Gość a ja powiem, że taki sos Napisano Lipiec 29, 2012 boloński jest lepszy na następny dzień, tak jak bigos po kilkakrotnym odgrzaniu ;) co za problem włożyć do lodówki a następnego dnia odgrzać? nikt sie nie otruje :o Ja jeszcze obiad zjeść mogę dwa dni pod rząd ten sam ale na trzeci dzień już bym nie zjadła, po prostu nie miałabym ochoty ale jak ktoś lubi to co komu do tego? Tak w ogole skąd wiesz jakie Ewa herbaty pije? :o a jak pije w szklance to co ci do tego? może sobie nawet z kufla pić jak lubi a to już nie twoj problem :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Lipiec 29, 2012 akurat właśnie ja piję z kufla, bo w ogóle dużo piję jeden kufel mam w pracy, drugi w domu, a piwa w ogóle nie piję reszta ma swoje ulubione kubki, szklanek w domu w ogóle nei mam, dla gości są albo kubki albo filiżanki, zależy, jacy goście ale po co ja to piszę, skoro niektóre tu wiedzą lepiej ode mnie, co mam wkuchni i w kazdym innym pomieszczeniu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wvgvgwhv Napisano Lipiec 29, 2012 Ewa, 33 OHYDNEGO. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powiem, że taki sos Napisano Lipiec 29, 2012 hehe ;) z kufla też kiedyś piłam jak chora byłam i nie miałam sił do kuchni ciągle chodzić by robić herbatę w kubku a jak chora jestem to dużo piję herbaty z cytryna bo ogólnie herbat nie piję, jestem maniaczką czystej wody z cytryną i tylko to piję, kawy nie lubię więc ogólnie w domu herbat i kaw nie mam dużo do wyboru, kupuję 2 rodzaje herbat i kaw (rozpuszczalna i parzoną) do wyboru dla gości i tyle. Nie rozumiem jak ludzie mogą się tak czepiać wszystkiego, widocznie maja bardzo nudne życie, że wymyślają byle głupoty by kogoś ośmieszyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powiem, że taki sos Napisano Lipiec 29, 2012 a ja szklankę mam jedną :D 4 filiżanki i dużo kubków bo jak już pijemy herbatę to w kubku. W domu rodzinnym znowu wszyscy pija herbatę i kawę w szklankach, takich z koszykami, ja nigdy tam nie lubię pić herbaty bo jakoś do kubka się przyzwyczaiłam :) Widać, kazdy pije w czym lubi ale niektórzy uczepią się nawet tego, że ktoś robi inaczej niż on :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szklanki do herbaty? Napisano Lipiec 29, 2012 to relikt PRL, szklanek sie uzywa tylko do zimnych napojow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patrisa 0 Napisano Lipiec 29, 2012 a niby czemu? ja herbatę lubię właśnie w szklance, najlepiej z cienkiego szkła bez żadnych koszyczków po prostu musi byc przezroczysta tak samo kawę z kubka czy filiżanki mi nie smakuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Lipiec 30, 2012 sałatka zrobiona, wyszło 14 słoików, ostatnią partię M. zakręcił koło 23.00, co skutkuje moją dzisiejszą nieprzytomnością do tego jeszcze ciśnienie, deszcz pada, ale i chłodniej, więc nie ma co narzekać dopijam herbatkę (z kufla), robię sobie kawy i czas zabrać się do roboty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Lipiec 30, 2012 Barszcz z ziemniakami, kurczak , mizeria, kompot z wiśni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Lipiec 31, 2012 dzis była duszona szynka w plastrach jutro i pojutrze pieczony kurczak z pieczonymi ziemniakami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Lipiec 31, 2012 Spaghetii z pomidorami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Sierpień 2, 2012 dziś jeszcze kurczaczek, jutro pizza na gotowym spodzie - ciekawe, jak sie spisze ten produkt, bo np. w gotowego rolowanego ciasta francuskiego jestem b. zadowolona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Sierpień 2, 2012 Zupa ogórkowa , pierogi leniwe, woda z cytryną i