Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość supero7890

Nie rozumiem ludzi ktorzy jezdza do Egiptu, na Cypr, Turcja itp-to wies

Polecane posty

Gość supero7890

Co jest pociagajacego w tych krajach? moja kolezanka pojechala do tunezji i lezala jak idiotka 2 tyg na plazy...Trzeba byc mega tepakiem aby jechac tylko na plaze...To sa miejsca przereklamowane!Jeydya tam w wieksyosci buraki i wstzd sie chwalic wakacjami np w turcji ja lubie wycieczki na poziomie....np caly polwysep skandynawski, zwiedzanie roznych ciekawych miejsc albo np w zeszlym roku cale wlochy 2 lata temu francja ,normandia, prowansja, burgundia to sa wycieczki a nie obiachowe opalanie sie na brudnej plazy z burakami

Ale ja mam w dupie czy myslisz ,że jestem wiesniarą czy nie :P ja lubie jeździć do połudnowych krajów mogłabym nawet zamieszkać np we włoszech gdyby się tylko dało . Skandynawia? jakoś mnie tam nie ciagnie

Gość hoggatka
Pierdolisz głupoty. Jeden chce w czasie urlopu coś zobaczyc, inny chce sie wybyczyć w cieple. Musisz im opłacac te wycieczki czy na czym polega twój problem?

Gość jsjsjsjsj1234
Tak, tylko w tym kraju większośc nie zarabia więcej niż 2000zł niestety, a wycieczka do Skandynawii czy Włoch jest droga. Egipt, Tunezja czy Turcja to są jedyne miejsca, gdzie można pojechać za 1500-2000zł na tyg z all inc. i mieć gwarancję ładnej pogody. Znasz kogoś, kto dużo zarabia i jeździ do Egiptu? Pomyśl trochę na drugi raz (chociaż oczywistym jest, że ten wątek miał służyc obrażeniu ludzi zarabiających mało).

Gość jsjsjsjsj1234
na 2 tyg miało byc

francja i włochy jeszcze sa fajne ,ale normandia, prowansja, burgundia już nie dla mnie

Gość ciekawska?
Wiesz, zalezy co kogo interesuje. Ja tez uwielbiam lezec na plazy. Do Turcji nie mam zamiaru jechac, zbut duzo arabow. Egipt chetnie bym zobaczyla, wkoncu to ponad 40 wiekow przetrwaly piramidy, ale tam tez arabow od cholery. Cypr - podobnie jak.

Znasz kogoś, kto dużo zarabia i jeździ do Egiptu? ja znam :P sama mam kase ,ale znam ludzi zamożnych tzn prawników ona sędzia on notariusz ,którzy jeżdzą do egiptu , turcji , grecji itd tylko do lepszych hoteli

Gość autor wiesniak
wiesniakiem to jesteś ty autorze skoro myślisz że w turcji mozna jedynie się obżerac i na plaży leżeć. ja byłam w zeszłym roku, jest tak wiele cudownych miejsc do zobaczenia że szok! pamukale, blisko na rodos... z resztą widzę że jesteś na tyle ograniczony że żadne argumenty nie dotrą do takiego czubka jak ty

Gość zatrzask
kto ma własny dom i ogród to nawet nie ma czasu na podróże a jadą posiadacze kawalerek w blokowiskach , cały rok oszczędzania i po powrocie z Malediwów jest okazja się pochwalić , że przelot samolotem był udany

Gość supero7890
francja i włochy jeszcze sa fajne ,ale normandia, prowansja, burgundia już nie dla mnie pozostawie ten wpis bez komentarza, szok

Gość supero7890
francja dla niej ale juz prowansja to nie.....a gdzie jest prowansja? we francji tlumoku polska dla mnie ale juz slask nie hehe

monique8tam-iles --> francja ci odpowiada a normandia, burgundia i prowansja juz nie? na jakim poziomie zakonczylas nauke???

zatrzask- naprawdę? a ja mieszkam w domu z ogrodem jak i moi rodzice i co roku oni jeżdzą na wakacje i ja też życie cały czas w Polsce było by dla mnie nudne.. uwielbiam podróżować. tzn jeszcze zależy gdzie bo do krajów północnej eu bym nie chciała

Gość supero7890
wlasnie o to chodzi!!!! tacy ludzie jezdza wlasnie do egiptu, teapki ktore nie wiedza jakie krainy leza we francji!!!!! oczywiscie wierze ze sa jacys normalni ktorzy po mega meczacym roku w pracy marza tylko aby zasnac na plazy ale to 5%

Gość jsjsjsjsj1234
Poza tym ludzie cały rok pracują i większośc woli na urlopie po prostu byczyć się na plaże z drinkiem z palemką i mieć wszystko gdzieś, a nie wzorem japońskich turystów zwiedzać od rana do wieczora i robić zdjęcia. Ja najbardziej lubię wakacje nad morzem, bo lubię morze, a na zwiedzanie czegokolwiek planuję 2-3 dni, żeby się za bardzo nie nudzić.

