Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heheh Amela 03.09.2009

myślałam że tylko moje dziecko jest takie ruchliwe - filmik

Polecane posty

Gość takie duże dziecko i
jeszcze karmi piersią!!! obrzydliwe, no ale to jacys latynosi

obleśne to:o dziecko sie powinno karmic do skonczenia wieku niemowlecego tylko, czyli zanim zacznie siadac, chodzic itd 6 miesiecy to max... natura tak chciala, ale niektore baby swoje wiedza:o

Gość ale wy jestescie porąbani
gowno wiecie i się wypowiadacie, zapytajcie kazdą polozną i kazdego lekarza to wam maluczkim powiedzą ze karmi się jak najdluzej, ale co wy tam zrozumiecie, gadacie jak stare tesciowe komentujące wszelkie zasady

Popieram, nie widze tam nic obleśnego czy "fuj". Zadbana kobieta, piersi wcale nie wisza jej do pasa (taki stereotyp z tego co czytam na kafe)

mleko matki traci wartosci po 6 miesiacach,bez sensu karmic dziecko ktore spozywa juz inne produkty a taki roczniak, dwulatek? przeciez je juz wszystko, wedline, obiady itd obrzydliwe, uzaleznione od wiecznego karmienia matki, ktore nie potrafia inaczej nawiazac wiezi emocjonalnej z dzieckiem (albo nie chca)

Gość taaaa jasne
naturalne, ale przez kilka miesiecy po cholere karmic dluzej, jak dziecko juz normalnie wszystko JE? ma zeby itd obrzydliwosc

Mleko nie traci swojej wartości tylko zmienia skład dostosowując się do wieku dziecka. Catarinka71 - Moja Amelka nie takie pozy strzela, czasami aż jestem zła.

Gość tu wszystkie sa madre
dla mnie to zadna obrzydliwosc, a mleko wcale nie taci na wartosci po 6 m-cu :-D Obrzydliwe to są te mamuski , które się tu brzydzą karmieniem piersią , ale same równo na kolanach ciągną co innego :-0 No ,ale cóz widocznie potrzeby dziecka nie są u nich na pierwszym miejscu :-0 Hipokrytki

A ja nawet nie pamiętam czy moja tak cudowała hmmm... aż tak to chyba nie :) Świetnie to wygląda... a co do karmienia to widać że i mama i dziecko zadowolone to w czym problem? Ja tam nie rozumiem dzieci biegających ze smoczkami ale skoro one to lubią i ich mamy to lubią to ich sprawa

Gość taaaa jasne
oj wiele wiem, łacznie z zapleczem medycznym:) spytajcie dobrego lekarza, poloznej karmienie powyzej 6-8 mies jest niepotrzebne, a powyzej roku wrecz NIEWSKAZANE uzalezniacie siebie i dzieci od piersi, przeszkadza to męzowi, otoczeniu - ale wam wygodnie potem ciezej odzwyczaic dziecko, im starsze, i widuje sie sytuacje, ze kilkulatek na ulicy dobiera sie mamie do bluzki:o dzieci powyzej roku to karmia w Afryce, gdzie bieda i nie ma co jesc ale w cywilizowanym swiecie NIE MA TAKIEJ POTRZEBY

Gość slask
dziecku mleko krowie najlepiej podawać od 3 roku życia. Do tego czasu powinno się podawać mleko modyfikowane lub mleko matki. weszła jakaś głupia moda niekarmienia cycem. Co wam do tego jak kto karmi

Gość rece opadajaa
Obrzydliwe to są te mamuski , które się tu brzydzą karmieniem piersią , ale same równo na kolanach ciągną co innego rozumiem, ze dla Ciebie milosc oralna z ukochanym mezczyzna jest obrzydliwa? wspolczuje i jemu i Tobie zatem...

Moja skonczyła ze smoczkiem jak miała 11 miesięcy, ładnie pije z kubka ale uważam że skoro chce pierś i ma do tego prawo bo nie ma nawet 1,5 roku jeszcze. Strasznie ruchliwa jest, i mało delikatna, hehe nie raz dostałam z machającej rączki.

