Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoska

Bielsko-Biała ciezarne 2011

Polecane posty

Witam w piekny sloneczny dzien :) Ja juz po lekarzu i tak jak myslalam zostalam pochwalona :) Kolejna wizyta za 2 tyg :) Milego dzionka ;)

Groszkowa też sie ciesze że u Oliwki wszytsko w ok. Ciekawe ile Twój Gracjanek waży? ja teraz mialam w dniu wizyty 31tc i 1 dzień. Kolejna wizyta to będzie już 34 tydzień. Świetnie że wyniki badań masz w porzadku.

Gość Smarta
Ja tez sie ciesze ze nasze dzidzie sa zdrowe :) i juz takie duze :)

Mi Balis mówił ze jesli dzidzia tak rosnie to powinna wazyc przy urodzeniu 3kg moze ponad 3kg, ale to nigdy nie wiadomo jak będzie przybierać. Smarta tak samo jak Tobie mówił mam wizytę za 3 tyg czyli w 34 tygodniu potem w 37 tygodniu i porodówka, chyba że coś będzie nie tak to częściej. Ciekawa jestem ile Baliś bierze za przyjazd do porodu?? Głupio mi się tak go pytać. W przyszłym tygodniu mam wizyte u połoznej, musze sie jej wszystko wypytać, co potrzebuje do szpitala itd.

Witam :) Mowia ze najlepiej rodzi sie dzieci z waga do 3.500 zobaczymy ile nasze beda mialy :) Ja bede rodzila pod szyndzielnia dla siebie potrzebuje srodki czystosci koszule szlafrok papcie reczniki taki standard oprocz tego podklady poporodowe i te duze podpachy oraz majtki jednorazowe lub bawelniane a dla dziecka pieluchy jednorazowe kikla tetrowych kocyk lub rozek krem do pupy recznik ubranka na pobyt w szpitalu (szpital ma swoje ale to sa takie byle jakie i niedoprane wiec leipej miec swoje) i ubranka na wypis. Milego dzionka ;)

ja też słyszalam że lepiej rodzić mniejsze dziecko. Natomiast gin mi powiedział że jesli dziecko waży od 4500 w gore konieczna jest cesarka dla bezpieczeństwa i mamy i maluszka. Ja też biore swoje ubranka, bo róznie trafiaja sie w szpitalu, a jeszcze piora je z innymi rzeczami po pacjentach. A ile bierzecie podkladow do szpitala i tych mega podpasek z belli??

Aha i jeszcze chusteczki nawilazjace dla maluszka :) Ja mam kupione 3 paczki tych dyzych podpasek z belli i tyle wezme a podkladow na lozko 5 lub 10 zobacze ...

Ja kupiłam dla małej nawilzone chusteczki z pampersa, zwykłe i brzoskwiniowe. Ja tez mam 3 paczki podpasek z belli podkladów mam 15szt, ale to w razie czego w domu jeszcze sobie wykorzystam.

Własnie dostałam maila że facet wyslał mi sterylizator z butelkami i innymi gadzetami dzis o 12 dhl czyli pewnie w poniedziałek będzie u mnie :-) zastanawiam się własnie czy juz mam wszystkie potrzebne rzeczy czy jeszcze mi czegos brakuje.....

Witam :) Ale duchota uff :O Od pon M ma wolne wiec bedziemy chodzili za wozkiem i lozeczkiem oraz pierdolkami chyba jeszcze wstapie do hurtownii na Damrota dokupic pare rzeczy :)

Groszkowa ja w tej hurtowni co chwilę jestem bo mi się cos przypomina. Wczoraj kupiłam sobie w tesco pieluszki huggis new born 2-5kg po 16,79 dwie paczki po 27 pieluszek, mam jeszcze happy ale podobno sa gorsze więc wezmę je do szpitala.

Tak wiem ze w tesco byla taka promocja :) Ja w tych mniejszych rozmiarach mam pampers newborn i happy z belli a od 3 - 6 kg mam dady z biedronki babydream z rossmanna i gaga z tesco wyprobuje wszystkie i zobacze ktore najalepsze ;)

Witam :) Jestem juz po wizycie :) Jest wszystko ok Gracjanek fikal :D Jest juz ulozony glowka w dol :D wazy 1621 kg :D i wszystkie parametry zgodne z tyg ciazy oraz serduszko slicznie bije :D Kolejna wizyta 12 wrzesnia Ale sie ciesze :) Dzis jest 31 t i 1 d :) iza nasze dzieciaczki sa podobne jesli chodzi o wage ;)

Identyczne bo Oliwka w 31 tyg. 1 dniu miała 1620g. To ładnie sie już Gracjalek ułozył główka w dół, Oliwka narazie leży na pleckach, jakby się opalała, ja mam wizytę 24.08 potem 14 wrzesnia czyli 2 dni po tobie a potem chyba już porodówka. zaczynam się bac. Odpaliłam wlasnie sterylizator i powiem szczerze fajna rzecz, dla próby jedna butle wysterylizowałam, kolejne dopiero jak wrocę ze szpitala na swiezo aby były. Groszkowa gratulacje dla Ciebie i Gracjanka że wszytsko ok.

