Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama po zakupach

Ile wydajecie na kosmetyki i czy w ogole je kupujecie?

Polecane posty

Gość thghp pppppppppppppp
po co pizesz mamy ? skoro to sa kometki dla kobiet a nie dla dzieci kretynko

Gość dziwnee
podkład ok 200zł , perfumy ok 300zł, tusz ok 150zł , kilka cieni 300zl i po sprawie dziwne to by było jak na normalne (Loreal, inglot, Astor) kosmetyki wydałabyś tyle kasy a tak to nikogo nie dziwi może tylko to że miałaś ochotę sie tym tu jednak pochwalić

nie chcesz to nie pisz. Nie pisze ksiazki, ale skoro jestem na forum macierzynskim, sama jestem matka to chcialam tez o kosmetykach popisac z mamami. Ciebie nikt do dyskusji nie zmusza

jasne ze sie chwali bo jak by bylo inaczej spadaj stąd pudernico

Pisalam przeciez, ze dawno juz nie bylam na takich zakupach wiec to raczej nie chwalenie i chcialam zapytac czy inne mamy tez nie maja czasu na biezace kupowanie kosmetykow, a jak juz znajda to ile wydaja. Nie uwazam by chwaleniem sie byla kwota 1200zl. To nie jest jakas zawrotna suma

NIE WCALE TYLKO WYDAC NA KOSMETKI TO TRZEBA BYC PIERDOLNIETYM JAK ZALOZYCIELKA TOPIKU HAHAHA

Nigdy nie mam takich braków w kosmetyczce, żeby na raz wydać tyle kasy. Zresztą ja na kosmetyki dużo nie wydaję, bo rzadko używam kosmetyków kolorowych. Podstawa jaką muszę mieć, to: podkład, tusz do rzęs i błyszczyk. Używam maseczki na twarz (glinki) i peeling.Raz na jakiś czas kupuje nowy lakier do paznokci i płyn na skórki. Do ciała muszę mieć peeling i balsam. I to wszystko co potrzebuje z kosmetyków.

ja w zasadzie tez wiele nie potrzebuje tylko podklad, tusz,cienie jesli chodzi o takie kosmetyki. Do ciala to oczywiscie balsam nawilzajacy i peeling, a do twarzy uzywam tyllko kremu nawilzajacego Johnson, ktory dla mnie jest idealny

Gość no nie wiem czy
to tak mało, miesięcznie wychodzi jakieś 300zł... ja wydaję co 2-3 miesiące jakieś 100zł na kosmetyki

a co kupujesz za te 100zl jesli moge spytac? Bo wiem, ze czasem tansze tez sa bardzo dobre o czym sie przekonalam jak na szybko musialm podklad kupic i kupilam (zaryzykowalam) taki za 20zl i sie sprawdzil.

Gość no nie wiem czy
podkład z AA, puder i tusz do rzęs z rimmela, cienie jakieś tanie, nie pamiętam nazwy. wszystko kupuję w rossmanie albo w super pharm. krem też mam z AA, lakier do paznokci też jakiś tani

Gość zenuikikloloo
mama-autorka tematu pewnie ze da sie do 100 zl kupic fajne kometyki nie przesadzaj tyl;ko ok BOGACZKO OD SIEDMIU BOLESCI

Gość zenuikikloloo
TANSZE SA NIEKIEDY 10 TYSIECY RAZY LEPSZE OD TYCH Z DIORA JAK TO PISZESZ

a wlasnie ten moj podklad za 20zl to tez kupilam w rossmanie, bo bylam wtedy w delegacji 3 dniowej i zapomnialam kilku kosmetykow, pod nosem mialam rossaman wiec na szybkiego weszlam i kupilam i wbil mi sie wlasnie ten dosc dobry podklad. Pamietam, ze zadowolona z niego bylam

Gość majatoja23
Ale mi poddałyście super pomysł, ja też oczywiscie kupuję kosmetyki ale nie takie drogie, a nie tak dawno zarejestrowałam sie na pogrosiku.eu i ustrzeliłam perfumki, wydałam 50,00 bo była wyprzedaż, jeszcze i zostało punktów, a tam można sobie zażyczyc co sie chce i właśnie sobie zażyczę zestaw kosmetyków, lecę dziewczyny i dzieki za podpowiedż

Gość zenuikikloloo
AUTORKA WIESZ UZYWA TYLKO MARKOWYCH TAKIE ZA 20 ZL TO BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

no to te akurat konkretnie kosztują...ale śliczne są bedziesz pięknie pachnieć a tymi durnymi komentarzami się nie przejmuj stać cię to wydajesz:)

Gość co za różnica jaki kto ma wóze
Ja nie wydaję tyle na raz, bo kosmetyki nigdy nie kończą mi się w tym samym czasie. Też czasem szaleję i kupuję podkład za 150 zł, ale skoro używam go potem 9-12 m-cy, to myślę, że warto.

Gość bfdge4rt
Ja używam light blue i wcale tak drogie nie są, żeby zaraz poszło 1200 zł. One kosztują 200-300 zł w zależności od wielkości.

Gość no to zależy...
jakie kosmetyki się kupuje, bo nawet zakładając, że masz spore braki to jednak 1200 to dość dużo. Podkład można kupić i za 20 zł, i za 120 zł, i pewnie za 300 zł. Kupować w Rossmanie lub w Sephorze... Jeśli lubisz ekskluzywne, to 1200 zł może nawet mało być ;) Ja lubię dermokosmetyki i jak mi się pokończą np krem, żel, podkład, tusz to tak z 200-300 zł potrafię wydać. Wydaje mi się, że większości mam nie stać jednak na te luksusowe kosmetyki ;)

Gość Airika.
Ktos tutaj widocznie autorce zazdrosci... ja mam 17 lat a uzywam Dior, Clinique, Estee Lauder... mieszkam w UK ipoprostu pracuje w weekendy i... wiem co, gdzie, i kiedy kupowac ;) Ostatnio kupilam w sklepie oryginalna szminke Dior, przeceniona z 21.50 na 10... Clinique kosmetyki dostaje za darmo jako ambasador. Podklad E. Lauder- kupilam w maju, uzywam prawie codziennie, i dalej mam resztki, niedlugo bede musiala kupic znowu.

nigdzie nie pisalam ze perfumy kosztowaly 1200zl. Napisalam ze wraz z perfumami zaplacilam 1200zl a kupilam przeciez jeszcze i podklad i tusz i cienie. Dlatego wlasnie pisalam, ze wcale to tak duzo nie jest