Hehe kiedyś koleżanka mi powiedziała że będzie karmiła synka max pół roku... ja karmiłam już ponad roczną córkę to wypomniała mi to i wg niej to patologia... minęło pół roku, minął rok.. dalej karmiła ;)

Gość taaaa jasne
a czy ja mowie, żeby nie karmić??? karmić, owszem- jeśli można, ale nie do przesady, do konca wieku niemowlecego i tyle. a karmienie powyzej roku to już w ogole jest zaburzenie psychiczne i tyle.

karmienie powyzej 6-8 mies jest niepotrzebne, a powyzej roku wrecz NIEWSKAZANE uzalezniacie siebie i dzieci od piersi, przeszkadza to męzowi, otoczeniu - ale wam wygodnie Większej bzdury nie słyszałam;) przeszkadz mnęzowi hahaha, kobieto zastanów się o czym ty piszesz albo otoczeniu???

Gość slask
omg przecież człowiek pije mleko przez cale życie krowiego małym dzieciom sie nie podaje. to co maja pic wodę?

Gość taaaa jasne
Catarinka - nie wszyscy są niekonsekwentni:) normalne kobiety po macierzynskim wracaja do pracy, i dziecko naturalnie sie samo przestawia na mleko modyf, krowie i inne produkty spozywcze. ale pewnie, lepiej tkwic w domu latami, wciskac dziecku miedzy zęby mleczna piers i udawac, ze jest ok...

Córka miała dwóch pediatrów, osobiście mam kontakt jeszcze z moją lekarką co mnie kiedyś "prowadziła" mam znajomego lekarza, dwie położne i 4 koleżanki na studiach które będą położnymi - od żadnej nie usłyszałam kiedy POWINNO się zakończyć karmienie piersią. Powyżej roku słyszałam jedynie czy nie boje się że będzie mi trudno odstawić, karmiłam 20 msc - odstawiłam bezboleśnie i bezproblemowo jak "przyszła pora" Przestańcie się wtrącać w wybory innych

Gość taaaa jasne
slask - jestes taka głupia, czy tylko udajesz...? dorosłym ludziom mleko w czystej postaci nie jest potrzebne, wielu nie moze go pic, bo nie trawią. wystarczy zjesc sera białego, mozarelli, jogurtu, nalesnika itd. i wychodzi nawet bardziej na zdrowie:) owszem, męzowi przeszkadza- chcialby kiedys miec w domu kobietę, żonę, a nie mleczna krowę pachnącą mlekiem przez 4 lata pod rzad:) wszystko jest ok, dopoki zachowuje sie umiar - i tak jest ze wszystkim w życiu.

taaaa jasne --> wolny wybór ;) Ktoś musi przecież robić żeby ktoś inny mógł siedzieć w domu :D Przecież gdybyśmy wszystkie myślały i robiły tak samo to życie byłoby nudne :D Ahaa a ta moja znajoma to wróciła do pracy - ale karmiła przed, po i normalnie w dni wolne. Brak kontaktu więc nie wiem kiedy zakończyła karmienie o ile zakończyła ;)

Gość slask
"Catarinka - nie wszyscy są niekonsekwentni normalne kobiety po macierzynskim wracaja do pracy, i dziecko naturalnie sie samo przestawia na mleko modyf, krowie i inne produkty spozywcze." normalna matka wraca do pracy po wychowawczym niestety w pogoni za pieniądzem kobiety rezygnują z wspólnego czasu z dzieckiem i wracają do pracy po macierzyńskim. Odciągaj mleko przed wyjściem do pracy by w czasie jej nieobecności dziecku podać pełnowartościowy posiłek mleczny

Gość tu wszystkie sa madre
obrzydliwa jest dla nmie własnie taka kobieta , która pozbawia swojego dziecka tego co najlepsze Nie musisz mi współczuc :-D Zajmij sie sobą :-D