Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

STARAMY SIĘ O DZIECKO W UK

Polecane posty

Znowu poprawiam, bo skreslili mi na karcie ciązy datę 25 a dali 22 STARACZKI NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ Pablinka..........2.............26............21.03.11.. .....Manchester go-for-it.........4..............27............21.02.11.. ......Londyn BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ KASIEŃKAA__.........2/3......21......11.04.............3 4..............Luton Grays77......3............34.........22.08.......14.... ..........Grays/Chafford Hundred anitia........11............29........26.08........14... .. .........Exeter Anitia to prawda z nadżerką, skuteczne leczenie nadżerki jest niestety inwazyjne, przy małej nadżerce nie zaleca się konizacji, elekrokonizacji ani kriokauteryzacji, konizacja może stac sie przyczyną niewydolności szyjkowej a co za tym idzie problem z donoszeniem ciąży, wszystkie zabiegi wykonane na szyjce to potencjalny problem z zajsciem a potem donoszeniem ciązy stąd nie jest zalecane. Ciąża leczy nadżerki to fakt ale małe nadżerki więc pewnie taka miałas, jesli w ciązy pojawią sie upławy zazwyczaj przepisywane sa globulki. Tutaj sama wiesz skoro nie jestesmy badane same musimy być wyczulone na wszelkie zmiany w wyglądzie wydzieliny Dziewczyny a jak tak wasze staranka?:)

Gość zielone
grayss przepraszam ze pytam, ale wlasnie mam taki problem z uplawami to jest moj 5 tc i mam dosc sporo wydzieliny z pochwy.. nie bardzo wiem czy to normalne.. taka troche bilawo zolta, mleczna konsystencja.. przepraszam za szczegoly, ale nie bardzo jest kogogoz apytac.. wizyta u poloznej dopiero za trzy tyg :(

Jesli ciąża, zmienia się wydzielina, jest jej zdecydowanie więcej i prawidłowa jest przejrzysta, mleczna i jasnożółta, kiedy zaczyna wchodzić w zielony odcień nie czekałabym na wizytę u położnej ale poszła do GP, byłas z tym u GP?, kazda infekcja tym bardziej we wczesnej ciąży to zagrożenie, bo do infekcji wewnątrzmacicznej dochodzi bardzo szybko, pytanie czy obok upławów masz pieczenie, swędzenie, czy ból w czasie siusiania. Nie wiem jak Cie potraktuja, ale pójść do GP nie zaszkodzi, oni mają zreszta pozwolenie by badać, co jednak rzadko tu robią ale w zastepstwie pełnią nawet funkcję ginekologów:) przeszli szkolenie, idz zapytaj

jesli zmieni kolor, ale ten jaki opisujesz jest jak najbardziej w ciązy prawidłowy

Dobry wieczór :) ja po pracy po kąpieli chwila relaksu i spać :P OLU trzymam kciuki za wt i z niecierpliwością czekam na wyniki scanu :) ale myślę że na pewno będzie jajeczko :) a co do NHS to właśnie zależy od tego jak się trafi bo ja trafiłam do okropnego lekarza wykrył u mnie subkliniczną niedoczynność tarczycy i zamiast mnie leczyć to każe czekać na następne badanie ( na szczęście to już za tydzień, ale czekałam ponad 3 mc ) mało tego poszłam do niego że miesiączka spóźnia mi się ponad 3 tyg i że nie jestem w ciąży to powiedział że przy tarczycy tak jest i nic mi nie dał, dodał tylko że jak nadal będę miała nieregularne miesiączki to da mi antykoncepcyjne na regulacje chociaż ma w karcie i wie że staram się o dziecko!!!! No i podejrzewam że mam za wysoką prolaktynę a przynajmniej w 2 fazie cyklu bo przed @ ale nie zawsze mam taką białą wydzielinę malutko ale być jej nie powinno wcale ale z tym tutaj nic nie zdziałam heh ;/ ale za to mój facet ma świetną lekarkę często go boli głowa i ma problemy z żołądkiem to tylko raz poszedł i dostał całą długą listę badań do zrobienia krew na bardzo dokładne badania , mocz, kał nawet i tomografie i jeszcze klka badań diagnostycznych tak że zależy na kogo się trafii heh a ja dopiero 3dc tak że do owulacjii jeszcze 100 lat ;/ więc czekam :)

