Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prezentowa mama

Jakie dostajecie od mezow prezenty? Na rocznice, urodziny?

Polecane posty

Gość truskawkowapolewa
Ja z reguły dostaję od mojego mężczyzny jakieś drobne upominki. Najczęściej jest to biżuteria. Wcześniej jednak zawsze delikatnie sugeruję co bym chciała dostać. w tym roku np. upatrzyłam sobie taki naszyjnik http://wiano.eu/view/299 i teraz szukam sposobu jak o tym zasugerować.

"Naprawde potrzebujecie takich smiesznych "dowodow milosci i uznania" ? Wasi faceci nie okazuja Wam uczuc i uwagi w inny sposob ?! " Czy to, co tu uskuteczniasz, to nie jest przypadkiem resentyment? :) IMO kupowanie komuś prezentu, o którym marzył - nawet nie musi być drogi, chodzi o to, żeby był indywidualny, kupiony specjalnie z myślą o guście i upodobaniach danej osoby - świadczy o tym, że umie się słuchać, że zwraca się uwagę na czyjeś pragnienia i potrzeby. Nie chodzi o to, żeby kupić pierwszy z brzegu pierścionek, ale żeby zwracać uwagę na to, o czym druga połówka opowiada jako o ślicznym, ekscytującym, superfajnym - a potem wykorzystać tę wiedzę o jej upodobaniach na specjalną okazję. :)

Gość Tak, mi zalezy! Bo to sa dowod
y, ze o mnie mysli, wie, co lubie i chce mi sprawic przyjemnosc! Ja tez mu kupuje! A zelazka itp nie chcialabym dostac! Ani rzeczy dla dziecka, w tym wypadku bym mu tez chyba na gwiazdke kupila pampersy :SD

Gość grrrrrr...........
Widze ze ktos odkopal topik w ktorym sie kiedys tam wypowiedzialam.... no to rozwine mysl ;) To czy zwraca się uwage na czyjes pragnienia i potrzeby nie musi sie automatycznie odzwierciedlac w prezentach :) .... tak jak juz pisalam moj facet (jestesmy razem ponad 20 lat z czego 12 lat malzenstwem) przynosi mi kwaty srednio raz na rok, przeznty dostaje praktycznie tylko na Swieta, ale i tak wiem ze liczy sie z moimi potrzebami i zna moje marzenia. Nie wiem, moze ja rzeczywiscie jakas dziwna jestem,ale naprawde nie zalezy mi na tym zeby mnie facet np w dniu urodzin sniadaniem do lozka i z bukietem roz w zebach ( ;) ) wital. Mnie wytarczy buziak, tradycyjne wszystkiego najlepszego .... a nawet jak mu sie zdarzy zapomniec o urodzinach czy o rocznicy to tez mu z tego powodu karczemnej awantury nie robie, tylko wieczorem wyciagam butelke wina albo szampana i proponuje zebysmy sie po lampce napili. Jak mam jakies pragnienia, o czyms marze, to sobie to po prostu sama kupuje.... moj facet okazuje mi swoje zainteresowanie i zaangazowanie w zwiazek na wiele innych roznych sposobow.

Gość grrrrrr...........
... a co do tego "resentymentu" ;) .... nie sadze. Moj facet od zawsze taki byl :P

Gość Tak, mi zalezy! Bo to sa dowod
Ja tez nie robie awantury jesli zapomni, ale mi zalezy. Zeby byly, nie tylko "z okazji". I zeby byly przemyslane, to cala frajda.

Gość mi mala z pracy
akurat 2 dni temu mielismy rocznice:) dostalam ukochane perfumy Dolce&Gabbana, balsam do ciala rowniez D&G, 15 roz i jajko niespodzianke;)

tylko i wyłącznie biżuteria. książka (uwielbiam czytać) to według niego nie prezent. Ostatnio chciał mi zrobić niespodziankę i poszedł do pasmanterii ale poddał się gdy na hasło "poproszę niteczki do serwetek" babka rozłożyła przed nim 10 rodzajów...

