Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ameriettena

TABLETKI DLA MĘŻCZYZNY

Polecane posty

Gość Ameriettena

Witam wszystkich z takim oto pytaniem. A mianowicie jakiś czas temu poznałam chłopaka, zakochaliśmy się w sobie i co za tym idzie - rozpoczeliśmy współżycie. Dotąd zrobiliśmy to kilka razy bez prezerwatywy, gdyż on bierze tabletki antykoncepcyjne. Wiem tylko, że działają one przez trzy dni od wzięcia, ale nie mogę znaleźć w internecie szczegółów. Jeśli jest tutaj ktoś, kto może przybliżyć mi owe tabletki to proszę o pomoc. Chciałabym mieć pewność po prostu.

Gość bez logowania
8/10 :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość matacz ,,,.....
cóż stary jestem , ale nie słyszałem o czyms takim , co nie znaczy , ze takie cos nie istnieje - idę zatem poszukac informacji

Gość Ameriettena
Nikt nic nie wie na ten temat? W internecie szukam, ale tam jest to opisywane zbyt ogólnie...

Gość znawca owiec
ja tez stosuję te tabletki i powiem ci ze są bardzo dobre. dają prawie 100% pewnosci. daja skutki uboczne w postaci biegunek ale mnie ominęły. biorę tabletke raz na 3 dni i moge zbykac ile chcę:) moja dziewczyna dokłada mi do nich bo są dosc drogie, a w końcu też ma przyjemnosć z bzykania, i i emusi się truć:)

Gość bez logowania
Ale jak one działają? :D Upośledzają plemniki w spermie? :D :D :D :D :D

Gość Ameriettena
znawca owiec A możesz podać ich nazwę? Prawdopodobnie o takie chodzi...

Gość znawca owiec
puwolaremidan

Gość matacz ,,,.....
NIE MA NA DZIS TAKICH TABLETEK ! NIE MA ! nie daj sie wkrecać ! jesli ktos cokolwiek stosuje , to jakies badziectwo ktore z kolei ktos inny mu wcisnoł , jak tabletke anty .

bez logowania -> blokują produkcje plemników ale w skutkach ubocznych mogą być gorsze niż te kobiece ;]

Gość Ameriettena
Te tabletki podobno zabijają plemniki, ale muszę się upewnić, ponieważ nie chcę mieć dzieci.

Gość Ameriettena
znawca owiec puwolaremidan W google nic o nich nie ma...

Gość bez logowania
Dostał receptę od lekarza? :classic_cool:

Gość Ameriettena
bez logowania Dostał receptę od lekarza? Twierdzi, że tak. Przecież nie zmyśla :)

Gość matacz ,,,.....
czy ty czytasz ? co ci piszę ! NIE MA ! są zastrzyki ktore ... "Najnowsza antykoncepcja hormonalna dla mężczyzn to comiesięczne przyjmowanie zastrzyku zawierającego 200 mg jednej z odmian testosteronu. Okazało się, że dzięki tej "kuracji" u większości mężczyzn dochodziło do zaniku plemników w nasieniu. Tylko u pewnej, niewielkiej grupy mężczyzn liczba plemników utrzymywała się w granicach kilku milionów w jednym mililitrze (w warunkach prawidłowych ich liczba wynosi co najmniej 20 milionów). Niestety metoda ta ma szereg słabych stron; największym problemem są powstające zmiany w obrazie i składzie biochemicznym krwi obwodowej u mężczyzny, a przede wszystkim powiększanie się gruczołu krokowego." na dzis skuteczna jest tylko wazektomia , ale to zabieg chirurgiczny

Gość bez logowania
Zmyśla :)

Gość matacz ,,,.....
W usiłowaniu zablokowania normalnych funkcji plemników bez wpływania na naturalne procesy ich wydzielania do cewki i na zewnątrz członka próbowano wykorzystać lek medycyny chińskiej, zwany Gossypol. Jest to pochodna oleju z nasion bawełny, która obniża ruchliwość plemników, tak że tracą one swoje naturalne zdolności funkcjonowania. Lek ten stosowany był w Chinach z dobrymi wynikami. Niestety okazało się, że Gossypol ujemnie wpływa na działanie nerek i przetwarzanie płynów w organizmie, więc jego długotrwałe użycie może być niebezpieczne. Tak więc nie wydaje się, iżby miał się stać w przyszłości środkiem szeroko stosowanym jako pigułka dla mężczyzn. Idealną męską pigułką antykoncepcyjną mogą natomiast okazać się kiedyś preparaty wyprodukowane na bazie Gosypolu. Jednym z problemów, który ogranicza wysiłki wpływu na płodność u mężczyzn, jest fakt, że produkcja plemników i ich dojrzewanie w jądrach trwa w przybliżeniu siedemdziesiąt siedem dni. Tak więc każdy środek działający na wydzielanie lub upośledzający funkcje nasienia może osiągnąć pełną skuteczność dopiero po trzech miesiącach, tego samego czasu potrzeba również, by ustały skutki działania takiego leku. Pomyślny rozwój prac badawczych nad męską pigułką antykoncepcyjną stanowi dla współczesnych badań medycznych jedno z największych wyzwań.

Gość Ameriettena
matacz ,,,..... A może jesteś po prostu niedoinformowany? Mój facet ma 28 lat i wie co robi.

Gość bez logowania
A jaki lekarz mu je przepisał? Lekarz pierwszego kontaktu? Myślałaś już jak dasz dziecku na imię? :classic_cool:

Gość znawca owiec
oczywiscie ze zmyśla bo nie ma czegos takiego jak tabletki dla facetów:o gdyby były na pewno zdominowałyby rynek i znałabyć nazwy przynajmniej 10 rodzajów takiech tabletek:o

Gość matacz ,,,.....
cóż ja mam lat 47 a o sexie z racji jego uwielbiania sadze ze wiem troche duzo ! ja nic nie wiem ! a internet też milczy - wiec ?

Gość bez logowania
Przede wszystkim informacja o tym, że zostały wynaleziona leciałaby na czerwonym pasku na tvn24 :classic_cool: Tak jak tabletka antykoncepcyjna dla kobiet była rewolucją kilkadziesiąt lat temu, tak samo byłoby (będzie?) jeśli uda się wynaleźć tabletkę antykoncepcyjną dla mężczyzn.

Gość matacz ,,,.....
i dziwi mnie dlaczego Ci tak powiedział , koze cos wie , np. ze jest bezpołodny

Gość Ameriettena
Nie straszcie mnie tutaj, czekam na kogoś kto posiada wiedzę na ten temat. Zresztą robiliśmy to chyba w dni niepłodne, więc luzik.

Gość Ameriettena
Może dlatego, że te tabletki działają tylko przez 3 dni. Może dlatego media milczą.

Gość bez logowania
Nikt Cię nie straszy tylko próbujemy Ci uświadomić, że Twój facet robi Cię w balona. Jest jeszcze opcja, że Ty robisz nas w balona, a to jest prowokacja :classic_cool:

Gość bez logowania
Aha :classic_cool: Czyli jest 😴 Niezła-gratuluję 🖐️

Gość Ameriettena
Po prostu chcę uzyskać informację, bo chce o tych tabletkach poczytać. Sama nie chcę brać żadnych tabletek... A skoro on już bierze to możemy dalej tak czynić.