czesc dziewczyny! u mnie po staremu. dzis ma przyjsc okres, nie robilam nawet testu, bo czuje sie typowo "okresowo", ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - jesli udaloby sie zaskoczyc w nowym cyklu to mialybysmy grudniowego dzieciaczka, taki prezent pod choinke:). ja sama urodzilam sie w grudniu. poza tym to Londyn paskudny, zamglony i zimny znowu. dostalam dzis niespodzianke w postaci rachunkow za prad i gaz za 3 zimowe miesiace :-/. 500 z kieszeni... ja chce juz wiosny!!!! ale z malym dzieckiem nie da sie oszczedzac na ogrzewaniu mieszkania niestety.... Limehouse, powodzenia na scanie! :) trzymajcie sie dziewuszki!

cholera przyszla jak w zegarku:) :) rowne 28 dni. coz, zmieniam sie w tabelce: STARACZKI NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ Pablinka..........2.............26............21.03.11.. .....Manchester go-for-it.........5..............27............20.03.11.. ......Londyn BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ KASIEŃKAA__.........2/3......21......11.04.............3 4..............Luton Grays77......3............34.........22.08.......14.... ..........Grays/Chafford Hundred anitia........11............29........26.08........14... .. .........Exeter

ale za to kolejny miesiąc staranek dla Ciebie:) kiedy test wyszedł pozytywny, tak jak w poprzedniej ciązy szlaban na seks niestety dla Nas

Gość zielone
Grays77 dziekuje ze odpowiedz.. go for it- powodzenia w tym cyklu :) trzymam kciuki! jutro jade do londynu zobaczyc sie z polskim giniem (tzn chce zeby on mnie obejrzal;) ) ales mnie nie nastroila pozytywnie tym pogodowym opisem ..szaro. zimno paskudnie.. brr;)

zielone, dzieki! milej wizyty u gina zycze! grays, macie tak zabronione juz do konca ciazy?? :/

Hej dziewczyny!!! Nie mam normalnie siły pisać :D niestety mdłości i wymioty mnie dopadły - masakra!!! Dziwne, że tak późno.. a może to związane jest z tym moim przeziębieniem? Nie mam pojęcia. Wiem tylko, że to jest okropne! Nie wiem co bym zrobiła gdybym tak miała od początku! Chyba siedziałabym w domu i spała w łazience! Mam nadzieję, że mi to za niedługo przejdzie :) A już za tydzień lecę do Polski :D :D nie mogę się doczekać!!! Chcemy powiedzieć Rodzicom osobiście o ciąży a przy okazji pójdę do gina. To już będzie prawie 12 tydzień więc będzie wszystko ładnie widać :) Grays77 - jeśli można spytać - długo czekałaś na list ze szpitala z terminem pierwszego usg?? Bo ja już 2 tygodnie czekam i nie wiem czy mają dla mnie miejsce czy nie.. i w którym tyg mi zrobią pierwszy skan. Niby mają jeszcze czas bo dopiero jestem w 10 tygodniu ale ja do cierpliwych nie należę i już chciałabym wiedzieć :D Limehouse - powodzenia 🌼 No i wszystkim staraczkom - OWOCNYCH starań życzę :P

kurcze dziewczyny, dzis 13 dc , robię te testy owulacyjne, ale nic nie wychodzi, to znaczy kreska jest ale słaba..nawet bardzooo...kurcze ja nie wiem co ze mną nie tak...jutro usg...zobaczymy...juz nic mi sie nie chce.

hheeh a gdybym jakimś cudem zaszła w ciąże w tym cyklu wynik byłby w mojego męża urodziny...fajnie by było ;-) hyhyhyhy