Gość Egipt jest arcyciekawym
miejscem turystycznym, zwlaszca dla architektów, historyków. Mnostwo do zwidzania, mozna powiedzic - lektura obowiazkowa dla kazdego kulturalnego czlowieka. Nie ma przeciez nikogo, kto nie uczyłby sie o starozytnym Egipcie.Oprocz tego fajne wycieczki -stamtąd np do Izralea czy na biblijna góre Synaj.Dlatego lepiej tam jezdzic nie w upały. jak tylko na plaze to w tym roku i Sopot starczal. No chyba,ze nurkowanie - wtedy warto. Poza tym b tanio, jak na warunki pobytu. Zabytki Turcji,jej historia - tez wspaniałe.

Gość zatrzask
tak Monika zamknij dom i jedź , po powrocie zobaczysz co w domu zostało

Gość supero7890
co innego jefchac do egiptu i zwiedzic ciekawe miejsca i byc w stanie opowiedziec o tym znajomym po powrocie co innego tepy wyraz twarzy i milion zdjec z plazy jak u 95% polakow

Gość autor wiesniak
żal czytać! a byłeś w egipcie??? ja byłam 2 tygodnie i na plaży spedziłam może 4 dni!!! w pozostałe podrózwoałam by zobaczyc jak najwięcej- wrażenia nie do opisania! żal mi ciebie autorze że obracasz się w kręgach w których ludzie mają tak płytki zainteresowania i horyzonty myślowe!

Gość jsjsjsjsj1234
Ale co jak ktoś nie lubi zwiedzać (są tacy ludzie), tylko woli leżec plackiem 2 tyg w ciepłym słońcu i odpoczywać? Nie ma do tego prawa? Ma iśc zwiedzać, bo tylko taki styl wakacji jest "na poziomie"? A może niech każdy robi to co lubi, zamiast tego co "wypada".

Gość hoggatka
Tak, przypieprzcie się , do czego tylko się da. Laska miała na myśli, że lubi Francję, ale nie każdy jej zakątek - bo normandii itd. nie lubi. Znaleźli sie ętelektualiści

co do zarobków - akurat nie narzejkam, zwiedzilam wiele dalszych krajow jak Chiny, Filipiny , Nepal itd - ale grzechem byloby nie jechac do Egiptu i nie zobaczyc miejsc najdawniejszych kultur. Dobrze, ze jezdzilam, bo nie wiadomo, jak z tym dalej bedzie. Nie wszytko, co drogoie, jest ciekawe. Np sa nieznane, cikawe miejsca w Polsce czy w Czechach. A np Bali - zatloczone przez turystów miejsce - nie warto.

Gość supero7890
aha francje lubi ale juz nie lubi normandii po pierwsze na bank pomyslala ze normandia to oddzielny kraj po 2 na 100% nie byla w normandii i nie wie o czym mowa zwykly tepak

Gość elpompek
kto powiedział, że w Egipcie, na Cyprze czy w Turcji tylko się leży na plaży? też możesz zwiedzać! A jeśli nie chcesz to twoja sprawa - możesz leżeć na plaży. Co kto lubi. Nie wpychaj innym swojego stylu życia. Jeśli ktoś ma ochotę na wakacje które będą tylko błogim lenistwem - drinki, plaża, woda - to czemu mu tego zabraniasz? czemu wyzywasz go od tępych? To że ktoś po roku ciężkiej pracy chce odpocząć to coś złego?

Gość supero7890
francja i włochy jeszcze sa fajne ,ale normandia, prowansja, burgundia już nie dla mnie wyrazna nieznajomosc krajow sie klania

jasne,ze mozna w Egipcie tez tylko wypoczywac - stosunkow tanio ma sie 5gwiazdkowy hotel, jedzonko do wyboru, program rozrywkowy tez , mozna oddac sie nierobstwu, siedzic sobie przy drinku nad basenem z przyjaciólmi i miec wszystko w nosie - co w tym zlego?

Gość hoggatka
Co kto pomyślał, to już nie ty bedziesz rozstrzygać.

Gość do hoggatka
autorka jest chamska ale odnosnie tej francji ma racje, dziewczyna wyzej wykazala sie zatrwazajaca nieznajomoscia geografii