Gość Smutna103
Witam! My mieliśmy wczoraj nasza pierwszą rocznice ślubu i niestety mój mąż nie złożył Mi nawet życzeń nie mówiąc już o jakimś kwiatku. Było Mi naprawdę przykro nie mógł nie wiedzieć skoro wszyscy składali nam życzenia. Jest Mi naprawdę przykro bo zawsze dostawałam jakiś drobiazg. I jeszcze dziś pyta Mnie co Mi jest że jestem taka smutna. Ja miałam dla niego prezent ale skoro jemu nie zależy to walnęłam w kont. Dodam jeszcze że z samego rana zrobił Mi awanturę o jakąś błahostkę. Na co dzień jesteśmy zgodnym i szczęśliwym małżeństwem, nie kłócimy się, ale tez nie spędzamy razem czasu choćby na jakimś spacerze więc myślałam że chociaż zabierze Mnie na taki romantyczny spacer choćby do lasu albo na lody a tu nic! Wiem dziewczynki że was zanudzam ale naprawdę było Mi przykro. Już Mi troszkę lepiej chyba po prostu chciałam się wygadać, bo nawet nie mam z kim o tym porozmawiać. Zaraz posypią się komentarze że jestem rozpieszczona ale to nie o to chodzi, chodzi o to że na co dzień jesteśmy zagonieni, zajęci swoimi obowiązkami, problemami w pracy i ten jeden dzień chcemy żeby był wyjątkowy, inny niż wszystkie, czy to tak DUŻO... Skoro olał pierwsza rocznice to kolejne też będzie miał w nosie, smutne to jest że nawet nie wie dlaczego jest Mi smutno...

Ja zawsze dostaję prezenty tylko dla mnie: biżuteria, perfumy, bielizna, płyty z muzyką. Raz dostałam drukarkę do zdjęć- cudowny prezent. Ale byłabym też zadowolona z ekspresu do kawy - marzy mi się Dolce Gusto. Mężowi też staram się kupić coś tylko dla niego: często jakis zapach, kosmetyk, zegarek, portfel. Fajnie jest jak małżonkowie znają swoje gusta i wzajemne upominki sprawiają im radość.

My jesteśmy na etapie ,,dorabiania,, się wszystkiego, więc jak ostatnio dostałam blender byłam mega szczęśliwa:P a tak poza tym to komputer i depilatory perfumy. JA swojemu ostatnio bez okazji kupiłam jego nowy wymysł następny telefon, również był zachwycony. Ale zaznaczam jak już się ,,dorobimy,, wszystkiego a on przyjdzie z ekspresem do kawy, to dostanie wałkiem przez plecy teraz takie praktyczne prezenty mnie cieszą jak cukierek dla dziecka.

Widzę , że w większosci przypadkow jest tak samo. Ja nie jestem mezatka ale moj facet bardzo stara sie obdarowac mnie czyms na kazdym kroku mimo iz tego nie potrzebuje. Na urodziny dostalam bransoletke z charmsami z Pandory. Wczesniej perfumy , kolczyki , wypady do knajpki restauracji itp.

Gość autobiografia;)
Nie chciałabym dostawać na swoje świeto prezentów dla dziecka, wózek może kupić dziecku na urodziny a nie mi !!! Ja ogólnie nie lubię prezentów, w perfumy zaopatruje się sama a biżuterie hm, jeszcze przed ślubem dostałam od męża wtedy chłopaka jakieś pierścionki , łańcuszki wszystko oczywiście złote bo mój wtedy chłopak dziś mąż nie uznawał srebra powiedział że srebro to mogę sobie sama kupować a ja, jakby to powiedzieć za złotem nie przepadam ale co miała mówić. Później było takie głupie zobowiązanie bo niby co ja mu miałam kupować? za złoty pierścionek koszule czy krawat ;| Teraz jesteśmy dwa lata po ślubie niedawno mieliśmy rocznice . Po ślubie sie wszystko zmieniło już nie mamy tak dużo czasu dla siebie na jakieś wspólne wyjścia tym bardziej że mamy małego dzidziusia i kredyt na 30 lat. Dlatego najlepszym prezentem rocznicowym było dla mnie to że mąż zorganizował swoich rodziców żeby na kilka godzin zajęli się synkiem a my bezstresowo mogliśmy sobie pojechać do kina, iść na kolacje a po powrocie kiedy się kochaliśmy czułam taki sam dreszcz i podniecenia jak za pierwszym razem.

