Gość a powiedz czy maklowicz Napisano Luty 23, 2011 był narąbany? ja osobiście zawsze oglądam go w niedziele,fajny facet ale widac ze pijak;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 23, 2011 nie, nie był narąbany jakoś nie zauważyłam, żeby miał zadatki na pijaka za to głos ma obłędny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a powiedz czy maklowicz Napisano Luty 23, 2011 kupiłas jego książke? kozystasz z ksiażek kucharskich? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 23, 2011 nie korzystam, czasem zajrzę, ale bardziej w ciekawości niż po przepis ta książka, która teraz wydał, nie jest ksiązką kucharska, tylko podrózniczo - autobiograficzno-historyczną trudno ja zaklasyfikować to takie gawędy o różnych miejscach i smakach przy okazji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a powiedz czy maklowicz Napisano Luty 23, 2011 no własnie zauważyłam, że ostatnio w programach czesciej opowiada o podróży niz gotuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 23, 2011 ale te jego opowieści sa dośc ciekawe jedno tylko mi się nie podoba, że tak w 100% potępia postęp cywilizacyjny i w 100% popiera tradycję 10 minut narzekał, jak to źle go gps naprowadzał i jak to niedobrze, że remontuje się stare kamienice trochę przesadza ale ogólnie fajny z niego gościu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
headline burgundy 0 Napisano Luty 23, 2011 mam słabość do ewy z racji jej miejsca zamieszkania ;) Ja mam dziś na obiad zupe - krem z porów, W garczku robię wywar z warzyw ( marchewka x2, jeden korzeń pietruszki, kawałek korzenia selera ). Do tego kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, listek laurowy. Jak warzywa miękkie, trzeba wyciągnąć. Na patelni rozpuszczam masło, smażę na nim 3 skrojone na półtalarki pory, najlepiej tylko białą część. Podduszone wrzucam do gotującego się wywaru. Po ok 10 minutach dorzucam ok 3 serki topione. Można podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami, albo ziemniakami. Doprawiamy lubczykiem i majerankiem. Wogóle lubię patent na zagęszczanie za pomocą serków topionych. W temacie o pulpetach podałam przepis na sos pieczarkowy z serkami ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hej hej hej;;;;;;;;; Napisano Luty 24, 2011 moze jednak lepiej bez tego topionego serka ? :( http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Serek_topiony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewka a nie chcesz Napisano Luty 24, 2011 miec własnego domu z ogródkiem? nie bedziecie sie budowac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 24, 2011 a dzisja gotuję grochówe na jutro i pojutrze a co do domu z ogródkiem, chętnie przyjmę jakieś 2 mln na odpowiednią działkę i domek wg własnego projektu podać ci konto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale palnela ewka za dwa milion Napisano Luty 24, 2011 to z palcem w dupie cztery domy wystawisz i to nie byle jakie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 24, 2011 nie byle jaki to jeden dom kosztuje więcej niż 2 mln popatrz sobie na ceny prawdziwych domów a nie typowych podmiejskich kloców na mikroskopijnej działce, gdzie sąsiad sąsiadowi w garnki zagląda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nic nie wydaję Napisano Luty 24, 2011 Pomyśl bystrzaku, że po pierwsze: żeby postawić dom, potrzebna jest działka, najlepiej nie w szczerym polu, a to kosztuje nieraz więcej niż sam dom, zależnie od lokalizacji. a po drugie nie wiesz jaki Ewa chciałaby ten dom, a w wykańczaniu jak wiadomo nigdy nie ma dość kasy :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale palnela ewka za dwa milion Napisano Luty 24, 2011 nie mowie o podmiejskich "klockach" , a o przestronnych ładnych domach na normalnych dzialkach 1500 -2000m:) wiadomo ze taki dom wykończony z marża inwestora kosztuje znacznie wiecej, ale ja mowie o realnych kosztach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale palnela ewka za dwa milion Napisano Luty 24, 2011 nie rozmawiajmy o wykonczeniu bo tak zaraz sie okaze ze wykonczony dom to min. 70milionow $ bo ktos lubi diamentowe dodatki :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 24, 2011 no to sory, ale w niewykończonym to nie chcę mieszkać, dzieki za propozycję, ale nie