Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszcza11

Pierwszy trymestr a podróż i zmiana klimatu

Polecane posty

Gość myszcza11

Hej! Jestem w 9 tygodniu ciąży. Za tydzien mam wylot na wyspy kanaryjskie - 7 dniowy urlop planowany juz przed ciążą. Czuję sie bardzo dobrze, nie mam nudności, wymiotów, na usg wszystko wygląda prawidłowo, lekarz nie widzi przeciwskazań. Jednak to bardzo wyczekiwana ciąża i wiele osób odradza mi wyjazd - bo zmiana klimatu, podróz samolotem, zmiana ciśnień, inna kuchnia itd.Już sama nie wiem co robić - pieniędzy już nie mogę wycofac, marzę o tym aby jechać, z drugiej strony nie daruję sobie jak coś się stanie.Co radzicie? Czy któras podróżowała w I trymestrze?

najlepiej jest podróżować w drugim trymestrze, wtedy ryzyko jest mniejsze niż w pierwszym, ale skoro lekarz nie widzi przeszkód, Ty się dobrze czujesz, to czemu nie. Wyspy kanaryjskie mają bardzo dobry klimat nawet dla dzieci, kuchnię serwują nie tylko lokalną, ale też międzynarodową, krewetek, ośmiornicy itp... nie musisz przecież jeść.

Gość myszcza11
Też mi się tak wydaje - nie dajmy się zwariować, przecież ciąża to nie choroba...

Gość MI_zielone
jedz dziewczyno ! jesli czujesz sie dobrze to nie widze problemu. Ja przejechalam w1 trymestrze ciazy 1400 km autem za jednym zamachem ( przyznam- troche meczace to bylo ) i wiele razy lecialam samolotem i nic nie bylo ani mi ani dziecku.