Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flooov

Najgorsze kierunki: turystyka, socjologia, pedagogika-

Polecane posty

Gość Anicaaa
Następny schemat, na zaocznych niższy poziom heheh. Mam porównanie. Autentyczny przykład, dzienni mieli raptem 3 dni w tyg, w tym jednego dna 1,5 h a w dwa pozostałe po pare godzin. Zaoczni pt od 15 do 20, sob i nd od rana do wieczora, co dwa ale czasem i co tydzień to ja nie wiem czy to tak dużo mniej. Dzienni zazwyczaj mają dużo okienek w czasie dnia i gdyby to zsumować i porównać zaocznymi to różnica nie jest duża. A wykładowcy i egz są zazwyczaj ci sami.

Gość JAroSław chodź tu!
No właśnie można mówić ze zaoczni muszą wkladac mniej wysilku teoretycznie w nauke a dzienni teoretycznie sie cały czas opierdalaja bo nie pracuja i gowno umia.

kazdy robi to co chce - nie chcesz - nie studiuj - co cie obchodzi co robią inni??? masz swoje zycie - to nim żyj - a nie wpierdzielasz się do innych... studiuje turystyke - mowisz ze nie ma w tym zawodzie pracy? to dlaczego jezdzisz na urlopy i wakacje?dlaczego posylasz swoje dzieciaki na wycieczki? czy twoi znajomi nie kupują wycieczek w biurach podroży a moze po prostu nie stać cie ?

Gość Ilu tych ludzi
nam trzeba do biura podróży :o ? Ludzie w jakim wy świecie żyjecie. Co do socjologii to uważam to za trudny kierunek ale bez perspektyw niestety- wylęgarnia bezrobotnych

Gość gość
Ja mam straszną ochotę na turystykę w Cosinusie. Mysle ze to bedzie odpowiedni dla mnie kierunek. Ale też chce najpierw isc policealnie zeby siebie sprawdzić a potem moze na studia.

Gość Emilka21312312
prawo ,ktore studiuje to ciezki kierunek ,ale tez wylegarnia bezrobotnych :O żałuje ,ze nie poszłam na jakiś medyczny

Gość gość
Masz jakiś problem z sobą? Czy nie masz co zrobić ze swoim życiem, że się tak innymi interesujesz? :D ja to mam osobiście gdzieś co kto studiuje.

Gość gość
na medycznym liczą się tylko lekarski, stomatologia i może trochę farmacja. po reszcie tez ciężko o prace.

Gość gość
Wiadomo ze nie kazdemu od razu uda sie dostac na taki kierunek. Wtedy właśnie najlepiej jest sie zdecydowac na taka szkołe jak wspomniany Cosinus. Tutaj z pewnością nie bedzie mozna powiedzieć ze to zmarnowany rok.

Gość gość
na medycznym liczą się tylko lekarski, stomatologia i może trochę farmacja. po reszcie tez ciężko o prace. zgadzam się z tym i dodam że reszta kierunków na medycznym to lipa a potem haruje się za marne grosze

Gość ada2223
Co do wyboru takich kierunków w Cosinusie to wydaje mi sie ze mozna postawić na taką oferte promocyjną www.cosinus.pl/Promocje/Nagradzamylaptopami.aspx Laptop na poczatek to fajna sprawa.

Gość gość
Co można robić po socjologii? Ano np. pracować w instytutach badania opinii publicznej, HR, zajmować się sprawami personalnymi, pracować w mediach... Dużo bliskich w tym ja ukończyło socjologię i nikt nie narzeka na brak pracy. Pozdrawiam wszystkich

Gość gość
Ja poszłam do Dziewulskich na wizaż. Mysle ze to odpowiedni kierunek dla kobiety i ze spokojnie potem własnie bedzie mi tez łatwo znalezc prace.

Gość gość
No własnie, czy takie kierunki mozna znalezc własnie w szkole policealnej ?

Gość gość
Jesli nie uda sie Tobie od razu dostać na studia to uważam ze to tez jest naprawde bardzo dobre wyjście jak szkoła policealna Cosinus. No i sama szkoła ma bardzo dobre opinie.

Gość gośćula
odniosę sie tylko do tematu,bo nie chce i się czytać wszystkich stron. Jezeli studiują stricte dla papierka to istotnie mija sie to z celem,ale są ludzie których na prawdę interesuje filozofia,socjologia,pedagogika czy geografia. I tacy ludzie mają spore szanse wybić się w zawodzie,czesto robią tez równolegle drugi mniej interesujacy acz przyszłościowy kierunek,dlatego daleka jestem od oceniania kogoś przez pryzmat wybranego kierunku studiów

Gość gość
Ja mam straszną ochotę na turystykę w Cosinusie. Mysle ze to bedzie odpowiedni dla mnie kierunek. Ale też chce najpierw isc policealnie zeby siebie sprawdzić a potem moze na studia.

Gość gość
hahaha od dwóch lat masz ochote na Cosinusa? jakie marne reklamy robią sobie te marne szkoły dla przygłupów...

Gość gość
Szkoła ma dużo dobrych opinii, nie płacisz za naukę, masz wykwalifikowaną kadrę nauczycieli... Po prostu wszystko to co jest potrzebne w dobrej szkole.

Gość gość
Dokładnie sie z Tobą zgadzam. Ja znam też takie osoby które poszly do szkoły policealnej ale nie dlatego ze nie zdaly matury, bo one mature maja, ale po prostu nie stac ich jeszcze na studia dzienne, wiec ucza sie w policealnych zeby pracować a potem isc na studia.

Gość gość
Jedna z takich chyba najbardziej znanych i jednak polecanych szkó policealnych przez samych uczni jest Cosinus. I coraz więcej osób wybiera tą szkołe.

Gość gość
Ja poki co dopiero zaczyna.W sumie wzieło mnie strasznie na projektowanie po kursie komputerowym.Ale ja myslałam bardziej o jakim studium 2 letnim.

Gość gość
Teraz coraz wiecej nawet moich znajomych wybiera własnie szkoły policealne. I tutaj na pewno wazne jest to ze juz po 2 latach otrzymujesz dyplom i konkretny zawód. Mozesz zaczynac prace.

Gość Turystyka
Dnia 11.02.2011 o 14:40, Gość bjhbhj napisał:

tylko w polsce jest tak beznadziejny kierunek jak turystyka:D

To ciekawe bo właśnie studiuje w Anglii zarządzanie w turystyce