Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prezentowa mama

Jakie dostajecie od mezow prezenty? Na rocznice, urodziny?

Polecane posty

My tez nie robimy sobie prezentow. W razie rocznicy albo imienin to zaraz rano sa zyczenia , calusy ;) a wieczorem ja gotuje cos co obydwoje uwielbiamy albo idziemy do knajpy. Szkoda kasy na wymuszone prezenty. Gdyby maz dal mi robot kuchenny albo laktator to bym go chyba zabila.

Ja dostaję często kwiaty bez okazji, A tak to perfumy, zabiera mnie do restauracji nakolację... Nie wiem jak mąż żonie nie kupuje prezentów, albo kwiatów??

Gość mamcia555
nie robimy sobie prezentów na siłe.

Gość Evimati
My jesteśmy na etapie urządzania domu i mamy prezenty wspólne wspólnie wybierane acz w sklepie buszujemy po różnych działach Mati w swoim świecie sprzętów Meskich ja Damskich dla domu -OBECNIE A na urodziny, imieniny czy święta nie robimy szczególnych prezentów....bo nie mamy potrzeby Dostaje kwiaty od męża bez okazji i na urodziny. Imieniny mam 24 grudnia i przechodzą w Wigilię czyli ważniejszą okazję przedświąteczną kolację po pierwszej gwiazdce siadamy do stołu i rozmawiamy o mijającym roku.. Pozdrawiam ciepło wszystkie Panie:@)

a co to są prezenty na siłę?? To znaczy , że mąż nie chce kupić a ty nie protestujesz?? Bo czy dostanie kwiatów to zbędny prezent?? Moim zdaniem jak facet chce kobiecie zrobić przyjemność, pokazać , że nie jest tylko matką, żoną i kucharką daje jej kwiaty...Ja jestem już sporo lat po ślubie i kocham niespodzianki- bo moge na nie liczyć. I

A dlaczego Ty mi nie kupujesz kwiatów???!!! Bo masz alergię... Aha, zapomniałam. :)

Gość pamiętam jak
znajomy zapalony wedkarz kupił żonie na imieniny kołowrotek do wędek, a ona nie lubiła i nie miała pojęcia o wędkowaniu hihi

Gość mam zajebisty lakier
perfumy, aparat fotograficzny,komplet kluczy płaskich:))), rury do auta:))) walizę na narzędzia:))) zawsze coś co mi się bardzo podoba:)

praktyczne "prezenty" to nie u nas, jak trzeba kupic zelazko czy mikser to idziemy do sklepu i kupujemy.. Ja dostaje np perfumy, torebke, kosmetyki (jakies nowosci), ksiazki mojego ulub autora..

Laktator na prezent... to jeszcze niech pójdzie i czopki na zatwardzenie kupi, bo dziecku ciężko w pieluchę robić... I niech nie omieszka z ładny papierek zawinąć. Papierek w misie oczywiście, bo w kwiatki czy serca to nie... dżizes...

Gość emiliagres
Bransoletka z koralikiem - serduszkiem , to był prezent, który znaczy dla mnie wiele do dziś i który zaczął moją przygodę z komponowaniem biżuterii. Zaczęłam dokupywać inne - szklane w kwiatki, drewniane, ale ostatnio weszła nowa dostawa w sklepie "Niebieski-koralik". Koraliki bursztynowe , zamówiłam sobie bursztyn cytrynowy. Tylko tam mają takie koraliki. Jest to piękna biżuteria godna uwagi i polecenia, bo jest włoskiej marki Biagi a dodatkowym atutem jest to,że jest tak ładna jak Pandora, ale tańsza.

Prezentem, który zawsze się sprawdza i wywołuje radość w każdym wieku jest biżuteria. Najlepiej, aby była niepowtarzalna, wyjątkowa oraz hitem mody. Znalazłam taką w sklepie "Niebieski-koralik". Jest ona włoskiej marki Biagi, do składania samemu i cała ze srebra o próbie 925. Jest w czym wybierać, szczególnie na wiosnę koraliki z kwiatkami 15% taniej.

Biżuteria, biżuteria i jeszcze raz... Książki mi nie kupi bo ma alergie na słowo pisane, perfumy kupuję sobie sama raz do roku a jak ostatnio chciał mi zrobić niespodziankę i obkupić mnie w pasmanterii w szydełka, kordonki itp to uciekł z krzykiem. Bo kto by się spodziewał że mulina występuje w kilku rodzajach i kilkudziesięciu kolorach? No to zostaje mu biżuteria.

Gość hhhhhhhhhhhhhhh
ja nic nie dostaje,mimo ze bardzo bym chciala dostac chociaz kwiatka :/ bardzo mnie kocha moj maz ale dla niego takie okazje sa bezsensowne ...

mąż daje mi raczej prezenty abym ja mogła je używać dla przyjemności-teraz na urodziny kupił mi nowy telefon, kupuje jakąś biżuterię, perfumy.Raz kupił mi patelnię ale sama zamierzałam ją kupić , ale jakoś nie zdąrzyłam dojść po nią do sklepu, więc z jakiejś okazji mi ją kupił :D ale jestem z niej zadowolona.

kupił mi kiedyś lustrzankę i po kolei części do niej-filtry,obiektywy,pilota, ale wiedział co robi, to też lubi robić zdjęcia :D więc pewnie dobrze wcześniej rozważył kupno lustrzanki , a że ona mi się marzyła już dłuższy czas, więc kupił mi na gwiazdkę.

