Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

Gość dsdg
Tygrysku, chciałam Ci opisać moją sytuację. Miesiączka sie spóźnianła, testy negatywne, więc poszłam na bete, wynik - 12, więc też nijaki, za tydzień wynik - 585, za 4 dni 2341, a pzedwczoraj widziałam bijące serduszko, ale ciąża jest 2 tyg. do tyłu, bo jajeczkowanie bło bardzo bardzo późno. Trzymam kciuki za Ciebie. Też mnie gazy męczyły :/

ira czyli starasz sie o rodzenstwo dla swojej pociechy, a robilas jakies badania?

Gość ira1
moja mala ksiezniczka tak chce rodzenstwa he he.... badan jeszcze nie robilam nawet nie wiem czy to nie za wczesnie bo slyszalam ze po roku tymbardziej ze z corka nie mialam problemu

Tygrysku brzuch na poczatku dał mi w kość i to właśnie raz bolał raz nie ale częściej niż teraz. Piersi z każdym dniem mocniej i już się w żaden stanik nie mieszcze :-( A gazy ooooj tak :-P Mój G już sobie wolne załatwia na 6 bo się że mną wybiera na usg :-D

Gość ira1
puzniej zajrze dziewczyny tygrysek333 badz dobrej mysli...

ja staram sie 4 cykl, narazie miesiac przerwy mam, ale mnie to zaniepokoilo od razu,bo nieregularne cykle, nby przy takich tez sie da zajsc ale u mnie jakos nie wychodzilo, okazalo sie pecherzyki nie chca pekac, wiec wiarto szybciej wiedziec co i jak

dziękuję dziewczyny za wsparcie :) Jesteście kochane :) nietoperku ja też bym chciała żeby mój M był przy usg i też słyszał jak bije serduszko :)

dziewczyny tak wogole widze duzy plus przy tych tabletkach anty, piersi mi urosly, normalnie nie mieszcza sie w moim stalym rozmiarze stanika hihi :D

Gość dsdg
Tygrysku, jakbym poszła dzień wczesniej to bym miała pewnie 5. Ja robiłam w 40 dc, ale to było pzesuniete, więc wychidził,że to wynik zaraz po zagnieżdzęniu. Cycki mnie bolały i gazy miałam, wtedy w sumie tyle, toche senna tez byłam. Trzymam kciuki, zrób Bete po wekendzie jeśli @ nie przyjdzie( oby nie przyszła!)

Gość dsdg
a czułam jeszcze w brzuchu takie motylki, jakbym czuła ze to się tam wszytsko zagnieżdża, niesamowite, jajniki ciągnęły trochę i bóle jak na @.

DSDG dziękuję za słowa otuchy może i macie racje dziewczyny że u mnie dopiero do zagnieżdżania doszło ja mam w sumie dopiero 29 dc brzuch w sumie nie boli mnie cały czas a zawsze przed @ bolał mnie cały czas a teraz mnie tylko od czasu do czasu pobolewa i kuję ale martwi mnie że coraz częściej mnie pobolewa:( piersi bolą przy dotyku ale nie sutki. I zauważyłam jeszcze że jak mnie tak mocniej zaboli to czasami mnie zemdli przy bólu

no to może być późne zagnieżdżenie a ja miałam bóle gorsze niz przy @ a sutki wcale mnie nie bolą tak jak myślałam, że będą boleć

Gość dsdg
nie nie, nie zmęczyłam się, tylko dzieci kąpałam, hehe. Ja miałam zawsze cykle 29-30 dniowe, a nagle coś mi się pokiełbasiło, od stresu, choroby, nie wiem. Faktem jednak jest,że w moim brzuchu jedzie pasaże na gapę i wcale z tego powodu nie ma wyrzutów sumienia ;)

Gość ira1
dziewczyny doradzcie mi brak sluzu plodnego moze oznaczac brak owulacji?????

ira1 brak śluzu wcale nie oznacza brak owulacji tak mi przynajmniej powiedział lekarz może po prostu masz go za mało a i na to sa tez tabletki musisz zapytać gina

Dobra ja mykam pod prysznic i spać :) papapapap jutro się odezwę i mam nadzieję że będę miała nadal dobre wieści :)

Gość karolka8512
tygrysek- mnie też boli brzuch chwilami gazy mam też straszne ból piersi też jest z tym podnoszeniem rąk do góry to święta racja, jeśli nie musisz to nie podnoś nawet leżąc nie zakładaj rąk pod głowę , ja mam żal do siebie bo dałam sobie popalić z robotą dzisiaj i własnie mnie brzuch boli mam nadzieje że minie Ania- gin powiedział że przy dwurożnej macicy mogą być problemy z donoszeniem ciąży, ale ja już mam za sobą ciąże i poród więc nie powinno być klopotów. tygrysek- więcej optymizmu ja jestem pewna że jesteś w ciązy pij też dużo płynów najlepiej nie gazowanych poprostu wodę mineralną od 1,5-2l na dzień

przeczytalam wszystko, ale sie dzis naprodukowalyscie! testujacym (tygrysek i Milenka) zycze, aby wreszcie sie wyjasnilo co z Wami i to oczywiscie wyjasnilo po Waszej mysli :-D Jeszcze raz dzieki za wszystkie rady. USG tarczycy wywalczylam dzis jak lwica :-D Termin chcieli mi dac na polowe maja a ja utargowalam dzis. Co prawda spedzilam poltorej godziny glodna w poczekalni a maz musial z pracy sie urywac, zeby... odebrac ode mnie moja... kupke i zawiesc do laboratorium na czas ale warto bylo. USG nic nie wykazalo. Co prawda kobieta zastrzegla, ze to nic nie znaczy ale grunt, ze jedno juz wykluczone :-) Bardzo mnie pocieszyla opowiesc naszej ciezaroweczki, ze TSH jak z glupia frant moze wzrosnac, moze tez spasc... Ja sie teraz najbardziej tego boje, co sie z nim dzialo przez ostatnie pol roku :-o Oszaleje przez weekend :-( Czy sa jakies naturalne metody typu ziolka zeby lekko podreperowac tarczyce? Mamy teznie niedaleko - mam tam pojechac? No wiecie, tak zeby bezczynnie nie siedziec. Lekarz chce mi tez zbadac kortyzol - czy nerwy moga wplywac na tarczyce (bo ze tarczyca moze na nerwy to mamy dzis najlepszy przyklad :-o )? Wiecie, ja zawsze mialam idealna tarczyce (wystarczy ze mam inne zrdowotne problemy, typu zoladek :-o ) a tu taka niespodzianka, skad ta zaraza mogla sie wziac? :-o od razu mam podwyzszony cholesterol i cukier. Ja sie tak nastawilam na tryb "robienia dziecka", ze panikuje teraz nad wszystkim, co mogloby mi stanac na drodze. Wiem, ze nie powinnam ale to silniejsze ode mnie. Ja wiem tez, ze nie kazdemu dane miec dzieci. Ale ja NIE UMIEM nijak sobie wyobrazic mojego zycia bez dzieci. JAK????? Jak ktoras z Was umie, to powiedzcie jak, bardzo potrzebuje przestawic mysli na inny tor, bo mnie taka perspektywa doprowadza do obledu :-( :-( :-( Ira - Hallo! Herzlich willkomen :-) A w ktorym Landzie mieszkasz, bo ja tez w BRD (od ponad 10 lat) :-)

Melduję się z rana :) u mnie nadal brak @ :) i bardzo mnie to cieszy dzisiaj 30dc :) zawsze miałam regularne :) nawet w marcu @ przylazła jeden dzień wcześniej niż powinna a dzisiaj nadal nic :)

to super tygrysku byle do poniedziałku i druga beta i następny wynik opijamy picollo :D

kurde wyslalo mi 2 razy sorki :P tygrysekja tojestem juz chyba calkiem pewna co do twojej ciazy, ty lepiej patrz i wypatruj bociana przez okno hehe :) mongrana ja tez se nie wyobrazam zeby nie miec dzieci, i bede probowala na wszystkie sposoby gdyby misie nie udawalo zeby miec chociaz jedno, rozumiem cie,i akie myslenie jest moim zdaniemcalkiem normalne