wspolpracy z corka szefa bede musiala zniesc ;);) Buziaki lece "odpoczywac":Pwkrecam sie w wir porzadkow domowych i nie tylko :)

pisalam na szybcika i tyle bledow ze szok :D pozdrawiam a ona ona, anja, drach, efa, dammar, tlenek i inni ktorzy o nas tutaj zapomnieli :D:)

Gość magda126
Moja droga, to się nazywa toksyczny związek. Kiedy jesteś więźniem miłości. Doskonale wiem co czujesz, kiedy mężczyzna obiecuje, że się zmieni jednak potem zmienia plany. Niestety nie ma skutecznego leku na zapomnienie. On zawsze będzie ważną osobą w twoim życiu i zawsze będziesz czuła to coś. Musisz nauczyć się panować nad tymi emocjami. Nie pozwolić, żeby Cię wodził za nos. Musisz złapać byka za rogi i powiedzieć sobie dość. Mam tego dość więcej się nie złamię. Mówię to na własnym przykładnie. W moim 4 letnim związku od 2 się nie układa. Miłość jest toksyczna. On woli przyjaciela niż mnie. W chwili kiedy miał wybrać, czy chce ze mną nowego lepszego życia nie zdecydował się. Cóż sama jestem na etapie łapania byka za rogi. Jest Ciężko. Najlepszą metodą jest znienawidzenie go za wszystko co zrobił, jak bardzo skrzywdził. To pomaga. Pozdrawiam Cię cieplutko i życzę powodzenia ;)