Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

cześć ja też już na nogach... zaraz śniadanko i do mojego nieszczęsnego programu :( dalej ciągle beczę bez powodu :( nie wiem co mi jest. Katar troszkę odpuścił, a to jakiś plus :) Dzisiaj do wesołego miasteczka, a pogoda tragiczna :(

Brałam od 5 dnia cyklu do 26 dnia. Od 19 do 26 dnia brałam po 2 rano i wieczorem. I wogóle nie dostałam okresu. 15 dni po odstawieniu luteiny byłam u lekarza i stwierdził że nie jestem w ciąży ale przepisał mi tab anty 2 opakowania na wyregulowanie hormonów. Kończę 1 opakowanie

wydaje mi sie ze raczej nie moglo dojsc do zaplodnienia, bo luteina mogla zablokowac owulacje, i najprawdopodobniej tak bylo, gdyby bylo inaczej lekarz raczej nie przepisalby ci anty, a chce ci pewnie wyregulowac wszystko i wtedy napewno zajdziesz w ciaze ja jestem w podobnej sytuacji teraz biore luteine pozniej okres i anty na jeden miesiac dodatkowo clomid i wtedy najszybciej wyjdzie ciaza w moim przypadku

takze mozesz teraz wyluzowac i zajac sie soba przez ten czas a wszystko napewno sie dobrze ulozy :D

Mam skończyć 2 opakowanie i intensywnie zacząć się starać o dzidzie bo wtedy występuje mega owulacja. tak mi lekarz powiedział, więc muszę cierpliwie czekać do maja.

przed toba jeszce jedno opakowanie a przede mna jedno wiec moze w tym samym czasie zajdziemy w ciaze :)

tylko, że mi nie jest smutno... jakieś hormony mi świrują, ale nie wiem, które mogłyby być za to odpowiedzialne...

ajlin a nie wiesz jak się liczy owulacje po anty? Kończę anty 25 kwietnia. to kiedy mogę się spodziewać owulacji? lekarz kazał mi się starać od początku maja a z moich obliczeń wychodzi że owul powinnam mieć 10-12 maja

Madziii22 z tego co wiem to po anty może być różnie - może być i zaraz po odstawieniu, albo za jakiś czas... najlepiej ten pierwszy miesiąc to w miarę regularnie cały cykle się przytulać:) ewentualnie testy owulacyjne

To chyba będzie najlepiej przytulać się co 2 dzień wtedy na pewno trafi się na owul

oj a my nabroilismy :-o Mielismy zpauzowac ale mnie hormony rozniosly, moj mi ulegl (bylo do przewidzenia :-p ) a teraz jest przeziebiony :-( i juz mnie troche wzielo :-( :-( :-( Gdybym zaszla to marnie tak zastartowac od przeziebienia :-( Ech, trzeba bylo sie tej pauzy trzymac :-o Postanowilismy sie jednak zdac na nature, skoro mnie TAK nasilo jak juz dawno nie, to niby mialo byc cos na rzeczy... Mysle jednak, ze summa sumarum owu i tak przegapilismy, tzn. przytulalismy sie troche za pozno (po tescie). Na domieszke temperatura mi sie nie podwyzszyla ani o jote (choc sluz mam plodny, ciagnie sei dluuuugo) - co to moze oznaczac? Ze mi pecherzyk wogole nie pekl? :-( Nic wiec z tego naszego cyklu nie bedzie, mysle, moglismy sie wstrzymac, to bym sobie zaoszczedzila 2 tygodnie nakrecania sie (zamiast tego mialabym 4 tygodnie wyrzutow sumienia, ze przegapilismy caly cykl :-p ) Jest sobota, troche pochmurna, a z naszych pieknych planow nici, bo moj sie nainhalowal i lerzy pod koldra (pies mu dotrzymuje towarzystwa) a ja sie nudze i frustruje, ze jak tylko jemu sie poleprzy to mnie sie... popierzy ;-) (jak to sie tak elegancko mowi ;-) ) A co to jest megaowulacja?????

mongrana to tak jak u nas :( najpierw on przeziębiony, teraz ja :( wr...

Mega owulacja to znaczy że przy jajeczkowaniu można mieć nawet kilka jajeczek i są podobno większe szanse na ciąże mnogą

oooooo a mozna sobie zafundowac taka mega owulacje naturalnymi sposobami? Chetnie bym sie zalapala :-D No bo ten moj osiol caly czas lata w zimowej kurtce. Juz ja przed nim chowalam ale znajdowal :-p Kto to widzial w puchowej kurtce przy +18, wrr :-o A potem sciagal kurtke i w samym garniturze a tu jeszcze chlodny wiatr... (a mu mowilam) Same skrajnosci, zadnego umiaru. Po co ja chce dziecko jak juz jedno, przerosniete mam ;-)

Naturalnie chyba nie. Po tabletach anty jajniki pracują z podwojoną siłą i dlatego ta mega owulka

hehe :) mój odwrotnie wiecznie w krótkim rękawku... wysiada z samochodu bez kurtki, marynatki... nic ... potem dopiero zakłada... wiadomo było, że tak będzie.

no dokladnie, wiosna i jesien sa co roku, to juz po tych trzydziestu kilku razach moglby sie nauczyc, ze to zdradzieckie pory roku i trzeba ubierac sie adekwatnie :-p Moj tez potrafi latac w samej koszulce ale zima... Tyle, ze zima mu jeszce daruje, bo zima to zima. Zwlaszcza po saunie - tak to nawet ja sie chetnie nago tarzam w sniegu :-D Ale na wiosne trzeba uwazac!!!! :-o Zwlaszcza, jak sie chce splodzic potomka :-p To szkoda, myslalam, ze popije sobie jakies ziolka albo oleje i sie mega wystymuluje :-p

kto szuka ten znajdzie... trafilam na takie zdanie: "w górach jest wyższe ciśnienie, lepiej się jajeczkuje". To co, dziewczeta, wybieramy sie w gory? :-p

dziewczyny, ktore mam na nk - nie gniewajcie sie ale usunelam Was ze sledzika. Ja sledzika nie lubie, nie uzywam i mam wszystkich znajomych wykasowanych z niego, wiec po prostu teraz tylko zrobilam porzadki i dopelnilam kasowanie o nowo dodane do znajomych osoby. Nic osobistego!!!! :-D

Oooo, to w takim razie trzeba w góry :) Panowałam weekend gdzieś po @ żeby się pocieszyć trochę, więc chyba my zatem uderzymy w Bieszczady :)

Gość karolka8512
no cześć dziewczyny, wiecie co ja to chyba szału dostane , od trzech dni mam przytulanko bo myślałam że owulacja była, ale chyba nie bo tempka nie poszła w górę, ale jajnik już też nie boli to albo pęcherzyk pękł albo się wchłonął no to pozamiatane, wykończę się chyba nerwowo

Megaowulacje to miała ta babka co mi lekarz opowiadał przy stymulacji przed inseminacja ;) 5 jajeczek

Co tam u Was laseczki? Ja mam super sobotę, na dworze kropi, a mąż już 2 godziny leży pod bidetem, bo pekl syfon i zalalo pól łazienki. Leży tam wymienia uszczelki i marudzi ze Małysza by wolał oglądać niż grzebać przy rurach;) Ja za to oglądam i ten Hannawald niczego sobie .... Hmm ;)