Bibi ja miałam plamienia więc pierwszy scan zrobili mi dopochwowo na emergency w 7 tyg, potem następny scan szyjki macicy miałam w 11 tyg i teraz scan z przeziernością karkową w 13 tyg, także miałam już 3, a inne koleżanki jak poszły na początku ciąży do GP to list na scan dostały dopiero na 16 tydzień ciąży. go-for-it, tak do końca ciązy, w pierwszej ciąży ponad 13 lat temu, miałam zupełnie bezobjawową, czułam się super do 5 miesiąca a po 5 miesiącu zaczeły się wymioty i złe samopoczucie, gdy poszłam do ginekologa okazało się, że już jest 2 cm rozwarcia, szpital i w 22 tyg założenie szwu a do końca ciązy zero przytulanek, zabroniony orgazm dla mnie, więc kiedy zaczęłam 2 ciążę miało nie być problemu, ale od początku czułam się źle, leżałam na brzuchu dużo na poczatku bo mocne tyłozgięcie macicy i też zero przytulanek i tak dotrwałam do 30 tyg a w 31 tyg juz rozwarcie i znowu szpital i założenie szwu, choć całą ciążę 0 seksu, szyjka rowierała sie bez żadnych innych objawów, skurczy, czy bóli, nawet brzuch mi nie twardniał, więc w tej ciąży zupełny tez brak przytulanek, a do szpitala na założenie szwu idę jutro, po 6 już wyjeżdżam, a ostatni raz mogę dzisiaj jeść i pić do 22 bo mam znieczulenie kręgosłup, 2 dni będę. W Polsce szew okrężny zakładaja jak coś sie dzieje z szyjką, czasem może to być już za późno, załadaja między 20 a 34 tyg, natomist w Anglii zakładaja zachowawczo zanim pojawi sie skrócenie i rozwarcie, zakładaja tylko między 14 do 17 tyg. Z jedej strony w Polsce jeśli chodzi o niewydolność cieśniowo szyjkową jest lepiej, bo kobieta jest badana i w miarę szybko można wykryć to, że szyjka sie skraca, robi sie miękka i rozwiera i zakładają szew, natomiast tutaj nie badaja a zaleceniem by założyc w nastepnej ciąży szew jest poród przedwczesny we wczesniejszej ciąży czy poronienie, tym bardziej nawet jesli kobieta będzie miałam rozwarcie po 20 tyg, które można zatrzymać zakładając szew matalowy na szyjkę, by mogła donosić, to nie robią tutaj tego, stąd duży tu odsetek nie tylko ciąż poronionych do 12 tyg ale i porodów przedwczesnych. Moja szyjka wygląda teraz podręcznikowo i gdyby nie moja historia połoznicza, że miałam w poprzednich ciążach zszywaną szyjkę, pewnie nie założyliby szwu i nie donosiłabym ciąży, bo wychodzi na to, że idąc torem myslenia tutejszych lekarzy i nie zakładając szwu po 20 tyg, nie miałabym szans w Anglii donosić moich synów do 40 tyg ciąży, nie miałabym ich tutaj, strasznie współczuję kobietom, które musiały tego doświadczyć. Choć miałam juz zakładany szew 2 razy, boje sie jutra, zawsze miałam narkoze a tutaj daja epidural, zabieg jest nieprzyjemny, trwa ok 40 min, nakłują mi szyjkę w kilku miesjcach, wyciągną ją i zszyją okrężnie, nie jest to przyjemne ale to jedyny warunek dla mnie, by donosić. Potem ściagają szew po 37 tyg. W drugiej ciązy ściągali mi szew na szybko ,bo dostałam skurczy w 37 tyg, w czasie skurczy szew wrósł w szyjkę przecinając ją w kilku miejscach, miałam przez to problem z porodem naturalnym i w rezultacie skończyło się cesarką. Jak sobie pomyślę ile jeszcze mnie czeka to się trzęsę, ale czego sie nie robi dla maleństwa. Trzymajcie za mnie kciuki, o 7 rano mam być na odziale.

Grays no ale wlasnie o to chodzi ze moja nadzerka byla mala, i poszlad do innego gina i zalozyl mi raz globulki i nadzerka byla wyleczona, a tamta lekarka co kazalaby mi czekac 10 lat????? Przeciez to jest dopiero chore. Do tego czasu bym mogla miec raka. Nie dziekuje. pablinka jesli uwazasz ze twoj maz ma dobra lekarke po prostu sobie zmien na ta sama, przeciez nie ma z tym problemu. limehouse moze po prostu jestes jeszcze przed owulacja, i bedziesz ja miala dopiero ok 16 dc albo pozniej, przeciez to mozliwe. Grays jeszcze jedno, wiesz, ze juz dzis dostalam wyniki ze szpitala. W czwartek mialam usg, a dzis juz wszystkie wyniki mi przyszly. Jednak jak mowilam moje miasto i szpital tu funkcjonujacy jest jednak inny :) strasznie szybko na wszystko reaguja. Wszystkie wyniki w porzadku, male ryzyko Downa, przeziornosc karku tez dobra. Strasznie sie ciesz, ale wiesz jak dostalam wyniki jak zobaczylam koperte to sie przestraszylam ze cos nie tak skoro tak szybko przyszlo.

