Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

glossiness

Odchudzamy się od walentynek !!! 14.02.2011

Polecane posty

Gość martynka:))))
wiem to było jednorazowe, naprawde nie lubie jest na siłe tymbardziej jak nie mam większego wysiłku :) Jutro juz normalnie rybka na obiadek ;d juz nie mogę się doczekac :D

Skoro tak, to okej :) Zaczynałam mnóstwo diet i niestety trochę się nimi rozbiłam. Wiesz, raz same warzywa, raz przewaga białek, później jeszcze coś innego... tak więc teraz staram się jeść przede wszystkim racjonalnie- dużo o tym czytałam i wpadłam już trochę w taką manię zdrowego jedzenia. Stąd się wlaśnie mogą brać wszelkie moje uwagi... Sportu to ja dziś nie zaznałam, więc wyciągam właśnie zza szafy moje hula hop :) i będę kręcić jakieś pół godzinki przy nie wymagającym myślenia serialu

hej dziewczynki. mi dzisiaj stuknęły 24 lata. ciacho zakupiłam, ale oczywiście tylko dla znajomych. narobiłyście mi apetytu tym pisaniem o kefirach więc ja również w nie zainwestowałam ;P dzisiaj zmieściłam się w 1050 kcal :) do jutra, kolorowych snów!

Enilyn- Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Mam nadzieje ze czas spedzilas w przyjemnym towarzystwie. Rowniez gratuluje silnej woli! Ja uwielbiam torty wszystkie bez wyjatkow. Autumn ja tez jestem zdania ze najlepsza dieta to MZ. Lepiej wszystko jesc a z umiarem. Dzis nie biegalam bo sprzet dalej jest zepsuty tak wiec czekam az go naprawia. Jezeli do Soboty nic nie zdzialaja to ide z mezem na silownie z prawdziwego zdarzenia. Dzis dietetow caly dzien bylo. Obiad o 19.15 - pieczona piers kurczaka z ketchupem. Pychotka!

Stoooo lat enilyn! Dziewczyny, postanowiłam stanąć dziś na wadze. Jeszcze tego nie zrobiłam, boję się co tam zobaczę :p wypiłam właśnie wielką kawę, więc może odczekam jeszcze, aż się przefiltruje- bo to kolejne 400 g :D Dobre półtora tygodnia już dietujemy. Macie jakieś efekty?? Ja niby po ciuchach troszkę czuję "wchłonięcie się" tłuszczyku; brzuch mi nie wisi aż tak nad spodniami i biodra smuklejsze. Ale tylko odrobinę. Wiem, cierpliwość jest skarbem :) ...a dziś do domu. poprosiłam mamę, żeby nic nie przygotowywała do jedzenia, bo jestem na diecie, ale obawiam się, że i tak złamię wszelkie zasady, bo u mnie w domu jedzenie leży wszędzie- i jest to smaczne jedzenie. A do tego obiecałam wypić z mamą kilka drinków z okazji jej urodzin:) alkohol strasznie przemyca kalorie..ale poradzę sobie, najwyżej od poniedziałku mocno dokręcę śrubę ;)

Jestem załamana! Biegam 2 lub 3 razy w tyg. około 7-10km na bieżni trzymam dietę - w granicach 1000 kal i nic nie chudnę. Jak można się nie załamać. Powiedzcie o co chodzi?!

Gość muszeschudnac30kg.
ja dzisiaj mam 3 dzien diety i schudlam 2 kg

muszeschudnac30kg. - powiedz mi jaką diete stosujesz, że chudniesz. Co jesz, bo mi to raczej sie nie udaje. Może jakiś błąd robię, juz sama nie wiem.

Gość muszeschudnac30kg.
jem bardzo malo jem 3 posilki dzienni i nie moze przekraczac 500 kcal .wogole nie cwicze tylko uwyzam pasa wibrujacego.

Gość muszeschudnac30kg.
tak.ale wiesz mozesz stosowac diete chyba sie nazywa amerykańska on jest dobra ja ja stosowalam i duzo schudlam i nic nie wrocilo

Wiesz poczytałam o tej diecie - ale chyba nie jest najlepsza. Szybko się chudnie ale efekt jo-jo murowany.

Gość muszeschudnac30kg.
ja ja stosowalam i wtedy przez miesiac zrobilam sobie wyjscie ze codziennie wiecej kalori jadlam i nic nie przytylam jedzac wszystko na co mialam ochote ale oczywiscie zrobilam wyjscie z tej diety a nie odrazu rzucialm sie na jedzenie .

