Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calmeline

Do mam, których dzieci nie chorują/mało chorują !!

Polecane posty

Gość gość
To co piszecie to dla mnie nie są cenne rady.Dam Wam przykład: Moja córka do 2 roku karmiona ,piersią. Prawie codziennie spacery,zdrowa żywność. Wzorcowo wychowywane dziecko do 3 roku życia. Siedziałam w domu.Od około 7 miesiąca życia 2 razy w tygodniu lekcj***asenu.I co w wieku 3 lat poszła do przedszkola wszystko wzięło w łeb.Antybiotyk za antybiotykiem.W kwietniu wypisaliśmy córkę,ponieważ bardzo chorowała.Poszła znowu od 4 lat do przedszkola prawie nie chorowała.Moim zdaniem dziecko jak ma chorwać to będzie chorować.Teraz ma 12 lat i weszła w okres dojrzewania znowu co miesąc antybiotyk od półtorej roku.Teraz od 2 miesięcy się uspokoiło.

Gość gość
-dosc chlodno w domu, codzinne wietzrenie -codzienne spacery bez wzgledu na pore roku i pogodę -lekkie ubieranie - duzo ruchu -unikanie chemii w jedzeniu ( bez MCDonaldsa, farbowanych napojow i slodyczy, czipsow, frytek,jak najmniej przetworzonej zywnosci) - dobra atmosfera domowa -unikanie halasu, bardzo głosnej muzyki itp - kamiłam dlugo piersią - niedopuszcanie do zaziebien ( herbatki ziolowe , kanapki z czosnkiem, masaze) Sa dorosłe, nbie chorowaly i nadal nie choruja. Raczej nie geny, bo maz i ja w dzieciństwie chowalismy.

Gość gość
CODZIENNIE na sniadanie grzanki z miodem (takim prawdziwym z mleczkiem pszczelim i propolisem) i pol szklanki szklanki swiezego soku pomaranczowego. Oprocz tego normalna zdrowa dieta. U nas ani katar ani kaszel nie sa powodem do opuszczenia szkoly i siedzienia w domu, zazwyczaj po 3-4 dniach wszystko samo znika. Corka ma 7 lat, do przedszkola poszla w wieku 3 lat i moge powiedziec ze wcale nie chorowala, opuscila przez te 4 lata 3 dni, antybiotyk brala raz w zyciu przy szkarlatynie, pediatre odwiedzamy raz w roku na kontrole :P

Gość gość
Ja nie szczepie i dtąd dziecko w ogóle nie choruje chorują dzieci od szczepień bo to jest trucie ludzi a ludzie wierzą w szczepionki i dlatego tak mają

Gość gość
tran molersa , obowiazkowo je zupy i surówki , nie chucham nie dmucham nie przegrzewam lepiej zeby zmarzła niż się przegrzała , mało slodyczy jak juz to czekolada orzechy itp naturalne , miód , w pokoju 18 stopni , ma 7 lat oprócz kataru , nie chorowała a i zawsze jak tylko zaczyna sie katarek to odrazu nebulizator i dusimy przeziebienie w zarodku