Nadżerka nie jest zmianą nowotworową. Anitia ja miałam usg w poniedziałek a list ze szpitala dostałam w piątek już:) choć wiek mam wyższy to ocenili, że małe jest ryzyko choroby Downa , wg miesiączki usg było w 12 tyg i 4 dni, wg usg w 13 tyg fasolka miała 74 mm NT 1,3 ale i nak najważniejsze jest usg połówkowe w 20 tyg, dopiero ono powie tak naprawde, czy możemy być spokojne. Dzięki, odezwę się jak wrócę:)

no wiec po wizycie..tak wiec owulacje bede miala we czwartek. Bardzo ladny pecherzyk byl widoczny na ekranie. Jajniki ladnie wygladaja po laparoskopii. Mam starac sie d srody do piatku. ;-)

zaraz mnie coś trafi 2 razy mi wcieło całego długiego posta ;/ bo pisałam stopniowo jak nadrabiałam czytanie ;/ staram się kopiować ale jak widać nie zawsze ;/ Złapał mnie jakiś dołek psychiczny dzisiaj , njchętniej bym nie wychodziła z łóżka wstawałam jak musiałam, ryczę cały dzień. Mój M nie wie co ma zrobić ze mną...ale ja sama nie wiem ;/ Już zaczynam się martwić tymi badaniami jakie przyjdą wyniki i czy lekarz łaskawie zacznie mnie leczyć, dodatkowo znów z piersi leci mi ta wydzielina dziwna a lekarz pewnie znów powie że tak bywa, no i jakby było mało tego jestem już 2 dni po @ a dzisiaj po przytulankach poleciało mi sporo żywo czerwonej krwi nie wiem skąd i dlaczego buuuuuu a zmienić lekarza na lekarkę mojego Pawła nie mogę bo już mieszkamy gdzie indziej i teoretycznie on powinien zmienić lekarza ale nie zmienia adresu żeby nie zmieniać lekarza a listy z przychodni jego znajomi mu przekazują. Znalazłam inna przychodnię w nasze okolicy ale nie wiem czy tam nie gorzej trafię heh zaraz po badaniach się przenoszę..... Olu cieszę się ogromnie :) widzisz nie potrzebnie się martwiłaś i teraz działajcie i jeszcze raz działajcie i małpolina już nie przyjdzie :) 🌼 Grays trzymam kciuki daj znać jak wrócisz

Gość limehose
Pablinka, dziekuje!!! a Tobie zabraniam sie przejmowac, kurcze musisz poszukasz porzadnego lekarza .

Gość bronkaa
dziewczyny..zwlaszcza zaciazone. bralyscie moze cyclogest? znacie ten lek? lekarz(polski) wlasnie mi go przepisal (plamienie/krawienie).. 200mg czopki 2xdziennie. wpolsce stosuje sie duphastoh lub luteina (50mg) w takich wypadkach.. skad taka duza roznica w dawce? wiecie cos? poradzcie.. :(

Nie znam tego leku, ale np duphostan jest tutaj zabroniony ponoc ze wzglegu na jakies skutki uboczne wiec tutaj bys go nie dostala. A roznica w dawce moze jest dlatego ze jakis sklad nie jest do konca taki sam. Popatrz na sklad luteiny i tego leku.

Gość bronkaa
ANITIA anitia.. przejrzalam forum ,szybko i troszke pobieznie ale zauwazylam,ze bierzesz luteine.. ten moj cyclogest to ponoc odpowiednik.. prosze, napisz czy angielski lekarz ci przepisal luteine i czy kupilas tutaj w uk.. dziewczyny wiem, ze wszytkie (czy po przejsciach, czy nie..) martwimy sie o nasze malenstwa.. ale ja juz zaczynam schizowac.. i to tez problem, bo co jak co ale stres na pewno dobry dla malenstwa nie jest :( do staraczek.. trzymam za was kciuki.. my staralismy sie prz ok rok. 12 cykl uda sie!