Enilyn- wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :) sukcesów w życiu i w dietce. Ankolot, wow. 7-10 km na bieżni.. to jest jakies 1200 kcal na minusie na samym bieganiu (truchtem) i do tego dieta 1000 kcal to masz bilans -2200 kcal, wiec po tygodniu powinnas ważyć min 1 kg mniej... a nie było żadnych odstąpień od diety (nie mowie o takich odstąpieniach do 1300 kcal na dzien łącznie)? Bo wiesz.. ja uważalam, że jem niewiele i zdrowo, i jak zaczełam zapisywac co jem, to była tragedia.. jadłam mało, ale same śmieci i kaloryczne. a to tylko batonik tylko 200 kcal pomaszeruje szybko jakies 30 min i spali sie, a to cos tam a to piwko i cheetosy jakies. i sie robilo. a w skali do zdrowego jedzenia? jakis obiad i koniec, wszystko pozostale to smieci. i doszlam do wniosku, ze jedzac 'zdrowe rzeczy' az ciezko jest przekroczyc 1200-1600 kcal. przykladowy rozpis na dzien: 8:00 śniadanie -mała bułka 100 kcal(ale taka naprawde mała) z plastrem jakiejs polendwicy ok 30 kcal i serek wiejski 200 kcal 12:00 II śniadanie/przekąska - owoc jakiś albo coś troszkę kalorycznego jesli sie ma ochote na slodkie (ok 150 kcal) 16:00 - obiad - piers z kurczaka pieczona i fasolka szparagowa (łącznie ok 300 kcal) 19:00 - kolacja - jajko na twardo + kefirek mały (łącznie ok 200 kcal) łącznie daje jakieś niecałe 1000 kcal, i jestem przekonana, że się nie chodzi wtedy głodnym. Przynajmniej mi pomaga jedzenie co ok 3-4godziny w takich ilościach kcal i nie mam napadów. ale u mnie jeszcze jest tak, że jak wiem, że mam drobne w portfelu to wydam na coś słodkiego, dlatego oddaje kase facetowi, żeby on miał, ja w razie co mam na karcie, a zeby karta płacić musiałabym zrobić większe zakupy najczesciej, a to juz szkod marnowac kase :). Przez ten mroz sobie pozwolilam na niechodzenie na silownie, i zaluje :( dzis juz jest fajnie w miare, dosyc cieplo i slonko wyszlo, wiec mam wielka nadzieje, ze sie uda mi dzisiaj pojsc pobiegac.

angelique.km - wiesz może to i dobry pomysł, żeby zapisywac to co zjadłam - może się okazać że niby jem mało a nawet nie kojarzę jakiś małych przekąsek, które są kaloryczne. Co do biegania to lubię biegać - zresztą mam problemy z kolanami - i mogę tylko biegać i chodzić.

Ja tak zapisywałam przez tydzień i sie przeraziłam, że mimo, że chodziłam głodna i myslalam, że powinnam schudnąć, bo w sumie nic nie zjadlam to pożerałam po 1500-2000 kcal na dzień, bez ćwiczeń i batonik do batonika i zrobila sie oponka i wkurza mnie, że stanik zaczął się odznaczać w lżejszych sweterkach, grr.. A co do biegania.. ja baaardzo kiedyś tego nie lubiłam, ale na bieżni to juz pokochałam, jak biegam na powietrzu to mnie kostki bola przez pare dni po bieganiu.. pewnie zła amortyzacja a wokoł mnie sam asfalt.

Ja też zapisuję, co jem. Mam nawet utworzony plik w Wordzie o nazwie "dieta" i tam sobie notuję, co na dany dzień planuję pożreć i później co rzeczywiście z tego zjadłam i oczywiście wszelkie odstępstwa też piszę. Jak się wszystko wyszczególni, to czasem może razić w oczy długość takiej listy. No i zawartość na niej śmieci. To mobilizuje do zmian, naprawdę :) przetestowane na mnie

Hm.. Zaczęłam biegać dopiero jesienią późną zeszłego roku, jak zobaczyłam, że boczki znowu mi się robią, a zauważyłam, że jak tyję to najpierw boczki i piersi, i jak chudnę to tez najpierw piersi i boczki. i tak biegałam wtedy jakos 2 razy w tygodniu tylko, ale to jest zbyt mała ilośc by coś schudnąc, przy diecie jesienno-domowej:P. Tak, więc zaczęłam od stycznia chodzic 3-4 razy z zamierzeniem chodzenia codziennie prócz niedzieli. ale przez te mrozy z domu sie nie chce wychodzić, więc zostaje ok 3 razy w tyg. I teraz jak mają mrozy odpuscic, mam zamiar faktycznie chodzic codziennie od razu po pracy, wysiadac pod silownią i jak juz pojde i pobiegam 15 min to juz moge spokojnie do konca biec. a wystarczy tylko ze 2 tyg regularnie cwiczyc, i tego naprawde brakuje... A teraz czas zmienic gadanie w czyny... jak mi sie nie chce dzis pracowac, cos z pogoda sie dzieje, oby pracodawca sie nie napotoczył na mnie dzisiaj, heh.

