Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frihan

Zawartość "zdrowej lodówki"- wpisz propozycje!

Polecane posty

Gość Frihan

Witam, staram zmienić się nawyki zywieniowe na zdrowsze - teraz pije przynajmniej 3-4 kawy dziennie, słodzone trzema łyzeczkami cukru każda i często żadnych innych płynów, kilka razy w tygodniu zawsze coś smażonego, do tego takie smieci jak parówki, zupki w proszkach; Nawet potencjalnie zdrowy rosół, czy pomidorówka jest sycona przeze mnie kostkami rosołowymi i wegetą. Co mieć na wyposażeniu w lodówce, spiżarni - by jeść zdrowo? Na mojej liscie jak narazie znalazło się: Oliwa z oliwek Kasza gryczana Piers z kurczaka Mrożone warzywa Kefir, Maślanka Świeże warzywa i nie mam więcej pomysłów, tak długo jem smieci, że trudno teraz wymysleć coś sensownego Pomóżcie stworzyć żywieniowe "Must Have"

Gość niektóre z was to
musli :)

Gość jamaajka23
ja proponuję mieć w zamrażarce paczkę warzyw na patelnię , tylko nie smażyć ich na patelni tylko ugotować na parze :) może jeszcze np.: biały twarożek , drzem truskawkowy własnej roboty ( albo kupny ale jak najmniej konserwantów , najlepiej wcale ) , świeży miód :)

Gość ankaakk
Olej z orzechów (do sałatek) Orzechy wszelkiego rodzaju Ryby (zwłaszcza tłuste) Ryż nieoczyszczony Otręby owsiane Gorzka czekolada ;) masło (ale nie do smażenia) - nie jestem zwolenniczką margaryn i tyle :P warzywa i owoce świeże sezonowe strączkowe (soczewica, groch, cieciorka) Quinoa chude mięso twaróg półtłusty przyprawy, mnóstwo różnych :) A wyrzucić wszystko co zawiera oleje utwardzone (paskudne tłuszcze trans).

Gość jamaajka23
a jeszcze ;) jeśli masz jakąś ważną imprezę i chcesz dobrze wyglądać to możesz " sprawiać pozór " zrzucenia 2-3 kg jeżeli np.: przez tydzień przed imprezą nie będziesz jadła nic co zawiera sól bo sól zatrzymuje wodę w organizmie i powoduje że brzuszek jest wydęty ;)