Ale dzis fajna pogoda od razu lepiej się czuję, pomimo iż jest wietrznie to fajnie bo chłodniej. Dziś przesadziłam sobie kwaiatki na balkonie i zrobiłam w końcu donice z ziolami. Oliwka dzis szaleje od rana, po południu obowiazkowo drzemka, ale i tak dalej spanie mnie bierze

Witam :) W BB slonecznie ale chlodno brrrrrrrrrrrr ;) Mamy dzis troche zalatwien wiec znow bedzie latanko ;) Mam pytanie jakie wybralyscie wozki i gdzie zakupilyscie? My myslimy nad TAKO WORRIOR :) Wczoraj ogladalismy w Dudusiu i fajnie sie prezentowal ;) Tam cena za 1440 a babka w Wapienicy sprzedaje za 1200 musimy jeszcze tam pojechac i zobaczyc ;) iza Gracjan tez tak kopie ze caly brzuch faluje i podskakuje :) Od dzis do planowanego porodu 2 miechy :D Milego dzionka ;)

Gość Smarta
Hej :) moj Filipek tez strasznie kopie najgorzej jak dostane w żebra :) hihi dzis tez mam troche latania po miescie i zalatwiania:/ Jesli chodzi o wózek to trzeba zacząć sie rozglądać, podoba mi sie MUTSY 4RIDER i GRACO Symbio, ale ten drugi widzialam tylko na alegro wiec musze go poszukac w bb :) ciezka sprawa z tymi wozkami. Zslezy mi zeby byl lekki a te wszystkie ktore ogladalam to waża ok 15kg+dzidzia wiec masakra ;)

ja kupiłam dla Oliwki wózek raon marita z fotelikiem cena 1800zl. trochę waży ale mi zależało na szerokiej gondoli dobrej amortyzacji, oraz żeby wózek miał mało plastiku i był solidny, podobała mi się też inglessina ale to wydatek rzędu 3000zł. ja mam już poniżej 2 miesięcy do porodu dokladnie 54dni

Witam :) Chyba znow zapowiada sie ladny dzien ;) Kochane prosze Was o rade: na chwile obecna nie mamy samochodu planujemy kupic na wiosen 2012 roku mieszkam w samym centrum Bielska wszedzie mam blisko: przychodnie sklepy urzedy kosciol kanjpki targowiska itp itd poza tym mieszkamy z rodzicami mama caly czas jest w domu wiec jakbym potrzebowala wyjsc gdzies to zostanie z malym i teraz tak mysle czy jest sens kupowac wozek 3 w 1 tzn z fotelikiem samochodowym? Moze na ten czas co trzeba bedzie przywiesc dziecko pozycze od kogos a tak to co kupie i bedzie lezal jak pozniej i tak trzeba kupic wiekszy? Co o tym myslicie? Milego dzionka ;)

Miałam napisać ROAN MARITA zrobiłam literówkę niechcąco. Ja dziś jadę do fotografa dogadać sesję dla dziecka koleżanki, ma dopiero 2 dni, a w niedzilę idziemy na pępkowe więc taki sobie prezent wymyśliłam i do tego do własnego wykonania gipsowy odlew raczki lub nózki w ozdobnym pudełku. Ale dzis fajnie chłodno, w domku się wietrzy i aż przyjemniej, dobrze że porobiłam juz pranie dla Oliwki bo teraz nie wiem gdzie by to wszytsko wyschło na takiej pogodzie a i z moja kondycja coraz gorzej, bo puychnę i skurcze mnie łapią.

Groszkowa jeśli tylko będziesz miała mozliwość od kogoś bez problemu i w kazdej chwili pożyczyć to nie wiem czy jest sens. Ja jeżdzę cały czas amochodem i mieszkam tylko z mężem wiec mi jest niezbędny\ Chyba ze kupisz sobie jakiś tańszy z allegro lub komisu. Mi się przyda powiedzmy jak z malą pojade do lekarza, czy gdzieś gdzie nie ma windy a będe musiała wynieśc dziecko. wtedy nie wiem co z wózkiem robic i targac dziecko po schodach w rękach, dla mnie nie pratyczne Szczerze mówiąc sama nie wiem. :-) A jak z odbiorem ze szpitala mi kazala polożna obowiązkowo z nosidełkiem przyjść jeśli dziecko pojedzie autem czy to moim czy taksówką.