A ja dzis w ogole nie mialam czasu ani was poczytac ani sie odezwac bo w pracy nasz klijent domagal sie rzeczy nie mozliwych wrecz i trzeba bylo tlumaczyc po sto razy ze sie nie da i jak juz sie upra to moze sie to skonczyc tragedia i takie tam... uffffff na szczescie dotarlo do nich i na koniec dnia przyznali nam racje. I dobrze bo bym musiala pracowac jutro a tak to mam wolne :) Z racji tego ze bylam bardzo zabiegana to nie mialam czasu myslec o jedzeniu i caly dzien przelecial zgodnie z planem. Po pracy bylam na silowni i naprawili mi bierznie ale przez pol godziny byla urzywana przez jakiegos dziadka tak wiec cwiczylam ramiona i nogi. Biegalam w ekspresowym tempie 6 km/31 min bo umowilismy sie ze znajomymi na wieczor. Spalilam 480 kcal! Na kolacje zjadlam jedna zawijanke z kurczakiem i salatka i wypilam martini i pol piwa przez caly wieczor. Rano przed sniadaniem wskakuje na wage :) Ankolot - ja tez biegam srednio 35 km na tydzien i waga stanela w miejscu juz od miesiaca! Wiem co czujesz....jednak musisz dokladnie przestudiowac swoja dieta bo mi tez sie wydawalo ze malo jadlam a przeciez tyle biegalam i nie chudlam...

dziękuję za życzenia :) ja na wagę stanę dopiero 15 marca, ale od razu pochwalę się rezultatami! Nakręciłyście mnie tymi gadaniami o kefirach i aż musiałam sobie takie coś nabyć, bo taki zrobiłyście mi apetyt. no i dziś dzień trzeci wcinania kefiru. oczywiście poza tym i inne rzeczy ;) u mnie w tygodniu różnie bywa, zazwyczaj zamykam spożycie w 800 kcal czasem nawet w mniejszej ilości. Tak już mam, że poza domem nigdy nie jem, a jak się najem na noc to nie mogę spać, więc za dużo w tygodniu nie zjem. za to w weekend to się muszę nieźle pilnować, żeby tego 1000 kcal nie przekroczyć. Udanego weekendu!! tym razem ja też w weekend zamierzam poćwiczyć!

ależ cisza tu od wczoraj :) ja wypróbowałam skakankę, ale tutaj pojawia się mały problem a raczej dwa duże problemy ;) z pewnymi kobiecymi atrybutami ;) wnet sobie szczękę wczoraj połamałam ;) musiałabym się zaopatrzyć w jakiś sportowy, mocno obciskający stanik... bo tak się nie da. no, ale zakwasy na nogach są ;) udanego dnia!

Witajcie kochane!! Melduję się tu po weekendzie w domu, gdzie troszkę sobie pofolgowałam. W sobotę jadlam zgodnie z planem, jedynie popiłam wieczorem dwoma drinkami ;) Natomiast w niedzielę troszkę zaszalałam...zjadłam pełny obiad i trochę czekolady. Ale co tam, od dzisiaj znowu się pilnuję. Najważniejsze, że mój ojciec stwierdził, że "jakbym odrobinkę wyszczuplała"- i rzeczywiście, na wadze mam ok 1,5 kg mniej :) może to sama woda, nieważne :) Zatem zaczynamy nowy tydzień z dietą! enilyn, pozazdrościć "kłopotów" :D

Witam serdecznie, Niebieska83 - moja waga niestety stoi w miejscu od jakiegoś miesiąca - dziś się ważyłam i nic nie jest lepiej. Zaczynam mieć wrażenie że jest gorzej jak ćwiczę niż jak w ogóle nic nie robiłam. A nie jest to motywujące - wręcz przeciwnie. Mam zamiar od dzię zapisywać co jem - może w tym tkwi problem - aczkolwiek nie jem dużo. Nie mam już żadnych pomysłów!!!!!!

ankolot- wiem, jak to dla Ciebie deprymujące. Sama tak mam, że ciało się buntuje przeciwko odchudzaniu. Pisz, co jesz, licz kalorie i daj znać co Ci wyszło :) Zawsze w chudnięciu jest jakiś przestój. Choć miesiąc to naprawdę dlugo...

ankolot - przestoje mają prawo się zdarzać. nie wiem jak tam jest z twoją przemianą materii - ja mam tragicznie wolną! u mnie najdłuższy zastój wagi trwał 2 miesiące i około 2 tygodnie! trzeba wytrwać. pisz nam tutaj co zjadasz :) może będzie łatwiej autumn wind - to fajny weekend chyba miałaś niezależnie od tego jak tam z dietą poszło ;) a martynkę to już wywiało na to odludzie?

czas na obiad :) będzie mało obiadowy, bo nie mam ochoty na nic mięsno-ciepłego. Zatem robię sobie wielką sałatkę! A wieczorem pójdę na aerobic (o ile nie dopadnie mnie poniedziałkowa chandra) Z zastojem wagi trudno się walczy, bo łatwo wtedy zrezygnować z diety. Ja tak miałam rok temu. Schudłam trochę, ale planowałam jeszcze jakieś 2 kg i wtedy zaczął się dłuuuuuuuuugi przestój. W jego trakcie była Wielkanoc, jakiś wyjazd majówkowy i zafundowałam sobie jojo :( Dlatego moja droga, nie poddawaj się!!! Najważniejsze, żebyś smutków związanych z zastojem nie przerzuciła na czekoladę. Od tego tu jesteśmy, żeby się wspierać, radzić sobie i w razie czego porządnie skrzyczeć;)