STARACZKI NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ Pablinka..........3.............26............21.03.11.. .....Manchester go-for-it.........5..............27............20.03.11.. ......Londyn BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ KASIEŃKAA__.........2/3......21......11.04.............3 4..............Luton Grays77......3............34.........22.08.......14.... ..........Grays/Chafford Hundred anitia........11............29........26.08........14... .. .........Exeter aktualizuje bo nie zmieniłam że to już 3 cykl, ciekawe czy będzie szczęśliwy niby do trzech razy sztuka :) pogoda całkiem jak mój nastrój leje jak z cebra ale w Manchester to norma :P Olu dzięki :) może uda mi się zastosować do twojego zakazu a z tym lekarzem to wiesz jestem w trakcie załatwiania zmiany ale czekam na powtórkę tego badania krwi bo w nowej przychodni znow o 2 tyg musiałabym to odwlec a tak wyniki przejdą do nowej ale pytanie czy dobrze robię nie wiem czy w innej przychodni będzie lepszy lekarz ;/ ale ustaliliśmy z moim M że jeśli znów trafię na konowała to zaraz po świętach bo wcześniej nie damy rady pójdę do polskiej kliniki do gina ale nie chciałabym wydawać tyle pieniędzy tylko dlatego że lekarz jest polakiem heh ;/ bronkaaa kochana masz rację stres nie pomoże w niczym i powinnaś teraz relaks i odpoczynek, z tego co pamiętam anitia nie ma luteiny od lekarza ale może źle pamiętam ale przeczytaj sobie skład tego leku nazwy chemiczne powinny być między narodowe i porównaj ze składem np duphastonu może to podobne leki

Wróciłam ze spitala:) Bronka ja właśnie dostałam cyclogest200,czytam włąsnie, że jest lepiej tolerowany, bo w formie czopka nie tabletki, Nie zmienia ph pochwy, nie podrażnia więc nie osłabia by złapać infekcję. Ciesze się, że go dostałam, luteine brałam ponad miesiąc i miałam straszne mdłości. A dawka większa w zalezności jaki przypadek. Ja mam brać do końca 28 tyg ciąży. Jestem bardzo zadowolona z pobytu w szpitalu, Anitia miałaś racje, narawdę teraz po 12 tyg wręcz fantastycznie sie mną zajęli. Dziewczyny będzie dobrze, mnie szczęka opadła, tak się czepiałam a pokazali i profesjonalizm i troskę:)

limehouse, to będzie u Ciebie pracowicie przez te 3 dnia:)

Bronka bo przy krwawieniach bierze się wtedy 3x2 luteiny 50 wiec sama widzisz, że wychodzi podobna dawka. Ja mam brać raz dziennie na noc ten czopek. Jest bezpieczny, nie martw się, kiedy szukałam progesteronu tutaj, lekarz angielski odmówił mi przepisania, a do polskiego mam za daleko, dziewczyny z kafe wysłały mi luteinę z Polski, nie miałam innego wyjścia. Szukałam jednak tutaj odpowiedników progesteronu ale jak zobaczyłam crinone gel i cyclogest ile kosztuje bez recepty a tylko takie mogłam kupic to wychodziło 8 funtów za tabletkęa 15 f za 3 czy 4 aplikacje żelu do pochwy a brać je trzeba przeciez czasem do 7 miesiąca, sama widzisz jaki to koszt

grays cieszę się że wszystko się udało i że zadowolona jesteś :) teraz ja czekam na cudowne objawienie służby zdrowia w uk :P może mnie też mile zaskoczą w końcu :PP a moje przygotowania do ślubu oficjalnie rozpoczęte :P wysłałam już meile to hoteli które nam się podobają , po odp selekcja :) w święta coś objerzymy i rezerwujemy ale co za tym idzie jeśli nie zaciąże do sierpnia to przerwa heh ;/ mam nadziejeję że się uda

Dziekuje:) Jak pięknie, przygotowania do ślubu:)Ale slub w Anglii będzie brała czy w Polsce?

Ślub w Polsce do anglii mało kto by na niego przyleciał i jakoś tu nie moje klimaty na wesele :D