Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ErnoErno

Implantacja zarodka - jakie miałyście objawy???????????

Polecane posty

Gość _Pełna nadziei_
Jeżeli chodzi o sałatki to ja robię często pieczarkową: -obgotowuję pieczarki, kroję je na 4 części - kukurydza z puszki - papryka -natka pietruszki -majonez, łyżeczka musztardy wszystko mieszam i pycha. No wiadomo sól, pieprz. Albo z selerem i ananasem. Seler świeży na dużycz oczkach tarkuję, ananas z puszki na cząstki, kurczaka obsmażam w sol i pieprzu, kukurydza do tego i ząbek czosnku. Połączyć majonezem. Albo sałatkę gyros :)

Magda myślę, że jeśłi ma pokazać dwie krechy to pokaże i ten z allegro :) <3 nie zpaieraj się i rób jeśli chcesz, ja sama jestem ciekawa więc jakoś nie będę Cię powstrzymywać :P

Ja rowniez jako przekaske polecam tortille:-) u mnie zwykle jest z lososiem, koperkiem i serkiem chrzanowym:-) Zobaczymy jak wroce do domu jakie bedzie moje nastawienie na test:-)

Jeju u mnie też tortilka zkoperkiem oczywiście :D nie napisąłam tego a ważna to rzecz :) osttanio też byłam na imprezie, gdzie jedna koelżanka zrobiła takie coś: gotowana pierś z kurczaka, rukola, pestki słonecznika wcześniej prażone. Zmieszane razem, do tego troszkę oliwy i przyprawy w tym papryka ostra. PALCE LIZAĆ!!! tylko sporo rukoli i z 2 piersi najlepiej żeby była ilość dla więcej niż 3 osób ;) i co do sałatek to jeszcze inna koleżanka robi makaronowa, też pyszna! Gotujemy makaron, dodajemy pierś z kurczaka ;) ugotowną. Wkrajamy czerwoną cebulkę surową oraz surowego zielonego ogórka. Mieszamy wszystko z majonezem. Dodajemy sul , pieprz i też ostrą paprykę. Również BARDZO smaczna :)

Gość _Pełna nadziei_
Jak robicie tortille?

Gość _Pełna nadziei_
Ja też ciągle zaglądam. Uzależniłam się od waszych wiadomości :D Mój brzuch dziś szaleje! Jeszcze tak mnie nie bolał. Chyba organizm daje znaki na @ a moje ziareneczko maku na to nie pozwala :)

Gość _Pełna nadziei_
Powiem szczerze że nie robiłam tortilli ale się skuszę :)

Gość Evi1705
Heeej już wstałam , więc u mnie to wygląda tak że test jest negatywny.... @ nadal brak.... czeka mnie wizyta u Gina .... nie Lubie pco

Gość _Pełna nadziei_
Jeżeli chodziło Ci Gabi o kwas foliowy to biore od lipca. Ostatnie 2 mce to biore zestaw witamin dla ciężarnych i tam jest kwas. I nie wiem czy lepiej brać sam kwas czy cały zestaw wit

Gość Beatrice 27
Oooo, jestescie nieocenione:) mnie dzis inwencjii brak:) Gabka ja tez od jakiegos czasu stawiam kabanoski chili zamiast paluszkow:) Pelna nadziei- narobilas mi ochoty na ta salatke z pieczarek, a Ty Gabi na te tortillki:) Oprocz tego zrobie jeszcze mini zapiekanki z maslem czosnkowym, pieczarkami i serem mozzarella i moja ulubiona zapiekanke z brokulem, kurczakiem i makaronem...Jajka pod pierzynka, i zawijane kotlecikil..Na wiecej nie mam sily:) dopiero co ogarnelam podlogi:)

Boże jasne ze foliowy, przepraszam pisze z telefonu i mi zmienia na jakies dziwaczne rzeczy czasem i wychodza głupoty :|

Mniam tortilla! Ja często robię z brokułami,makaronen, czosnkiem i koperkiem na majonezie albo w ogóle robię burrito- pycha. Fakt faktem teraz mam głównie w menu śledzie, ogórki kiszone, mięso i wszystko.co.jest pikantne lub kwaśne.. poza tym zaczęło mnie mdlić... Pełna nadziei. GRATULUJĘ kochana bo na pewno jest maleństwo:) Magda za Ciebie trzymam kciuki i życzę 2kresek z całego.serca. Wy dzisiaj festiwalowe a ja poszłam na drufa betę, wyniki są w Medi ok 18/19 więc trzymajcie kciuki pod wieczór :) jak tak dalej pójdzie z nudnosciami to nie wiem czy nie pójdę szybciej na zwolnienie lekarskie bo tak się nie da chodzić na spotkania etc. Dzisiaj 5tydzień i 1dzień- kiedy będzie serduszko? Ps. Przepraszam za bledy-pisze z telefonu.