Witam :) W nocy padalo i teraz jest czym oddychac :) Dzis maja przywiesc regal dla Gracka :) Musze go wywietrzyc jeszcze raz poprac ubranka poprasowac i wszystko gotowe :) Zdecydowalismy ze kupimy TAKO WARRIOR 2 w 1 bo w naszym przypadku fotelik zbedny skoro samochod kupimy dopiero na wiosne 2012 a na wypis ze szpitala pozycze od kogos :) Milego dnia ;)

Groszkowa to świetnie że mebelek dotarł i mozesz dalej leciec z przygotowaniami dla Gracjana. Ja dzis byłam u fotografa załatwic koleżance na pepkowe sesje fotograficzna i przy okazji dla Oliwki tez załatwiłam. Takze po narodzinach sie wybierzemy. Mogłoby sie troszke ochłodzic bo ta duchota do zdechniecia jest.

Ale się fajnie ochłodziło po nocy. Ja dostałam jakis dziwnych mocnych skurczy od 3 w nocy i tak do 6-7 rano mnie trzymało. I jeszcze bóle kręgosłupa doszły. Teraz Oliwka sziedzi cicho jak mysz pod miotłą nie wiem czy u niej wszytsko ok jest

Gość Smarta
Izabielsko z tego co wiem to takie skurcze sa normalne, ale powinny byc bezbolesne... Jak wyszujesz ze cos moze byc nie tak, to zadzwon lepiej do Balisia. Mam nadzieje ze z dzidzia wszystko oki :) A moj Filipek fika od rana, jes mi juz strasznie ciezko... Dobrze ze przynajmniej sypiam jak miś :) a jeszcze czeka mnie remont pokoju :/ masakra noe wiem czy dam rade :(

Smarta dzięki za wsparcie. teraz juz sie lepiej czuje, ale myślałam rano że umrę z bólu. Ja się ciesze że wszystko mam porobione dla Oliwki, bo ledwo chodze, cięzko mi kręgosłup coraz częściej mnie boli i ogolnie moja kondycja fizyczna nie jest za dobra. Teraz tylko prasuje pościle i baldachimy. Nie mam siły na nic wiec ja juz do porodu nie wiele bym zdziałała.

Witam moje Drogie Wybrałam się dziś na chwile na Bielsko dobrze że samochodem bo myślaałam że już nie dojdę do niego a co dopiero po klace w bloku na 3 pietro się wdrapać. Kupiłam jeszcze w H&M dla małej 2 bluzeczki, bo wpadły mi w oko, teraz siedzę z nogami w wiadrze z zimną wodą bo mam potwornie popuchniete z butów nie mogłam nawet nogi wyciagnąć. Jak dalej będa takie upały to w niedzilę wybiore się z mężem nad rzeke żeby troszke sobie odpocząć i popluskać się w chłodnej wodzie. Teraz skończyłam robic obiad... u mnie dzis kotlety drobiowe, surówki i ziemniaczki z koperkiem. Poczekam na męza i zjemy sobie razem bo dzis ma byc wczesniej z pracy ok. 16. Zastanawiam się jakiej wielkości kupic kombinezon typowo zimowy na 68 czy większy? i gdzie w Bielsku mozna dorwać jakieś fajne w dobrej cenie. Kupilam na llegro polorowe 2 kombinezony na 62 i 68cm ale wogóle nie sa one zimowe, sprzedawca chyba urojenia ma. wogóle nie są ocieplone tylko jedna warstwa polaru i to wcale nie takiego grubego. sama bym w tym zamarzla, raczej na jesien lub póxną wiosne sie nadają.

Witam :) Ja dzis padam :O na okraglo pranie i prasowanie :O zostaly jeszcze 3 pralki do konca tygodnia sie wyrobie :) dobrze ze tak ladna pogoda :) jak jest tak cieplo a nie musze wychodzic to nie wychodze ... Ja dzis na obiad mialam zupe gulaszowa ziemniaki surowke i kotlety rybne :) Jeszcze nie mam kombinezonow ani na jesien ani na zime na jesien chce jakis polarkowy rozmiar 62 a na zime typowy ocieplany 68 ... w wrzesniu trzeba bedzie chodzic po sklepach i szukac jakis fajnych :) na lumpki tez sie wybiore czasami mozna znalezc fajne perelki ;)

Gracjan dzis tak sie rozpycha i plywa w brzuchu ze wszystko mi faluje jak fala meksykanska :D nozki czuje az gdzies pod biustem :D czyzby mial nogi tak dlugie jak bocian? :D