Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieżarówkaaaaaa

usg 3d w 28-29 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość cieżarówkaaaaaa

witam Was kochane. Chcialam sie Was zapytac czy usg 3d w 28-29 tyg to nie za pozno ?? od wczoraj szukam na necie odpowiedzi na to pytanie i odpinie sa rozne. czy doswiadczone przyszle juz mamuski ktore robily usg 3d moga sie wypowiedziec na ten temat. z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Gość do autorkiiiii
za pozno na co????

mialam robione w 31 tyg. w sumie to tylko, a moze az 2 tyg roznicy, u nas malutka caly czas zakrywala twarz raczkami..udalo sie chwycic w sumie 2 zdjecia twarzy , pozostalych 15 to raczki:D z doswiadczenia mysle ze 28 tyd. to najpozniej:)

Gość MI_zielone
ja zrobilam w 33 tyg i powiem ci, ze juz niewiele byl widac i niezbyt dobrze, gin sie mocno nagimnastykowal zebym mogla zobaczyc twarz. Mysle, ze w 28 tyg jeszcze cos bedzie widac a dziecko jest juz na tyle rozwiniete, ze bedzie przypominalo to, ktore zobaczysz po porodzie. Rob !

Gość Mam takie pytanie....
Po co robiłyście to usg? Z waszych odpowiedzi wynika, że tylko po to by zobaczyć twarz dziecka. Głupota! Usg robi się chyba w innym celu, albo ja jestem nienowoczesną mamą. Ja robiłam po to, by zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku. No cóż moje najmłodsze dziecko jutro ma drugie urodziny więc chyba jednak nie jestem młoda i nowoczesna!

Gość cieżarówkaaaaaa
dzieki bardzo za odpowiedz na moje pytanie, chodzilo mi o to czy nie zapozno na to usg bo spotkalam sie z opiniami ze dziecko juz jest za duze i nie miesci sie na ekranie. a w innych opiniach pisalo ze najlepiej wlasnie zrobic to sug w 28-32 tyg ciazy. wiec sama nie wiedzialam co mam o tym myslec. 'mam takie pytanie' --- hmmm po co nam takie usg......... z mojej strony to po to aby dowiedziec sie czy dzidzia jest zdrowa a i przeciez przy normlanym usg 2d dostajesz zdjecie wiec i wtedy mozesz poodladac malenstwo chyba ze ty nie potrzebowalas. tez jestem mam 2.5 letniej perełki i tez mam jakies juz doswiadczenie. chcialabym w tej ciazy zrobic to usg bo w pierwszej uwazalam ze nie potrzebuje ale jednak zmienilam zdanie. chodza mi po glowie jakies 'czarne' mysli ze moze byc cos nie tak.mieszkam w londynie a tu nie przejmuja sie kobietami w ciazy, nie mam kontakty z ginekologiem( chyba zepojde prywatnie). usg mialam robione w 12 tyg i 20 tyg ktore trwa 5 min. raz na dwa mieisace widuje polozna ktora mierzy mi cisnienie, mierzy brzuch, pyta sie czy czuje ruchyi bada moj mocz jakims listkiem :) aa i krew jest dwa razy w ciazy pobierana. dlatego odwiedzam ginekologa prywatnie bo nie wytrzymalabym w niepewnosci 9 mieisacy bez zbadania i jakiejkolwiek opini.

Gość cieżarówkaaaaaa
_ KaSiA_ czy bylas zadowolona ?? czy lekrza widzialm cala dzidzie czy musial sie nagimnastykowac zeby co kolwiek powiedziec na temat dzieciatka ??

Gość Mam takie pytanie....
Autorko, chyba źle mnie zrozumiałaś, ja robiłam kilkukrotnie w ciągu ciąży usg i 3d też robiłam właśnie po to, by zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku. Napisałam tak, bo wszystkie odpowiedzi kobiet pod twoim pytaniem były takie, z których wynika, że robione było po to, by zobaczyć twarz dziecka. Przeczytaj i oceń sama. A przecież usg robi się po to, by sprawdzić czy z dzieckiem jest wszystko ok, a przy okazji i sprawdza się organy ciężarnej. Zdrówka życzę dla dzidziusia i Mamusi!

RÓB KOBIETO!!!!!!!! W ciąży danym dzieckiem jest się tylko raz, a to fajna pamiątka!!! Ja miałam USG w 8 miesiącu ciąży. Co prawda miałam zwykłe, ale lekarz bez drukowania zdjęć oczywiście pokazał nam dzidziusia w 3D! Wszystko było widać jak na dłoni :) Widziałam twarzyczkę córci a o płci nie wspomnę ;P Naprawdę warto!!!!!!!!!