Evi no to dziąłaj kochana z doktorkiem tam, żeby kolejny cykl był zakońcozny dwukreskowo :D

Gość Beatrice 27
Evi, poki nie ma @ to jest nadzieja.Moze test wyszedl negatywny bo stezenie hcg jest jeszcze zbyt niziutkie.Powtorz jeszcze test za 48 godzin bo co tyle przyrasta poziom hcg:) takze trzymam kciuki

Gość Beatrice 27
Kobitki a co do witaminek to ja biore kwas foliowy i witaminki mama plus- dla kobiet w ciazy.Tam tez niby jest kwas foliowy ale ja wole dmuchac na zimne i bioremi jedno i drugie:)

Gość _Pełna nadziei_
Heh spoko Gabi :) Ja tez z tel.i glupoty wychodza ;) Ja teraz mam vitaminer prenatal l-foliany. Kurde a moze brac jeszcze dodatkowo kwas? Tylko boje sie troszke bez konsultacji z lekarzem. Dzięki Baletko :** Zapytam w piątek. W razie co chyba nie będzie za późno na zwiększenie dawki? Bo podwojna dawka jest lecznicza. Nie mam zachcianek tylko czesto chce mi sie jeść. Chyba poziom witamin jest zbilansowany skoro nie mam puki co na nic napadów.

Gość _Pełna nadziei_
Evi czekaj jeszcze cierpliwie. A jak nie bedzie ani w tą ani w tą to do gina i będzie gites!

Gość angia
Na sałatkę makaron muszelki kabanosy cienkie kukurydza i może jeśli masz chęć papryka ja czasem dodaje czasem nie i oczywiście majonez można też coś innego dodać taka sycaca i dobra i prosya sałatka. A drugi pomysł to pieczarki nadziewane serem pleśniowy przykryte salami pieczarki myjemy odkrywamy ogonki w środek władzami ser pleśniowy i przykrywamy salami potem do piekarnika gdzieś na 20 min. Pychotka

a mi kazał lekarz tylko foliowy brac... i to juz 2 lekarz W pierwszej ciąży dr. prowadzący stwierdził, że takie witaminy to oczywiście nic innego jak wyłudzanie kasy i sam kwas łykany regularnie wystarczy (zakładając, ze dostarcza się organizmowi witaminy zdrowym jedzeniem ) ale pewnie co lekarz o zdanie... natomiast lekarz który prowadzi mnie teraz, również nie każe nic dodatkowo łykac... wiecie, że jestesmy jednym z najwięcej kupujących suplementów narodem?? Kiedyś czytałam o tym artykuł, jesteśmy bardzo wysoko w rankingu.. a jak kiedyś chciałam już kupić femibion to cena mnei zwaliła z nóg ;)

Gość angia
Sa naprawdę dobre i proste polecam

aha, jeszcze jedno. jak lezałam w spzitalu po urodzeniu córki, obok mnie była dziewczyna z synkiem 5,5 kg. Ona urodziła się 3,5, jej mąż też tak jakoś a syn taki duży. Pytała na obchodzie czemu taki wyrósł :) Pani opediatra powiedziała, że to przez nadużywanie witamim i i wszystkich suplementów ciążowych. NIE WIEM ILE W TYM PRAWDY. To jednorazowo usyłyszane zdanie gdzieś podczas przewijania dziecka więc nie bierzcie tego za pewnik, natomiast tak mi się przypomniało :)

Gość Evi1705
Dzięki kochane :-) ja tak mam że mogę nie mieć @ .... taka choroba wredna. :-) .... jak coś to śmigne do Gina po luteinke i zobaczymy co dalej :-) Jak ktoś będzie miał ochotę na chleb czosnkowy :-) masę zrobić z masła, serków ziołowych hohlanda i duuuużo czosnku :-) smarujemy każdą skibkę , zawijam w pazłotko i do piekarnika :-) Ja też pisze z kom i jest masakra już nie wspomne i słowniku

Gość Beatrice 27
Baletka jesli jestes w 5 tygodniu ciazy to od zaplodnienia- 3 tygodnie.Serduszko zaczyna bic w 5 tygodniu od zaplodnienia,czyli musisz jeszcze poczekac jakies dwa tygodnie:) Ja bylam u gina wlasnie w 3 tygodniu od zaplodnienia i zeby uslyszec serduszko kazal przyjsc za dwa tygodnie:)

Gość qserra
Cześć dziewczynki. Pobieżnie przeczytałam Wasze zaległe posty, bo jakaś zamulona jestem. Ciągle mnie mdli i nie mam na nic siły. Ja już w czerwcu zaczęłam brać kwas foliowy - 1 tabletkę dziennie i nadal tak biorę. W końcu zdecydowałam się na lekarza prowadzącego, dziś idę się zapisać na wizytę pod koniec przyszłego tygodnia. Apetytu nie mam za bardzo, jem, bo jem, ale mało, bo nie mogę za dużo w siebie zmieścić. Macie jakieś sposoby na mdłości? Mi pomaga gorąca gorzka herbata, ale tylko na chwilę, a później znowu mnie mdli. Najbardziej odrzuca mnie od słodyczy i obiadowych zapachów.

Gość atram86
Ale smakowite te wszystkie przepisy. Az slinka.cieknie! Ja tez slyszalam ze dzieci rodza sie takie duze od suplementow. Kiedys tego nasze mamy nie braly i dzieci byly zdrowe, wiec tez uwazam ze cos w tym musi byc. Trzymajcie za mnie kciuki bo ja zaczynam starania. Owolacja pewnie dopiero w piatek ale nigdy nic nie wiadomo :)