Gość gość
My jak robimy sobie prezenty to przeważnie mąż kupuje mi np perfumy kwiaty biżuterie (to co lubię) lub to co np mam w planach kupić a wie o tym :) Natomiast ja z reguły albo jakieś ubrania albo perfum czy też również coś co on ma na oku a wiem o tym Staramy się nie kupować bzdetów które bezczynnie będą leżeć tylko coś praktycznego a rocznice to np kolacja w restauracji kino paintball :)

na rocznice najczęściej biżuterię, bieliznę+ kwiaty :) na urodziny (miałam 7.11:P ) skórzane rękawiczki, moje ulubione perfumy i naszyjnik Swarovskiego :D

Wózek jako prezent na rocznicę? Słabe. Prezent dla dziecka to prezent dla dziecka, zaś prezent dla kobiety powinien mieć w sobie więcej romantyzmu. Np. ładna bielizna, jak od Kris Line. To z pewnością kobiecie bardziej przypadnie do gustu niż rzecz, która tak właściwie nie jest dla niej.

Najfajniejsze są takie prezenty, które zaskakują, nie jest to coś co można sobie kupić tak poprostu, tylko coś nie "codziennego uzytku". Na przykład perfumy czy voucher do spa. Fajne oferty są np. na stronie primavery, tam są fajne zabiegi. http://www.primaveraspa.pl/spa.html

Ja też chciałabym samochód dostać :P W tym roku jednak wybrałam sobie biżuterie ze strony www.kuzniasrebra.pl , cały komplet. będzie mi pasował do sukienki :D Wolę powiedzieć co chciałabym dostać, żeby nie było nietrafionych prezentów

Gość Seraphinka01
Moj ukochany ma swietny gust jesli chodzi o bizuterie wiec ja juz sobie w ogole nie kupuje :)

Ja na urodziny, swieta itp dostaje przewaznie bizuterie ;) a ze ma dobry gust i wie co lubie to juz nawet nie pamietam kiedy ostatni raz bylam na jakis zakupach u jubilera :)

Gość Inga123456
Na święta dostałam złoty pierścionek. Na urodziny pobyt w spa. A na dzień kobiet wielki bukiet kwiatów. Od zawsze dawał mi prezenty, a ja jemu.

Gość słuchaj Czesiek
Mój mąż akurat nie ma gustu do kupowania prezentów, bo odkąd jestem z nim, to wiecznie nie trafił... aż w końcu kiedyś przełamałam się i dyskretnie mu powiedziałam, że dla mnie prezenty nie są najważniejsze, że dla mnie najważniejsza jest po prostu pamięć. Że szkoda kasy na prezenty... :P. I tak z tego do tego wyjawiło się w trakcie naszej rozmowy że po prostu nigdy nie trafiał w gust. I on sam powiedział że jak będą zbliżały się urodziny moje, czy święta, czy rocznica to mam sama sobie coś wybrać co potrzebuję a on mi kupi. Choć bywa że on sam wychwyci co ja potrzebuję, o czym marzę, to sam kupuje bez mojej wiedzy :). Głównie kupuje mi perfumy, piękne kwiaty w doniczce (uwielbiam! wolę takie niż bukiety które więdną), czasem inny gadżety typu: zegarek, ciuchy, itp.