skorzystam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale palnela ewka za dwa milion Napisano Luty 24, 2011 akurat z tego co czytałam (i widzialam) to wysokich aspiracji nie masz jesli chodzi o standart wykonczenia i umeblowanie:P jeszcze do skarpety by ci zostało :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lala mi do 555555555555 Napisano Luty 24, 2011 ewo wnioskuję że pracujesz w dpsie dla psychicznie chorych.jakie stanowisko tam zajmujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 24, 2011 Skoro wiesz, gdzie pracuję, to wiesz też, na jakim stanowisku chyba, czy też g.. wiesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość haha 2mln za dom :D Napisano Luty 24, 2011 Idiotka :o mieszka w klitce w bloku a chce wille za 2 miliony bo domy po 150-200m nie sa dla niej odpowiednie a klitka w bloku 50m jak najbardziej :D nie ośmieszaj się już Ewka bo to jest żałosne :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lala mi do 555555555555 Napisano Luty 24, 2011 nie wiem czy tam tak wnioskuję z topiku o schizofrenii. napisałabym do ciebie na gg ale nie mogę.pytam bo chciałam o coś zapytać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i.goliasz 0 Napisano Luty 25, 2011 sorki , ze tak nie na temat sie wbijam z zdaniem , Ewam pisałas , ze robisz pierwszy raz jakieś mięśko a 'la wędline do kanapek w jakimś siateczce ? gdzie takie cos mozna nabyc i jak udała CI sie ta wędlina? ja własnie wyjałam z piekarnika filet z indyka do kanapek :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 25, 2011 taka siatkę nabyłam na wiejskim targu, myślę, że można na zwykłym miejskim rynku gdzieś przy wędlinach/art. gosp. miejskiego zapytać od kilku lat nie jemy w domu kupnych wędlin, tylko sama piekę różne do tej pory albo pieklam je luzem, albo związywałam sznurkiem, teraz np. szynkę (która jest w luźnym kawałku) będę piekła w tejże siatce a co do pracy - jestem informatykiem, więc nie będę się wypowiadać na tematy medyczne, niezaleznie od tego, gdzie pracuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do Ewy :) Napisano Luty 25, 2011 czy robisz tatar? pytanie numer dwa, raczej prośba :) podaj najprostszy według Ciebie przepis na pieczone mięso do kanapek, takie jakie robisz, zaraz pójdę do sklepu, zakupię, co trzeba i przygotuję rodzinie. dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 25, 2011 nie, tatara nei robię jakoś surowe mięso nie przechodzi mi przez gardło nawet tzw. krwiste kotlety rózne też nie a co do pieczonej wędliny - najprościej - kawałek karkowki, mi na 3 osoby na tydzień wystarcza ok. 1,20 kg kupujesz, obsypujesz przyprawami, jakie lubisz lub masz (np. gotowe mieszanki do pieczeni, kurczaka, ryb czy jakie tam masz, albo oddzielnie - papryka, tymianek, ziola prowansalskie - to juz własna inwencja), solisz na dno naczynia żaroodpornego sypiesz sól i pieprz (albo vegetę natur), wlewasz półszklanki wody, wkladasz mięso, przykrywas zi pieczesz taki kawałek jak napisałam, to ok. 1,5 godziny na 180-190 stopni wyłaczasz, zostawiasz do ostygnięcia na zewnątrz, wyciągasz z naczynia (sosik można potem do czegoś użyć, zaprawiony smietaną jako sos do ziemniakow, albo można dodac do bigosu/spaghetti/gęstych zup) mięso wędruje do lodówki i w folii aluminiowej przez tydzień masz dobra wędlinkę, nie sliską, nie słoną, nie sztuczną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do Ewy :) Napisano Luty 25, 2011 dziękuje Ci bardzo! zaraz pędzę po karkówkę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 25, 2011 nie ma za co do pieczenia nadaje się jeszcze schab (ale jest suchy, choć dietetyczny :) ) i szynka (ale lepiej w siatce, bo nie zawsze w sklepie ładną kulkę wytną) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do Ewy :) Napisano Luty 25, 2011 a takie okrągłe szynki myszki, co są w sprzedaży, dobre są do pieczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 25, 2011 nie widziałam żadnych szynek myszek .... ale jak surowe, to pewnie sie nadają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 25, 2011 a ja mam nadzieję, że M. nie zapomnial o ziemniakach, których mi wczoraj do zupy zabrakło i juz je kupił, ugotowal i dorzucił do grochówy bo jak nie - to zupa-krem, czyli głodówa... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach