Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :((((((((((((

moje wągry są nie do usunięcia:( Prosze o pomoc;(

Polecane posty

jak w temacie:( juz nie wiem co mam robic...probowalam wszystkiego-kremy, peelingi, maseczki, tansze i drozsze, nic nie skutkuje;( a moja twarz wygląda strasznie-mam nimi tak zasyfiony noc ze nie ma na nim nawet 1cm czystej skory, czesto z tego robią mi się bolące guzki. koło nosa na policzkach tez mam to dziadostwo-nic tego nie rusza;( dodatkowo moja cera ma kolor bardzo nierowny, szaro-bialy, przestalam wychodzic z domu nawet bo nie chce sie za kazdym wyjsciem malowac a inaczej nie da rady( i to w dodatku ostatnio nawet podklad tego dziadostwa nie kryje) POMOCY:(

Gość resss
Odstaw gluten i mleko z pozywienia. Ile masz lat?

dodam ze mam juz 22 lata i biore tabletki anty(novynette)ale one w ogóle nie ruszaja mojego paskudnego ryja;( przepraszam za wyrazenie, ale nie wytrzymuje juz z tym psychicznie:(

Gość Moze idz do dermatologa
albo do kosmetyczki na oczyszczanie?

Gość resss
Po cholere dermatolog albo kosmetyczka? Sciagna z niej kase i nic nie zrobia! Zmien diete dziewczyno, tylko to moze Ci pomoc. I troche cierpliwosci musisz miec.

ress a co dokładniej proponujesz? sprawdzilam w internecie co zawiera gluten i musialabym odstawic praktycznie wszystko co jem.. w dermatologa i kosmetyczke nie wierze-masz racje, zdzierają kase...

Gość tez mam wągry
no i najgorsze jest to ze je wyciskam, przez to moja skora jest nierowna z przebarwieniami a wągrów przybywa, kupiłam sobie advanced night repair estee lauder, to nie działa na wągry, ale reperuje skorę, serio widzę ogromną poprawę. drogie to (l w douglasie) ale warto, teraz to już nawet niie wyciskam, choc wągry ma, ale nie chcę skory zmasakrować, nie chcę psuć tego efektu

Gość tez mam wągry
242zł piszę bez składu i ładu, sorry

Gość fbeaf
kup sobie krem zluszczajacy z kwasami albo retinolem, obowiazkowo na dzien krem z wyskoim filtrem 50 +mikrodermabrazja, zluszczanie u dermatologa

tez mam wągry-> heh ja sobie dzis zmasakrowalam nos, teraz wygląda jak truskawka;) niestety nie stac mnie na az tak drogie kremy a te kremy złuszczające z kwasami/retinolem? mozecie podac jakies przyklady, bede wdzieczna;)

Mnie pomaga kawitacja...raz na trzy miesiące robię takie oczyszczanie u kosmetyczki i mam spokój....do tego maska z alg, żel garnier do mycia twarzy i kremik z linii synchroline.ja kosmetyczke polecam ogromnie!!!!

Gość mgfjf
w wykluczenie nabiału to z własnego doświadczenia radzisz? bo ja wyeliminowałam cukier i to nic nie pomogło, nie jem smazonego itd. zostaje jesc tylko owoce i warzywa, i to z ekologicznych upraw, skąd to brac?

Gość mgfjf
a kawitacja to dla mnie za słaba jest, mam głębokie wągry. a i biorę inneov niedoskonałości d-tox kończę już drugie opakowanie, trochę pomogło, ale ja robie tyle rzeczy na raz, ze juz nie wiem co pomaga;)

Gość nadtlenet benzoilu
usunal mi wagry i zmniejszym pory. Kup sobie w aptece np. brevoxyl. Ze wzgledu na wrazliwa skore stosowalam tylko 2 razy w tygodniu i zmywalam po 15 minutach. Dla mnie rewelacja efekt juz po pierwszym uzyciu. Pozdrawiam :-)

ehh ja zaczynam coraz bardziej wierzyc ze jedyne co to 2 warstwy dobrego podkladu zeby to jakos przykryc i wiecej nic z tym nie mozna zrobic, aa no i nie pokazywac sie ludziom bez makijazu

to może krioterapia twarzy u kosmetyczki???(nie w każdym salonie jest dostępny ten zabieg bo jest to taki rodzaj peelingu polegający na zamrażaniu twarzy, po około 3 dniach zaczyna intensywnie schodzic skóra-płatami, zaskórniki i wągry oraz pryszcze i przebarwienia po nich są elimiowane),ja miałam serie krioterapii- 5 ich było bo miałam dużo przebarwień, zaskórniki też miałam i trudno mi było je usunąć...dopiero kriterapia pozbyła się ich raz na zawsze i raz na trzy miesiące wykonuje tylko kawitacje...jak chcecie sie coś dowiedzieć na temat tego zabiegy piszcie śmiało.pozdraiwam.

Kwasy, kwasy, kwasy i retinoidy. Dobre rzeczy na takie problemy serum to serum z BHA z Biochemii Urody, serum LHA ze Zrób sobie Krem, Triacneal (to kwas plus retinol), Acnederm. Żeby przyzwyczaić skórę do kwasów dobrze zacząć od łagodnego kremu Bandi AHA 5%. Aha, odstawić wszystkie żele i kremy "do cery tłustej/trądzikowej", zmywać twarz czymś łagodnym bez SLS, albo lepiej płynem micelarnym (Bioderma, Avene) bo woda z kranu też może przesuszać skórę, a to prowokuje zwiększoną produkcję sebum. No i poczytać o prawidłowej pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html?sid=f69dd85cc40799ca11849b1336d4c213

stosowałam beznzacne, tez jest z nadtlenkiem benzoilu i w ogóle nic nie ruszylo a ze skory zrobilo mi pomarszczoną siateczke przy stosowaniu co pare dni i nawilzaniu;/

Ja usunelam robia maske najpierw 3 razy tygodniowo, teraz dwa razy w miesiacu SULFUR MASK, jest do nabycia w sklepie SEPHORA mysle, ze wogole kazda maska siarka, a jescze lepiej z dodatkiem cynku dobrze stosowana wagry oczysci, usunie i zamknie pory rezultaty widac w ciagu 2 tygodmniu

krioterapia? chyba sie skusze, tylko sie zorientuje gdzie takie cos we wroclawiu mozna zrobic, bo mam juz serdecznie tego dosc:(

Gość mgfjf
ja stosowalam differin, acne-derm, benzacne. efektów brak. polecam jedynie serum estee lauder, wągry mam, ale efekt jest niesamowity. wagry mi nie przeszkadzają.

Czytałaś co napisałam?? ;) U kosmetyczki możesz zacząć, tyle, że oczyszczanie kwasami najlepiej (zdecydowanie daruj sobie kawitację), ale potem w domu musisz kontynuować odpowiednią pielęgnację bo wszystko wróci.

Gość cv xcvxcvvcx
w przychodniach na NFZ zrobisz krioterapie.

Gość mgfjf
tez jestem z wrocławia:) chodziłam na serię kawitacji i na mikrodermabrazję, jak pisałam mam głębokie wągry i dla mnie to nic nie pomogło.

MI kosmetyczka maske polecila, powiedziala, ze tak bedzie dla mnie taniej, chodzilam regularnie a wagry sie nowe pojawialy a teraz z maska skora jest czysta nadal mam sklonnosci do tego paskudztwa ale juz wiem jak z tym walczyc :)

A maske z tej serii polecila jej inna kosmetyczka ktora pracowala kiedys przy dermatologu

krioterapia ma podobne działane do kwasów tylko jest bardziej bezpieczna bo zimno nie powoduje żadnych skutków ubocznych, jest bezpieczna.kwasy jak kwasy sama chemia, jak coś nie ,,wypali'' to możesz mieć jeszcze gorzej zniszczaoną skórę. moja koleżanka miała kwasy na twarz i na chwilę obecna nie może sie pozbyć ogromnych ropiejących gul a do tego kwasy zostały nałożone w jednym miejscu za mocno i ma okropną szramę na prawym policzku.polecam poczytaj sobie o krioterapii cytuję ze strony internetowej co to krioterapia ,,Krioterapia (z greckiego kry-os, zimno, lód) jest to forma leczenia polegająca na kontrolowanej destrukcji tkanek przez wykorzystanie ujemnych temperatur. Stosowanie zimna jest najstarszą formą leczenia.'Najnowsze wersje aparatów do krioterapii w rękach doświadczonego dermatochirurga umożliwiają całkowite, bezbolesne, niepozostawiające blizn usunięcie takich zmian.' ja krioterapie robiłam w Krakowie, tu cena wynosi około 70 zł za zabieg.

Ja usunelam robia maske najpierw 3 razy tygodniowo, teraz dwa razy w miesiacu SULFUR MASK, jest do nabycia w sklepie SEPHORA mysle, ze wogole kazda maska siarka, a jescze lepiej z dodatkiem cynku dobrze stosowana wagry oczysci, usunie i zamknie pory rezultaty widac w ciagu 2 tygodmniu *********************************************** **************************

TAK TO JEST TA MASKA uzywam od ponad 5 lat i to jej zawdzieczam czysta skore , mam 35 lat i zawsze mialam klopot z cera :)