Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwkrysia

czy oddać do żłobka 5 miesięcznego malca ?

Polecane posty

Gość wwwkrysia

Witam Tak jak w temacie stoję przed wielkim dylematem czy oddać synka do żłobka :(. Niedługo kończy Mi się macierzyński nie mam z kim zostawić swego synka obydwie babcie pracują mąż bardzo późno wraca do domu pozostaje Mi tylko żłobek. Jeżeli chodzi o nianie to się boję wpuścić obcą osobę do domu a tym bardziej po wieżyc jej dziecko tyle różnych rzeczy się słyszy. Jeżeli miałyście taki dylemat lub jesteście w mojej sytuacji proszę poradźcie Mi jeżeli mieszkacie w SŁUPSKU do jakiego żłobka syna posłać. Wszelkie opinie i porady będą dla Mnie bardzo cenne.

Gość sprawdz co znaczy w słowniku
słowo "dylemat" ...:O a w ortograficznym jak sie pisze niektóre słowa :O

Gość jaaaaaaa.................
ja wybrałam żłobek dla swoich dzieci i jestem zadowolona bo w żłobku pewniejsza opieka:P:P a niania nigdy nie wiesz:P:P:P córka miała 14 miesięcy a synek 8 jak poszli do żłobka, nie wiem czy byłabym w stanie zostawić 5 miesięczne niemowlę............. . . . . . ale jak musisz to żłobek lepszy :)

Gość wwwkrysia
Gdybym nie musiałam wracać to nie miała bym problemu. Serce Mi pęka ale nie mam wyjścia opłaty rosną kredyty trzeba spłacić. Mąż zarabia 2000 tyś a Ja najniższa nie narzekam dajemy sobie radę lecz jak zostanę na wychowawczym to będzie krucho o tyle dobrze że mam pracę co drugi dzień 12 h pracuję i dzień wolny .

Gość dsfsfsfs
nianie do takiego malucha? przeciez ono sie nie poskarzy jak niania nie bedzie poila caly dzien lub jak zostawi wyjacego na pol dnia asame bedzie lezala, albo jak pobije je (tak zeby siniaki nie byly widoczne), jak bedzie sie krzyczec trzaśc dzieckiem? zamkna sie drzwi za matka a obca kobieta zostaje sama z dzieckiem, moze z nim wtedy wszystko zrobic, jadra scisnac jak to chlopczyk itd, boze tyle sie naogladalam filmikow ze dopiki moje dziecko nie zacznmie mowic nikomu gonie zostawie.

Gość dsfsfsfs
krysiu a to prywatny zlobek? ile miesiac kosztuje, oplaca sie to wogole?

nie jestem przeciwniczką zlobkow ale niewyobrazam sobie ciagnac co rano ( czy tak jak u ciebie co drugi dzien) takiego malucha do zlobka:O moze na poczatek spróbuj z niania,nawet tobie bedzie łatwiej:)

Gość dsfsfsfs
jaaa... a co to byl za zlobek, prywatny napewno? bo do panstwowego od1,5 roku chyba przyjmuja dobrze mówie?

Gość wwwkrysia
tak to prywatny żłobek 600 zł miesięcznie w godzinach od 6:30 do 18

Gość dsfsfsfs
goska jak bez przesady? :( nie wiesz ze niektorzy ludzie to psychopaci, a najlatwiej wyzyc sie i zrobic krzywde dziecku ktore sie nie poskarzy nie da mamie znaków ze bylo glodzone caly dzien czy bite

wiem:) ale czesto sa nianie z polecenia,nie robmy takiej histerii:O w zlobkach tez sie cuda czasami dzieja,ogladalas filmik z wloskiego zlobka gdzie niania szczypala, bila dzieci?

do państwowego przyjmują po 4 miesiącu - tak jak się kończy macierzyński, moja chodzi, tyle że ona miała rok i 8 miesięcy jak zaczęła.

Gość Phoebe20
ja polecam nianię, 5 miesięcy maluszka do żłobka to straszne :( popytaj znajomych, nianie z polecenia są najlepsze. Niech przez tydzień przychodzi przy Tobie, zobaczysz jak się zajmuje. Moja Bratanica ma nianię, studentkę, jest fantastyczna, i mała szczerze mówiąc woli ją od taty bo częściej widzi i niania ma czas się bawić :D Już rok się nią niania opiekuje i wszystko jest w porządku. Tylko ważne żeby z polecenia, żebyś wiedziała że nie musisz się martwić. Powodzenia!

Gość dsfsfsfs
600zl niezle... a dziecko matam opieke, jedzenie,,, zdecydowanie zlobek.. opiekunki ws zlobku tez rozne alenapewno jedna przed druga balaby sie znecac nad jakims dzxieckiem, a w domu w 4 scianach jakie ma miec opory opikunka?

Gość wwwkrysia
Jeżeli miała bym osobę którą znam lub z polecenia to bym z naianią zaryzykowałam nie ma problemu ale taką z ulicy nie wezmę może mieć piękne referencję ale tak naprawę nigdy nie wiesz jaka to jest osoba.

Gość dsfsfsfs
no z polecenia dobry pomysl.. ale z jakiego polecenia w sumie, przeciez jak pilnowala dziecka 8 m powiedzmy to jak to dziecko moze wyrazic zadowolenie, lub nie. nie mowcie ze rodzivce zadowoleni, bo dziecko mozna nakarmic , umyc na 30min przed przyjsciem rodzica a w ciagu dniataki maluszek mozer miec pieklo

do dsfsfsfs ...jezu kobieto masz skołonnosci do przesady,nie ogladaj tyle filmów:O nie rob ze wszystkich ludzi na swiecie psychopatów:O o wiele bardziej realne zagrozenie jesli chodzi o zlobek to wszelkiego rodzaju choroby, czasami jest tak ze dziecko pojdzie na tydzien a potem przez miesiac choroba:O

Gość Phoebe20
poza tym będziesz widzieć czy dziecko się np. boi niani czy co. Nasza nawet mając 6-7 miesięcy jak nianię widziała to podskakiwała z radości, teraz też, ma 1.5 :)

Gość asssssssss
600zł?/ha au mnie 1600 prywatny, panstwowy 400- ale wez sie tam dostan.. ja zostaje w domu bo zarobie max 1300.

Gość dsfsfsfs
lepiej z nianiami nie ryzykowac a twoj link zaraz przeczytam czy obejrze

:) autorko,a moze jeszcze choc miesiac czy dwa z dzieckiem zostan? moze lepiej zacisnac pasa na razie i poczekac az dziecko bedzie mialo 7-8miesiecy i dopiero ten zlobek?

Gość Phoebe20
ja sama miałam nianię i kochałam ją jak własną babcię, miałam 17 lat jak zmarła i do tego czasu utrzymywałam z nią kontakt. A z polecenia takiego, że np. opiekowała się dobrze dzieckiem przyjaciół.

Gość dsfsfsfs
goska jezzu :O ktos dobry komentarz tam napisal ze w zlobkachg powinny byc interbetowe kamery na zywo.

Gość Phoebe20
dsfs... jakby wszyscy mieli takie podejście jak Ty to ani w żłobkach nie możnaby było zostawiać, ani z nianiami. To z kim, z sąsiadką?!

Gość dsfsfsfs
ass dokladnie u mnie w wawie tez 1600zlobek, a 600zl to smiech na sali za prywatny :O