Gość zonaswojegomeza
z reguly jakies perfumy albo pyta sie taktownie co by mi sprawilo radoche. na ostatnia rocznice kupil mi odkurzacz Dysona bo plakalam ze ten stary sie do niczego nie nadaje....ale mam nadzieje ze nie bedzie mi takich prezentow robil zbyt czesto...

Gość ABCbielizny.pl
Ja bardzo często dostaje od swojego faceta komplety bielizny lub inne rzeczy ,ale takie w które mogę ubrać się tylko dla niego. Coś jak na specjalne okazje. Uważam ze to bardzo sexi i romantyczne.

Rzeczywiście koleżanka moze być "dumna" z takiego radnego chłopa :D Po to są moje urodziny czy rocznica ślubu by prezent był tylko dla mnie. Ja dostaję kwiaty,ulubione czekoladki,biżuterię,perfumy,świece, bielizne itd. Jestem ciekawa czy ich dziecko dostaje od tatusia na urodziny czy Dzień Dziecka patelnie czy zestaw garów :D W końcu prezent praktyczny :D

Gość Moj maz.................
....to dupa taka ze szok. Nic mi nie kupuje na zadne okazje, zero inwencji. jak juz to daje mi kase i mowi, ze sama mam isc sobie cos kupic. Nawet 3 lata w Dzien Kobiet glupiego kwiatka nie przyniosl, bo wracal zmeczony z pracy i nie chcialo mu sie stac w kolejce w kwiaciarni... Zreszta taki juz jest, nie zalezy mu na urodzinach, na swietach tez nie-wszystko ja organizuje zawsze a on tylko przychodzi sie nawpierdalac. Zreszta strasznie zdziadzial choc nawet 30-stki jeszcze nie ma-seks byle jaki, po pracy to najlepiej powalic sie spac albo do wieczora tv ogladac. jak w weekend chcialabym jakas randke, cos romantycznego zorganizowac, to tez wszystko jak juz to na mojej glowie-bo on nigdy nie wie, gdzie bysmy mogli wyjsc.... A przed slubem taki nie byl-kwiatki bez okazji, potrafil sam romantyczny wieczor lub wyjazd zorganizowac... Mimo rozmow z nim, nic nie wskoralam, zastanawiam sie nad wyprowadzka od niego, moze nie rozwodem na razie, ale chcialabym od niego odpoczac-moze to mu oczy otworzy, ze nie jestem w domu tylko po to, by obiadki pichcic i sprzatac, ze mimo wszystko nadal trzeba sie o mnie starac, pielegnowac zwiazek. Jestem zadbana, podobam sie facetom, a moj maz mysli, ze jak juz jestem jego zona, to moze przestac sie starac.

Ja od swojego chłopaka bardzo często dostaję drobne prezenciki. Niedawno np. sprezentował mi śliczne kolczyki z jomisilv.pl , które rewelacyjnie wygladaja na uchu. Są małe i mienią się w słońcu. Uważam, że każdy mężczyzna powinien co jakiś czas rozpieszczać swoją wybrankę.

nie pamiętam już, kiedy dostałam jakiś prezent... nie mamy na to pieniędzy :(

mnie tez zawsze dziwilo kiedy szwagierka mowila ze dostala od meza na urodziny...zelazko ale u nich to chyba taka tradycja, bo mezowi kupila ostatnio...kosiarke i sie strasznie cieszyl i tania tez nie byla ja na urodziny dostalam od meza zlota bransoletke, na swieta expres dolce gusto na rocznice za to zawsze do kina jezdzilismy , w ogole w miesiacu kiedy wypada nasza roczina oboje obchodzimy tez urodziny w odstepach 4 dni :)

kasiagie- nie wazne prezenty, wazna milosc :) i tego sie trzymaj

Gość jedna_taka26
barryleczka zyje chyba jak ksiezniczka....:P

Gość jedna_taka26
mama zapomniala o imieninach ....masakra...

Gość anexxis
ja mam dziś urodziny i mój mąż wysili się na kwiatka i da mi kasę na jakiś prezent. Nie umie i nie chce mnie niczym obdarować i mam żąl o to

Gość grrrrrr...........
Powiedzcie szczerze, naprawde zalezy Wam na tych duperelach czy tylko tak dla zasady ? Bo ja od ponad 10-ciu lat nie dostaje od meza prezntow, kwaty raz na rok (nigdy nie wiem jaka sobie okazje w danym roku wybierze i jakos nie przyszlo mi do glowy zeby miec o to pretensje.... Szczerze mowiac to wole nie dostac zadnego przezentu niz jakbym miala dostawac zelazka, tostery i odkurzacze :D... takie rzeczy to ja sobie sama kupuje jak potrzbuje. Naprawde potrzebujecie takich smiesznych "dowodow milosci i uznania" ? Wasi faceci nie okazuja Wam uczuc i uwagi w inny sposob ?!