miętą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Sierpień 3, 2012 dziś nie było normalnego obiadu - kazdy jadł, co sobie kupił wcześniej i b. lubi, ja pół kilo bobu wciągnęłam, M. 3 kukurydze z masłem, a młody jeszcze końcówkę kurczaka jutro do rodziców i ew. pizza, albo ta pizza na niedzielę będzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sałatka z arbuza Napisano Sierpień 4, 2012 i koktajl owocowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fajny jest ten... Napisano Sierpień 4, 2012 topik ja miałam pizze na cieście francuskim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Sierpień 5, 2012 ja wreszcie dzisiaj tę pizzę będę miała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Sierpień 5, 2012 Zupa pomidorowa, gulasz z cebulą z ryżem, sałata z pomidorami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Sierpień 6, 2012 kupne krokiety z mięsem zaraz idę robić leczo na jutro i pojutrze ale najpierw przesadzę gloksynię (za 9,99 dziś w tesco), tylko poszukam, jaką ziemię lubi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Sierpień 6, 2012 leczo kończy sie dusić, dużo wyszło, chyba część zawekuję na później gloksynie lubię kwaśno-próchnicznie, jakby to kogoś interesowało przypadkiem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
messol 0 Napisano Sierpień 7, 2012 Ewo i jak spód do pizzy? Bo oglądałam go ostatnio w sklepie i zastanawiam się czy warto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Sierpień 7, 2012 spód spisal się na medal, tylko ciut za długo go trzymalam w przepisie na opakowaniu jest 15-20 minut, te 15 minut wystarczy w zupełności :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mondeluxe Napisano Sierpień 7, 2012 Bardzo fajny topic :-) Przez ostatnie lata jadłam wymyślone rzeczy typu spaghetti, jakieś potrawy nie rodem z Polski, ogólnie mówiąc - eksperymentowałam w kuchni. Od paru dni wręcz tęsknię za polską kuchnią, mielonym z mizerią czy ogórkiem, schabowym w panierce, zupą pomidorową na śmietanie nie na jogurcie. Topic czytam z zainteresowaniem, widzę, że pojawiają się tu ciekawe przepisy i rozwiązania. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Sierpień 7, 2012 Zupa z kluskami lanymi gotowana podobnie jak ryżowa, kotlet z kurczaka , ziemniaki, maślanka , lubię spaghetii w różnych wersjach, z pomidorami, mało mięsa, ze szpinakiem, czosnkiem i oliwą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Sierpień 11, 2012 dziś i jutro jeszcze schabowe czeka cukinia do pieczenia i myślę o zupie-krem z pieczarek, pewnie koło środy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Sierpień 11, 2012 Placki ziemniaczane, zostaną na jutro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Sierpień 12, 2012 a dokładnie - schabowy, kasza pęcak, brokuły w sosie chrzanowym gotuje się wywar na pieczarkową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Sierpień 12, 2012 Rosół , mięso z zupy i sałatka z pomidorów, cebuli z serem fetą, koperkiem, ciastko tiramisu na deser Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kora23 0 Napisano Sierpień 12, 2012 ja mialam wczoraj u znajomych miec gri8la wiec przygotowalam karkowke w zalewie.Gril nie bylo .Karkowke wiec upieklam na patelni grliowej ,reszte z zalewa zamrozilam.?Nie wiem czy dobrze,ze zamrozilam?Don tego byly opiekane ziemiaczki i pomidorki z jogurtowym sosem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja miałam dziś roladki Napisano Sierpień 12, 2012 schabowe z warzywami w sosie pieczarkowym, do tego młode ziemniaki zapiekane ze śmietaną i serem żółtym i sałatką z brokuła,pomidora, oliwek, sera feta w sosie jogurtowo czosnkowym ;) było pyszne ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach